Autocar din și spre Viena

Cumpără din mers

Aplicația noastră mobilă îți oferă flexibilitatea de a-ți cumpăra biletul și gestiona călătoria din mers.
Află mai multe despre aplicația noastră

Sănătate și siguranță

Protejează siguranța ta și a celorlalți când călătorești cu noi.
Află mai multe

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 40+ de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în Viena

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Descoperă toate destinațiile

Întrebări frecvente

Este foarte simplu să achiziționezi un bilet de autocar către Viena. Poți rezerva online sau poți utiliza aplicația gratuită FlixBus pentru cea mai convenabilă experiență și cele mai bune oferte. De asemenea, în timpul procesului de rezervare, poți rezerva un loc pentru călătoria ta cu autocarul către Viena, în funcție de disponibilitate. Alege din diverse tipuri de locuri, cum ar fi locuri cu vedere panoramică, cu masă sau cu pat. Pentru plata biletelor de autocar către Viena, FlixBus acceptă diverse metode de plată, precum card de credit, PayPal, Google Pay și Apple Pay. Alege metoda cea mai convenabilă în timpul procesului de finalizare a comenzii. De asemenea, poți compensa emisiile de carbon selectând opțiunea de compensare a emisiilor de CO₂ la rezervarea biletului de autocar cu FlixBus.
Da, toate autocarele FlixBus cu destinația Viena sunt echipate pentru pasagerii cu mobilitate redusă. Depunem eforturi pentru a face autocarele noastre cât mai confortabile și mai accesibile posibil pentru persoanele cu dizabilități și cu mobilitate limitată. Animalele însoțitoare sunt acceptate la bordul tuturor autocarelor FlixBus care efectuează curse către Viena. Transportul scaunelor cu rotile, al scaunelor cu rotile pliabile, al echipamentelor auxiliare de mers și al altor dispozitive de mobilitate asistată este gratuit.
Da, copiii sub 15 ani pot beneficia de tarife mai mici pentru călătoriile cu autocarul către Viena. Calculăm cel mai accesibil tarif pentru tine, ținând cont de toate reducerile disponibile. Dacă un tarif redus este mai mic decât tariful pentru copii, se va aplica același preț. Pentru mai multe detalii, poți citi politica noastră privind deplasările copiilor și scaunele pentru copii. Cărucioarele pliabile pot fi luate gratuit în autocarul către Viena.
Pentru a folosi biletul de autocar cu destinația Viena, este suficient să îi arăți șoferului codul QR din confirmarea primită prin e-mail sau din aplicația FlixBus. Nu este nevoie să tipărești biletul!
FlixBus oferă călătorii accesibile cu autocarul către Viena, la prețuri începând de la 28,99 lei, în funcție de locul de plecare.
Viena are 7 stații de autocar. Accesează această pagină pentru locațiile acestora pe hartă.
Este simplu să ajungi la Viena cu ajutorul FlixBus conexiuni din 256 orașe diferite. În timpul călătoriei cu autocarul către Viena, te poți bucura de spațiu suplimentar pentru picioare, prize electrice și toalete. Majoritatea autocarelor noastre oferă și Wi-Fi gratuit. Nu uita să aduci încărcătoarele dispozitivelor tale pentru a folosi prizele electrice de la bordul autocarului. Economisește în ceea ce privește cazarea luând un autocar de noapte, dacă îți permite programul.
Nu trebuie să îți faci griji în ceea ce privește bagajele pentru călătoria cu autocarele FlixBus cu destinația Viena. Biletul tău de autocar include transportul GRATUIT al unui bagaj de mână (30x42x18 cm, până la 7 kg) și al unui bagaj de cală (50x80x30 cm, până la 20 kg). Pentru informații privind bagajele suplimentare sau speciale, consultă această pagină. Multe dintre autocarele noastre sunt dotate cu suporturi pentru biciclete în spate sau dispun de huse specializate pentru biciclete. Accesează acest link pentru recomandări privind luarea unei biciclete pe ruta Viena și consultă informațiile disponibile la acest link pentru costurile de transport al bicicletelor.

