§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Autocar din și spre Praga de la 1,99 lei

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord
Rețea vastă de autocare

Rețea vastă de curse

Alege din peste 1700 de destinații din 27 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.

În rețeaua noastră

Călătorește ecologic

Autocarele noastre au o amprentă de carbon excelentă per pasager și kilometru.

Călătoriile cu autocarul și mediul

Ajungi la timp

Te transportăm la destinație confortabil și la timp: 9 din 10 autocare respectă orarul cu punctualitate.

Informații actualizate despre curse

Informații turistice despre Praga

Informații generale despre Praga

Informații despre Praga

Praga este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, și nu este surprinzător faptul că milioane de turiști din lumea întreagă o vizitează an de an. Regiunea din jurul capitalei cehă este foarte dezvoltată din punct de vedere economic, iar nivelul de viață este destul de elevat. Praga nu este doar capitala țării, ci și centrul său cultural, istoric și politic.

Când vei călători în autocar la Praga și vei da prima plimbare prin străzile centrului vechi și pe malul râului Vltava, îți vei da seama de ce Praga este numită ”orașul celor o sută de clopotnițe”. În oraș predomină arhitectura gotică și cubistă a edificiilor istorice.

În Praga poți vizita una dintre cele mai mari catedrale din Europa, multe biserici și faimosul său ceas astronomic.

Informații turistice despre Praga

Obiective turistice în Praga

Praga este recunoscută ca și patrimoniu mondial de către UNESCO. În oraș se respiră un aer medieval care te va captiva din prima clipă. Castelul din Praga este cel mai mare castel medieval din lume; când îl vei vizita, nu uita să dai o tură și prin grădinile sale, impresionant de frumoase.

La poalele dealului Petřín, în interiorul unei biserici vei putea admira statuia Copilului Iisus din Praga. Cunoscută la nivel mondial, această statuie este motiv de pelerinaj an de an, deoarece se spune că are puteri miraculoase.

Cartierul evreu din Praga datează din secolul XIII, și trebuie vizitat Sinagoga Staranová este una dintre cele mai vechi, situată lângă vechiul cimitir evreu.

Vei avea o călătorie cu autocarul la Praga de neuitat, și cel mai sigur este că o să vrei să repeți această experiență interesantă. Nu mai sta pe gânduri și vizitează Praga cât mai curând.

 

Cultură și istorie în Praga

Praga: Cultură și istorie

Istoria orașului Praga are începuturile sale cu mai mult de o mie de ani în urmă, și fiecare epocă a lăsat o urmă în oraș. Multe zone din Praga sun patrimoniu de la UNESCO și merită vizitate. Praga a fost mereu centrul politic, cultural și economic al Republicii Cehă. Edificii de stil romanic, gotic, renascentist, baroc dar și cubist și modernist, toate se unesc în Praga.

Castelul din Praga este un simbol pentru secole de dezvoltare a statului. Este un ansamblu de clădiri care combină toate stilurile arhitectonice. Pinacoteca sa, construită în anii 60, conține colecții ale celor mai impunători artiști, precum sunt Tiziano sau Rubens, între mulți alții.

Praga noaptea

Praga noaptea

În Praga mereu se sărbătoresc diferite evenimente culturale, de o bună calitate și la prețuri convenabile. Vei putea alege dintr-o mare varietate de cafenele, baruri și discoteci, precum și diferite alternative pentru a asculta muzică live.

În centrul vechi este unde se găsesc multe dintre cele mai populare locale. Karlovy Lazne este una dintre cele mai mari discoteci din Europa, unde vei putea asculta o amplă varietate de muzică; de la tipica muzică disco și electronică, până la rock sau muzică din anii 70. În clubul Roxy este, în fiecare săptămână, muzică live și în locale cum sunt Rock Café, Abaton sau Lucerna Music Bar se organizează concerte. Deși noaptea în Praga nu o constituie doar discotecile și barurile. Dacă preferi o noapte mai relaxată, în Atmosphere vei avea bere ieftină și o mare varietate de mâncăruri. Think Pink este un bar de cocktailuri cu o amplă varietate de băuturi, o atmosferă prietenoasă și o decorație originală. Nu a fost niciodată așa de ușor să călătorești cu autocarul la Praga. Descoperă noaptea în Praga cu FlixBus.

 

Lucruri interesante despre Praga

Lucruri interesante despre Praga

Cu mai mult de 1.200 de milioane de locuitori, Praga a primit în anul 2014 mai mult de 8 milioane de turiști. Castelul său, din secolul 9, este menționat în cartea Guiness a recordurilor pentru a fi cel mai mare din lume.

Cehii sunt cei mai mari băutori de bere din lume, fiindcă beau în jur de 150 de litri an de an. În fiecare oră se aud cele 27 de clopote de la biserica Loreta, un loc de peregrinaj dedicat Fecioarei Maria. Clopotele sună oră de oră, neîncetat, din anul 1695!

Ceasul astronomic din Praga este din anul 1410 și constituie unul dintre cele mai vizitate obiective turistice. Funcția sa principală este cea de a reprezenta mișcările stelelor, lunii și soarelui.

Transport de persoane în Praga

Praga: împrejurimi

Una dintre cele mai populare destinații din jurul lui Praga este castelul Karlštejn, situat la vreo 30 km la sud de capitală. A fost construit în anul 1348 la ordinul lui Carol al IV-lea, fiind unul dintre cele mai bune exemple de fortăreață gotică existente în actualitate. Expuse aici sunt coroanele regilor Cehi și multe importante opere de artă.

Kutná Hora este o altă destinație interesantă care merită o vizită; un oraș mic și pitoresc ogar al Chrám svaté Barbory (Biserica Sf. Barbara). Sau, dacă simți că poți face față unei astfel de vizite, poate îndrăznești să vizitezi osuarul din Sedlec. Consistă într-o capelă romano-catolică ce conține scheletele a zeci de mii de oameni, aranjate artistic pentru a forma decorațiuni și mobilier pentru capelă. Peste 200.000 de vizitatori vizitează această capelă an de an.

O opțiune mai relaxată pentru a face turism este orășelul Karlovy Vary, ale cărei ape termale se spune că au puteri vindecătoare. Te poți bucura de un spa de lux în unul dintre locurile cele mai încântătoare.

Stațiile de autocar în Praga

notice Ține cont că sunt 10 stații de autocar în Praga
Bilet de autocar din 1,99 lei
Număr de curse din Praga 245
Număr de stații de autocar în Praga 10
Țară Cehia