Dacă ai dificultăți la accesarea acestui site web, sună +40 373 808 000 sau consultă aplicația Asistent Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Mergi la EURO 2020 cu FlixBus

Stadion de fotbal pentru Campionatul European 2020

*Din cauza COVID-19 informațiile de pe această pagină sunt actualizate constant.

 Te rugăm să reții că, momentan, EURO 2020 a fost amânat și ar urma să se desfășoare în 2021.

Despre EURO 2020

Tot la 4 ani, continentul european se pregătește pentru unul dintre cele mai așteptate evenimente sportive din lume: Campionatul European de fotbal. În 2020, turneul se află la a 16-a ediție, iar organizatorii au pregătit o mulțime de noutăți.

România nu și-a asigurat încă prezența în grupele EURO 2020, dar își joacă șansa la baraj. Conform tragerilor la sorți, România va juca în deplasare, cu Islanda, pe 26 martie. Acesta nu este însă pasul final. Dacă trece de Islanda, România va întâlni câștigătoarea meciului dintre Bulgaria - Ungaria pe 31 martie, tot în deplasare, potrivit tragerilor la sorți.

Unde și când se desfășoară EURO 2020?

EURO 2020 se va desfășura între 12 iunie și 12 iulie în 12 orașe din Europa. Această decizie a venit ca urmare a aniversării a 60 de ani de la înființarea acestei competiții. Astfel, orașele care vor găzdui meciurile celei mai așteptate competiții europeane de fotbal între echipele naționale sunt: Amsterdam, Baku, Bilbao, București, Budapesta, Copenhaga, Dublin, Glasgow, Londra, München, Roma, Sankt Petersburg.

Cum pot ajunge la EURO 2020?

Acest turneu oferă fanilor fotbalului ocazia de a vizita numeroase orașe frumoase din Europa, iar cu FlixBus poți să călătorești pe întregul continent pentru a fi parte din istorie. Autocarele noastre verzi te duc spre orașele în care se desfășoară EURO 2020 la un preț convenabil, într-un confort sporit și oferindu-ți sistemul de divertisment în autocar.

Sfat: Profită de biletul nostru InterFlix, care îți oferă posibilitatea de a călători spre 5 orașe europene cu doar 99 de euro.

Călătorește cu FlixBus și vezi cele mai tari meciuri de la Campionatul European de fotbal 2020.

Grupele EURO 2020

Grupa A Grupa B Grupa C
Italia Belgia Ucraina
Elveția Rusia Olanda
Turcia Danemarca Austria
Țara Galilor Finlanda

-

Grupa D Grupa E Grupa F
Anglia Spania Franța
Croația Polonia Portugalia
Cehia Suedia -
- - Germania

Orașele în care se desfășoară Campionatul European de fotbal 2020


București

Peisaj cu Ateneul Român din București

Despre București: este capitala României și una dintre bijuteriile arhitecturale și culturale din Europa de Est. Acesta este supranumit „micul Paris” datorită atmosferei unice și elegante.

București va găzdui 3 meciuri din grupa C și o optime de finală.

Stadion: Meciurile se vor juca pe Arena Națională, care are 55.634 de locuri și a fost inaugurată în 2011 cu meciul România-Franța. Pe 9 mai 2012, Arena Națională a găzduit finala Europa League la care au asistat 52.347 de spectatori.

Stație FlixBus: În București sunt 2 stații FlixBus, una în Autogara Militari și una la Aeroportul Otopeni. Acestea sunt ușor accesibile și leagă capitala României de multe orașe europene importante. Pentru a ajunge de la Autogara Militari la Arena Națională, poți să iei metroul 3 din stația Păcii până la Dristor, apoi să schimbi cu metroul 1 până la stația Piața Muncii, iar de aici mai ai de mers pe jos aproximativ 15 minute pe Bulevardul Basarabia.

Vezi EURO 2020 de pe Arena Națională!

Budapesta

Clădirea Parlamentului din Budapesta văzută de pe cealaltă parte a Dunării

Despre Budapesta: este capitala Ungariei și unul dintre cele mai fascinante orașe din Europa și un punct de referință pentru regiunea Central-Europeană. Dunărea și clădirile cu o arhitectură deosebită favorizează o atmosferă romantică și elegantă, care atrage milioane de turiști în fiecare an.

Budapesta va găzdui 3 meciuri din grupa F și o optime de finală.

Stadion:Pentru această competiție a fost ales Stadionul Ferenc Puskás, cu 68.000 de locuri, renumit din Népstadion (Stadionul Poporului) în onoarea fotbalistului maghiar cunoscut ca fiind cel mai bun atacant din lume în perioada sa.

Stație FlixBus:În Budapesta sunt 4 stații FlixBus - Kelenföld, Nèpliget și Mexikòi și Aeroportul Ferenc Liszt. De la Kelenföld poți să iei metroul 4 (verde) până la stația Keleti, iar apoi mai ai doar o stație cu metroul 2 (roșu). De la Nèpliget și Mexikòi poți să ajungi la stadion cu tramvaiul 1.

Vezi meciurile de la Budapesta!

Roma

Imagine cu Bazilica Sf. Petru din Roma

Despre Roma: capitala Italiei, cunoscută la nivel mondial pentru istoria, mâncarea, dar și arhitectura sa. Este un important centru turistic, iar printre cele mai faimoase obiective se numără Colosseumul și Columna lui Traian.

Cunoscută și ca „Orașul etern” sau „Orașul celor șapte coline”, Roma va găzdui meciul inaugural al EURO 2020, Turcia – Italia, alte două partide din grupa A, dar și un sfert de finală.