Informații turistice despre Viena

Informații despre Viena

Fostă capitală imperială, Viena este unul dintre cele mai importante centre culturale și economice din Europa. Centrul său istoric este împânzit de clădiri cu o arhitectură deosebită, care amintesc de trecutul glorios al orașului. Datorită acestui fapt, a fost inclus în anul 2001 în patrimoniul mondial UNESCO. De aici, puteți vizita și Budapesta sau Bratislava la un preț excelent, cu ajutorul uneia din numeroasele curse FlixBus care operează pe aceste rute.

Vă sugerăm să începeți cu un tur al străzii Ring (Ringstrasse), un bulevard circular care înconjoară centrul istoric. Veți rămâne impresionați de amestecul de clădiri impunătoare, realizate în stil gotic, renascentist și baroc. Fiind o stradă circulară, punctul de start și de final al acestui scurt itinerar va fi același, deci nu contează de unde începeți traseul. Pe drum, veți întâlni biserica neogotică Votivkirche, sediul central al Universității, Burgtheater, Palatul de Justiție, Primăria, Opera de stat și Parlamentul. În piața din fața Primăriei are loc, în luna decembrie, celebrul târg de Crăciun. Dacă aveți ocazia, vă recomandăm să vizitați orașul în această perioadă, atmosfera fiind superbă. Nu uitați să vizitați și clădirea Operei! Tururile cu ghid se desfășoară zilnic, dar orarul diferă în funcție de perioadă; prețul este 9 euro.

Nu departe de Ring, în partea sudică a pieței Karlsplatz, se află Karlskirche. Această biserică barocă, cu un dom în formă de elipsoid, este cea mai frumoasă din Viena. Cele două coloane, aflate în stânga și în dreapta intrării, sunt inspirate din Columna lui Traian din Roma. În interior puteți găsi niște picturi foarte frumoase. Aici este înmormântat compozitorul Antonio Vivaldi.

Obiective turistice în Viena

Hofburg este vechiul palat imperial din Viena, aflat în centrul orașului. Construit în secolul XIII, a fost extins de-a lungul secolelor până a căpătat forma actuală. În timp ce Palatul Schonbrunn era reședința de vară a dinastiei de Habsburg, Hofburg era cea de iarnă, iar în prezent servește ca reședință oficială a președintelui Austriei. În fața acestuia găsiți trăsuri cu cai, ce amintesc de perioada imperială a orașului. Pentru o experiență unică, vă puteți plimba cu aceste trăsuri în jurul palatului și a centrului vechi.

În prezent, Palatul Hofburg este alcătuit din mai multe corpuri, printre care Palatul Imperial, Albertina, capela imperială, librăria imperială și Școala Spaniolă de Echitație. Vă recomandăm să vizitați apartamentele imperiale, pentru a vedea în ce lux trăiau odată suveranii habsburgici. Biletul de intrare costă 11,5 euro și asigură intrarea și la muzeul Sissi și colecția imperială de argint. În plus, Școala Spaniolă de Echitație este un alt obiectiv turistic foarte popular printre turiști, indiferent că sunt sau nu pasionați de acest sport. Oferă spectacole de dresaj impresionante, iar intrarea la acestea pornește de la 25 de euro.

După ce ați vizitat Palatul Hofburg, puteți merge către Mariahilfer Strasse. Este cea mai lungă și populară stradă pietonală a orașului. Este un loc potrivit pentru cumpărături, dar are și numeroase terase, baruri sau restaurante. Vă sfătuim să încercați neapărat înghețata de la Eis-Greissler. Nu este deloc scumpă, iar aromele sunt absolut delicioase! Pentru masa de prânz, vă recomandăm preparatele din pește de la Fischrestaurant Umar. Deși prețurile sunt destul de mari, puteți încerca măcar o dată – meniul este schimbat aproape zilnic!

Viena: Cultură și istorie

Palatul Schönbrunn era reședința imperială de vară a Imperiului Habsburgic și este situat la periferia Vienei. Este principalul simbol al orașului, iar pentru importanța sa arhitecturală și culturală, dar și pentru frumusețea grădinilor sale, a fost inclus în anul 1996 pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Puteți ajunge aici din centrul orașului fie cu metroul U4 până la stația Schönbrunn, fie cu liniile de tramvai 10 sau 58.

