Dacă ai dificultăți la accesarea acestui site web, sună +40 373 808 000 sau consultă aplicația Asistent Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Informații privind prelucrarea datelor

În conformitate cu Regulamentul UE nr. 679/2016 (denumit în continuare „Politică de confidențialitate”), informațiile referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor care călătoresc în timpul pandemiei COVID-19 (Coronavirus) sunt prezentate mai jos.
 

1) CONTROLUL DATELOR

Controlul datelor cu caracter personal este realizat de FlixMobility GmbH (denumit în continuare „FlixBus”), cu sediul social pe Friedenheimer Brücke 16, 80639 München, reprezentat de directorii generali André Schwämmlein, Arnd Schwierholz, Daniel Krauss, Jochen Engert. (denumit în continuare „operatorul de date cu caracter personal”).

Puteți contacta operatorul de date cu caracter personal la următoarea adresă de e-mail: servizioclienti@flixbus.it.

Conform art. 37 din Politica de confidențialitate, FlixBus a numit un responsabil pentru protecția datelor (responsabil de protecția datelor - „DPO”), care poate fi contactat la următoarea adresă de e-mail: data.protection@flixbus.com; adresă: FlixMobility GmbH, Friedenheimer Brücke 16, 80639 München, Germania.
 

2) TIPURI DE DATE PROCESATE

Conform scopurilor și modurilor prezentate în prezenta politică, informațiile procesate se referă la: 

2.1 informații furnizate de pasageri prin intermediul datelor personale completate la achiziționarea biletelor FlixBus care sunt procesate, cu referire la următoarele aspecte:

a) Pasagerii nu sunt infectați cu COVID-19 și nici nu trebuie să petreacă, în mod obligatoriu, o perioadă de carantină de cel puțin 14 zile;

b) Pasagerii nu prezintă simptome asociate cu COVID-19, cum ar fi temperatura corpului mai mare de 37,5 °C, tuse sau răceală și nu au avut contact cu persoanele infectate cu COVID-19 în ultimele 14 zile;

c) Pasagerii se angajează să renunțe la călătorie și să informeze autoritatea sanitară responsabilă în cazul în care unul dintre simptomele menționate mai sus apare înainte de începerea călătoriei sau în termen de opt zile de la sosirea la destinație.

2.2 În cazul comenzilor care conțin două sau mai multe bilete, informațiile furnizate de pasageri prin completarea datelor personale la achiziționarea biletului și în timp ce utilizează biletul pentru a călători cu FlixBus, cu referire la următoarele: dacă pasagerii locuiesc în aceeași reședință sau dacă sunt rude sau dacă au o relație interpersonală stabilă (de exemplu: soți, concubini, rude care nu locuiesc împreună, dar care petrec timp împreună în mod regulat; persoane care nu au un grad de rudenie, dar își petrec timpul în aceleași locuri sau împărtășesc obiceiuri comune în ceea ce privește viață socială).
 

3) SCOPUL PRELUCRĂRII DATELOR

Datele cu caracter personal sunt prelucrate în scopul exclusiv de a preveni infecția cu COVID-19, în conformitate cu Ghidul de informare al clienților și procedurile organizatorice pentru a restrânge răspândirea COVID-19 în ceea ce privește transportul public, în conformitate cu anexa 2 din Decretul ministerial din 14 iulie 2020 și anexa 15 din Decretul ministerial din 7 august 2020.

Prin urmare, baza legală a prelucrării datelor este:

  • din motive de interes public în ceea ce privește sănătatea publică, de exemplu, protecția împotriva amenințărilor grave pentru sănătate care pot trece peste granițe.

  • în implementarea protocoalelor de siguranță care vizează prevenirea infecțiilor în conformitate cu anexa 2 din Decretul ministerial din 14 iulie 2020 și anexa 15 din Decretul ministerial din 7 august 2020.

  • în scopul verificării, exercitării sau apărării unui drept într-o instanță de judecată sau ori de câte ori autoritățile judiciare își exercită funcțiile judiciare (aceasta este baza legală pentru stocarea datelor timp de 60 de zile de la starea de urgență).

4)FURNIZAREA DATELORȘICONSECINȚELE UNUI POTENȚIALREFUZ

Furnizarea datelor este o condiție prealabilă obligatorie pentru călătoria cu FlixBus. Refuzul de a furniza datele personale împiedică utilizatorii să aibă acces la autocarele companiei.
 

5) PROCESAREA DATELOR

Datele sunt prelucrate exclusiv de către companie, care acționează în conformitate cu instrucțiunile specifice furnizate în conformitate cu scopurile și modurile de prelucrare a datelor.

Compania prelucrează datele în conformitate cu principiile legalității, onestității, transparenței, exactității, integrității și nu într-o manieră excesivă, ci relevantă și necesare în raport cu scopurile îndeplinite, oferind protecția vieții private și a drepturilor dumneavoastră.
 

6) TIMPUL DE PROCESARE

Informațiile menționate în par. 2 din prezenta politică nu sunt stocate pe serverele FlixBus, dar vor fi considerate ca o cerință pentru achiziționarea de bilete FlixBus până la data prevăzută în anexa 2 a Decretului ministerial din 14 iulie 2020 și anexa 15 din Decretul ministerial din 7 august 2020.
 

7) COMUNICAREA DATELOR

Datele cu caracter personal nu vor fi divulgate și nici nu vor fi comunicate terților, cu excepția cazului în care acest lucru este cerut de dispoziții legale specifice (de exemplu, cereri de la autoritățile sanitare).
 

8) DREPTURILE PĂRȚILOR INTERESATE

Conform art. 13 din Politica de confidențialitate, veți putea oricând să vă:

a) Revendicați accesul la datele dvs. personale, precum și modificarea sau ștergerea acestora sau limitarea prelucrării acestora.

b) Opuneți prelucrării datelor dvs. personale.

c) Exercitați dreptul la portabilitatea datelor dvs.

d) Retrageți în orice moment consimțământul dvs. fără ca acest lucru să afecteze legalitatea procesării anterioare.

Drepturile menționate mai sus pot fi exercitate fără formalități, contactând operatorul de date la următoarele adrese: prin e-mail: data.protection@flixbus.com; prin poștă: FlixMobility GmbH, Friedenheimer Brücke 16, 80639 München, Germania.