Dacă ai dificultăți la accesarea acestui site web, sună +40 373 808 000 sau consultă aplicația Asistent Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Descoperă Plovdiv

vedere spre Plovdiv

Informații generale despre Plovdiv

Amfiteatrul din Plovdiv

De ce să alegi Plovdiv

În Bulgaria, Plovdiv este supranumit „orașul celor șapte coline”, deoarece s-a dezvoltat, din punct de vedere istoric, pe șapte dealuri sienite.
Plovdiv este al doilea oraș ca mărime din Bulgaria și a fost desemnat Capitala Culturală Europeană în 2019. Acesta este, de asemenea, și capitala culturală a Bulgariei pentru că se regăsește printre cele mai vechi orașe ale Europei, cu numeroase repere arhitecturale care datează din timpurile tracice, grecești, romane, bizantine și otomane.
Dovezile istoriei îndelungate a orașului Plovdiv se regăsesc în arhitectura citadină, de la ruinele Imperiului Roman, la influențele otomane din arhitectura națională a Bulgariei. Mai mult, orașul este situat într-o zonă cu soluri fertile, in partea central-sudică a Bulgariei, pe cele două maluri ale râului Marița. 

Top lucruri de văzut in Plovdiv

 Acoperișurile albastre din Plovdiv
  • Explorează pitorescul oraș vechi

În centrul vechi al orașului găsești străzi pietruite și case tradiționale, care se amestecă cu ruinele romane din Plovdiv. Multe dintre ele au fost transformate acum în muzee și, cu siguranță, trebuie vizitate dacă dorești să intri complet în atmosfera veche a orașului Plovdiv.

  • O plimbare prin Amfiteatrul Roman din Plovdiv

Teatrul Roman din Plovdiv este unul dintre cele mai bine conservate teatre antice din lume. Acesta a fost construit cu aproape 2000 de ani în urmă de către romani. Amfiteatrul este situat în centrul orașului vechi.

  • Mergi în jurul stadionului Roman din Plovdiv

Să nu îl confunzi cu Teatrul Roman! Orașul păstrează și ruinele stadionului roman chiar în centrul orașului Plovdiv. Stadionul nu este la fel de bine conservat ca și Amfiteatrul, dar încă îi poți vedea rămășițele. Pe vremuri, acest stadion din secolul al II-lea, găzduia aproximativ 30.000 de spectatori. Astăzi, poți admira doar părți ale acestei structuri.

  • Rămâi „captivat” în „Kapana” (Capcana)

Cartierul Kapana este o zonă recent renovată din Plovdiv, pe care localnicii o numesc „Capcana”. Motivul din spatele acestei denumiri este dat de existența multor alei înguste și străzi ascunse. Astfel, este foarte ușor pentru turiști să se piardă și să fie „captivați”.

Explorează gustul bucătăriei bulgărești 

partea medievală a orașului Plovdiv

Bucură-te de mâncăruri tipice bulgărești în oricare dintre restaurantele din cartierul Kapana. 
 
Bulgaria este o țară a tradițiilor și are mâncare specifică, unică, precum țara din vremurile tracice. 
 

  • Nu rata să încerci brânza albă bulgărească - o brânză produsă din lapte de capră, de oaie sau de vacă, care este consumată atât simplă, precum și ca o parte esențială a altor feluri de mâncare - de la „salata shopska”, până la ”banitza”.
  • Iaurtul bulgăresc este unic. El este produs de bacteria Lactobacterium Bulgaricum, care nu crește nicăieri altundeva în lume. Iaurtul (denumit și „kiselo mlyako", adică „lapte acru") este o parte importantă a multor mâncăruri bulgărești. 
  • Salata Shopska - o salată proaspătă bulgărească făcută cu brânza albă tradițională, care este populară și în Balcani. Aceasta conține roșii, castraveți, ceapă, ardei crud sau prăjit, brânză albă și pătrunjel.
  • Banica - este un fel de mâncare tradițională bulgărească. Pe o foaie de aluat se întinde un amestec de ouă și bucăți de brânză și se coace într-un cuptor. Acesta este un mic dejun tipic bulgăresc pe care trebuie să îl încerci! 

 
Poftă bună! (Добър апетит!) 

Cumpără bilet pentru Plovdiv!