Dacă ai dificultăți la accesarea acestui site web, sună +40.376.300.111 sau consultă aplicația Asistent Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Autocar din și spre Bratislava

Măsurile noastre de siguranță

Standarde înalte de igienă și proceduri adaptate.

Vezi mai multe informații

Am revenit!​

Verifică actualizările despre rețeaua noastră.​

Verifică actualizările
Alege din peste 1700 de destinații din 27 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.

Rețea vastă de curse

Alege din peste 2500 de destinații din 34 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.

În rețeaua noastră
Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.

Servicii la bord

Mersul autocarelor în Bratislava

Găsește orarul între
și
Alege zilele
Pleacă
Întors
Zile Nr. schr. Pleacă Durata Ajunge de la
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Rezervă acum' §§
Durata: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Timp de transfer: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
despre  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
despre
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Ești interesat să vizitezi Bratislava? Aici găsești alte orașe cunoscute pentru :

Descoperă Berlin cu ajutorul lui Horia

Horia Am descoperit cu adevărat pasiunea mea pentru călătorii în urmă cu 4 ani, în timul stagiului Erasmus din Germania. De atunci, am vizitat peste 20 de tări din Europa, Asia și Africa. Obiectivele turistice care mă atrag cel mai mult sunt clădirile cu o arhitectură deosebită, muzeele de artă, castelele și catedralele, precum și peisajele spectaculoase. De asemenea, îmi doresc să descopăr culturile și tradițiile țărilor pe care le vizitez. Cea mai interesantă experientă pe care am trăit-o până acum a fost călătorie cu cămilă în deșertul marocan, admirând apusul și răsăritul soarelui. Puteți află mai multe despre călătoriile mele vizitând contul meu de Instagram.
Brașov
28 ani
Aventurier

Informații turistice despre Bratislava

Informații generale despre Bratislava

Castelul Bratislava

După ce ați terminat de vizitat toate atracțiile din centrul vechi, mergeți pe strada Venturska și apoi faceți dreapta pe Panska până la impozanta catedrală Sf. Martin. Este cea mai mare și mai veche catedrală din Bratislava, așa că nu aveți cum să o ratați! În trecut a jucat un rol crucial, deoarece vreme de câteva secole a fost locul încoronării regilor Ungariei. În interior puteți admira impresionantele vitralii frumos colorate; apoi, puteți urca în turnul catedralei. Intrarea costă 2 euro, dar de acolo puteți admira panorama centrului vechi al orașului.

De aici puteți să faceți o plimbare pe futuristul pod SNP. Dacă veniți pe jos, veți avea o senzație ciudată, deoarece pasajul pietonal se află sub partea carosabilă; astfel, se creează trepidații și o să aveți impresia că podul se mișcă în timp ce mergeți pe el! La capătul celălalt al podului se află OZN-ul, cea mai înaltă clădire din Bratislava. Puteți urca cu liftul până în vârf contra sumei de 6,5 euro, cât și gratuit, dar numai dacă vreți să mâncați la restaurantul aflat acolo – atenție, este cel mai scump din oraș!

Urcați apoi la castel, poate cea mai frumoasă atracție din Bratislava. De aici aveți o priveliște frumoasă asupra întregului oraș, asupra Austriei și, în zile senine, chiar și a Ungariei. Redeschis de curând după ce a suferit lucrări de restaurare, găzduiește muzeul național de istorie al Slovaciei. Biletul de intrare costă 8 euro și trebuie să îl vizitați cel puțin pentru colecția de artă pe care o găzduiește, dar și pentru decorațiunile baroce păstrate de pe vremea reginei Maria Tereza. Faceți apoi o plimbare și în grădinile baroce din spatele castelului, care adăpostesc numeroase fântâni și plante.

Informații turistice despre Bratislava

Centrul vechi

Capitala Slovaciei, Bratislava este un oraș ocolit deseori de turiști. Acest lucru se datorează și faptului că este eclipsat de măreția Budapestei și a Vienei, orașe în care puteți ajunge ușor cu o cursă oferită de FlixBus. Cu toate astea, odată ajunși în Bratislava, veți fi impresionați de farmecul acestui oraș de pe malul Dunării și nu veți regreta alegerea făcută!