Comparabil ca grandoare cu Versailles-ul francez, palatul Schönbrunn este unul dintre obiectivele turistice care nu trebuie ratate. Construit în secolul XVI, acest imens palat baroc are peste 1400 de încăperi. Vara este deschis zilnic între 8:30 și 18:30, iar în restul anului doar până la 17:30. Există două tipuri de tururi, respectiv Imperial Tour și Grand Tour. Vă recomandăm turul imperial, care vă va permite accesul în apartamentele imperiale ale lui Franz Joseph și Sissi, dar și în camerele de protocol din aripa centrală; biletul de intrare costă 11,5 euro.

După ce vizitați palatul, mergeți apoi în grădinile Schönbrunn din spatele său. Sunt deschise zilnic de la ora 6:00 și până la apusul soarelui. Aceste grădini baroce sunt absolut superbe și au rămas neschimbate de la deschiderea lor publică din secolul XVIII. Puteți urca și la Glorietta, de unde veți avea o vedere panoramică asupra grădinilor.

Viena noaptea

Celebru în întreaga lume, Prater se numără printre cele mai mari parcuri de distracții din Europa. Acesta a fost deschis în anul 1766 și este situat în cartierul Leopoldstadt din Viena. Puteți ajunge aici cu metroul U1 sau cu tramvaiul 5 până la stația Praterstern. Este deschis 24 de ore pe zi, iar intrarea în parc este liberă – veți plăti individual doar pentru atracțiile alese.

Principala atracție a acestui parc este, fără îndoială, Riesenrad (în traducere din germană: roata gigantică). Veche de peste un secol, a devenit unul dintre cele mai cunoscute simboluri ale Vienei. Vă sfătuim să vă dați în această roată seara, pentru a savura o panoramă a orașului completată de luminile nocturne. Conține 15 gondole frumos ornate, iar intrarea costă 9 euro. În plus, puteți închiria gondolele pentru evenimente speciale.

Tot în parc se află și muzeul figurilor de ceară Madame Tussaud. Pentru 23 de euro, aveți posibilitatea să vă fotografiați cu personalități precum Barack Obama, Angela Merkel, Albert Einstein, Michael Jackson, Robbie Williams sau împăratul Franz Joseph. Pentru cei pasionați de tehnică, vă recomand să vizitați Planetariul Carl Zeiss, care oferă tururi cu ghid și spectacole foarte interesante.

Așadar, Viena este un oraș care merită vizitat, indiferent că sunteți interesați de arhitectură urbană, de grădini în stil baroc, de shopping sau dacă vreți doar să vă distrați. Pentru a vă organiza cât mai eficient timpul, vă recomandăm să vă alocați minim două zile pentru vizitarea centrului orașului, o zi pentru Schönbrunn și încă o zi pentru Prater.

Autocare dus-întors Viena

Găsește cele mai accesibile bilete de autocar dus-întors Viena

Cauți bilete accesibile pentru călătorii dus sau întors pe ruta Viena? Te poți baza pe noi pentru conexiuni de autocare Viena la prețuri începând de la 28,99 lei – și poți economisi și mai mult dacă îți rezervi călătoriile în prealabil. Sunt disponibile 5 stații în Viena, la care poți ajunge din 256 orașe de plecare. Verifică în rețeaua FlixBus dacă există o conexiune în orașul tău!

De ce să călătorești dus sau întors pe ruta Viena cu FlixBus

FlixBus oferă servicii confortabile la prețuri accesibile, pentru o experiență excelentă de călătorie a pasagerilor. Bucură-te de o călătorie confortabilă dus sau întors pe ruta Viena, grație dotărilor noastre precum Wi-Fi gratuit și prize electrice la bordul autocarelor. Alege locul preferat la efectuarea rezervării și călătorește relaxat, având bagajul de mână și cel de cală incluse în bilet.

Cum să îți rezervi biletul de autocar pentru călătorii dus sau întors pe ruta Viena

Rezervarea unui bilet pentru autocarele FlixBus este extrem de simplă: pe acest site web sau în aplicația gratuită FlixBus, poți efectua rezervarea cu doar câteva clicuri. La achiziționarea online a unui bilet dus sau întors pe ruta Viena, poți alege între diferite metode sigure de plată online, cum ar fi card de credit, PayPal, Google și Apple Pay. Alternativ, poți plăti în numerar la bordul autocarelor sau la unul din punctele de vânzare.

Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității