Sunt posibile călătoriile cu autocarul neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon?

Contribuie la protejarea mediului călătorind cu FlixBus
Protejează mediul cu FlixBus și Climate Partner

Contribuțiile de compensare a emisiilor de carbon FlixBus - cum funcționează

Când faci o rezervare online la FlixBus, trebuie doar să bifezi caseta ClimatePartner „Compensare CO2”, după ce ți-ai ales cursa cu autocarul în Europa dorită. Emisiile de CO2 generate de călătoria ta sunt apoi calculate în funcție de durata și distanța călătoriei. Suma astfel calculată este apoi adăugată automat la prețul biletului. Contribuția ta pentru mediu este de aproximativ 1 - 3% din prețul inițial al biletului. Donația ta va fi investită într-un proiect certificat de protecție a climei, în conformitate cu standardele internaționale de mediu.

Fii verde! Este mai bine pentru mediu...

S-a demonstrat că autocarele FlixBus sunt mai eficiente în ceea ce privește consumul de combustibil și că emit un nivel extrem de scăzut de gaze cu efect de seră. Desigur, este dificil să călătorim fără a produce deloc emisii de CO2, chiar și în cele mai ecologice autocare. Astfel, datorită colaborării noastre cu ClimatePartner, oferim fiecărui pasager FlixBus opțiunea de a-și compensa impactul climatic al călătoriei FlixBus în momentul rezervării. În baza principiului sistemului de tranzacționare a cotelor de emisie, îți oferim opțiunea de a aduce o contribuție voluntară la mediu atunci când îți rezervi biletul. Contribuția ta va fi investită într-un proiect certificat de protecție a climei și compensează cantitatea respectivă de emisii de CO2.

Sumele voastre compensatorii sunt utilizate în anul 2017 în acest mod

Prin contribuţia ta la protecţia climei prin FlixBus finanţezi în anul 2017 proiectul atmosfair „Cuptoare cu eficienţă energetică” din Rwanda, acreditat de ONU şi premiat cu standardul de aur. Aceste cuptoare eficiente contribuie la reducerea consumului de lemn în timpul gătitului în mediul rural din Rwanda, cu 80% faţă de vetrele tradiţionale larg răspândite. Astfel, proiectul ajută la păstrarea pădurilor de acolo, care, printre altele, sunt habitatul ultimelor gorile de munte din lume, şi contribuie la protecţia climei la nivel global. În plus, proiectul promovează dezvoltarea sustenabilă în Rwanda, o ţară care, din cauza statutului său socio-economic, se numără printre cele mai puţin dezvoltate ţări din lume. Proiectul are contribuţii însemnate pentru populaţia din această ţară, de ex.:

  • Subvenţionarea fiecărui cuptor „Model Save80“ pentru familiile din această ţară
  • Nivel mai ridicat al calităţii vieţii, datorită reducerii costurilor şi al timpului petrecut cu procurarea de lemne de foc
  • Studii medicale dovedesc o funcţionare mai bună a plămânilor utilizatorilorSumele voastre compensatorii sunt utilizate în anul 2016 în acest mod

Călătorii neutre din punctul de vedere al emisiilor de carbon cu FlixBus

Mulțumită contribuției tale la protecția mediului noi susținem în anul 2016 un proiect de energie eoliană din Caraibe - insula Aruba. Sunt finanțate astfel construcția și întreținerea turbinelor eoliene ca sursă de energie alternativă și sustenabilă. Parcul eolian de pe insulă este un proiect pionier pentru zona Caraibelor privind utilizarea energiilor regenerabile la nivel regional. Investiția în energie eoliană îmbunătățește siguranța privind furnizarea energiei, contribuie la protecția mediului la nivel global și sprijină procesul de generare sustenabilă de energie. În plus, în afară de protecția climei, proiectul reprezintă o contribuție valoroasă pentru populația locală:

  • Mai multă independență de surse externe de energie prin întărirea sistemului de autoalimentare cu energie în regiune.
  • Consolidarea economiei locale prin crearea a noi locuri de muncă în construcții, în domeniul operarea și întreținerea instalațiilor.
  • Întărirea infrastructurii regionale în proiectul privind producerea energiei eoliane
  • Îmbunătățirea calității aerului la nivel local prin evitarea producerii de substanțe nocive din combustibili fosili, rezultați până acum în procesul producției de electricitate.