Zile libere 2021 și sărbători legale

Patru persoane care se uită pe o hartă

Excursiile spontane sunt cool, dar de ce să nu plănuiești câteva minivacanțe din timp? Ți-am pregătit o imagine de ansamblu a zilelor libere și a sărbătorilor legale din 2021 pentru a te ajuta să îți programezi un concediu scurt. Călătorește cu FlixBus la Budapesta, Sofia, Viena sau Praga într-un weekend prelungit. Poți să alegi destinații din 28 de țări din Europa cu autocarele noastre verzi. FlixBus îți oferă scaune confortabile, spațiu mare pentru picioare, prize, Wi-Fi gratuit. Tot ce rămâne este ca tu să te bucuri alături de prieteni de o escapadă din rutină.

Data

Zi

Sărbătoare legală

1 ianuarie

vineri

Anul Nou

2 ianuarie 

sâmbătă

A doua zi după Anul Nou

24 ianuarie

duminică

Ziua Unirii Principatelor Române

30 aprilie

vineri

Vinerea Mare

1 mai

sâmbătă

Ziua Muncii

2 mai

duminică

Paște Ortodox

3 mai

luni

A doua zi de Paște Ortodox

1 iunie

marți

Ziua Copilului

20 iunie

duminică

Rusalii

21 iunie

luni

A doua zi de Rusalii

15 august

duminică

Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie

marți

Sfântul Andrei

1 decembrie

miercuri

Ziua Națională a României

25 decembrie

sâmbătă

Crăciunul

26 decembrie

duminică

A doua zi de Crăciun

24 ianuarie 2021

Cum poți să îți revii după vacanța pe care ai avut-o pentru Sărbătorile de iarnă? Cu o minivanță, bineînțeles! Profită de weekend-ul prelungită prilejuit de Ziua Unirii Principatelor Române. Ziua de 24 ianuarie a fost introdusă pe lista zilelor legale din Codul Muncii în 2016. Aceasta marchează data la care Moldova și Țara Românească s-au unit în Principatele Unite ale Moldovei și Țării Românești datorită alegerii lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor în ambele principate (5 ianuarie 1859 în Moldva și 24 ianuarie 1859 în Țara Românească).

FlixBus te duce spre destinația ta preferată pentru a începe anul cu noi aventuri.

Călătorește cu FlixBus în toată Europa

Minivacanță de Paște 2021

Anul acesta Paștele este pe 2 mai, ceea ce înseamnă că 30 aprilie și 3 mai sunt zile libere care marchează Vinerea Mare și a doua zi de Paște. Această sărbătoare comemorează Învierea lui Iisus Hristos, evenimentul fundamental al creștinismului.

Astfel, te poți bucura de 4 zile libere chiar dacă data Paștelui Ortodox nu coincide cu data Paștelui Catolic. Ia-ți o scurtă vacanță pentru a te detensiona și pentru a scăpa de rutină. Îți recomandăm orașele de pe malul Mării Mediterane sau de la malul Mării Negre ca să te bucuri de vremea de primăvară. 

Călătorește cu FlixBus în toată Europa

1 Mai 2021

Ziua Muncii a fost sărbătorită prima dată în România în 1890, în perioda domniei lui Carol I și a devenit sărbătoare națională în perioada comunismului, atunci când pe bulevardele și pe stadionale din țară se desfășurau manifestații propagandistice. După căderea comunismului s-a renunțat la acest tip de festivități, iar în schimb sunt organizate evenimente în aer liber. 

De asemenea, este un moment prielnic pentru picnic, grătare sau mititei alături de prieteni și familie. În ultimii ani, tot mai mulți români preferă să își organizeze minivacanțe la mare sau la munte în weekend-ul de 1 Mai.

Călătorește cu FlixBus în toată Europa

Minivacanță de 1 Iunie 2021

Cu mici, cu mari, ne putem bucura anul acesta de o minivacanță cu ocazia zilei de 1 Iunie. Ziua Copilului este zi nelucrătoare în România din 2017, aceasta celebrează copiii, miracolul nașterii, puritatea, dar și întoarcerea la inocență. 

Ce altceva te poate ajuta să te dezvolți personal mai mult decât călătoriile? Umple-te de veselie și voie bună în acest weekend prelungit și oferă bucurii celor mici sau copilului din tine.

Călătorește cu FlixBus în toată Europa

Minivacanță de Rusalii 2021

Vara aceasta mai poți profita de încă o minivacanță. Este vorba despre weekend-ul prelungit prilejuit de sărbătoarea Rusaliilor. Cele trei 3 zile libere sunt perfecte pentru a începe sezonul de vara explorând alte locuri și alte orașe. 

Îți recomandăm un city-break în Basel. Acest oraș mic și fermecător din Elveția este renumit la nivel Mondial pentru târgul său de artă și reprezintă un loc rupt din rai pentru fanii artei și ai arhitecturii, în special în iunie.

Călătorește cu FlixBus în toată Europa

Minivacanță de 30 noiembrie și 1 Decembrie 2021

Sezonul de iarnă începe cum nu se poate mai bine. Sf. Andrei și Ziua Națională a României ne oferă un prilej de a călători și de a bifa, pe ultima sută de metri, destinațiile preferate care se află pe lista noastră în 2021.

De altfel, în această perioadă debutează și Târgurile de Crăciun. Bucură-te de vinul fiert și mâncărurile tradiționale la cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa.

Călătorește cu FlixBus în toată Europa