Dacă ai dificultăți la accesarea acestui site web, sună +40 373 808 000 sau consultă aplicația Asistent Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Cele mai tari destinații de ski din România

Pârtii de schi cu zăpadă

România este una dintre țările privilegiate din punct de vedere geografic. Astfel, nu doar Alpii sunt spectaculoși, ci și Munții Carpați sunt un loc de escapadă de zilele toride de vară, dar și locul perfect pentru sporturile de iarnă. Ia-ți clăparii, schiurile sau snowbord-ul și nu te mai opri până pe pârtia de schi. Indiferent dacă alegi stațiunile de ski de pe Valea Prahovei, din Poiana Brașov sau cele din alte zone din țară – Cavnic, Arieșeni, Straja – distracția e la ea acasă. 

Nu mai sta pe gânduri, dă o fugă la un winter outlet și ia-ți echipamentul de ski pentru ca iarna această să fie de neuitat. Sau, dacă nu mai vrei să pierzi timp cu așa ceva, în stațiunile montane vei găsi locuri pentru închirierea echipamentului de ski

Poiana Brașov

Încă din 1906, județul Brașov este una dintre destinațiile principale ale românilor atunci când se apropie sezonul pentru sporturi pe zăpadă. Poiana Brașov a găzduit, după doar 3 ani de la deschidere Jocurile Internaționale de Iarnă Studențești, prima competiție de ski din România.

 În Poiana Brașov găsești nu mai puțin de 12 pârtii care au grade diferite de dificultate: (Bradul - 458 m, Kanzel - 350 m, Sulinar - 2441 m, Ruia - 540 m, Subteleferic 1 - 495m, Subteleferic 2- 2220 m, Lupului - 2860 m, Drumul Roșu - 3821 m, Stadion - 300 m), iar un motiv în plus ca să îți placă acest loc este faptul că stratul de zăpadă se menține 4-5 luni pe an.

Recomandăm pârtiile Bradul și Stadion pentru persoanele începătoare, iar dacă ai deja experiență cu schiurile sau cu snowboard-ul în picioare îți recomandăm Pârtia Lupului, Drumul Roșu, Slalom, Subteleferic și Pârtia Ruiului.

Poți opta să cumperi abonament pentru teleferic sau telecabină. Prețul pentru 4 ore este de 110 lei – adulți, 65 de lei – copii, iar prețul pentru 10 zile din sezon este de 1050 de lei – adulți și 650 de lei – copii.

Localizare: Carpații Meridionali, județul Brașov, înconjurată de masivele muntoase: Postăvarul, Piatra Craiului, Bucegi, Piatra Mare.

Călătorește cu FlixBus

Cumpără bilet

Predeal

Este una dintre cele mai apreciate stațiuni de ski din România deoarece oferă un peisaj de vis celor care decid să petreacă aici excursiile de iarnă. 

Cu siguranță că pârțiile de schi sunt principala atracție, dar poți să alegi unul dintre traseele montane marcate pentru turiști sau traseele atv realizate în ultimii ani. Telescaunul și teleschiul de pe Clăbucet sunt de neratat. 

Sezonul de iarnă din Predeal se deschide în decembrie și ține până în martie. Aici găsești pârtii pentru orice grad de dificultate: Cocoșul - medie, 2250m; Clăbucet - medie, 2100m; Subteleferic - dificilă, 1200m; Clăbucet sosire (zăpadă artificială + iluminat) - ușoară, 800m; Clăbucet variantă (zăpadă artificială) - ușoară, 790m; Clăbucet școală - foarte ușoară, 200m; Subteleferic st. inf. - foarte ușoară, 670m; Pârâul Rece - medie, 520m.

Pentru urcări ai la dispoziție atât teleschi, cât și telescaun. Prețul pentru un abonament de 4 ore este de 80 de lei – adulți, 43 de lei – copii, în timp ce abonamentul pentru întregul sezon costă 2900 de lei – adulți și 1450 de lei – copii. 

Localizare: în partea superioară a Văii Prahovei, județul Brașov, înconjurată de Munții Bucegi, Munții Postăvaru si Munții Piatra Mare. 

Călătorește cu FlixBus

Cumpără bilet

Valea Prahovei

Una dintre cele mai renumite zone de ski din România, se întinde de-a lungul Văii Prahovei și cuprinde orașele turistice Breaza, Comarnic, Sinaia, Bușteni și Azuga

Pe lângă sporturile de iarnă, pe Valea Prahovei poți vizita biserici și mănăstiri, castele (Castelul Peleș, Castelul Cantacuzino, Castelul Iuliu Hașdeu), clădiri istorice, Peștera de Gheață și multe alte locuri interesante.

Sporturile de iarnă se pot practica în stațiunile de pe Valea Prahovei din decembrie până în martie, iar aerul este benefic pentru tulburările respiratorii.

Toate stațiunile au ski monitor și se organizează cursuri individuale sau de grup pentru inițiere. 

Asigură-te că ai întregul echipament de ski pregătit: costum de ski, bețe, clăpari, ochelari de ski, cască de ski și nu în ultimul rând, schiurile. 

Sinaia: oferă cel mai bun schi de altitudine de pe Valea Prahovei (2000 m). Aici găsești 10 pârtii pentru diferite grade de dificultate. Cea mai spectaculoasă coborâre este pe Carp, de la Cota 2000 la Cota 1400. O variantă de dificultate medie este coborârea pe Drumul de vară. Pentru a coborî de la Cota 1400 poți opta pentru Drumul Vechi, un traseu frumos prin pădure. Pe timp de iarnă, drumul este destul de îngust, așa că trebuie să știi să manevrezi schiurile.

Bușteni: pârtia Kalinderu, de la poalele Caraimanului, oferă un cadrul natural deosebit și are o dificultate medie. Instalația de transport este de tip telescaun.

Azuga: are pârtii de ski omologate internațional și oferă condiții foarte bune pentru sporturile de iarnă. Are 4 pârtii cu diferite grade de dificultate: Sorica – medie, 2100 m, dotată cu nocturnă și tunuri de zăpadă artificială, Cazacu- medie, 1920 m, dotată de asemenea cu tunuri de zăpadă, Azuga Sud – ușoară, 770 m, La Stână – ușoară, 910 m. Toate aceste pârtii au instalații de transport pe cablu.

Localizare: pe Valea Prahovei, județul Prahova

Călătorește cu FlixBus

Cumpără bilet

Transalpina Ski Resort – Domeniul schiabil Transalpina

Această destinație pentru sporturi de iarnă a fost inaugurată în 2012 cu primele pârtii de schi. În condiții de vreme rea, este recomandat să sunați la CNADNR pentru a afla dacă drumul dinspre Petroșani este deszăpezit sau să vă informați despre alte rute disponibile. 

Peisajul este unul spectaculos, cu pârtia care coboară spre lacul Vidra. Stațiunea Voineasa este considerată cea mai spectaculoasă stațiune de schi din România. Transportul este asigurat de telegondole, teleschiuri și telescaun.

Tarifele pentru skipass pentru o zi sunt de 95 de lei - adult,  85 de lei - elev sau student, 60 de lei – copil, iar tarifele pentru 7 zile sunt de 500 de lei – adult, 350 de lei – copil.

Locație: DN7A, județul Vâlcea

Cumpără bilet

Schiurile lipite în zăpadă
Explorează destinații renumite pentru schi cu FlixBus

Peisaj de iarnă din Ehrwald, Austria
Bucură-te de sporturile de iarnă în cele mai tari stațiuni