Autocar din și spre Berlin

Cumpără din mers

Aplicația noastră mobilă îți oferă flexibilitatea de a-ți cumpăra biletul și gestiona călătoria din mers.
Află mai multe despre aplicația noastră

Sănătate și siguranță

Protejează siguranța ta și a celorlalți când călătorești cu noi.
Află mai multe

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 40+ de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în Berlin

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Descoperă toate destinațiile

Întrebări frecvente

Este simplu să ajungi la Berlin cu ajutorul FlixBus conexiuni din 433 orașe diferite. În timpul călătoriei cu autocarul către Berlin, te poți bucura de spațiu suplimentar pentru picioare, prize electrice și toalete. Majoritatea autocarelor noastre oferă și Wi-Fi gratuit. Nu uita să aduci încărcătoarele dispozitivelor tale pentru a folosi prizele electrice de la bordul autocarului. Economisește în ceea ce privește cazarea luând un autocar de noapte, dacă îți permite programul.
Berlin are 17 stații de autocar. Accesează această pagină pentru locațiile acestora pe hartă.
FlixBus oferă călătorii accesibile cu autocarul către Berlin, la prețuri începând de la 24,99 lei, în funcție de locul de plecare.
Pentru a folosi biletul de autocar cu destinația Berlin, este suficient să îi arăți șoferului codul QR din confirmarea primită prin e-mail sau din aplicația FlixBus. Nu este nevoie să tipărești biletul!
Da, toate autocarele FlixBus cu destinația Berlin sunt echipate pentru pasagerii cu mobilitate redusă. Depunem eforturi pentru a face autocarele noastre cât mai confortabile și mai accesibile posibil pentru persoanele cu dizabilități și cu mobilitate limitată. Animalele însoțitoare sunt acceptate la bordul tuturor autocarelor FlixBus care efectuează curse către Berlin. Transportul scaunelor cu rotile, al scaunelor cu rotile pliabile, al echipamentelor auxiliare de mers și al altor dispozitive de mobilitate asistată este gratuit.
Ești în căutarea unor noi aventuri? Cele mai populare destinații în care poți ajunge cu ușurință din Berlin sunt Hamburg, Frankfurt, Leipzig. Aceste orașe oferă o varietate de experiențe, așa că începe să le explorezi chiar astăzi!.
Da, copiii sub 15 ani pot beneficia de tarife mai mici pentru călătoriile cu autocarul către Berlin. Calculăm cel mai accesibil tarif pentru tine, ținând cont de toate reducerile disponibile. Dacă un tarif redus este mai mic decât tariful pentru copii, se va aplica același preț. Pentru mai multe detalii, poți citi politica noastră privind deplasările copiilor și scaunele pentru copii. Cărucioarele pliabile pot fi luate gratuit în autocarul către Berlin.
Este foarte simplu să achiziționezi un bilet de autocar către Berlin. Poți rezerva online sau poți utiliza aplicația gratuită FlixBus pentru cea mai convenabilă experiență și cele mai bune oferte. De asemenea, în timpul procesului de rezervare, poți rezerva un loc pentru călătoria ta cu autocarul către Berlin, în funcție de disponibilitate. Alege din diverse tipuri de locuri, cum ar fi locuri cu vedere panoramică, cu masă sau cu pat. Pentru plata biletelor de autocar către Berlin, FlixBus acceptă diverse metode de plată, precum card de credit, PayPal, Google Pay și Apple Pay. Alege metoda cea mai convenabilă în timpul procesului de finalizare a comenzii. De asemenea, poți compensa emisiile de carbon selectând opțiunea de compensare a emisiilor de CO₂ la rezervarea biletului de autocar cu FlixBus.
Nu trebuie să îți faci griji în ceea ce privește bagajele pentru călătoria cu autocarele FlixBus cu destinația Berlin. Biletul tău de autocar include transportul GRATUIT al unui bagaj de mână (30x42x18 cm, până la 7 kg) și al unui bagaj de cală (50x80x30 cm, până la 20 kg). Pentru informații privind bagajele suplimentare sau speciale, consultă această pagină. Multe dintre autocarele noastre sunt dotate cu suporturi pentru biciclete în spate sau dispun de huse specializate pentru biciclete. Accesează acest link pentru recomandări privind luarea unei biciclete pe ruta Berlin și consultă informațiile disponibile la acest link pentru costurile de transport al bicicletelor.

Informații turistice despre Berlin

Informații despre Berlin

Insula muzeelor (pe germană Museuminsel) este denumirea atribuită jumătății nordice a unei insule situate pe râul Spree. Este numită așa datorită numeroaselor muzee de importanță internațională situate aici și a fost inclusă pe lista patrimoniului mondial UNESCO în anul 1999. Imaginea ilustrează partea nordică a insulei muzeelor, precum și clădirea Bodemuseum – ce conține colecții de sculpturi și artă bizantină.

Cel mai vizitat muzeu al complexului este Pergamonmuseum, construit în anul 1930, care expune reconstituiri ale unor monumente antice de o mare importanță, cum ar fi Altarul Pergamon sau poarta Zeiței Ishtar din Babilon. Un alt muzeu ce merită vizitat este Vechea Galerie Națională de artă (pe germană Alte Nationalgalerie), ce expune o colecție impresionantă de artă provenind din curentul romantic, impresionist, neoclasic sau modernist. Planificat pentru a fi inaugurat în anul 2019 în clădirea Palatului Berlinului, Humboldtforum va încorpora Muzeul Etnologic și Muzeul de Artă Asiatică.

Tot pe Insula Muzeelor se află și Catedrala Berlinului. Distrusă în cel de-al doilea Război Mondial, ea a fost reconstruită în stil neoclasic și reinaugurată în anul 1993. Intrarea în catedrală este posibilă doar cu achiziționarea unui bilet de intrare sub forma unei donații, din cauza costului mult prea ridicat necesar pentru reconstrucția clădirii.

Obiective turistice în Berlin

La sud de clădirea Reichstag-ului, la intersecția dintre bulevardul Unter den Linden și Ebertstrasse, se află renumita Poartă Brandenburg. A fost construită în stil neoclasic de către regele Prusiei Frederich Wilhelm al II-lea între 1788-1791. Poarta Brandenburg este unul dintre simbolurile orașului și este legată de multe evenimente importante din istoria învolburată a orașului, a Germaniei și a Europei. În perioada războiului rece a făcut parte din Zidul Berlinului, granița dintre Germania de Est și cea de Vest. În prezent, Poarta reprezintă o intrare monumentală spre Unter den Linden, renumitul bulevard cu numeroși tei, care ducea direct către palatul regal al monarhilor Prusiei.

Unter dem Linden este un renumit bulevard situat în districtul central al Berlinului, care se întinde de la Poarta Brandenburg până la Palatul Regal (reconstruit recent). Este denumit după numeroșii tei care delimitează zona pietonală de partea carosabilă a drumului. Pe acest bulevard se găsesc numeroase obiective turistice ale Berlinului, cum ar fi: Catedrala Berlinului, Opera de stat, Hotel Adlon, Muzeul Național de Istorie și Universitatea Humboldt din Berlin. De asemenea, pe acest bulevard își au sediul numeroase ambasade și misiuni diplomatice străine, cum ar fi cea a Statelor Unite ale Americii, a Marii Britanii sau a Federației Ruse.

Berlin: Cultură și istorie

Deși este capitala și cel mai mare oraș al Germaniei, Berlinul este un oraș atipic. Cea mai bună descriere a sa a fost făcută chiar de către fostul primar, Klaus Wowereit, care a spus că Berlinul este „sărac, dar sexi”. Într-adevăr, din punct de vedere economic, orașul nu este foarte bogat, dar este preferat de către turiștii pasionați de artă și cultură, cât și de către cei care vor să descopere mai multe despre zidul Berlinului și istoria orașului.

Clădirea Reichstag este sediul Camerei inferioare (numită Bundestag) a Parlamentului Federal al Germaniei și este situată în cartierul Tiergarten din centrul Berlinului. Construită între 1884-1894 pentru a găzdui Parlamentul, a fost incendiată de către naziști în 1933 și reconstruită ulterior. După reunificarea Germaniei, a fost modernizată pentru a satisface noile cerințe.

Turiștii pot vizita gratuit cupola clădirii, fiind necesară o rezervare prealabilă pe website-ul oficial al Bundestag-ului. Urcarea până în cupolă se face cu liftul, iar pentru a intra în clădire vizitatorii trebuie să treacă printr-un filtru de securitate. Din cupolă poate fi admirată o vedere panoramică a orașului, precum și o expoziție de fotografii despre istoria tumultoasă a clădirii. Cu o rezervare pe același site web, cei pasionați de politică pot participa și la ședințele Parlamentului.

Berlin noaptea

În limba franceză, „sans souci” înseamna „fără griji”. Într-adevăr, amplasarea și grădinile Sanssouci-ului, situat lângă Berlin, oferă un sentiment de liniște și deconectare de la problemele cotidiene. Considerat de mulți drept varianta germană a Versailles-ului, palatul se află în orașul Potsdam, capitala landului federal Brandenburg. Acesta este situat în zona C din rețeaua de transport în comun a Berlinului, iar turiștii pot ajunge aici cu linia S-Bahn S7 sau cu trenul RE1 în direcția Brandenburg. În fața gării există autobuze care merg până la intrarea palatului.

Palatul a fost construit la mijlocul secolului XVIII în stil rococo, la ordinul regelui Frederich cel Mare, spre a-i servi ca reședință de vară. Sanssouci pare, de la nivelul teraselor inferioare ale grădinii, mai mult o oranjerie decât un palat. Alte atracții importante ce se găsesc în grădinile complexului sunt Templul Prieteniei (aflat la sud de bulevardul principal) și Pavilionul Chinezesc – care îmbină elemente rococo cu arhitectura orientală.

În concluzie, Berlinul trebuie vizitat de către turiștii pasionați de istorie, artă și arhitectură. Vizitatorii ar trebui să rezerve circa o zi pentru vizitarea obiectivelor turistice de pe traseul Reichstag – Poarta Brandenburg – Unter den Linden, cel puțin o zi pentru Insula Muzeelor și încă o zi pentru vizitarea palatului Sanssouci din Potsdam.

Lucruri interesante despre Berlin

Construit în anul 1961, Zidul Berlinului a fost, vreme de aproape 30 de ani, un simbol al Războiului Rece. Având o lungime de 45 de kilometri, a fost o parte importantă a Cortinei de Fier și granița Republicii Democrate Germane. De-a lungul timpului, au avut loc peste 5000 de tentative reușite de evadare din Berlinul de Est. Cu toate acestea, câteva sute de persoane au fost rănite sau ucise în timp ce încercau să treacă această frontieră militarizată. Pe 9 noiembrie 1989 a fost deschisă din nou trecerea frontierelor prin această zonă, aceasta fiind considerată Ziua Căderii Zidului Berlinului. În prezent mai există câteva rămășițe ale Zidului, cele mai intacte fiind cele din apropierea Pieței Potsdam.

Cel mai faimos punct de trecere al frontierei era cel de pe Friederichstrasse, cunoscut ca Checkpoint Charlie. Acesta era destinat doar personalului statelor aliate sau cetățenilor străini, germanii nefiind lăsați să treacă frontiera pe aici. În prezent există o reconstituire a postului vamal de aici, acompaniată de un soldat american. Contra unei sume de bani, turiștii se pot fotografia alături de soldatul respectiv. În zonă există multe magazine de suveniruri, precum și câțiva vânzători ambulanți, care oferă spre vânzare diverse suveniruri ce amintesc de perioada de glorie a comunismului și a Uniunii Sovietice. Tot aici se află și muzeul Zidului Berlinului, conceput ca un memorial dedicat perioadei Războiului Rece.

Autocare dus-întors Berlin

Găsește cele mai accesibile bilete de autocar dus-întors Berlin

Cauți bilete accesibile pentru călătorii dus sau întors pe ruta Berlin? Te poți baza pe noi pentru conexiuni de autocare Berlin la prețuri începând de la 24,99 lei – și poți economisi și mai mult dacă îți rezervi călătoriile în prealabil. Sunt disponibile 9 stații în Berlin, la care poți ajunge din 433 orașe de plecare. Verifică în rețeaua FlixBus dacă există o conexiune în orașul tău!

De ce să călătorești dus sau întors pe ruta Berlin cu FlixBus

FlixBus oferă servicii confortabile la prețuri accesibile, pentru o experiență excelentă de călătorie a pasagerilor. Bucură-te de o călătorie confortabilă dus sau întors pe ruta Berlin, grație dotărilor noastre precum Wi-Fi gratuit și prize electrice la bordul autocarelor. Alege locul preferat la efectuarea rezervării și călătorește relaxat, având bagajul de mână și cel de cală incluse în bilet.

Cum să îți rezervi biletul de autocar pentru călătorii dus sau întors pe ruta Berlin

Rezervarea unui bilet pentru autocarele FlixBus este extrem de simplă: pe acest site web sau în aplicația gratuită FlixBus, poți efectua rezervarea cu doar câteva clicuri. La achiziționarea online a unui bilet dus sau întors pe ruta Berlin, poți alege între diferite metode sigure de plată online, cum ar fi card de credit, PayPal, Google și Apple Pay. Alternativ, poți plăti în numerar la bordul autocarelor sau la unul din punctele de vânzare.

Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității