Dacă ai dificultăți la accesarea acestui site web, sună +40.376.300.111 sau consultă aplicația Asistent Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§
i

Ne pare rău, nu s-a găsit niciun oraș

Se pare că nu oferim nicio destinație care să corespundă căutării. Modifică-ți căutarea sau încearcă mai târziu.

Cu autocarul în Danemarca

De ce nu ți-ai petrece următorul concediu scurt în nord? Cu FlixBus poți călători ieftin și comod în Danemarca.

Întotdeauna merită să faci o călătorie până în Iutlanda și în insulele dimprejur. Vara, ștrandurile de nisip din zonele întinse de coastă te invită să faci o baie sau să navighezi. În interiorul țării găsești liniștea și relaxarea în peisajele și pădurile unice ale Danemarcei. Sau poți încerca una dintre gustoasele Smørrebrød și să te lași entuziasmat de arhitectura palpitantă din orașe precum Copenhage sau Aarhus. Nici nu e de mirare că danezii sunt considerați ca fiind cei mai fericiți oameni din lume.

Cele mai bune 4 argumente pentru un concediu în Danemarca

1. Aarhus este capitala culturală a Europei în 2017

Aarhus

Ce poți vedea în Aarhus?

Orașul portuar care se află exact pe strâmtoarea Kattegat împarte în acest an titlu de capitală europeană cu orașul cipriot Paphos. În cel de-al doilea oraș ca mărime din Danemarca există un număr variat de muzee și de instituții culturale care justifică această decizie, de exemplu muzeul în aer liber Den Gamle By, muzeul Moesgaard și muzeul de artă ARoS.

Ce este muzeul Moesgaard?

În muzeul Moesgaard sunt expuse multe lucruri descoperite în perioadele din epoca de piatră și până în perioada vikingilor. De asemenea, în muzeu pot fi descoperite mai multe clădiri în stilul arhitectural din epoca vikingilor. Muzeul este deschis regulat de marți și până duminică, de la 10.00 la 20.00 (duminica se închide la ora 17.00) iar prețul unui bilet de intrare pentru adulți costă 140 de coroane daneze. În anumite zile de sărbătoare Muzeul Moesgaard este deschis și lunea. Muzeul se află în sudul centrului vechi în cartierul Højbjerg.

Ce pot vedea în muzeul în aer liber Den Gamle By?

În muzeu vei găsi mai mult de 75 de clădiri danze istorice datând din secolele XVI - XX, sunt în mare parte accesibile și sunt amenajate cu mobile contemporane sau adăpostesc diverse expoziții. De asemenea există și un cartier în stilul anilor `70. Muzeul este deschis aproape întregul an, însă are ore de deschidere care se modifică în funcție de condițiile meteo. Programul de vizitare și prețul biletelor de intrare pot fi găsite pe site-ul muzeului.

2. Tivoli în Copenhaga

Tivoli în Copenhaga

Ce este Tivoli?

Tivoli este un parc de distracție cunoscut din centrul Copenhagăi, fiind situat la numai câțiva metri de Piața Primăriei. Aici vei găsi numeroase montagne rousse-uri și atracții pentru fiecare, de exemplu toboganele din 1914.

Când este deschis parcul și cât costă intrarea?

În sezonul principal, de la începutul lui aprilie și până la sfârșitul lui septembrie, biletele de intrare costă între 110 și 120 de coroane daneze, însă acestea nu includ și costurile pentru toate atracțiile. Parcul este deschis seara până foarte târziu, de duminică până joi de la ora 11.00 la ora 23.00, iar vinerea și sâmbăta poți rămâne chiar până la miezul nopții.

3. Concediu la Marea Baltică în Djursland

Concediu la Marea Baltică în Djursland

La ce să mă aștept în Djursland?

Deconectare și stat la soare. Coasta netedă pe malul strâmtoarei Kattegat este perfectă pentru distracția de vară la mare. Locuri de relaxare și peisaje fantastice o să găsești și în parcul național Mols Bjerge în partea sudică a peninsulei.

Ce pot face în Djursland?

Poți să te bucuri de natură mergând cu bicicleta, făcând drumeții sau pescuind. Dacă vrei ceva mai multă adrenalină, ai putea vedea dacă Djurs Sommerland de lângă Nimtofte ți-ar face plăcere. Din mai până în octombrie poți testa acolo cele mai mari mountain-rousse-uri din Danemarca.

Ce e de văzut în parcul național Mols Bjerge?

Pe lângă câmpurile deluroase și păduri, parcul mai oferă și alte atracții. În partea de vest al parcului poți vizita cetatea Kalø, o ruină din Evul Mediu din secolul 14. Ruina se află pe o insulă pe care se poate ajunge trecând un dig dinspre uscat, în apropierea Rønde. De asemenea, de pe muntele Jernahtten din Ebeltoft ai o priveliște frumoasă asupra sud-estului insulei Djursland.

4. Nyhavn în Copenhaga

Nyhavn în Copenhaga

Ce este Nyhavn?

Nyhavn este o parte din portul Copenhaga, situat în inima orașului, care merită văzut. Canalul cu același nume este mărginit de case colorate cu acoperișuri în 2 ape și numeroase restaurante și birturi. La o plimbare puteți descoperi multe vapoare muzeu pe apă.

La ce ar trebui să mă aștept?

Canalul nu este un secret, și pentru mulți turiști este pe lista atracțiilor atunci când vizitează Copenhaga. Pregătește-te deci să nu fii singur pe malul canalului. Dar și aceasta face parte din farmecul Nyhavn.

Cum ajung la port?

La numai câteva minute de mers de Nyhaven se află stația de metru Kongens Nytorv. De la Piața Primăriei ajungi în aproximativ 20 de minute la canal mergând pe jos. De asemenea în apropiere sunt mai multe stații de autobuz.

De ce ar trebui să călătorești cu autocarul până în Danemarca.

Poți aduce 2 piese de bagaj în călătoria cu autocarul

2 bagaje incluse în preț

Călătorește în Danemarca fără costuri suplimentare și căratul enervant de geamantane. În cele mai multe autobuze este loc și pentru bicicletă!

Stații de autocar centrale

Stații de autocar centrale

Te ducem direct la cele mai îndrăgite destinații de vacanță din Danemarca.

WLAN gratuit

Wi-Fi gratuit

Bucură-te de Wi-Fi gratuit și de prize pe durata călătoriei tale cu autocarul spre Danemarca.

Bilete avantajoase

Bilete avantajoase

Fă economii la transportul cu autocarul către Danemarca și mai bine cheltuiește-ți banii pe Smørrebrød!