Autocar din și spre Berlin de la 22,90 lei

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Flexibilitate completă

Poți anula și reface rezervarea cu până la 15 minute înainte de plecare.

Refă-ți rezervarea

Călătorește ecologic

Autocarele noastre s-au dovedit a avea o amprentă de carbon excelentă per pasager-kilometru.

Călătoriile cu autocarul și mediul

Ajungi la timp

Te transportăm la destinație confortabil și la timp: 9 din 10 autocare respectă orarul cu punctualitate.

Informații actualizate privind cursa
Bilet de autocar din 22,90 lei
Număr de curse din Berlin 371
Număr de stații de autocar în Berlin 17
Țară Germania

Descoperă Berlin cu ajutorul lui Horia

Horia Am descoperit cu adevărat pasiunea mea pentru călătorii în urmă cu 4 ani, în timul stagiului Erasmus din Germania. De atunci, am vizitat peste 20 de tări din Europa, Asia și Africa. Obiectivele turistice care mă atrag cel mai mult sunt clădirile cu o arhitectură deosebită, muzeele de artă, castelele și catedralele, precum și peisajele spectaculoase. De asemenea, îmi doresc să descopăr culturile și tradițiile țărilor pe care le vizitez. Cea mai interesantă experientă pe care am trăit-o până acum a fost călătorie cu cămilă în deșertul marocan, admirând apusul și răsăritul soarelui. Puteți află mai multe despre călătoriile mele vizitând contul meu de Instagram.
Brașov
25 ani
Aventurier

Tourist information on Berlin

Skyline von Berlin

Insula muzeelor (Museuminsel)

Insula muzeelor (germană Museuminsel) este denumirea atribuită jumătății nordice a unei insule situate pe râul Spree. Este numită așa datorită numeroaselor muzee de importanță internațională ce se afla aici și a fost inclusă pe lista patrimoniului mondial UNESCO în anul 1999.  Imaginea ilustrează partea nordică a insulei muzeelor, precum și clădirea Bodemuseum – ce conține colecții de sculpturi și artă bizantină.

Cel mai vizitat muzeu al complexului este Pergamonmuseum, construit în anul 1930, care expune reconstituiri ale unor monumente antice de o mare importanță, cum ar fi Altarul Pergamon sau poarta Zeiței Ishtar din Babilon. Un alt muzeu ce merită vizitat este Vechea Galerie Națională de artă (germană Alte Nationalgalerie), cu o colecție impresionantă de artă provenind din curentul romantic, impresionist, neoclasic sau modernist. Planificat pentru a fi deschis în anul 2019 în clădirea Palatului Berlinului, Humboldtforum va încorpora Muzeul Etnologic și Muzeul de Artă Asiatică.

Tot pe Insula Muzeelor se află și Catedrala Berlinului. Distrusă în cel de-al doilea Război Mondial, ea a fost reconstruită în stil neoclasic și reinaugurată în anul 1993. Intrarea în catedrală este posibilă doar cu achiziționarea unui bilet de intrare sub forma unei donații, din cauza costului mult prea ridicat necesar reconstrucției clădirii.

Berlin has a truly great personality

Poarta Brandenburg și unter dem Linden

La sud față de clădirea Reichstag-ului, la intersecția dintre bulevardul Unter den Linden și Ebertstrasse, se află renumita Poartă Brandenburg. A fost construită de către regele Prusiei Frederich Wilhelm al II-lea între 1788-1791, în stil neoclasic. Poarta Brandenburg este unul dintre simbolurile orașului și este legată de multe evenimente importante din istoria învolburată a orașului, a Germaniei și a Europei. În perioada războiului rece a fost parte a Zidului Berlinului, respectiv graniță între Germania de Est și cea de Vest. În prezent, ea reprezintă o intrare monumentală spre Unter den Linden, renumitul bulevard cu numeroși tei, care ducea direct către palatul regal al monarhilor Prusiei.

Unter dem Linden este un renumit bulevard în districtul central al Berlinului, care se întinde de la Poarta Brandenburg până la Palatul Regal (recent reconstruit). Este denumit după numeroșii tei care delimitează zona pietonală de partea carosabilă a drumului. Pe acest bulevard se găsesc numeroase obiective turistice ale Berlinului – cum ar fi: Catedrala Berlinului, Opera de stat, Hotel Adlon, Muzeul Național de Istorie și Universitatea Humboldt din Berlin. De asemenea, pe acest bulevard au sediu numeroase ambasade și misiuni diplomatice străine, cum ar fi cea a Statelor Unite ale Americii, a Marii Britanii sau a Federației Ruse.

