Dacă ai dificultăți la accesarea acestui site web, sună +40.376.300.111 sau consultă aplicația Asistent Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Bagaje

Bagaje în autocarele FlixBus

Fiecare autocar FlixBus are suficient spațiu pentru bagaje. Ne dorim să ai o călătorie cât mai plăcută și cât mai sigură, de aceea te rugăm să citești cu atenție următoarele precizări.

În general, biletul include transport gratuit pentru:

  • un bagaj de mână (max. 42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg);
  • 1 bagaj standard (max. 80 x 50 x 30 cm, cu dimensiuni puțin diferite, cu condiția ca suma tuturor laturilor să fie de max. 160 cm, max. 20kg)

Din motive de siguranță, este important ca bagajele de mână să fie depozitate în compartimentele de deasupra scaunului, astfel încât ieșirile de urgență să rămână libere. Pentru a evita orice confuzie, te rugăm să-ți etichetezi toate bagajele cu numele și adresa ta. Șoferii noștri prietenoși te vor ajuta să-ți depozitezi bagajele în compartimentele pentru bagaje.

Bagaj suplimentar

Bagajele suplimentare nu trebuie să depășească dimensiunile și greutatea bagajelor de călătorie. Pentru acest serviciu se percepe o taxă. Taxa pentru bagaje suplimentare depinde de metoda de rezervare utilizată. Rezervarea se poate face fie online în timpul procesului de rezervare, fie prin telefon după procesul de rezervare. Dacă o piesă de bagaj este înregistrată prin telefon prin intermediul serviciului pentru clienți, taxa se plătește la șofer. În general, nu putem garanta că va exista suficient spațiu pentru mai mult de o piesă de bagaj la bord.

Bagaje speciale

Se percepe o taxă pentru piesele de bagaj mai mari decât bagajele de călătorie standard. Această piesă de bagaj nu poate depăși dimensiunile totale (înălțimea în cm + lățime în cm + adâncime în cm) de 240 cm (94,5 inchi) și nici greutatea de 30 kg (66,1 livre). În plus, bagajele speciale trebuie să fie specificate în timpul rezervării (cu condiția ca acest lucru să fie posibil pe cursa respectivă) sau după rezervare prin apelarea serviciului clienți cel mai devreme cu 48 de ore înainte de plecarea autocarului*. Se admite o singură piesă de bagaj supradimensionat la bord per persoană. Nu putem garanta existența spațiului. Bagajele speciale includ, de exemplu, schiuri și instrumente muzicale (îți recomandăm să le transporți într-o cutie cu înveliș tare). Se aplică reguli speciale pentru transportul bicicletelor și a ajutoarelor ortopedice. Anumite articole nu pot fi transportate.

Pentru informații suplimentare despre regulile și reglementările privind transportul bagajelor la bordul autocarelor FlixBus, consultă termenii și condițiile.

Biciclete

În multe dintre autocarele noastre poți aduce la bord o bicicletă de dimensiune standard și fără suprastructuri (greutate maximă de 20 kg).  Bicicletele pot fi adăugate pe bilet în timpul procesului de rezervare pentru o taxă suplimentară per bucată. Vei putea selecta numărul de biciclete pe care vrei să le aduci la bord atunci când selectezi și numărul de pasageri în rezervare.

Bicicletele sunt transportate pe suporturi pentru biciclete. În cazuri speciale, bicicletele pot fi transportate numai în huse adecvate în compartimentul pentru bagaje (de exemplu, bicicletele pliabile). În aceste cazuri, trebuie să suni la serviciul pentru clienți în prealabil pentru a înregistra bicicleta (vezi regulamentul privind bagajele speciale).

Biciclete electrice, pedelec, duble și tricicletele nu pot fi transportate pe un suport pentru biciclete.

Cărucioare/scaune cu rotile/echipament de mobilitate

Cărucioarele, scaunele cu rotile și echipamentul de mobilitate sunt transportate gratuit în unele dintre autocarele noastre.
Scaunele cu rotile și echipamentul de mobilitate trebuie înregistrate telefonic, cu maximum 36 de ore înainte de plecare*. Cărucioarele sunt considerate bagaje supradimensionate și trebuie înregistrate telefonic, cu maximum 48 de ore înainte de plecare*. De reținut: din motive de siguranță, scaunele cu rotile pot fi transportate numai dacă sunt pliabile și nu sunt acționate electric.

Instrumente muzicale

Instrumentele muzicale care nu depășesc greutatea și dimensiunile bagajelor de mână (42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg) pot fi luate la bord, în mod gratuit, în compartimentul de pasageri, în locul bagajului de mână normal. Cu toate acestea, în compartimentele pentru pasageri, poți depozita fie bagaje de mână, fie instrumentul muzical.

Instrumentele muzicale care depășesc dimensiunile bagajelor de mână (42 x 30 x 18 cm, max. 7 kg) sunt considerate piese de bagaj special și trebuie să fie transportate în portbagajul autocarului, într-o cutie de transport adecvată. Recomandăm o cutie rigidă pentru a preveni deteriorarea instrumentului.  În acest caz, se va percepe o taxă suplimentară pentru fiecare piesă la rezervare. Acestea trebuie înregistrate nu mai devreme de 48 de ore înainte de ora plecării contactând telefonic echipa noastră de servicii pentru clienți*.

Instrumentele muzicale și cutiile lor, care depășesc dimensiunile 135 x 48 x 35 cm, sunt excluse de la transport (de exemplu, bași dubli.)

Ți-ai uitat bagajele?

Te rugăm să raportezi bagajele pierdute la biroul de obiecte pierdute. Te vom ajuta în cel mai scurt timp posibil.  

*De reținut: taxele pentru apeluri de pe telefoane fixe și mobile depind de tarifele fiecărui furnizor.