FlixBus lansează în Franța o platformă de carpooling, FlixCar

16/01/2020

+ Serviciul se lansează mai întâi în Franța și este disponibil începând cu 17 decembrie, vor urma mai multe țări

+ O nouă platformă de carpooling, ușor de folosit și fără costuri adiționale

+ Completează rețeaua de autocare și trenuri FlixMobility

București, 18/12/2019 – Prin brandurile FlixBus și FlixTrain, furnizorul de servicii de mobilitate FlixMobility oferă un mod de a călători accesibil, comod și prietenos cu mediul. Începând cu 17 decembrie, FlixMobility lansează o nouă platformă de carpooling, FlixCar, pentru a oferi și mai multor persoane posibilitatea de a călători cât mai ușor. Noul serviciu nu prespune costuri adiționale și urmează să completeze rețeaua de autocare FlixBus.

O alternativă dorită de 9 din 10 persoane care apelează la carpooling

Un sondaj reprezentativ 1 realizat printre persoanele care călătoresc pe distanțe medii sau lungi în Franța arată că majoritatea utilizatorilor își doresc o nouă platformă de carpooling și sunt dispuse să schimbe platforma pe care o folosesc în acest moment.

•    Aproape 9 din 10 persoane care apelează carpooling (86%) își doresc o platformă de servicii de carpooling alternativă•    Aproape 8 din 10 dintre utilizatori (78%) sunt dispuși să schimbe platforma pe care o folosesc în acest moment

O platformă gratuită, sigură și ușor de folosit

FlixCar nu percepe comisioane sau taxe de la utilizatorii săi, plata are loc doar între pasager și șofer. În plus, FlixCar își propune să simplifice serviciile de carpooling prin stabilirea unui proces care implică doar 3 click-uri pentru șoferi și pasageri. Utilizatorii care au apelat la carpooling prin intermediul altor platforme își pot transfera experiența anterioară și review-urile în platforma FlixCar.

FlixCar reprezintă:

•    O alternativă: O nouă ofertă de carpooling pe distanțe lungi în doar 3 click-uri

•    Un serviciu gratuit: O platformă transparentă fără alte costuri adiționale pentru toți utilizatorii săi

•    Siguranță: Permite fiecărui utilizator să își transfere experința anterioară, cât și review-urile

•    O platformă ușor de folosit: Plată pe uz - numerar sau via aplicații de plată instant

Serviciul completează perfect rețeaua de autocare FlixBus

FlixCar răspunde unor nevoi variate de servicii de mobilitate în Franța și completează rețeaua de autocare, care în prezent conectează peste 200 de destinații din Franța.

•    Ofertă extinsă: FlixCar va fi disponibil pe rute pe distanțe medii sau lungi care sunt deservite mai puțin frecvent sau chiar deloc de către autocarele FlixBus

•    Mai multe opțiuni de călătorie: FlixCar răspunde nevoilor de ultim moment, în timp ce FlixBus oferă posibilitatea de a rezerva călătorii cu mai multe luni în avans

•    Susține un mod de călătorie sustenabil: Carpooling-ul sau partajarea mașinii și călătoriile cu autocarul sunt cele mai puțin poluante mijloace de transport rutier, cu o amprentă de carbon de trei ori mai redusă decât autoturismul personal.

„Prin intermediul FlixCar oferim pasagerilor încă o alternativă de a călători, permițând o mai fină granularitate din punct de vedere geografic decât autocarul, în timp ce rămâne un mijloc de transport accesibil și ecologic. FlixCar ne permite să ne dezvoltăm rețeaua, dar în același timp reușim să oferim călătorilor conexiuni până acasă. După o călătorie cu autocarele FlixBus, carpooling-ul reprezintă o alternativă pentru a aduce pasagerul la punctul final al destinației”, a declarat Yvan Lefranc-Morin, Managing Director FlixBus Franța.

[1] Studiu derulat de către FlixBus în perioada august – noiembrie 2019 pe un eșantion de 263 de persoane care folosesc serviciile de carpooling

Comunicat de presă (PDF)