Berlin has an abundance of historical and cultural roots

Reichstag

Fiind capitala și cel mai mare oraș al Germaniei, Berlinul este o capitală atipică. Cea mai bună descriere a orașului a fost făcută chiar de către fostul ei primar – Klaus Wowereit, care a spus că Berlinul este „sărac, dar sexy”. Într-adevăr, din punct de vedere economic, orașul nu este foarte bogat, dar este preferat de către turiștii pasionați de artă și cultură, cât și de către cei care vor să descopere mai multe despre zidul Berlinului și istoria orașului.

Clădirea Reichstag este sediul camerei inferioare (numită Bundestag) a parlamentului federal al Germaniei și este situată în cartierul Tiergarten din centrul Berlinului. Construită între 1884-1894 pentru a fi sediul parlamentului, a fost incendiată de către naziști în 1933 și reconstruită ulterior. După reunificarea Germaniei, a fost modernizată pentru a satisface noile cerințe.

Turiștii pot vizita gratuit cupola clădirii, fiind necesară o rezervare prealabilă pe website-ul oficial al Bundestag-ului. Urcarea până în cupolă se face cu liftul, iar pentru a intra în clădire vizitatorii trebuie să treacă printr-un filtru de securitate. Din cupolă poate fi admirată o vedere panoramică a orașului, precum și o expoziție de fotografii despre istoria tumultoasă  a clădirii. De asemenea, cei pasionați de politică pot participa la ședințele parlamentului, fiind nevoie de o rezervare pe același site web.

Berlin

Palatul Sanssouci

În limba franceza, „sans souci” înseamna fără griji. Într-adevăr, amplasarea și grădinile Sanssouci-ului, situat lângă Berlin, oferă un sentiment de liniște și deconectare de la problemele cotidiene. Considerat de mulți ca fiind varianta germană a Versailles-ului, palatul se află în orașul Potsdam, capitala landului federal Brandenburg. Acesta se află în zona C din rețeaua de transport în comun a Berlinului, iar turiștii pot ajunge aici cu linia S-Bahn S7 sau cu trenul RE1 în direcția Brandenburg. Din fața gării există autobuze care duc până la intrarea palatului.

 Palatul a fost construit la mijlocul secolului XVIII în stil rococco, la ordinul regelui Frederich cel Mare, spre a-i servi ca reședință de vară. Sanssouci pare, de la nivelul teraselor inferioare ale grădinii, mai mult o orangerie decât un palat. Alte atracții importante ce se găsesc în grădinile complexului sunt Templul Prieteniei (aflat la sud de bulevardul principal) și Pavilionul Chinezesc – care îmbină elemente rococco cu arhitectura orientală.

În concluzie, Berlinul trebuie vizitat de către turiștii pasionați de istorie, artă și arhitectură. Vizitatorii ar trebui să rezerve circa o zi pentru vizitarea obiectivelor turistice de pe traseul Reichstag – Poarta Brandenburg – Unter den Linden, cel puțin o zi pentru Insula Muzeelor și încă o zi pentru vizitarea palatului Sanssouci din Potsdam.

Berlin

Zidul Berlinului și Checkpoint Charlie

Construit în anul 1961, Zidul Berlinului a fost, vreme de aproape 30 de ani, un simbol al Războiului Rece. Având o lungime de 45 de kilometri, a fost o parte importantă a Cortinei de Fier și graniță a Republicii Democrate Germane. De-a lungul timpului, au existat peste 5000 de tentative reușite de evadare din Berlinul de Est. Cu toate acestea, câteva sute de persoane au fost rănite sau ucise încercând să treacă această frontieră militarizată. La 9 noiembrie 1989 a fost permisă din nou trecerea frontierelor prin această zonă, fiind astfel considerată Ziua Căderii Zidului Berlinului. În prezent mai există câteva rămășițe ale Zidului, cele mai intacte fiind cele din apropierea Pieței Potsdam.

Cel mai faimos punct de trecere al frontierei era cel de pe Friederichstrasse, cunoscut ca Checkpoint Charlie. Acesta era destinat doar personalului statelor aliate sau cetățenilor străini, germanii nefiind lăsați să treacă frontiera pe aici. Există în prezent o reconstituire a postului vamal aflat aici, acompaniată de un soldat american. Contra unei sume de bani, turiștii se pot fotografia alături de soldatul respectiv. În zonă există multe magazine de suveniruri precum și câțiva vânzători ambulanți, care oferă spre vânzare diverse suveniruri ce amintesc de perioada de glorie a comunismului și a Uniunii Sovietice. Tot aici se află și muzeul Zidului Berlinului, conceput ca un memorial dedicat perioadei Războiului Rece.

Stațiile de autocar în Berlin

notice Ține cont că sunt 17 stații de autocar în Berlin