Bagaje

Bagaje în autocarele FlixBus

Fiecare autocar FlixBus are suficient spațiu pentru bagaje. Ne dorim să ai o călătorie cât mai plăcută și cât mai sigură, de aceea te rugăm să citești cu atenție următoarele precizări.

În general, biletul include transport gratuit pentru:

  • un bagaj de mână (max. 42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg);
  • 2 piese de bagaj (max. 67 x 50 x 27 cm, max. 30 kg greutate totală).

Din motive de siguranță, este important ca bagajele de mână să fie depozitate în compartimentele de deasupra scaunului, astfel încât ieșirile de urgență să rămână libere. Te rugăm să te asiguri că toate bagajele sunt etichetate cu numele și adresa ta pentru a evita orice confuzie. Șoferii noștri prietenoși te vor ajuta cu plăcere să-ți depozitezi bagajele în compartimentele pentru bagaje.

Excedent de bagaj

Poți aduce o a treia piesă de bagaj cu tine. Aceasta nu trebuie să depășească dimensiunile bagajelor și greutatea de 15 kg.
Excedentul de bagaj costă 22,90 lei pe piesă de bagaj și trebuie să-l incluzi pe biletul tău, după efectuarea rezervării și cu maximum 48 de ore înainte de plecare. În acest sens, poți contacta telefonic echipa noastră de servicii pentru clienți la: +49 (0)30 300 137 300*. În general, nu ai dreptul de a lua mai mult de două piese de bagaj la bord.

Piese de bagaj supradimensionate

Piesele de bagaj care depășesc dimensiunile și greutatea bagajelor normale trebuie incluse în rezervare ca piesă de bagaj supradimensionată (de exemplu, echipamentul de schi și instrumentele muzicale). Acestea trebuie înregistrate cu maximum 48 de ore înainte de ora de plecare contactând telefonic echipa noastră de servicii pentru clienți la (+49 (0)30 300 137 300*). Dimensiunile maxime pentru piesele de bagaj supradimensionate nu trebuie să depășească 290 cm (= lungime + 2 x lățime + 2 x adâncime în cm) și greutatea de 30 kg.
Fiecare pasager poate avea maximum o piesă de bagaj supradimensionată. În general, nu ai dreptul de a lua piese de bagaj supradimensionate la bord. Pentru fiecare piesă de bagaj supradimensionată se va percepe o taxă suplimentară de 39,90 Lei. Pentru a preveni deteriorarea bagajelor tale și a celorlalte bagaje transportate în autocare, te rugăm să împachetezi piesele de bagaj supradimensionate într-un sac/cutie de transport adecvată.

Biciclete

În multe dintre autocarele noastre poți aduce la bord o bicicletă de dimensiune standard și fără suprastructuri (greutate maximă de 25 kg). Bicicletele pot fi adăugate pe bilet în timpul procesului de rezervare pentru o taxă suplimentară de 39,90 Lei per bucată. Vei putea selecta numărul de biciclete pe care vrei să le aduci la bord atunci când selectezi și numărul de pasageri în rezervare.

Bicicletele sunt transportate pe suporturi pentru biciclete. În cazuri speciale, bicicletele pot fi transportate numai în saci adecvați în compartimentul pentru bagaje (de exemplu, bicicletele pliabile). În aceste cazuri, trebuie să suni la serviciul pentru clienți în prealabil pentru a înregistra bicicleta (vezi regulamentul privind bagajele speciale).

Pentru a clarifica dacă există posibilitatea de a transporta o bicicletă electrică pe autocarele noastre, te rugăm să contactezi serviciul pentru clienți la: +49 (0)30 300 137 300*.

Cărucioare/Scaune cu rotile/Echipament de mobilitate

Cărucioarele, scaunele cu rotile și echipamentul de mobilitate sunt transportate gratuit în unele dintre autocarele noastre. .
Scaunele cu rotile și echipamentul de mobilitate trebuie înregistrat telefonic, cu maximum 36 de ore înainte de plecare, la: +49 (0)30 300 137 300*. Cărucioarele sunt considerate piese de bagaj supradimensionate și trebuie înregistrate telefonic, cu maximum 48 de ore înainte de plecare, la: +49 (0)30 300 137 300*. De reținut: din motive de siguranță, scaunele cu rotile pot fi transportate numai dacă sunt pliabile și nu sunt prevăzute cu dispozitiv electric.

Instrumente muzicale

  • Instrumentele muzicale care nu depășesc greutatea și dimensiunile bagajelor de mână (42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg) pot fi luate la bord, în mod gratuit în compartimentul de pasageri, în locul bagajului de mână normal. Cu toate acestea, în compartimentele pentru pasageri, poți depozita fie bagajul de mână, fie instrumentul muzical.
  • Instrumentele muzicale care depășesc dimensiunile bagajelor de mână (42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg) sunt considerate piese de bagaje supradimensionate și trebuie să fie transportate în portbagajul autocarului, într-o cutie de transport adecvată. Recomandăm o cutie rigidă pentru a preveni deteriorarea instrumentului. În acest caz, costul suplimentar este de 39,90 Lei per articol și se adaugă la rezervare instrumentele muzicale trebuie înregistrate cu maximum 48 de ore înainte de ora plecării contactând telefonic echipa noastră de servicii pentru clienți la: +49 (0)30 300 137 300*.
  • Instrumentele muzicale și cutiile lor, care depășesc dimensiunile 135 x 48 x 35 cm, sunt excluse de la transport (de exemplu, bași dubli.)

Ți-ai uitat bagajele?

Te rugăm să raportezi bagajele pierdute la biroul de obiecte pierdute. Te vom ajuta în cel mai scurt timp posibil.  

*(Apeluri locale de pe telefoane fixe din Germania. Costul apelurilor de pe telefoanele mobile poate varia.)