Autocar din și spre München

Călătoria în perioada COVID-19

Toate informațiile despre rețeaua și serviciile noastre.​​
Vezi actualizările

Măsurile noastre de siguranță

Standarde înalte de igienă și proceduri adaptate.
Vezi mai multe informații

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 35 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în München

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Descoperă toate destinațiile

Informații turistice despre München

Informații despre München

München este capitala Bavariei. Orașul este situat în sudul Germaniei și are peste 1,5 milioane de locuitori. Împărțit în două de râul Isar, care izvorăște din Alpi, München este un oraș foarte verde. Parcul englez din München are 4,17 kilometri pătrați de zonă verde.

Datorită faptului că multe dintre firmele cele mai importante din Europa (BMW, Siemens, Allianz etc.) își au sediul aici, München este unul dintre cele mai bogate orașe din Uniunea Europeană.

În plus, München este cunoscut și pentru Oktoberfest, cel mai mare festival al berii din lume, care se sărbătorește de acum peste 200 de ani.

Obiective turistice în München

În München nu ai cum să te plictisești, pentru că mereu ai ceva diferit de făcut: concerte, expoziții, muzee, fabrici de bere, orice-ți dorește inima.

Când vei ajunge în München, prima ta destinație va fi Marienplatz, piața care marchează centrul orașului. Aici se află și primăria, o clădire în stil gotic inspirată de cea din Bruxelles. Dacă ajungi aici la ora 11 dimineața, vei putea asculta clopotele care sună în fiecare zi la aceeași oră.

Printre numeroasele muzee din München se regăsesc pinacotecile, cea veche, cea nouă și cea modernistă. Dacă vrei să te relaxezi la iarbă verde, poți savura o halbă de bere germană într-una din numeroasele Grădini ale Berarilor din München. Castelul din Nymphenburg, construit în anul 1730, a fost rezidența de vară a Casei Wittelsbach.

München: Cultură și istorie

În secolul II, una dintre cele mai importante resurse naturale era sarea. Sarea se producea în marile orașe din sudul Germaniei, de exemplu Salzburg sau Berchtesgaden, iar apoi era transportată către nord. München s-a dezvoltat deoarece era situat pe una dintre rutele sării.

În anul 1182 s-a înființat dinastia Wittelsbach, care a domnit în Bavaria timp de 800 de ani. Sub regatul lui Ludovic I al Bavariei, München s-a transformat într-un centru artistic și, în această perioadă, s-au construit multe dintre cele mai impunătoare monumente care există și astăzi. Fiul său, Luis II al Bavariei, a sponsorizat unul dintre cele mai frumoase castele germane: castelul Neuschwanstein (care a inspirat logo-ul Disney), castelul Linderhof și castelul Herrenchiemsee. Castelul Neuschwanstein este o minunăție arhitectonică; se află în sudul Bavariei și, deși construcția sa nu s-a finalizat nici în ziua de azi, în fiecare an este vizitat de circa 1,4 milioane de turiști.

München noaptea

Când te gândești la München, probabil că primul lucru care-ți vine-n minte este Oktoberfest, cel mai mare festival al berii din lume. Dar München nu înseamnă doar festivitățile din septembrie și octombrie, deoarece orașul are parte de o diversificată viață de noapte în orice lună a anului. Dacă vrei să descoperi cultura tradițională bavareză, cel mai bun loc pentru a o face este, probabil, Hofbräuhaus. Berăria există din anul 1589 și este decorată în stil tradițional. Chelnerii sunt îmbrăcați și ei în haine tradiționale și poți asculta muzică live la fel de tradițională în timp ce savurezi o bere bavareză (încearc-o, nu vei regreta!) și una din specialitățile culinare ale casei.

Dacă preferi ceva mai dinamic, cartierul Schwabing este plin de baruri în care poți petrece o noapte întreagă. În Stammbar îți poți crea propria bere, iar dacă îți place ginul,în Couch Club poți încerca mai mult de 130 de varietăți diferite. Dacă visezi să te întâlnești cu unul dintre jucătorii de la FC Bayern, poți vizita P1, cel mai exclusiv club din München.

Lucruri interesante despre München

Cu siguranță ai auzit deja de Oktoberfest, care se sărbătorește în fiecare an în München, dar știai care este originea acestei sărbători? Primul festival al berii a fost organizat în 1810, cu ocazia căsătoriei dintre Ludovic I al Bavariei și prințesa Theresa de Saxa-Hildburghausen. Locul în care are loc se numește Theresienwiese, în onoarea prințesei, iar tradiția s-a păstrat până în ziua de azi.

Festivalul Oktoberfest a fost anulat cu câteva ocazii din cauza situației politice din München sau din țară. Astăzi, Oktoberfest atrage mai mult de 6 milioane de turiști din toată lumea, care consumă an de an mai mult de 6 milioane de litri de bere. Pe lângă bere, se organizează și un târg, deci Oktoberfest e un loc potrivit pentru toate vârstele. În München ai mereu ceva nou de descoperit, iar FlixBus te poate ajuta să ajungi acolo în cele mai bune condiții.

München: împrejurimi

München este, fără îndoială, inima Bavariei. Cu toate astea, în împrejurimile sale poți descoperi niște peisaje idilice, pe care nu le poți găsi într-un oraș aglomerat. La sud-est de oraș se află cel mai mare lac din Bavaria, Chiemsee. Situat la poalele Alpilor germani, lacul s-a format după topirea unui ghețar într-o eră glaciară. În centrul lacului sunt trei insule, iar pe una dintre ele, regele Luis II al Bavariei a ordonat construcția unei replici a palatului Versailles: palatul Herrenchiemsee.

De asemenea, poți vizita orașul bavarez Garmish-Partenkirchen, situat la sud-vest de München. Orașul este situat la poalele celui mai înalt vârf muntos din Germania, Zugspitze. Dacă urci vârful, vei avea parte de o panoramă incredibilă. Dacă cerul nu este înnorat, vei putea vedea München și Germania spre nord, iar la sud, Alpii austrieci și Dolomiții italieni. În plus, dacă vrei să vizitezi un castel ca din poveste, poți merge la Neuschwanstein, cel după care s-a inspirat Disney.


Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității