Autocar din și spre Viena de la 22,90 lei

Tourist information on Viena

Informații generale despre Viena

Informații despre Viena

Viena este un oraș spectacular, situat la malul Dunării. Capitala Austriei are o populație de vreo 2 milioane de locuitori, oferind vizitatorilor un ambient modern dar și cu un aspect nostalgic. Când autocarul va ajunge în Viena îți recomandăm să probezi cafeaua într-o cofetărie tipică vieneză, înainte să începi să vizitezi orașul.

Chiesa di Santo Stefano este situată chiar în centrul orașului și este cel mai important simbol religios din Viena, martor la multe evenimente din istoria capitalei austriece. Din turnul catedralei vederile sunt surprinzătoare; panorama orașului și regiunea înconjurătoare sunt perfect vizibile, în mod special atunci când cerul nu este înnorat.

Viena este un oraș de muzică, artă și cultură. Aici au locuit Mozart, Beethoven, Schubert și Johann Strauss, care au lăsat în urmă un patrimoniu cultural de o valoare de nemăsurat.

Informații turistice despre Viena

Obiective turistice în Viena

Când vei vizita Viena, îți recomandăm să începi cu palatul Belvedere și palatul Schönbrunn. Acestea sunt două dintre cele mai frumoase palate din Europa. Interiorul palatului Schönbrunn este decorat până la cel mai minim detaliu, și îți va da o idee de cum era viața de zi cu zi pentru familia reală în secolele trecute. La palat este un parc mare, cu impresionante fântâni și cea mai mare grădină zoologică din lume.

Dacă vrei să ai o experiență unică, poți să participi la o exhibiție de la Școala Spaniolă de Călărie din Viena. Sau, dacă îți plac muzeele, vizitează Kunsthistorisches Museum, muzeul de istoria artei, unul dintre muzeele cele mai importante și de renume din toată lumea. După ce autocarul tău va ajunge în Viena, arta îți va fi alături oriunde te afli. De fapt, până și stațiile de metrou au doza lor de artă vieneză, datorită faimosului artist Otto Wagner.

Cultură și istorie în Viena

Viena: Cultură și istorie

Când vei călători la Viena, cel mai probabil este că vei încerca să realizezi măcar una dintre multele activități culturale ce au loc în capitala austriacă. Pe primul loc este, desigur, Opera Statală din Viena, unde au loc o mulțime de concerte și spectacole de dans. Dacă ai ocazia de a asista la una dintre aceste evenimente, te va surprinde până și detaliata arhitectură interioară. Compozitori faimoși printre care și Mozart sau Brahms au petrecut mulți ani din viața lor aici.

Viena are o arhitectură deosebită. Burgtheater este teatrul imperial al curții, unul dintre cele mai mari și recunoscute din toată Europa. În plus, numeroasele muzee oferă o idee de cum era viața prințesei Sissi și de cum era orașul în timpul Habsburgilor.

Noaptea, Viena este incredibilă

Viena noaptea

Dacă vrei să faci ceva diferit în Viena, vizitează unul dintre localurile de modă, construite în anii 90. Das Flex este unul dintre cele mai mari și frecventate cluburi din Viena, locul ideal pentru o noapte de neuitat. Dacă vrei să petreci o noapte ceva mai liniștită, îți recomandăm să alegi unul dintre barurile, cafenelele sau terasele din centrul vechi.

Altă opțiune este cea de a descoperi Viena pe întuneric. Pe înserate orașul devine și mai frumos, și cea mai bună formă de a te bucura de vederile spectaculare este printr-un tur nocturn.

Lucruri interesante despre Viena

Lucruri interesante despre Viena

În Viena, sportul are un rol foarte important. Natația este sportul cel mai popular, așa că, dacă decizi să vizitezi Viena, nu uita să petreci câteva ore înotând în una dintre piscinele vieneze.

An de an, în capitala austriacă are loc maratonul din Viena, cu un parcurs care trece prin tot orașul. Sportul are mare importanță, motiv pentru care este foarte probabil să întâlnești multe persoane care fac jogging prin parc. De fapt, mai mult de jumătate din superficia Vienei este formată din zone verzi. Acesta este și unul dintre motivele pentru care Viena este un oraș cu o calitate a vieții foarte bună.

Transport de persoane în Viena

Viena: împrejurimi

Viena este situată într-un mediu înconjurător idilic. Orașul este înconjurat de peisajele cele mai surprinzătoare. În nordul orașului se află abația Klosterneuburg, construită în anul 1114 de Sf. Leopold, patronul Austriei. Clădirea impunătoare este situată în vârful unui deal de la marginea Dunării, și în interiorul ei vei putea vedea numeroase opere de artă.

Dacă vrei să trăiești o experiență diferită, îți recomandăm să realizezi o croazieră în catamaran pe Dunăre. Poți vizita și Grünen Prater, vechea rezervă imperială de vânătoare.

Stațiile de autocar în Viena

notice Ține cont că sunt 7 stații de autocar în Viena