Stadion: A fost ales Stadionul Olimpic, 72.698 de locuri, o bijuterie italiană autentică inaugurată în 1953 și renovată de mai multe ori. Aceasta a găzduit meciuri de la Campionatul European 1968 și din 1980, dar și finala Cupei Mondiale din 1990 sau meciuri de Champions League și Europa League.

Stație FlixBus: În Roma sunt 4 stații FlixBus – Roma Tiburtina, Roma Anagnina și cele de la aeroporturile Fiumicino și Ciampino. Sfatul nostru este să cobori la stația Tiburtina și să iei autobuzul 168 sau metroul B1 până la Bologna și apoi să continui cu autobuzul 69.

Vezi partidele de pe Stadionul Olimpic

München

Imagine cu oameni plimbându-se în Marienplaz în München

Despre München: este capitala regiunii Bavaria din Germania, o bijuterie autentică barocă, tradițională și modernă, care reunește parcuri și reședințe regale, muzee și un centru istoric unic. Orașul este recunoscut și pentru folclor și gastronomie.

München va găzdui 3 meciuri din grupa F și un sfert de finală.

Stadion: Partidele de fotbal de la EURO 2020 se vor disputa pe Allianz Arena, stadionul lui Bayern München care are o capacitate de 75.000 de locuri. Pentru competițiile dintre cluburi, stadionul este numit Fußball Arena München.

Stație FlixBus: Datorită poziției sale strategice, în inima Europei, la München se poate ajunge foarte ușor din oricare altă țară. De la gara centrală poți să iei metroul U2 până la stația Sendlinger Tor, iar apoi metroul U6 până la Fröttmaning.

Vezi EURO de la München!

Amsterdam

Imagine cu clădirile de pe malul râului Amstel din Amsterdam

Despre Amsterdam: plin de viață și vizitat de turiști de toate vârstele din întreaga lume. Este numit „Veneția Nordului” datorită canelelor sale.

Amsterdam va găzdui trei meciuri din grupa C și o optime de finală.

Stadion: Partidele se vor juca pe Amsterdam Arena, primul stadion cu acoperiș retractabil din Europa și, totodată, locul unde Ajax Amsterdam își dispută meciurile de acasă. Stadionul de 56.000 de locuri poartă numele lui Johan Cruijff, renumit fotbalist și antrenor olandez.

Stație FlixBus: În Amsterdam sunt trei stații FlixBus - Sloterdijk și Bijlmer și Aeroportul Schiphol. Pentru a ajunge la stadion, îți recomandăm să mergi la stația Bijlmer, care se află în apropierea complexului sportiv. Imediat după ce cobori din autocar vei simți atmosfera fabuloasă din preajma arenei.

Vezi meciurile de pe Amsterdam Arena

Bilbao

Imagine de ansamblu de pe râul Nervión din Bibao

Despre Bilbao: oraș din Spania, situat în Țara Bascilor pe râul Nervión. Bilbao este un port principal și un centrul industrial, iar centrul orașului este în mare parte pietonal pe timpul zilei.

Bilbao va găzdui trei meciuri din grupa E și o optime de finală.

Stadion: Partidele se vor disputa pe Stadionul San Mamés, stadionul lui Athletic Bilbao, care are 53.332 de locuri. Acesta a fost inaugurat pe 16 septembrie 2013 cu meciul împotriva celor de la Celta Vigo.

Stație FlixBus: Poți coborî în stația Termibus, iar apoi să mergi pe jos câteva minute până la stadion.

Intră în atmosfera EURO 2020 din Bilbao!

Copenhaga

Imagine cu bărcile de pe canalul Nyhavn din Copenhaga

Despre Copenhaga: este capitala Danemarcei, situată față în față cu strâmtoarea Øresund, pe coasta orientală a insulei Sjælland și pe mica insulă Amager. Orașul este un important centru regional de cultură, business, mass-media și știință.

Copenhaga vă găzdui trei partide din grupa B și o optime de finală.

Stadion: Atmosfera Campionatului European de fotbal se va simți pe Stadionul Parken, care are 38.065 de locuri și este casa clubului FC Copenhage, dar și arena pe care își dispută meciurile echipa națională a Danemarcei.

Stație FlixBus: Sunt trei stații FlixBus în Copenhaga - stația centrală Ingerslevsgade, stația Valby și Aeroportul Kastrup. Dacă ajungi cu unul dintre autocarele noastre verzi la stația centrală din capitala daneză, va fi foarte ușor să mergi la stadion. Trebuie doar să folosești transportul în comun din stația Hovedbanegården – autobuzul 1A – până la stația Gustav Adolfs Gade, iar apoi ești la stadion în câteva minute.

Vezi meciurile din Copenhaga!

Londra

Imagine cu Tower Bridge din Londra

Despre Londra: capitala Angliei și unul dintre cele mai mari orașe din lume. Este cel mai important centru politic, financiar, cultural și artistic al Regatului Unit. Milioane de turiști trec pragul Londrei în fiecare an pentru a vizita orașul de pe Tamisa, Big Ben-ul, London Eye, Palatul Westminster, Tower Bridge sau Palatul Buckingham.

Londra va găzdui 3 meciuri din grupa D, o optime de finală, cele două semifinale, dar și finala EURO 2020 de pe 12 iulie.

Stadion: Wembley este stadionul pe care se vor disputa meciurile de la turneul final. Acesta este al doilea cel mai mare stadion din Europa ca mărime, după Camp Nou, și are o capacitate de 90.000 de locuri.

Stație FlixBus:După ce sosești cu unul dintre autocarele noastre verzi la stația Victoria, este ușor să ajungi la stadion. Trebuie să iei de aici metroul până la Oxford Circus, iar apoi continuă cu linia de metrou Bakerloo până la Wembley Central.

Vezi EURO 2020 de pe Wembley!