Pentru început, vă propunem un itinerar prin centrul orașului. Acesta vă va introduce mai bine în istoria sa tumultoasă și vă va face să înțelegeți importanța pe care a avut-o de-a lungul veacurilor. Înainte de a intra în centrul vechi, vă recomandăm o plimbare prin frumoasele grădini franceze ale palatului Grassalkovich, reședința președintelui Slovaciei. De acolo, mergeți pe jos circa 10 minute pe strada Stefanikova și intrați în centrul vechi prin vechea poartă Sf. Mihail, al cărei turn cu acoperiș verde nu poate trece neobservat. Este una dintre cele mai cunoscute și vechi clădiri din centrul vechi. Această zonă are o atmosferă foarte plăcută, fiind plină de terase și cafenele. Continuați de aici pe Mihalska și Sedlarska până la Piața Centrală a orașului. Deși e destul de mică, aici se află multe atracții importante. În mijlocul acesteia se înalță, impunătoare, fântâna lui Roland. Fiind prima fântână din Bratislava, multe legende sunt legate de ea și de Maximilian, rege al Ungariei și protectorul orașului, înfățișat de statuia din vârf. Emblematică este clădirea primăriei vechi, care găzduiește cel mai vechi muzeu din Bratislava. Aici veți afla mai multe despre istoria orașului și veți avea ocazia să vedeți și să testați instrumente de tortură din Evul Mediu!

Cultură și istorie în Bratislava

Castelul Devin

Dacă mai aveți cel puțin jumătate de zi la dispoziție după vizitarea atracțiilor din centrul vechi, atunci puteți face o scurtă excursie la castelul Devin, aflat într-o suburbie a Bratislavei. Puteți ajunge aici fie cu taxiul (care este destul de scump), fie puteți transforma excursia într-o adevărată aventură și să luați autobuzul 28 sau 29 de la stația SNP Most, aflată chiar sub podul SNP. Drumul durează aproximativ 20 de minute, iar prețul unui bilet este 1,5 euro. Nu uitați să vă luați de la automat și bilet pentru întoarcere, fiindcă în stația de la Devin nu există automat de bilete!

Zona este foarte frumoasă, așa că vă recomandăm să faceți o plimbare printre numeroasele monumente și statui de aici. Deși este în ruine, castelul merită vizitat, datând încă din Neolitic. Este situat pe un deal aflat la confluența Dunării cu Morava, iar priveliștea pe care o oferă de sus este un alt motiv pentru care efortul de a urca până acolo vă va fi răsplătit. De asemenea, în acest complex veți mai găsi și ruinele unei biserici medievale și ale unei moșii, iar castelul de sus a fost și el redeschis recent. Complexul este deschis non-stop, dar dacă vreți să vizitați și muzeul atunci trebuie să veniți între orele 10:00 și 17:00, iar intrarea costă 5 euro. Vă sfătuim să vizitați muzeul doar dacă sunteți pasionați de istorie și arheologie. Aici există și câteva peșteri mici, în interiorul cărora sunt expuse diverse obiecte medievale descoperite prin săpăturile arheologice recente.

Bratislava noaptea

Mâncare și distracție

Dacă ați terminat de vizitat obiectivele turistice clasice ale Bratislavei, atunci vă sugerăm să vă axați și pe câteva obiective mai inedite. În Bratislava au fost amplasate recent multe statui din bronz, răspândite prin tot orașul. Cea mai celebră dintre acestea, care înfățișează un paparazzo, a fost mutată din centrul vechi în restaurantul UFO, aflat la capătul podului SNP. În prezent, cea mai fotografiată statuie simbolizează un om ieșind din canal și se află pe drumul dinspre Piața Mare către castel. În plus, câteva statui foarte interesante se află și în mall-ul Eurovea, situat pe malul Dunării și care are o promenadă foarte interesantă. O parte dintre ele se află în fața mall-ului, dar veți găsi câteva și înăuntru.

În funcție de bugetul disponibil, puteți alege locația potrivită pentru a servi masa. În centrul orașului găsiți atât restaurante de tip fast-food, cât și restaurante luxoase. Una dintre specialitățile locale pe care v-o recomandăm este treska, un tip de salată rece cu cod și maioneză, dar care conține și ceapă sau morcovi.

Bratislava este un oraș cu mulți tineri, fiind potrivit astfel și pentru distracție. Dacă sunteți în căutarea unui bar cu prețuri bune în centrul orașului, vă recomandăm Kristian, aflat pe strada Michalska – este un loc frumos și liniștit. În materie de cluburi, pentru a experimenta un loc mai inedit trebuie să mergeți la SunClub, situat într-un buncăr de la baza dealului pe care se înalță castelul Bratislava.

Stațiile de autocar în Bratislava

Ține cont că sunt 3 stații de autocar în Bratislava
Bilet de autocar de la 13,99 lei
Număr de curse din Bratislava 159
Număr de stații de autocar în Bratislava 3
Țară Slovacia