Autocar din și spre Milano

Cumpără din mers

Aplicația noastră mobilă îți oferă flexibilitatea de a-ți cumpăra biletul și gestiona călătoria din mers.
Află mai multe despre aplicația noastră

Sănătate și siguranță

Protejează siguranța ta și a celorlalți când călătorești cu noi.
Află mai multe

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 40+ de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în Milano

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Descoperă toate destinațiile

Informații turistice despre Milano

Informații despre Milano

Milano, capitala Lombardiei, este cel mai mare oraș industrial din Italia. Este locul unde poți găsi o mulțime de designeri, artiști, fotomodele și fotografi. Orașul este caracterizat prin uniunea perfectă dintre modernism și istorie, fiind cel mai mare centru financiar și economic al țării. Construcția Catedralei din Milano, una din cele mai mari din lume, a fost amânată cu cinci secole.

Milano este un oraș plin de energie – studenții constituie 10% din populația totală. Dacă îți place fotbalul, trebuie să știi că două dintre cele mai importante cluburi de fotbal sunt din acest oraș: Inter Milano și AC Milan. În jur de două milioane de turiști vizitează orașul an de an – profită de ofertele FlixBus și vino să-l vezi cu ochii tăi!

Obiective turistice în Milano

Dacă ajungi în Milano, prima ta oprire trebuie să fie la catedrală. De aici, ai cea mai bună vedere panoramică asupra orașului. În fața catedralei se află Piazza del Duomo, situată chiar în centrul orașului.

Dacă îți place arta, ești în locul potrivit – faimoasa operă a lui Leonardo da Vinci, Ultima Cină, se află în Cenacolo Vinciano. Catedrala impunătoare din Milano este inima orașului, iar castelul și muzeele îl transformă într-o destinație pe care nu trebuie s-o ratezi.

Milano: Cultură și istorie

Numit Mediolanum în timpul Antichității, Milano a fost fondat în jurul anului 400 î.Hr. și a fost capitala Imperiului Roman de Apus timp de 150 de ani. Între sec. XIII - XV, ducatul de Milano a fost guvernat de două familii: Visconti și Sforza. În următorii ani, orașul a fost cucerit de spanioli, de austrieci, iar apoi a făcut parte din Republica Cisalpină, aflată sub conducerea lui Napoleon.

O călătorie la Milano este perfectă pentru a-i descoperi istoria, deoarece orașul poartă încă o mulțime de amprente rămase din trecut.

Milano noaptea

Pe timpul nopții, sigur n-o să te plictisești la Milano. Multe baruri și restaurante sunt deschise până după miezul nopții și ai o grămadă de lucruri de făcut. Zonele cele mai frecventate de tineri sunt Coloanele din San Lorenzo și Ticinese.

Teatrul La Scala este unul din cele mai faimoase din lume – este un adevărat privilegiu să vezi aici o piesă. Piccolo Teatro este o altă opțiune pentru iubitorii teatrului. Vizitează Milano noaptea și vei descoperi o altă latură a orașului.

Lucruri interesante despre Milano

Dacă îți dorești o călătorie diferită, Milano este perfect pentru tine. Este un oraș plin de monumente, clădiri istorice și multe locuri care merită vizitate. Apropo, știai că milanezii au fost cei care au popularizat conceptul de aperitiv?

Fondat de celtici, orașul a fost numit Mediolanum de către romani și a fost avariat grav în Al Doilea Război Mondial, iar acum este cel mai mare centru financiar din Italia. Orașul are propriul său Chinatown în cartierul Via Paola Sarpi, unde mulți dintre locuitori au emigrat din China.

Milano: împrejurimi

La doar 40 km distanță de Milano se află Bergamo, un oraș vechi care atrage mulți vizitatori datorită culturii sale gastronomice de talie mondială. Dacă îți plac cursele de mașini, poți vizita Monza pentru a vedea circuitul de Formula 1.

Micul sat Taino este locul perfect pentru a descoperi Italia rurală. De aici poți vedea cel mai bine lacul Maggiore, al doilea ca mărime din Italia. Certosa di Pavia se află la doar 20 de minute de Milano și este o mănăstire în stil gotic, ce surprinde prin decorațiuni și numărul operelor de artă expuse.


Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității