FlixBus sărbătorește 7 ani și anunță intrarea pe noi piețe în 2020

14/02/2020

Expansiunea europeană continuă în 2020, linii internaționale spre Maroc

+ Rețea domestică în Regatul Unit, frecvențe sporite pe rutele internaționale

+ Autocare verzi din Estonia, Letonia și Lituania spre câteva orașe importante din Polonia

+ Primele autocare verzi pe rute domestice în Portugalia care vor conecta 80 de orașe

+ Curse FlixBus din Franța spre nouă orașe din Maroc, primele curse pleacă pe 18 februarie, 2020

București, 13/2/2020 – În data de 13 februarie 2013, primul autocar FlixBus a realizat prima cursă din München spre Erlangen, pe fondul liberalizării pieței din transport din Germania.În șapte ani, furnizorul de servicii de mobilitate a pus bazele celei mai mari rețele de autocare pe distanțe lungi. În ultimii ani, 7 trenuri FlixTrain cât și noi produse precum FlixCar și FlixCharter au fost adăugate. Doar în 2019, FlixMobility a transportat peste 62 milioane de pasageri. 

Expansiunea globală continuă și în 2020

„Suntem mândri să sărbătorim cea de a șaptea aniversare și să privim în urmă la numeroasele realizări din Europa și din SUA. Dar nu intenționăm să ne oprim aici: în 2020 avem noi planuri ambițioase”, a declarat André Schwämmlein, fondator și CEO al FlixMobility. 

Anul acesta, FlixBus urmează să pună bazele unor rețele domestice în UK și în Portugalia și va lansa noi conexiuni internaționale spre aceste țări. În plus, operatorul de servicii de mobilitate va începe primele curse internaționale spre Țările Baltice și va adăuga un nou continent rețelei sale verzi prin începerea curselor din Franța spre Maroc. Mai mult, noua decadă va aduce planuri ambițioase de extindere, FlixBus va intra pe piețele din America de Sud și Asia.

Călătorii domestice în Regatul Unit

Din 2016, autocarele verzi circulă din Franța, Germania și Benelux către Regatul Unit. Prin achiziția filialei europene a Megabus, alături de liniile trans-frontaliere spre UK, FlixBus va contribui la întărirea legăturilor între Marea Britanie și Europa continentală. În acest an, compania urmează să crească frecvențele pentru rutele internaționale din Franța, Benelux și Germania și să înceapă primele conexiuni domestice din Regatul Unit.

„Observăm un interes imens din partea Marii Britanii să rămână conectată cu Europa, țara este în acest moment foarte deschisă spre investiții străine. O rețea domestică este următorul pas pentru a integra complet oferta pentru pasagerii din UK. Este vorba despre o piața matură când analizăm  călătoriile cu autocarul, astfel ne bucurăm că vom aduce noutăți – un produs inteligent și verde combinat cu experiența întreprinderilor mici și mijlocii din Marea Britanie”, a mai precizat fondatorul FlixBus.

Țările Baltice intră în rețeaua FlixBus, rețea domestică în Portugalia

FlixBus a început primele conexiuni transfrontaliere în Polonia în 2016 și a pus bazele unei rețele domestice în 2017. Succesul înregistrat aici a condus la următorul pas – continuarea expansiunii în regiune. După extinderea cu success a rețelei în Ucraina în 2019, compania este pregătită să facă următorul pas. În 2020, FlixBus își propune să conecteze Estonia, Letonia și Lituania prin intermediul conexiunilor transfrontaliere din Polonia. Expansiunea în Țările Baltice va fi coordonată de echipa din Varșovia, Polonia.

În 2017, FlixBus a început operațiunile în Portugalia și a creat o rețea internațională care conectează țara cu mai mult de 50 de destinații europene. În urma liberalizării pieței domestice de anul trecut, FlixBus a decis să  creeze o rețea domestică în 2020 și să extindă oferta conexiunilor internaționale în același timp. Rețeaua urmează să conecteze mai mult de 80 de orașe din Portugalia. FlixBus are un birou propriu și o echipă dedicată în Lisabona. 

Primele conexiuni transfrontaliere din Franța spre Maroc 

Cu primele autocare programate să opereze curse începând cu data de 18 februarie, FlixBus a început deja să pună în vânzare bilete pentru autocarele care vor circula din Franța spre Maroc. Nouă orașe importante precum Marrakech, Rabat, Fes, Meknes, Tanger sau Casablanca vor fi direct conectate cu alte 27 de destinații din Franța.

Călătorii FlixBus vor putea călători spre Maroc din orice destinație FlixBus din Europa care are curse spre oricare dintre orașele din Franța conectate cu Maroc. Autocarele vor fi operate de CTM, un nou partener local. Anterior, CTM a avut un parteneriat cu Eurolines Franța, companie achiziționată de FlixBus în mai 2019.

Noile conexiuni marcheză primii pași ai companiei în Africa, al patrulea continent după adăugarea în rețeaua FlixBus a Statelor Unite ale Americii în 2018 și a Turciei în 2019.