Dacă ai dificultăți la accesarea acestui site web, sună +40 373 808 000 sau consultă aplicația Asistent Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Despre FlixBus

About-FlixBus

Mobilitate verde și inteligentă pentru a descoperi întreaga lume

FlixBus este o firmă de transport înființată recent, care, începând cu anul 2013, a schimbat decisiv stilul de călătorie a milioane de oameni din Europa. Suntem o combinație unică între start-up în domeniul tehnologiei, firmă de servicii online și firmă clasică de transport și am reușit să creăm într-un timp foarte scurt cea mai mare rețea de transport cu autocarul pe distanțe lungi din Europa.

Datorită modalităţii simple de efectuare a rezervării și a ofertei zilnice în creștere, le oferim milioanelor de călători posibilitatea de a descoperi lumea la un preț redus. Autocarele verzi pe distanță lungă oferă cel mai înalt grad de confort, siguranță și standarde de protecţia mediului și reprezintă alternativa ecologică și comodă la transportul individual.

FlixBus Experience – strategia noastră de succes

Succesul nostru se bazează pe digitalizarea unui mijloc de transport tradițional. Mulțumită inovațiilor din domeniul tehnologic, precum și a sistemului de rezervări online, aplicației FlixBus, internetului gratuit la bord sau urmăririi live prin GPS, am inventat un nou mod de a călători. Datorită planificării inteligente a rutelor și managementului dinamic al prețurilor, le putem oferi mereu clienților cea mai bună ofertă. În acest sens, punem multă valoare pe parteneriatul strâns cu companiile mici și mijlocii: partenerii regionali pentru transportul cu autocarul sunt deseori afaceri de familie cu o experiență îndelungată – aceştia formează flota de autocare verzi FlixBus. Astfel, apare spiritul inovator de start-up și o marcă puternică, prezentă la nivel internațional, bazată pe calitate și tradiție.

Drumul de la un start-up german la numărul 1 în Europa

Firma FlixBus a fost înființată în München de trei antreprenori tineri, cu scopul de a mări gradul de confort și rentabilitatea călătoriilor pe distanță lungă. Simultan, firma „MeinFernbus“ a fost înființată în Berlin, având autocare ecologice și curse în toată Germania.

După dispariţia monopolului serviciilor feroviare din anul 2013, ambele start-up-uri au devenit lideri pe piața de transport pe distanţe lungi cu autocarul și s-au impus chiar și în fața marilor concerne. Din momentul fuziunii echipelor din München și Berlin, am devenit lider detașat pe piața din Germania.

În anul 2015, FlixBus s-a lansat și la nivel internațional, inaugurând rețele de transport cu autocarul pe distanțe lungi în Franța, Italia, Austria, Olanda și Croația, precum și transporturi de linie transfrontaliere până în Peninsula Scandinavă, Spania, Anglia sau Europa de Est. Călătorii beneficiază astăzi de cea mai mare ofertă de curse cu autocarul prin Europa.

În spatele furnizorului de transport pe distanțe lungi cu autocare verzi stă o echipă internațională formată din aproximativ 1000 de angajați, care lucrează în birourile din München, Berlin, Paris, Milan, Zagreb, Stockholm, Amsterdam, Aarhus, Praga, Budapesta, Los Angeles, București, Madrid și Varșovia, precum și câteva mii de șoferi parteneri de transport din toată Europa. Fiecare colaborator contribuie zilnic la îmbunătățirea serviciilor firmei FlixBus. Ai personalitatea și spiritul de echipă necesare pentru a cuceri alături de noi piața de transport pe distanțe lungi din Europa? Atunci trimite-ne aplicația ta, suntem siguri că avem locul de muncă perfect pentru tine.

FlixFacts

Clienții FlixBus sunt din toată Europa
100 milioane de clienți de la înființare
100 milioane de călători au călătorit cu firma noastră, 40 de milioane doar în anul 2017. 
1000 destinații în Europa cu FlixBus
2500+ destinații, 36 țări
FlixBus face legătura în prezent între 2500+ destinaţii din 36 țări, și numărul acestora crește în fiecare zi.
FlixBus are curse zilnice conectând mari orașe în Europa
400.000+ legături de transport zilnic
Având 400.000+ rute de transport între orașele din Europa la fiecare 30 de minute. 

Fondatori

Andre-Schwämmlein-founder

André Schwämmlein

André este responsabil pentru dezvoltare și operațiuni internaționale. El a discutat din anul 2009 cu Jochen și Daniel posibilitățile creării unei piețe liberalizate. André este un mare admirator al conceptelor alternative de mobilitate – nu are mașină și merge la birou cu bicicleta. 

Jochen este director general la FlixBus

Jochen Engert

Jochen este responsabil pentru marketing, distribuție și finanțe. Înainte de înfiinţarea firmei FlixBus, călătorea foarte des împreună cu André în variate țări în rol de consultant strategic. Pe durata studiilor, a organizat excursii la schi cu autocarul în Alpi și și-a format primele experiențe în acest domeniu.  

Daniel-Krauss-founder

Daniel Krauss

Daniel are funcția de CIO și se ocupă de domeniile IT, Mobile și Software Development. Daniel a înființat, împreună cu prietenul lui de școală André, un start-up de succes în domeniul IT chiar în perioada studenției. A renunțat la job-ul pe termen lung pe care-l avea la Microsoft și la mașina personală pentru a construi cel mai mare furnizor de servicii de transport cu autocarul din Europa.