§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Autocar din și spre Dresda de la 22,99 lei

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord
Rețea vastă de autocare

Rețea vastă de curse

Alege din peste 1.700 de destinații din 27 de țări și descoperă Europa cu FlixBus

În rețeaua noastră

Călătorește ecologic

Autocarele noastre au o amprentă de carbon excelentă per pasager și kilometru.

Călătoriile cu autocarul și mediul

Ajungi la timp

Te transportăm la destinație confortabil și la timp: 9 din 10 autocare respectă orarul cu punctualitate.

Informații actualizate despre curse

Descoperă Berlin cu ajutorul lui Horia

Horia Am descoperit cu adevărat pasiunea mea pentru călătorii în urmă cu 4 ani, în timul stagiului Erasmus din Germania. De atunci, am vizitat peste 20 de tări din Europa, Asia și Africa. Obiectivele turistice care mă atrag cel mai mult sunt clădirile cu o arhitectură deosebită, muzeele de artă, castelele și catedralele, precum și peisajele spectaculoase. De asemenea, îmi doresc să descopăr culturile și tradițiile țărilor pe care le vizitez. Cea mai interesantă experientă pe care am trăit-o până acum a fost călătorie cu cămilă în deșertul marocan, admirând apusul și răsăritul soarelui. Puteți află mai multe despre călătoriile mele vizitând contul meu de Instagram.
Brașov
26 ani
Aventurier

Informații turistice despre Dresda

Everything you need to know about Dresden

Altstadt

Dresda este capitala și cel mai mare oraș din ladul german Saxonia. Supranumit cândva Florența de pe Elba datorită arhitecturii sale impresionante, centrul istoric a fost complet distrus în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și reconstruit ulterior. Chiar și așa, după părerea mea, este încă unul dintre cele mai frumoase orașe din Germania. Cea mai bună perioadă în care puteți vizita orașul este vara, temperaturiile din această zonă a Germaniei fiind rezonabile.

Principala atracție a orașului este catedrala Frauenkirche, a cărei reconstrucție s-a finalizat în anul 2006. Este cea mai impunătoare clădire din oraș, iar turnul acesteia poate fi văzut de departe. Intrarea în catedrală este gratuită, dar pentru urcarea în turn trebuie să plătiți un bilet de intrare în valoare de 8 euro. De acolo veți avea o priveliște impresionantă asupra orașului vechi și a orașului nou. Palatul Zwinger e un alt obiectiv turistic pe care nu trebuie să îl ratați. Acest palat baroc este frumos decorat de numeroase sculpturi. În interiorul lui veți găsi și faimoasa pictură “Madona sixtină” a lui Rafael. Este deschis zilnic între orele 10:00 și 18:00, iar intrarea la expozițiile din interior costă 10 euro.

Vizitați apoi și Residenzschloss, fosta reședință regală a conducătorilor Saxoniei. Grünes Gewölbe este cel mai frumos muzeu al camerei de comori din Europa, în care veți găsi diamante și bijuterii deosebite. Palatul este deschis între orele 10:00 și 18:00, iar biletul pentru toate muzeele costă 12 euro. Aflată în apropiere, Semperoper este una dintre cele mai frumoase clădiri de operă din întreaga lume.
See everything Dresden has to offer

Neustadt

Trecând podul Augustusbrücke din Altstadt până pe partea cealaltă a Elbei, veți ajunge în cartierul Dresden Neustadt (în traducere din germană: Orașul Nou). Este o zonă foarte frumoasă și plină de viață, dar, în același timp, un cartier scump și luxos. În fiecare vară, de regulă în luna iunie, vă recomand să participați și la festivalul Bunte Republik Neustadt, care are loc în această zonă. Cu toate acestea, nu ar trebui să vă lăsați bicicleta nesupravegheată și neasigurată cu lanț anti-furt, deoarece există un risc destul de mare de deteriorare sau furt a acesteia, precum și a mașinii voastre, mai ales în nopțile de weekend.
  
 Întrând în cartierul Neustadt, primul obiectiv turisitc pe care îl veți întâni este statuia ecvestră Goldener Reiter, o statuie aurită care îl înfățisează pe regale saxon Frederich Augustus. Principala atracție a cartierului este zona barocă a acestuia. Aici veți găsi adevărate case baroce impresionante, în principal pe străzile Königstraße, Heinrichstraße și până la Albertplatz. Tot în această zonă veți întâlni și foarte multe magazine de antichități. 
    
