§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Autocar din și spre Viena de la 11,99 lei

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord
Rețea vastă de autocare

Rețea vastă de curse

Alege din peste 1700 de destinații din 27 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.

În rețeaua noastră

Călătorește ecologic

Autocarele noastre au o amprentă de carbon excelentă per pasager și kilometru.

Călătoriile cu autocarul și mediul

Ajungi la timp

Te transportăm la destinație confortabil și la timp: 9 din 10 autocare respectă orarul cu punctualitate.

Informații actualizate despre curse

Descoperă Berlin cu ajutorul lui Horia

Horia Am descoperit cu adevărat pasiunea mea pentru călătorii în urmă cu 4 ani, în timul stagiului Erasmus din Germania. De atunci, am vizitat peste 20 de tări din Europa, Asia și Africa. Obiectivele turistice care mă atrag cel mai mult sunt clădirile cu o arhitectură deosebită, muzeele de artă, castelele și catedralele, precum și peisajele spectaculoase. De asemenea, îmi doresc să descopăr culturile și tradițiile țărilor pe care le vizitez. Cea mai interesantă experientă pe care am trăit-o până acum a fost călătorie cu cămilă în deșertul marocan, admirând apusul și răsăritul soarelui. Puteți află mai multe despre călătoriile mele vizitând contul meu de Instagram.
Brașov
26 ani
Aventurier

Informații turistice despre Viena

Informații generale despre Viena

Ring

Fostă capitală imperială, Viena este unul dintre cele mai importante centre culturale și economice din Europa. Centrul său istoric este împânzit de clădiri cu o arhitectură deosebită, care amintesc de trecutul glorios al orașului. Datorită acestui fapt, a fost inclus în anul 2001 în patrimoniul mondial UNESCO.  De aici, puteți vizita și Budapesta sau Bratislava la un preț foarte bun, utilizând unul dintre numeroasele curse FlixBus care operează pe aceste rute.

Mai întâi, vă sugerez să începeți vizitarea orașului făcând un tur al străzii Ring (Ringstrasse), un bulevard circular care înconjoară centrul istoric. Pe mine m-a impresionat foarte mult amestecul de clădiri impunătoare, realizate în stil gotic, renascentist și baroc. Fiind o stradă circulară, punctul de începere și de final al acestui scurt itinerariu va fi același, așadar nu contează punctul din care începeți traseul. Pe drum, veți întâlni biserica neogotică Votivkirche, sediul central al Universității, Burgtheater, Palatul de Justiție, Primăria, Opera de stat și Parlamentul. În piața din fața Primăriei are loc, în luna decembrie, celebrul Târg de Crăciun. Dacă aveți ocazia, vă recomand să vizitați orașul în această perioadă, atmosfera fiind superbă. Trebuie să vizitați pe interior cel puțin clădirea Operei! Tururile ghidate au loc zilnic, dar orarul diferă în funcție de perioadă, iar prețul acestora este de 9 euro.

Nu departe de Ring, în partea sudică a Karlsplatz, se află Karlskirche. Această biserică barocă, cu un dom în formă elipsiodală, este cea mai frumoasă din Viena. Cele două coloane, aflate în stânga și în dreapta intrării, sunt inspirate din Columna lui Traian din Roma. Interiorul are picturi foarte frumoase. Tot aici este înmormântat compozitorul Antonio Vivaldi

Informații turistice despre Viena

Palatul Imperial

Hofburg-ul este vechiul palat imperial din Viena, aflat în centrul orașului. Construit în secolul XIII, a fost extins de-a lungul secolelor, căpătând forma actuală. În timp ce Palatul Schonbrunn a fost reședința de vară a dinastiei de Habsburg, Hofburg era reședința de iarnă, iar în prezent servește ca reședință oficială a președintelui Austriei. În fața acestuia găsiți trăsuri trase de cai, ce amintesc de perioada glorioasă a orașului. Dacă aveți suficienți bani, vă puteți plimba cu aceste trăsuri în jurul palatului și a centrului vechi. Vă asigur că va fi o expriență unică!

În prezent, Palatul Hofburg este alcătuit din mai multe corpuri, printre care Palatul Imperial, Albertina, capela Imperială, librăria imperială și Școala Spaniolă de Echitație. Vă recomand să vizitați neapărat apartamentele imperiale, pentru a vedea luxul în care trăiau suveranii habsburgici, care pe mine m-a impresionat. Biletul de intrare costă 11,5 euro și asigură intrarea și la muzeul Sissi și colecția imperială de argint. În plus, Școala Spaniolă de Echitație este un alt obiectiv turistic foarte popular printre turiști, indiferent că sunt sau nu pasionați de echitație. Oferă spectacole de dresaj impresionante, iar intrarea la acestea pornește de la 25 de euro.

După ce ați vizitat Hofburg-ul, mergeți pe Mariahilfer Strasse. Este cea mai lungă și populară stradă pietonală a orașului. Puteți veni aici pentru shopping, terase, baruri sau restaurante. Vă sfătuiesc să încercați neapărat înghețata de la gelataria Eis-Greissler. Nu este deloc scumpă, iar aromele sunt absolut delicioase! Pentru masa de prânz, mie mi-au placut preparatele din pește de la Fischrestaurant Umar. Deși prețurile sunt destul de mari, puteți încerca măcar o dată, fiindcă meniul este schimbat aproape zilnic!

Cultură și istorie în Viena

Schönbrunn

Așa cum am menționat anterior, Palatul Schönbrunn a fost reședința imperială de vară a Imperiului Habsburgic și este situat la periferia Vienei. Este principalul simbol al Vienei, iar pentru importanța arhitecturală și culturală, dar și pentru frumusețea grădiniilor sale a fost inclus în anul 1996 pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Puteți ajunge aici din centrul orașului fie cu metroul U4 până la stația Schönbrunn sau cu liniile de tramvai 10 sau 58.

Comparabil ca grandoare cu Versailles-ul francez, palatul Schönbrunn este unul dintre obiectivele turistice care trebuie neapărat vizitate, fiind și locul meu favorit din Viena. Construit în secolul XVI, acest imens palat baroc conține peste 1400 de încăperi. Este deschis zilnic între 8:30 și 18:30 vara, iar restul anului doar până la 17:30. Există două tipuri de tururi oferite, respectiv Imperial Tour și Grand Tour. Vă recomand să faceți neapărat turul imperial, care vă duce prin apartamentele imperiale ale lui Franz Joseph și Sissi, dar și prin camerele de protocol din aripa centrală, iar biletul de intrare costă doar 11,5 euro.

După vizitarea interioară și exterioară a palatului, mergeți apoi în grădinile Schönbrunn, aflate în spatele său. Sunt deschise zilnic de la ora 6:00 și până la apusul soarelui. Vă sfătuiesc să vă informați în prealabil despre ora închiderii, dacă doriți să evitați o aventură nedorită de a fi închiși înăuntru și a ajunge să săriți gardul, așa cum am pățit eu când am fost aici. Aceste grădini baroce sunt absolut superbe și au rămas neschimbate de la deschiderea lor publică din secolul XVIII. Trebuie neapărat să urcați și la Glorietta, de unde veți avea o vedere panoramică a gradinilor.

Noaptea, Viena este incredibilă

Prater

Celebru în întreaga lume, Prater este printre cele mai mari parcuri de distrații din Europa. Acesta a fost deschis în anul 1766 și este situat în cartierul Leopoldstadt din Viena. Puteți ajunge aici cu metroul U1 sau cu tramvaiul 5 până la stația Praterstern. Este deschis 24 de ore pe zi, iar intrarea în parc este liberă, dar veți plăti individual doar în atracțiile în care vreți să intrați.

Principala atracție a acestui parc este, fără îndoială, Riesenrad (în traducere din germană: roata gigantică). Veche de peste un secol, a devenit unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Vienei. La fel cum am procedat și eu, vă sfătuiesc să vă dați în această roată seara, pentru a vedea o panoramă a orașului împreună cu luminile nocturne. Conține 15 gondole frumos ornate, iar intrarea costă 9 euro. În plus, puteți și închiria gondolele pentru evenimente speciale.

Tot în parc se află și muzeul figurilor de ceară Madame Tussaud. Pentru doar 23 de euro, aveți posibilitatea să vă fotografiați cu personalități precum Barack Obama, Angela Merkel, Albert Einstein, Michael Jackson, Robbie Williams sau împăratul Franz Joseph. Pentru cei pasionați de technică, vă recomand și vizitarea Planetariului Carl Zeiss, care oferă tururi ghidate și spectacole foarte interesante.

Așadar, Viena este un oraș care merită vizitat, indiferant că sunteți dornici să vedeți arhitectură urbană sau grădini în stil baroc, să faceți shopping sau să vă distrați. Pentru a vă organiza cât mai eficient timpul, vă recomand să vă alocați minim două zile pentru vizitarea centrului orașului, o zi pentru Schönbrunn și încă o zi pentru Prater.

Stațiile de autocar în Viena

notice Ține cont că sunt 12 stații de autocar în Viena
Bilet de autocar din 11,99 lei
Număr de curse din Viena 201
Număr de stații de autocar în Viena 12
Țară Austria