Bagaje

Bagaje în autocarele FlixBus

Fiecare autocar FlixBus are suficient spațiu pentru bagaje. Ne dorim să ai o călătorie cât mai plăcută și cât mai sigură, de aceea te rugăm să citești cu atenție următoarele precizări.

În general, biletul include transport gratuit pentru:

  • un bagaj de mână (max. 42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg);
  • 1 bagaj standard (max. 80 x 50 x 30 cm, cu dimensiuni puțin diferite, cu condiția ca suma tuturor laturilor să fie de max. 160 cm, max. 20kg)

Din motive de siguranță, este important ca bagajele de mână să fie depozitate în compartimentele de deasupra scaunului, astfel încât ieșirile de urgență să rămână libere. Te rugăm să te asiguri că toate bagajele sunt etichetate cu numele și adresa ta pentru a evita orice confuzie. Șoferii noștri prietenoși te vor ajuta cu plăcere să-ți depozitezi bagajele în compartimentele pentru bagaje.

Bagaj suplimentar

Fiecare persoană, în măsura disponibilității capacității, poate lua încă un al doilea bagaj suplimentar. Acesta trebuie să se încadreze în dimensiunile maxime pentru bagajele de cală şi să nu cântărească mai mult de 20 kg. Acest bagaj suplimentar costă 2€ și trebuie să fie înregistrat (în măsura în care acest lucru este posibil pentru călătoria dorită) fie la efectuarea rezervării, fie ulterior, însă nu mai devreme de 48 de ore înainte de plecarea autocarului. În acest caz înregistrarea se efectuează și se confirmă prin telefon la Departamentul de relații cu clienții: +40.376.300.111*. Nu există un drept general de transportare a mai mult de un bagaj de cală.

Bagaje speciale

Dacă ai bagaje care depăşesc dimensiunile maxime pentru bagajele de cală, trebuie să plăteşti o taxă de 9 EURO. Bagajul special nu are voie să depășească un perimetru (înălțime în cm + lățime în cm + adâncime în cm) de 240 cm și nici greutatea de 30 de kg. În plus, bagajul special trebuie să fie înregistrat (în măsura în care acest lucru este posibil pentru călătoria dorită) fie la efectuarea rezervării, fie ulterior, însă nu mai devreme de 48 de ore înainte de plecarea autocarului. În acest caz înregistrarea se efectuează și se confirmă prin telefon la Departamentul de relații cu clienții: +40.376.300.111*. Un pasager poate lua numai un singur bagaj special, nu există însă un drept în acest sens. Bagaje specale sunt considerate de ex. schiurile şi instrumentele muzicale (recomandăm transportarea acestora în geamantane speciale tari). Există condiţii speciale de transport pentru biciclete şi mijloace auxiliare ortopedice. Anumite obiecte nu pot fi transportate.

Pentru informații suplimentare despre regulile și reglementările privind transportul bagajelor la bordul autocarelor FlixBus, consultă termenii și condițiile.

Biciclete

În multe dintre autocarele noastre poți aduce la bord o bicicletă de dimensiune standard și fără suprastructuri (greutate maximă de 25 kg). Bicicletele pot fi adăugate pe bilet în timpul procesului de rezervare pentru o taxă suplimentară de 39,90 Lei per bucată. Vei putea selecta numărul de biciclete pe care vrei să le aduci la bord atunci când selectezi și numărul de pasageri în rezervare.

Bicicletele sunt transportate pe suporturi pentru biciclete. În cazuri speciale, bicicletele pot fi transportate numai în saci adecvați în compartimentul pentru bagaje (de exemplu, bicicletele pliabile). În aceste cazuri, trebuie să suni la serviciul pentru relații cu clienții în prealabil pentru a înregistra bicicleta (vezi regulamentul privind bagajele speciale).

Pentru a clarifica dacă există posibilitatea de a transporta o bicicletă electrică pe autocarele noastre, te rugăm să contactezi serviciul pentru clienți la: +40.376.300.111*.

Cărucioare/Scaune cu rotile/Echipament de mobilitate

Cărucioarele, scaunele cu rotile și echipamentul de mobilitate sunt transportate gratuit în unele dintre autocarele noastre.
Scaunele cu rotile și echipamentul de mobilitate trebuie înregistrat telefonic, cu maximum 36 de ore înainte de plecare, la: +40.376.300.111*. Cărucioarele sunt considerate piese de bagaj supradimensionate și trebuie înregistrate telefonic, cu maximum 48 de ore înainte de plecare, la: +40.376.300.111*. De reținut: din motive de siguranță, scaunele cu rotile pot fi transportate numai dacă sunt pliabile și nu sunt prevăzute cu dispozitiv electric.

Instrumente muzicale

  • Instrumentele muzicale care nu depășesc greutatea și dimensiunile bagajelor de mână (42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg) pot fi luate la bord, gratuit în compartimentul de pasageri, în locul bagajului de mână normal. Cu toate acestea, în compartimentele pentru pasageri, poți depozita fie bagajul de mână, fie instrumentul muzical.
  • Instrumentele muzicale care depășesc dimensiunile bagajelor de mână (42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg) sunt considerate piese de bagaje supradimensionate și trebuie să fie transportate în portbagajul autocarului, într-o cutie de transport adecvată. Recomandăm o cutie rigidă pentru a preveni deteriorarea instrumentului. În acest caz, costul suplimentar este de 39,90 Lei per articol și se adaugă la rezervare. Instrumentele muzicale trebuie înregistrate cu maximum 48 de ore înainte de ora plecării contactând telefonic echipa noastră de relații cu clienții la: +40.376.300.111*.
  • Instrumentele muzicale și cutiile lor, care depășesc dimensiunile 135 x 48 x 35 cm, sunt excluse de la transport (de exemplu, bași dubli.)

Ți-ai uitat bagajele?

Te rugăm să raportezi bagajele pierdute la biroul de obiecte pierdute. Te vom ajuta în cel mai scurt timp posibil.  

*De reținut: taxele pentru apeluri de pe telefoane fixe și mobile depind de tarifele fiecărui furnizor.