Trebuie neapărat să intrați și în magazinul Pfunds Molkerei, situat pe strada Bautzner nr. 19. Acesata a fost declarat de către Cartea Recordurilor Guiness ca fiind cel mai frumos magazine de produse lactate din lume. În plus, și biserica Dreikönigskirche merită vizitată. Puteți urca și în turnul acesteia pentru a avea o priveliște frumoasă asupra orașului, iar biletul de intrare costă doar 3 euro. Pentru cumpărături, mergeți la Kunsthofpassage, un mall în care veți găsi atât magazine, cât și baruri, cafenele și restaurante. 
Experience the vibrant culture and interesting history of Dresden with FlixBus

Muzee

Supranumit în trecut Florența de pe Elba, Dresda încă păstrează obiecte de artă și culturale de mare valoare în numeroasele sale muzee. Cel mai important muzeu de artă din capitala saxonă este Albertinum Museum, care expune picturi superbe atât ale unor pictori romantici cum ar fi Caspar David Frederich, precum și ale lui Rutloff sau van Gogh. Muzeul este deschis de marți până duminică între orele 10:00 și 18:00, iar biletul de intrare costă 12,5 euro. În prețul acestuia aveți inclusă intrarea și la galeria Kunsthalle im Lipsius-Bau.
    
Palatul Japonez (Japanischer Palais) este un palat parțial bombardat în cel de-al Doilea Război Mondial și restaurat ulterior. Găzduiește mai multe muzee, printre care Muzeul Preistoriei și Muzeul Regional de Istorie Naturală. Vă recomand să vizitați și cazematele (Kazematten), situate chiar lângă râul Elba. Aici veți putea vedea rămășițele vechii cetăți și veți înțelege cum artătau fortificațiile medievale europene din perioada respectivă. Biletul de intrare pentru cazemate costă 4 euro. Situat lângă Frauenkirche, Muzeul Transporturilor ilustrează modalități de transport navale, aeriene sau terestre din trecut până în zilele noastre. Este deschis zilnic între 10:00 și 18:00, iar biletul de intrare este 7 euro. 
    
Un alt muzeu foarte interesant și pe cu o tematică mai deosebită este Muzeul German al Igienei, situat în piața Lignerplatz 1. Este dedicat igienei din diverse timpuri și popoare. Vă recomand să vizitați acest muzeu pentru a afla mai multe despre corpul uman, dar și depre bolile acestuia și nutriție. Oferă atât explicații în engleză cât și în germană, deși cele în germană sunt mai complexe.
Discover the amazing surrounding areas of Dresden

Valea Elbei

Valea Elbei a fost inclusă pe Lista patrimoniului mondial UNESCO, până când conducerea administrativă a orașului a decis să construiască Podul Waldschlösschen de patru benzi, peste râul Elba. Este, așadar, una dintre cele două monumente din lume scoase de pe lista UNESCO, dar reprezintă și în prezent o atracție turistică importantă. 

Peisajul cultural din secolele XVIII și XIX al văii Elbei din Dresda, se întinde pe o lungime de aproximativ 18 km de-a lungul râului Elba, de la Palatul Übigau și câmpurile Ostragehege, în nord-vest, până la Palatul Pillnitz și la estul insulei Elba. Principalele atracții turistice de aici sunt Palatul Pillnitz și centrul orașului Dresda, cu numeroasele sale monumente și parcuri din secolele XVI-XX. Zona oferă, de asemenea, vile și grădini superbe din secolele XIX și XX și peisaje naturale foarte frunoase. Unele dealuri terasate de-a lungul râului sunt încă folosite pentru viticultură, iar o parte dintre vechile sate și-au păstrat structura și elementele istorice din revoluția industrială.

Dacă mai aveți ceva timp la dispoziție, vă recomand să vizitați neapărat Palatul Pillnitz. Puteți ajunge aici din centrul orașului Dresden cu autobuzul 63. Construit la sfârșitul secolului XVIII, Palatul Pillnitz a fost reședință de vară a regilor saxoni. Cuprinde o grădina engleză, o grădina și pavilionul chinezesc și Orangeria. În timpul verii veți găsi numeroase specii de plante tropicale, dar în timpul iernii, toate acestea sunt transferate în Orangerie. Palatul deschis zilnic între orele 10:00 și 17:00, iar biletul de intrare care asigură intrarea în palat și în grădinile acestuia costă 8 euro.

Stațiile de autocar în Dresda

notice Ține cont că sunt 2 stații de autocar în Dresda
Bilet de autocar din 22,99 lei
Număr de curse din Dresda 134
Număr de stații de autocar în Dresda 2
Țară Germania