Autocar din și spre Dresda

Cumpără din mers

Aplicația noastră mobilă îți oferă flexibilitatea de a-ți cumpăra biletul și gestiona călătoria din mers.
Află mai multe despre aplicația noastră

Sănătate și siguranță

Protejează siguranța ta și a celorlalți când călătorești cu noi.
Află mai multe

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 40+ de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în Dresda

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Descoperă toate destinațiile

Informații turistice despre Dresda

Informații despre Dresda

Dresda este capitala landului german Saxonia, cât și cel mai mare oraș de aici. Supranumit cândva Florența de pe Elba datorită arhitecturii sale impresionante, centrul istoric a fost complet distrus în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și reconstruit ulterior. Chiar și așa, rămâne unul dintre cele mai frumoase orașe din Germania. Cea mai bună perioadă în care puteți vizita orașul este vara, temperaturile din această zonă a Germaniei fiind rezonabile.

Principala atracție a orașului este catedrala Frauenkirche, a cărei reconstrucție a fost finalizată în anul 2006. Este cea mai impunătoare clădire din oraș, iar turnul acesteia poate fi văzut de departe. Intrarea în catedrală este gratuită, dar pentru urcarea în turn trebuie să plătiți un bilet de intrare în valoare de 8 euro. De acolo veți avea o priveliște impresionantă asupra orașului vechi și a celui nou. Palatul Zwinger e un alt obiectiv turistic pe care nu trebuie să îl ratați. Acest palat baroc este frumos decorat cu numeroase sculpturi. În interiorul lui veți găsi și faimoasa pictură „Madona sixtină” a lui Rafael. Este deschis zilnic între orele 10:00 și 18:00, iar intrarea la expozițiile din interior costă 10 euro.

Vizitați apoi și Residenzschloss, fosta reședință regală a conducătorilor Saxoniei. Grünes Gewölbe este cel mai frumos muzeu de comori din Europa, în care veți găsi diamante și bijuterii deosebite. Palatul este deschis între orele 10:00 și 18:00, iar biletul pentru toate muzeele costă 12 euro. Aflată în apropiere, Semperoper este una dintre cele mai frumoase clădiri de operă din întreaga lume.

Obiective turistice în Dresda

Trecând podul Augustusbrücke din Altstadt până pe partea cealaltă a Elbei, veți ajunge în cartierul Dresden Neustadt (în traducere din germană: Orașul Nou). Este o zonă foarte frumoasă și plină de viață, dar, în același timp, un cartier scump și luxos. În fiecare vară, de regulă în luna iunie, vă recomandăm să mergeți și la festivalul Bunte Republik Neustadt, care are loc în această zonă.

După ce intrați în cartierul Neustadt, primul obiectiv turistic pe care îl veți întâlni este statuia ecvestră Goldener Reiter, o statuie aurită care îl înfățișează pe regele saxon Frederic Augustus. Principala atracție a cartierului este zona barocă a acestuia. Aici veți găsi case baroce autentice și impresionante, în principal pe străzile Königstraße, Heinrichstraße și până la Albertplatz. Tot în această zonă veți întâlni și foarte multe magazine de antichități.

Trebuie neapărat să intrați și în magazinul Pfunds Molkerei, situat pe strada Bautzner nr. 19. Acesta a fost declarat de către Cartea Recordurilor Guiness drept cel mai frumos magazin de produse lactate din lume. În plus, și biserica Dreikönigskirche merită vizitată. Puteți urca și în turnul acesteia pentru o priveliște frumoasă asupra orașului, iar biletul de intrare costă doar 3 euro. Pentru cumpărături, mergeți la Kunsthofpassage, un mall în care puteți găsi atât magazine, cât și baruri, cafenele și restaurante.

Dresda: Cultură și istorie

Numeroasele muzee ale Dresdei adăpostesc obiecte de artă și de cultură foarte valoroase. Cel mai important muzeu de artă din capitala saxonă este Albertinum Museum, unde sunt expuse picturi superbe atât ale unor pictori romantici (de exemplu Caspar David Friedrich), precum și ale lui Rottluff sau van Gogh. Muzeul este deschis de marți până duminică între orele 10:00 și 18:00, iar biletul de intrare costă 12,5 euro. În prețul acestuia e inclusă intrarea și la galeria Kunsthalle im Lipsius-Bau.

Palatul japonez (Japanischer Palais) este un palat care a fost bombardat parțial în cel de-al Doilea Război Mondial și restaurat ulterior. Găzduiește mai multe muzee, printre care Muzeul Preistoriei și Muzeul Regional de Istorie Naturală. Vă recomandăm să vizitați și cazematele (Kazematten), situate chiar lângă râul Elba. Aici veți putea vedea ruinele vechii cetăți și veți înțelege cum arătau fortificațiile medievale europene din perioada respectivă. Biletul de intrare pentru cazemate costă 4 euro. Situat lângă Frauenkirche, Muzeul Transporturilor ilustrează modalitățile de transport navale, aeriene sau terestre din trecut, cât și din zilele noastre. Este deschis zilnic între 10:00 și 18:00, iar biletul de intrare este 7 euro.

Un alt muzeu foarte interesant și cu o tematică mai deosebită este Muzeul German al Igienei, situat în piața Lingnerplatz. Este dedicat igienei mai multor popoare. Vă recomand să vizitați acest muzeu pentru a afla mai multe despre corpul uman, dar și despre bolile acestuia și despre nutriție. Sunt oferite atât explicații în engleză, cât și în germană, deși cele în germană sunt mai complexe.

Dresda: împrejurimi

Valea Elbei a fost inclusă pe lista patrimoniului mondial UNESCO, până când conducerea administrativă a orașului a decis să construiască Podul Waldschlösschen de patru benzi peste râul Elba. Drept urmare, este una dintre cele două monumente din lume scoase de pe lista UNESCO, dar reprezintă și în prezent o atracție turistică importantă.

Peisajul cultural din secolele XVIII și XIX al văii se întinde pe o lungime de aproximativ 18 km de-a lungul râului Elba, de la Palatul Übigau și câmpurile Ostragehege în nord-vest, până la Palatul Pillnitz și estul insulei Elba. Principalele atracții turistice de aici sunt Palatul Pillnitz și centrul orașului Dresda, cu numeroasele sale monumente și parcuri din secolele XVI-XX. De asemenea, în zonă există vile și grădini superbe din secolele XIX și XX, cât și peisaje naturale foarte frumoase. Unele dealuri terasate situate de-a lungul râului încă sunt folosite pentru viticultură, iar o parte din satele de aici și-au păstrat structura și elementele istorice din revoluția industrială.

Dacă mai aveți ceva timp la dispoziție, vă recomandăm să vizitați Palatul Pillnitz. Puteți ajunge aici din centrul orașului Dresda cu autobuzul 63. Construit la sfârșitul secolului XVIII, Palatul Pillnitz era reședința de vară a regilor saxoni. Cuprinde o grădina englezească, o grădină, pavilionul chinezesc și Oranjeria. Pe timpul verii veți găsi numeroase specii de plante tropicale, dar în timpul iernii, toate acestea sunt transferate în Oranjerie. Palatul este deschis zilnic între orele 10:00 și 17:00, iar biletul de intrare care asigură intrarea în palat și în grădinile acestuia costă 8 euro.


Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității