§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Despre FlixBus

About-FlixBus

Mobilitate verde și inteligentă pentru a descoperi lumea

FlixBus este o firmă de transport înfiinţată recent, care a schimbat decisiv, începând din anul 2013, stilul de călătorie al multor milioane de oameni din Europa. Fiind o combinaţie unică între start-up în domeniul tehnologiei, firmă de servicii online și firmă clasică de transport, noi am reuşit să creăm într-un timp foarte scurt cea mai mare reţea de transport cu autocarul pe distanțe lungi din Europa. 

Datorită modalităţii simple de efectuare a rezervării și a ofertei zilnice în creştere noi oferim milioanelor de călători posibilitatea de a descoperi lumea cu costuri reduse. Autocarele verzi pe distanţă lungă oferă cel mai înalt grad de confort, siguranţă și standarde de protecţia mediului și reprezintă alternativa ecologică și comodă la transportul individual.

FlixBus Experience – strategia noastră de succes

Succesul nostru se bazează pe digitalizarea unui mijloc de transport tradițional. Mulțumită inovaţiilor din domeniul tehnologic precum și a sistemului de rezervări și ticketing ce indică direcţia, aplicației FlixBus, internetului gratuit la bord sau GPS-Livetracking-ului, noi am inventat un nou mod de a călători. Datorită planificării inteligente a rutelor și managementului dinamic al preţurilor noi putem oferi clientului nostru întotdeauna cea mai bună ofertă. Astfel punem multă valoare pe parteneriatul strâns cu companiile mici și mijlocii: partenerii regionali pentru transportul cu autocarul sunt deseori afaceri de familie cu experienţă îndelungată – aceştia formează flota de autocare verzi FlixBus. Astfel apare spiritul inovator de start-up și o marcă puternică, prezentă la nivel internațional, care se bazează pe calitate și tradiție.

Drumul de la un start-up german la numărul 1 în Europa

Firma FlixBus a fost înființată în München de trei antreprenori tineri, cu scopul de a face călătoriile de durată mai confortabile și mai rentabile. Simultan firma „MeinFernbus“ a fost înfiinţată în Berlin cu autocare ecologice și curse în toată Germania.

După dispariţia monopolului serviciilor feroviare din anul 2013, ambele start-up-uri au devenit lideri pe piața de transport pe distanţe lungi cu autocarul și s-au impus chiar și față de marile concerne. Din momentul fuziunii echipelor din München și Berlin acum suntem în mod decisiv liderul de piață din Germania.

Din anul 2015 FlixBus s-a lansat și la nivel internațional: rețele de transport cu autocarul pe distanţe lungi în Franța, Italia, Austria, Olanda și Croația precum și transporturi de linie transfrontaliere până în Peninsula Scandinavă, Spania, Anglia sau Europa de Est. Călătorii beneficiază astăzi de cea mai mare ofertă de curse cu autocarul în Europa.

În spatele furnizorului de transport pe distanţe lungi cu autocare verzi avem o echipă internațională formată din aproximativ 1.000 de angajați care lucrează în birourile din München, Berlin, Paris, Milano, Zagreb și Copenhaga, precum și câteva mii de șoferi parteneri de transport din toată Europa. Fiecare colaborator contribuie zilnic la îmbunătăţirea serviciilor firmei FlixBus. Ai personalitatea și spiritul de echipă necesare pentru a cuceri împreună cu noi piața de transporturi pe distanțe lungi din Europa? Atunci ne poți trimite aplicaţia ta, iar noi avem locul de muncă perfect pentru tine.

FlixFacts

Clienții FlixBus sunt din toată Europa
100 milioane de clienţi de la înfiinţare
100 milioane de călători au efectuat o cursă cu firma noastră, 40 de milioane doar în anul 2017. 
1000 destinații în Europa cu FlixBus
1.700+ destinaţii, 28 țări
FlixBus face legătura în prezent între 1.700+ destinaţii din 28 țări, și numărul acestora crește în fiecare zi.
FlixBus are curse zilnice conectând mari orașe în Europa
250.000+ legături de transport zilnic
Având 250.000+ rute de transport între orașele din Europa la fiecare 30 de minute. 

Fondatori

Andre-Schwämmlein-founder

André Schwämmlein

André este responsabil pentru dezvoltare și operaţiuni internaționale. Acesta a discutat din anul 2009 cu Jochen și Daniel posibilităţile creării unei pieţe liberalizate. Fiind un mare admirator al conceptelor alternative de mobilitate, acesta nu are o mașină personală și merge la birou cu bicicleta.  

Jochen este director general la FlixBus

Jochen Engert

Jochen este responsabil pentru marketing, distribuție și finanțe. Înainte de înfiinţarea firmei FlixBus acesta călătorea foarte des împreună cu André în multe țări în rolul de consultant strategic. Pe durata studiilor el a organizat excursii la ski cu autocarul în Alpi și a dobândit primele experiențe în acest domeniu.  

Daniel-Krauss-founder

Daniel Krauss

Daniel are funcţia de CIO și se ocupă de domeniile IT, Mobile, Software Development. Daniel a înființat, împreună cu prietenul lui de școală André, un start-up de succes în domeniul IT chiar în perioada studenţiei. El a renunțat la job-ul pe termen lung la Microsoft și la mașina personală pentru a construi cel mai mare furnizor de servicii de transport cu autocarul din Europa.