Autocar din și spre Praga

Călătoria în perioada COVID-19

Toate informațiile despre rețeaua și serviciile noastre.​​
Vezi actualizările

Măsurile noastre de siguranță

Standarde înalte de igienă și proceduri adaptate.
Vezi mai multe informații

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 35 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în Praga

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Descoperă toate destinațiile

Informații turistice despre Praga

Informații despre Praga

Praga este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, fiind vizitat de milioane de turiști din toată lumea în fiecare an. Regiunea din jurul capitalei cehe este foarte dezvoltată din punct de vedere economic, iar nivelul de trai este destul de ridicat. Praga nu este doar capitala țării, ci și centrul său cultural, istoric și politic.

Când vei călători cu un autocar FlixBus la Praga și vei face prima plimbare pe străzile centrului vechi și pe malul râului Vltava, îți vei da seama de ce este numită ”orașul celor o sută de clopotnițe”. Aici predomină arhitectura gotică și cubistă a edificiilor istorice.

În Praga poți vizita una dintre cele mai mari catedrale din Europa, multe biserici și faimosul său ceas astronomic.

Obiective turistice în Praga

Praga face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Orașul are o atmosferă medievală care te va captiva din prima clipă. Castelul din Praga este cel mai mare castel medieval din lume, dar nu uita să dai o tură și prin grădinile sale, sunt impresionant de frumoase.

La poalele dealului Petřín, în interiorul unei biserici, vei putea admira statuia Copilului Iisus din Praga. Cunoscută la nivel mondial, la aceasta vin pelerinii an de an, deoarece se spune că are puteri miraculoase.

Cartierul evreiesc din Praga datează din secolul XIII. Sinagoga Staranová este una dintre cele mai vechi, fiind situată lângă vechiul cimitir evreiesc..

Suntem siguri că vei avea o călătorie de neuitat la Praga și că-ți vei dori să revii cât mai curând! Nu mai sta pe gânduri și ia-ți un bilet de autocar FlixBus către Praga chiar acum.

Praga: Cultură și istorie

Istoria orașului Praga își are începuturile cu mai mult de o mie de ani în urmă, iar fiecare epocă și-a lăsat amprenta asupra lui. Multe zone din Praga sunt în patrimoniul UNESCO și merită vizitate. Praga a fost mereu centrul politic, cultural și economic al Republicii Cehe. Edificii pe stil romanic, gotic, renascentist, baroc dar și cubist și modernist, pe toate le poți găsi în Praga.

Castelul din Praga este un simbol pentru secolele de dezvoltare ale statului. Este un ansamblu de clădiri care combină toate stilurile arhitectonice. Pinacoteca sa, construită în anii 60, conține colecții ale celor mai talentați artiști, cum ar fi Tiziano sau Rubens, printre alții.

Praga noaptea

În Praga mereu se sărbătoresc diferite evenimente culturale, de o bună calitate și la prețuri convenabile. Vei putea alege dintr-o mare varietate de cafenele, baruri și discoteci și vei avea la dispoziție mai multe alternative pentru a asculta muzică live.

În centrul vechi se găsesc multe dintre cele mai populare localuri. Karlovy Lazne este una dintre cele mai mari discoteci din Europa, unde vei putea asculta o amplă varietate de muzică: de la tipica muzică disco și electronică, până la rock sau muzică din anii '70. În fiecare săptămână, în clubul Roxy este muzică live, cât și în localuri precum Rock Café, Abaton sau Lucerna Music Bar, unde se organizează concerte. Cu toate astea, noaptea în Praga nu înseamnă doar discoteci și baruri. Dacă preferi o noapte mai relaxată, în Atmosphere poți degusta bere ieftină și o mare varietate de mâncăruri. Think Pink este un bar de cocktailuri cu o amplă varietate de băuturi, o atmosferă prietenoasă și un decor original. Niciodată nu a fost atât de ușor să ajungi cu autocarul la Praga. Descoperă noaptea în Praga cu FlixBus!

Lucruri interesante despre Praga

Cu mai mult de 1,2 milioane de locuitori, Praga a fost vizitată în 2014 de mai mult de 8 milioane de turiști. Castelul său, construit în secolul IX, deține recordul Guiness pentru cel mai mare castel din lume.

Cehii sunt cei mai mari băutori de bere din lume – beau în jur de 150 de litri pe an. În fiecare oră se aud cele 27 de clopote de la biserica Loreta, un loc de peregrinaj dedicat Fecioarei Maria. Clopotele sună oră de oră, neîncetat, din anul 1695!

Ceasul astronomic din Praga a fost făurit în anul 1410 și constituie unul dintre cele mai vizitate obiective turistice. Funcția sa principală este de a reprezenta mișcările stelelor, lunii și ale soarelui.

Praga: împrejurimi

Una dintre cele mai populare destinații din jurul Pragăi este castelul Karlštejn, situat la aproximativ 30 km sud de capitală. A fost construit în anul 1348 la ordinul lui Carol al IV-lea, fiind unul dintre cele mai bune exemple de fortăreață gotică existente astăzi. Aici sunt expuse coroanele regilor cehi și multe opere de artă importante.

Kutná Hora este o altă destinație interesantă care merită o vizită; un oraș mic și pitoresc, unde se află Chrám svaté Barbory (Biserica Sf. Barbara). Sau, dacă simți că poți face față unei astfel de vizite, poți merge la osuarul din Sedlec. Acesta e format dintr-o capelă romano-catolică ce conține scheletele a zeci de mii de oameni, aranjate artistic pentru a forma decorațiuni și mobilier pentru capelă. Peste 200.000 de vizitatori ajung anual aici.

O opțiune mai relaxată pentru turism este orășelul Karlovy Vary, despre ale cărui ape termale se spune că au puteri vindecătoare. Aici te poți bucura de un spa de lux în unul dintre cele mai încântătoare locuri.


Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității