Despre FlixBus

Despre FlixBus
Despre FlixBus

Mobilitate verde și inteligentă pentru a descoperi lumea

FlixBus este o firmă de transport înfiinţată recent, care a schimbat decisiv, începând din anul 2013, stilul de călătorie al multor milioane de oameni din Europa. Fiind o combinaţie unică între start-up în domeniul tehnologiei, firmă de servicii online și firmă clasică de transport, noi am reuşit să creăm într-un timp foarte scurt cea mai mare reţea de transporturi cu autocarul pe distanță lungă din Europa. 

Datorită modalităţii simple de efectuare a rezervării și datorită ofertei zilnice în creştere noi oferim milioanelor de călători posibilitatea de a descoperi lumea cu costuri reduse de transport. Autocarele verzi pe distanţă lungă oferă cel mai înalt grad de confort, siguranţă și standarde de protecţia mediului și reprezintă alternativa ecologică și comodă la transportul individual.

FlixBus Experience – strategia noastră de succes

Succesul nostru se bazează pe digitalizarea uni mijloc de transport tradițional. Mulțumită inovaţiilor din domeniul tehnologic precum și sistemului de rezervări și ticketing ce indică direcţia, aplicației FlixBus-App, Wifi gratuit la bord sau GPS-Livetracking noi am inventat un nou mod de a călători. Datorită planificării inteligente a rutelor și management-ului dinamic al preţurilor noi putem oferi clientului nostru întotdeauna cea mai bună ofertă. Astfel punem multă valoare pe parteneriatul strâns cu companiile mici și mijlocii: Partenerii regionali pentru transportul cu autocarul sunt deseori firme afaceri de familie cu experienţă îndelungată – aceştia formează flota de autocare verzi FlixBus. Astfel apare spiritul inovator de start-up și o marcă puternică, prezentă la nivel internațional, care se bazează pe calitate și tradiție.

Drumul de la un start-up german la numărul 1 în Europa

Firma FlixBus a fost înființată în München de trei antreprenori tineri, cu scopul de a face călătoriile de durată mai confortabile și mai rentabile. Simultan firma „MeinFernbus“ a fost înfiinţată în Berlin cu autocare ecologice și curse în toată Germania.

După dispariţia monopolului serviciilor feroviare din anul 2013, ambele start-up-uri au devenit furnizori lideri pe piața de transporturi la distanţă cu autocarul și s-au impus chiar și față de marile concerne. Din momentul fuziunii echipelor din München și Berlin acum suntem în mod decisiv liderul de piață din Germania.

Din anul 2015 FlixBus s-a lansat și la nivel internațional: Rețele de transport cu autocarul la distanţă în Franța, Italia, Austria, Olanda și Croația precum și transporturi de linie transfrontaliere până în peninsula scandinavă, Spania, Anglia sau Europa de Est. Călătorii beneficiază astăzi de cea mai cuprinzătoare ofertă de curse cu autocarul în Europa.

În spatele furnizorului de transport la distanță cu autocare verzi avem o echipă internațională formată din aproximativ 1.000 de angajați care lucrează în reprezentanțele din München, Berlin, Paris, Milano, Zagreb și Copenhaga, precum și câteva mii de șoferi parteneri de transport din toată Europa. Fiecare colaborator contribuie zilnic la îmbunătăţirea serviciilor firmei FlixBus. Ai personalitatea și spiritul de echipă necesare pentru a cuceri împreună cu noi piața de transporturi la distanță din Europa? Atunci ne poți trimite aplicaţia ta iar noi avem locul de muncă perfect pentru tine.

FlixFacts

Clienții FlixBus sunt din toată Europa
60 milioane de clienţi de la înfiinţare
60 milioane de călători au efectuat o cursă cu firma noastră, 20 de milioane doar în anul 2015. 
1000 destinații în Europa cu FlixBus
1.200 destinaţii, 26 țări
FlixBus face legătura în prezent între cca. 1.200 destinaţii din 26 2 țări, și acestea se înmulţesc în fiecare zi.
FlixBus are curse zilnice conectând mari orașe în Europa
200.000 legături de transport zilnic
Având cca. 200.000 rute de transport noi avem curse între orașele din Europa la fiecare 30 de minute. 

Fondatori/Echipa de conducere

André este unul din fondatorii firmei FlixBus
André, Fondator & Director General
André este responsabil pentru dezvoltare și operaţiuni internaționale. Acesta a discutat din anul 2009 cu Jochen și Daniel posibilităţile creării unei pieţe liberalizate. Fiind un mare admirator al conceptelor alternative de mobilitate, acesta nu are o mașină personală și merge la birou cu bicicleta.  
Jochen este director general la FlixBus
Jochen, Fondator & Director General
Jochen este administrator responsabil pentru domeniile marketing, distribuție și finanțe. Înainte de înfiinţarea firmei FlixBus acesta călătorea foarte des împreună cu André în multe țări în rolul de consultant strategic. Pe durata studiilor el a organizat excursii la ski cu autocarul în Alpi și a dobândit primele experiențe în acest doneniu.  
Daniel este director general la FlixBus
Daniel, Fondator & Director General
Daniel are funcţia de CIO și se ocupă de domeniile IT, Mobile, Software Development. Daniel a înființat, împreună cu prietenul lui de școală André, un start-up de succes în domeniul IT chiar în perioada studenţiei. El a renunțat la job-ul pe termen lung la Microsoft – și la mașina personală- pentru a construi cea mai mare firmă din Europa furnizor de servicii de transport cu autocarul.