Autocar din și spre Copenhaga

Cumpără din mers

Aplicația noastră mobilă îți oferă flexibilitatea de a-ți cumpăra biletul și gestiona călătoria din mers.
Află mai multe despre aplicația noastră

Sănătate și siguranță

Protejează siguranța ta și a celorlalți când călătorești cu noi.
Află mai multe

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 35 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în Copenhaga

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Descoperă toate destinațiile

Informații turistice despre Copenhaga

Informații despre Copenhaga

Copenhaga este capitala Danemarcei și o mică metropolă, situată la strâmtoarea Øresund, care conectează Danemarca cu Suedia. Are o climă umedă și ploioasă, motiv pentru care vă recomand să vizitați orașul pe perioada verii, când ploile sunt mai rare. Orașul este locul unde este îmbinată cu succes arhitectura clasică cu cea modernă. În plus, Copenhaga este genul de loc care, chiar dacă la prima vedere pare că ai văzut totul într-o singură zi, te va impresiona și poți încă descoperi locuri noi chiar și după câteva luni.

Nyhavn (în traducere din daneză – Portul Nou) este locul meu favorit din Copenhaga. Vă vor impresiona cu siguranță aici căsuțele istorice frumos colorate, care mie mi-au plăcut foarte mult. Construit inițial pentru a fi portul nou al orașului, în timp a devenit prea mic și și-a pierdut importanța comercială. În prezent a devenit portul istoric al orașului, așa că veți găsi ancorate aici bărci istorice sau replici ale acestora. Este totodată și o destinație foarte frecventată de turiști și localnici, datorită aspectului său pitoresc și a numeroaselor terase, restaurante și cafenele de aici.

Trebuie neapărat să faceți un tur al portului cu barca turistică! Aceast tur durează o oră și vă va duce și prin Christianshavn, pe langă sediul Bursei, palatul Amalienborg și clădirea Operei. În plus, ghidul vă va explica și povesti istoria locurilor pe lângă care treceți. Să aveți în vedere că în Nyhavn sunt atât companii care cer 40 de coroane (aproximativ 5,5 euro) pentru acest tur, iar altele solicită un preț dublu, deși oferă aceleași servicii.

Obiective turistice în Copenhaga

După ce ați vizitat Nyhavn și ați făcut turul cu barca turistică, vă recomand să vizitați cartierului Indre By, centrul vechi al capitalei daneze. Această zonă este delimitată de lacurile care încercuiesc centrul și de portul orașului. Este locul care ilustrază cel mai bine istoria orașului și găzduiește majoritatea atracțiilor, cluburilor și a hotelurilor din Copenhaga.

Una dintre principalele atracții turistice de aici este Primăria, situată în Piața Rådhuspladsen. Este locul unde se află celebrul ceas a lui Jens Olsen, o capodoperă mecanică a unui ceas astronomic, ce se află în foaier, iar intrarea este liberă. Primărie este deschisă spre vizitarea publicului, iar turul ghidat al clădirii principale costă 30 de coroane, pe când doar al turnului 20 de coroane. Mergeți apoi la Christianborg, sediul parlamentului. Acest palat neo-baroc este unic în lume, găzduind toate cele 3 puteri ale statului (executivă, legislativă și judecătorească). Puteți vizita și pe interior palatul, biletul de intrare costând 50 de coroane. În plus, turnul acestuia poate fi vizitat gratuit, iar de acolo aveți o vedere panoramică asupra portului.

Faceți și o plimbare pe strada Strøget, principala zonă de cumpărături din Copenhaga. Este un șir de străzi pietonale conectate, fiind și cea mai mare zonă comercială pietonală în aer liber din lume. Vă sfătuiesc să încercați și magazinele mai mici de pe străduțele adiacente, în zona cunoscută drept cartierul latin.

Va recomand să vizitați și palatul Rosenborg, care are niște grădini superbe! Fostă reședință regală, acesta adăpostește câteva dintre cele mai valoroase patrimonii daneze, respectiv bijuterii și coroane regale, iar intrarea costă 110 coroane.

Copenhaga: Cultură și istorie

Amalienborg este reședința oficială a familiei regale daneze și este formată din patru clădiri clasice identice, dispuse într-o curte octogonală. Vă recomand să veniți aici la prânz, în jurul orei 12:00, când are loc schimbul gărzii regale. Este o ceremonie foarte frumoasă, chiar dacă nu este la fel de impresionantă ca cea de la Palatul Buckingham. În plus, în fiecare an, la data de 14 ianuarie, când este ziua de naștere a reginei, această piața este împânzită de oameni care flutură steagul danez și salută regina. Există și un muzeu, în palatul lui Christian al VIII-lea, care prezintă expoziții din perioada 1863-1972, aparținând a patru generații ale familiei regale. Este deschis zilnic între orele 09:00 și 16:00 vara, iar iarna între 11:00 și 16:00, biletul de intrare costând 90 de coroane (aproximativ 12 euro).

După ce ați vizitat palatul, mergeți să vă faceți o poză cu celebra statuie a Micii Sirene din povestea lui Hans Christian Andersen. Expusă aici încă din anul 1913, este unul dintre cele mai fotografiate obiective turistice din lume și, totodată, simbolul orașului Copenhaga. Deși pe mine m-au dezamăgit dimensiunile reduse ale statuii, vă recomand totuși să nu o ocoliți.

În spatele statuii se află frumos parc Kastallet. Este o veche cetate în formă de stea, conservată și restaurată recent. În prezent este un loc popular pentru picnic și găzduiește două muzee mici, cu program de lucru limitat: Muzeul Livjæger și un muzeu de istorie lângă Poarta de Nord. Atât acestea, cât și cetatea, au intrarea liberă.

Lucruri interesante despre Copenhaga

Christianshavn este un cartier al orașului Copenhaga, situat la est de centrul istoric al orașului. Deși în trecut a fost locuit de clasa muncitoare, astăzi Christianshavn unul dintre cele mai frumoase cartiere ale orașului, având o identitate unică. Mie mi-au plăcut aici cafenele frumoase, barurile vintage, restaurante fancy și casele impresionante din secolul XIX, dispuse de-a lungul canalelor pitorești. Spre nord, Holmen este o zonă navală veche, care a cunoscut o schimbare impresionantă în ultimii ani, clădirile vechi fiind modificate, astfel încât cartierul a devenit una dintre cele mai scumpe zone rezidențiale din Copenhaga.

Principala atracție de aici este cartierul în sine, ale cărui canale înguste și discrete amintesc de cele din Amsterdam. Canalul care mie mi-a plăcut cel mai mult este Amagergade, situat pe partea dreaptă a străzii principale. Îl veți remarca după casele istorice frumos colorate, care datează din secolul XVIII. În plus, vă recomand să vizitați și orașul liber Christiania, aflat pe locul unei foste cazărmi militare și care s-a autoproclamat independent în anul 1971. În această zonă puteți cumpăra și fuma diverse substanțe, care sunt ilegale în Danemarca. Vă asigur că este o zonă foarte sigură și des frecventată de turiști! De asemenea, barurile și cafenele de aici au un aspect mai boem, motiv pentru care vă sfătuiesc să le frecventați.

Nu trebuie să ratați nici biserica Vor Frelsers Kirke. O veți recunoaște după turnul său negru, înconjurat de treptele exterioare aurii, în formă de spirală. Aveți de urcat peste 400 de trepte, dar efortul merită pentru panorama superbă pe care o veți avea asupra orașului.


Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității