Autocar din și spre Viena

Călătoria în perioada COVID-19

Toate informațiile despre rețeaua și serviciile noastre.​​
Vezi actualizările

Măsurile noastre de siguranță

Standarde înalte de igienă și proceduri adaptate.
Vezi mai multe informații

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 35 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în Viena

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Descoperă toate destinațiile

Informații turistice despre Viena

Informații despre Viena

Fostă capitală imperială, Viena este unul dintre cele mai importante centre culturale și economice din Europa. Centrul său istoric este împânzit de clădiri cu o arhitectură deosebită, care amintesc de trecutul glorios al orașului. Datorită acestui fapt, a fost inclus în anul 2001 în patrimoniul mondial UNESCO. De aici, puteți vizita și Budapesta sau Bratislava la un preț excelent, cu ajutorul uneia din numeroasele curse FlixBus care operează pe aceste rute.

Vă sugerăm să începeți cu un tur al străzii Ring (Ringstrasse), un bulevard circular care înconjoară centrul istoric. Veți rămâne impresionați de amestecul de clădiri impunătoare, realizate în stil gotic, renascentist și baroc. Fiind o stradă circulară, punctul de start și de final al acestui scurt itinerar va fi același, deci nu contează de unde începeți traseul. Pe drum, veți întâlni biserica neogotică Votivkirche, sediul central al Universității, Burgtheater, Palatul de Justiție, Primăria, Opera de stat și Parlamentul. În piața din fața Primăriei are loc, în luna decembrie, celebrul târg de Crăciun. Dacă aveți ocazia, vă recomandăm să vizitați orașul în această perioadă, atmosfera fiind superbă. Nu uitați să vizitați și clădirea Operei! Tururile cu ghid se desfășoară zilnic, dar orarul diferă în funcție de perioadă; prețul este 9 euro.

Nu departe de Ring, în partea sudică a pieței Karlsplatz, se află Karlskirche. Această biserică barocă, cu un dom în formă de elipsoid, este cea mai frumoasă din Viena. Cele două coloane, aflate în stânga și în dreapta intrării, sunt inspirate din Columna lui Traian din Roma. În interior puteți găsi niște picturi foarte frumoase. Aici este înmormântat compozitorul Antonio Vivaldi.

Obiective turistice în Viena

Hofburg este vechiul palat imperial din Viena, aflat în centrul orașului. Construit în secolul XIII, a fost extins de-a lungul secolelor până a căpătat forma actuală. În timp ce Palatul Schonbrunn era reședința de vară a dinastiei de Habsburg, Hofburg era cea de iarnă, iar în prezent servește ca reședință oficială a președintelui Austriei. În fața acestuia găsiți trăsuri cu cai, ce amintesc de perioada imperială a orașului. Pentru o experiență unică, vă puteți plimba cu aceste trăsuri în jurul palatului și a centrului vechi.

În prezent, Palatul Hofburg este alcătuit din mai multe corpuri, printre care Palatul Imperial, Albertina, capela imperială, librăria imperială și Școala Spaniolă de Echitație. Vă recomandăm să vizitați apartamentele imperiale, pentru a vedea în ce lux trăiau odată suveranii habsburgici. Biletul de intrare costă 11,5 euro și asigură intrarea și la muzeul Sissi și colecția imperială de argint. În plus, Școala Spaniolă de Echitație este un alt obiectiv turistic foarte popular printre turiști, indiferent că sunt sau nu pasionați de acest sport. Oferă spectacole de dresaj impresionante, iar intrarea la acestea pornește de la 25 de euro.

După ce ați vizitat Palatul Hofburg, puteți merge către Mariahilfer Strasse. Este cea mai lungă și populară stradă pietonală a orașului. Este un loc potrivit pentru cumpărături, dar are și numeroase terase, baruri sau restaurante. Vă sfătuim să încercați neapărat înghețata de la Eis-Greissler. Nu este deloc scumpă, iar aromele sunt absolut delicioase! Pentru masa de prânz, vă recomandăm preparatele din pește de la Fischrestaurant Umar. Deși prețurile sunt destul de mari, puteți încerca măcar o dată – meniul este schimbat aproape zilnic!

Viena: Cultură și istorie

Palatul Schönbrunn era reședința imperială de vară a Imperiului Habsburgic și este situat la periferia Vienei. Este principalul simbol al orașului, iar pentru importanța sa arhitecturală și culturală, dar și pentru frumusețea grădinilor sale, a fost inclus în anul 1996 pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Puteți ajunge aici din centrul orașului fie cu metroul U4 până la stația Schönbrunn, fie cu liniile de tramvai 10 sau 58.

Comparabil ca grandoare cu Versailles-ul francez, palatul Schönbrunn este unul dintre obiectivele turistice care nu trebuie ratate. Construit în secolul XVI, acest imens palat baroc are peste 1400 de încăperi. Vara este deschis zilnic între 8:30 și 18:30, iar în restul anului doar până la 17:30. Există două tipuri de tururi, respectiv Imperial Tour și Grand Tour. Vă recomandăm turul imperial, care vă va permite accesul în apartamentele imperiale ale lui Franz Joseph și Sissi, dar și în camerele de protocol din aripa centrală; biletul de intrare costă 11,5 euro.

După ce vizitați palatul, mergeți apoi în grădinile Schönbrunn din spatele său. Sunt deschise zilnic de la ora 6:00 și până la apusul soarelui. Aceste grădini baroce sunt absolut superbe și au rămas neschimbate de la deschiderea lor publică din secolul XVIII. Puteți urca și la Glorietta, de unde veți avea o vedere panoramică asupra grădinilor.

Viena noaptea

Celebru în întreaga lume, Prater se numără printre cele mai mari parcuri de distracții din Europa. Acesta a fost deschis în anul 1766 și este situat în cartierul Leopoldstadt din Viena. Puteți ajunge aici cu metroul U1 sau cu tramvaiul 5 până la stația Praterstern. Este deschis 24 de ore pe zi, iar intrarea în parc este liberă – veți plăti individual doar pentru atracțiile alese.

Principala atracție a acestui parc este, fără îndoială, Riesenrad (în traducere din germană: roata gigantică). Veche de peste un secol, a devenit unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Vienei. Vă sfătuim să vă dați în această roată seara, pentru a savura o panoramă a orașului completată de luminile nocturne. Conține 15 gondole frumos ornate, iar intrarea costă 9 euro. În plus, puteți închiria gondolele pentru evenimente speciale.

Tot în parc se află și muzeul figurilor de ceară Madame Tussaud. Pentru 23 de euro, aveți posibilitatea să vă fotografiați cu personalități precum Barack Obama, Angela Merkel, Albert Einstein, Michael Jackson, Robbie Williams sau împăratul Franz Joseph. Pentru cei pasionați de tehnică, vă recomand să vizitați Planetariul Carl Zeiss, care oferă tururi cu ghid și spectacole foarte interesante.

Așadar, Viena este un oraș care merită vizitat, indiferent că sunteți interesați de arhitectură urbană, de grădini în stil baroc, de shopping sau dacă vreți doar să vă distrați. Pentru a vă organiza cât mai eficient timpul, vă recomandăm să vă alocați minim două zile pentru vizitarea centrului orașului, o zi pentru Schönbrunn și încă o zi pentru Prater.


Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității