§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Bagaje

Bagaje în autocarele FlixBus

Fiecare autocar FlixBus are suficient spațiu pentru bagaje. Ne dorim să ai o călătorie cât mai plăcută și cât mai sigură, de aceea te rugăm să citești cu atenție următoarele precizări.

În general, biletul include transport gratuit pentru:

  • un bagaj de mână (max. 42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg);
  • 1 bagaj standard (max. 80 x 50 x 30 cm, cu dimensiuni puțin diferite, cu condiția ca suma tuturor laturilor să fie de max. 160 cm, max. 20kg)

Din motive de siguranță, este important ca bagajele de mână să fie depozitate în compartimentele de deasupra scaunului, astfel încât ieșirile de urgență să rămână libere. Pentru a evita orice confuzie, te rugăm să-ți etichetezi toate bagajele cu numele și adresa ta. Șoferii noștri prietenoși te vor ajuta să-ți depozitezi bagajele în compartimentele pentru bagaje.

Bagaj suplimentar

Bagajul suplimentar nu trebuie să depășească dimensiunile și greutatea unui bagaj de călătorie și poate fi transportat pentru o taxă de 2 € dacă se rezervă direct în cadrul procesului de rezervare. Dacă doriți să vă înregistrați bagajele suplimentare după încheierea procesului de rezervare, puteți face acest lucru prin intermediul liniei telefonice de asistență pentru clienți. Va trebui să plătiți o taxă de 4 € direct la autocar. În general, nu putem garanta dacă există suficient spațiu pentru bagaje suplimentare la bord.

Bagaje speciale

Dacă ai bagaje care depăşesc dimensiunile maxime pentru bagajele de cală, trebuie să plăteşti o taxă de 9 EURO. Bagajul special nu poate avea un perimetru (înălțime în cm + lățime în cm + adâncime în cm) mai mare de de 240 cm și o greutate peste 30 de kg. În plus, bagajul special trebuie să fie înregistrat (în măsura în care acest lucru este posibil pentru călătoria dorită) fie la efectuarea rezervării, fie ulterior, dar nu mai târziu cu 48 ore înainte de plecarea autocarului. În acest caz, înregistrarea se efectuează și se confirmă prin telefon la Departamentul de relații cu clienții*. Un pasager poate lua la bord un singur bagaj special, dar nu are niciun drept în acest sens. Exemple de bagaje speciale: schiurile și instrumentele muzicale (recomandăm transportarea acestora în geamantane speciale tari). Bicicletele și mijloacele auxiliare ortopedice au condiții speciale de transport. Anumite obiecte nu pot fi transportate.

Pentru informații suplimentare despre regulile și reglementările privind transportul bagajelor la bordul autocarelor FlixBus, consultă termenii și condițiile.

Biciclete

În multe dintre autocarele noastre poți aduce la bord o bicicletă de dimensiune standard și fără suprastructuri (cu o greutate maximă de 25 kg). Bicicletele pot fi adăugate pe bilet în timpul procesului de rezervare pentru o taxă suplimentară de 39,90 lei pe bucată. Vei putea selecta numărul de biciclete pe care vrei să le aduci la bord atunci când selectezi și numărul de pasageri în rezervare.

Bicicletele sunt transportate pe suporturi pentru biciclete. În cazuri speciale, bicicletele pot fi transportate și în saci adecvați (și doar așa) în compartimentul pentru bagaje (de exemplu, bicicletele pliabile). În aceste cazuri, trebuie să suni la serviciul pentru relații cu clienții în prealabil pentru a înregistra bicicleta (vezi regulamentul privind bagajele speciale).

Bicicletele electrice și bicicletele asistate electric, bicicletele tandem și tricicletele nu pot fi transportate pe suportul de biciclete.

Cărucioare/scaune cu rotile/echipament de mobilitate

Cărucioarele, scaunele cu rotile și echipamentul de mobilitate sunt transportate gratuit în unele dintre autocarele noastre.
Scaunele cu rotile și echipamentul de mobilitate trebuie înregistrate telefonic, cu maximum 36 de ore înainte de plecare*. Cărucioarele sunt considerate bagaje supradimensionate și trebuie înregistrate telefonic, cu maximum 48 de ore înainte de plecare*. De reținut: din motive de siguranță, scaunele cu rotile pot fi transportate numai dacă sunt pliabile și nu sunt acționate electric.

Instrumente muzicale

  • Instrumentele muzicale care nu depășesc greutatea și dimensiunile bagajelor de mână (42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg) pot fi luate la bord gratuit, fiind depozitate în compartimentul de pasageri în locul bagajului de mână normal. În compartimentele pentru pasageri, poți depozita fie bagajul de mână, fie instrumentul muzical (la alegere).
  • Instrumentele muzicale care depășesc dimensiunile bagajelor de mână (42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg) sunt considerate bagaje supradimensionate și trebuie transportate în portbagajul autocarului, într-o cutie de transport adecvată. Recomandăm o cutie rigidă pentru a preveni deteriorarea instrumentului. În acest caz, costul suplimentar este de 39,90 lei per articol și se adaugă în cursul rezervării. Instrumentele muzicale trebuie înregistrate cu maximum 48 de ore înainte de ora plecării, contactând telefonic echipa noastră de relații cu clienții*.
  • Instrumentele muzicale și cutiile lor, care depășesc dimensiunile 135 x 48 x 35 cm, sunt excluse de la transport (de exemplu, bași dubli.)

Ți-ai uitat bagajele?

Te rugăm să raportezi bagajele pierdute la biroul de obiecte pierdute. Te vom ajuta în cel mai scurt timp posibil.  

*De reținut: taxele pentru apeluri de pe telefoane fixe și mobile depind de tarifele fiecărui furnizor.