Dacă ai dificultăți la accesarea acestui site web, sună +40.376.300.111 sau consultă aplicația Asistent Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Autocar din și spre Bruxelles

Măsurile noastre de siguranță

Standarde înalte de igienă și proceduri adaptate.

Vezi mai multe informații

Călătoria în perioada COVID-19

Toate informațiile despre rețeaua și serviciile noastre.​​

Vezi actualizările
Alege din peste 1700 de destinații din 27 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.

Rețea vastă de curse

Alege din peste 2500 de destinații din 35 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.

În rețeaua noastră
Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.

Servicii la bord

Mersul autocarelor în Bruxelles

Găsește orarul între
și
Alege zilele
Pleacă
Întors
Zile Nr. schr. Pleacă Durata Ajunge de la
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Rezervă acum' §§
Durata: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Timp de transfer: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
despre  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
despre
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Ești interesat să vizitezi Bruxelles? Aici găsești alte orașe cunoscute pentru artă:

Descoperă Berlin cu ajutorul lui Horia

Horia Am descoperit cu adevărat pasiunea mea pentru călătorii în urmă cu 4 ani, în timul stagiului Erasmus din Germania. De atunci, am vizitat peste 20 de tări din Europa, Asia și Africa. Obiectivele turistice care mă atrag cel mai mult sunt clădirile cu o arhitectură deosebită, muzeele de artă, castelele și catedralele, precum și peisajele spectaculoase. De asemenea, îmi doresc să descopăr culturile și tradițiile țărilor pe care le vizitez. Cea mai interesantă experientă pe care am trăit-o până acum a fost călătorie cu cămilă în deșertul marocan, admirând apusul și răsăritul soarelui. Puteți află mai multe despre călătoriile mele vizitând contul meu de Instagram.
Brașov
29 ani
Aventurier

Informații turistice despre Bruxelles

Travel with FlixBus to Belgium's vibrant capital city

Grand Place și Manneken Pis

Bruxelles este capitala bilingvă a Regatului Belgiei. Datorită importanței sale regionale și europene, orașul este considerat și Capitala Uniunii Europene, numeroase instituții europene având sediul aici. Din cauza climei umede și ploioase a zonei, vă recomandăm să vizitați orașul pe perioada verii, între mai și septembrie, acesta fiind singurul anotimp cu temperaturi optime și cu precipitații reduse. Principalele obiective turistice ale orașului pot fi vizitate într-un city break de 4 zile. Cu ajutorul curselor accesibile oferite de FlixBus, de aici puteți ajunge în mai puțin de 3 ore în Amsterdam.
Grand Place este piața centrală a Capitalei Belgiei. Nu trebuie să ratați clădirea primăriei și casele breslelor meșteșugărești de aici, care impresionează prin arhitectura lor deosebită. Seara, piața este luminată foarte frumos. Aici au loc numeroase evenimente în diferite perioade ale anului. De departe cel mai impresionant este Covorul cu Flori ce acoperă centrul pieței. Are loc doar în anii pari, în perioada Sfintei Marii, și durează 4 zile. Vă recomandăm și Târgul de Crăciun, care este spectaculos și are loc anual.
Pe drumul spre celebra statuie Manneken Pis trebuie să gustați celebrele vafe belgiene de la numeroșii comercianți din jurul Grand Place. Simbolul Bruxelles-ului, Manneken Pis, v-ar putea dezamăgi prin dimensiunile sale reduse, dar nu trebuie ocolit. Garderoba sa conține peste 900 de piese, astfel că îmbrăcămintea îi este schimbată aproape zilnic, motiv pentru care puteți trece pe aici în mai multe zile. Îl puteți prinde și dezbrăcat, dar acest lucru se întâmplă foarte rar.

Did you know Brussels was announced as the capital of Burgundy in 1531?

Cartierul European

Chiar dacă este un titlu neoficial, orașul Bruxelles este considerat capitala Uniunii Europene. Acest fapt se datorează prezenței numeroaselor instituții europene importante, precum Parlamentul European și Comisia Europeană, cât și a Consiliului Uniunii Europene. Toate aceste clădiri se află în Cartierul European din Bruxelles. Puteți ajunge aici foarte ușor cu metroul, stația Schuman fiind foarte aproape de acest district. Vă recomandăm să faceți și o plimbare pe esplanada Solidarnosc printre sediile instituțiilor decizionale ale UE.

Puteți vizita camerele Parlamentului European gratuit, dar este nevoie de o rezervare în prealabil, ce poate fi făcută online pe site-ul instituției. Dacă doriți să îl vizitați, vă recomandăm să trimiteți solicitarea cu aproximativ 3 luni în avans, deoarece locurile sunt limitate, iar cererea este foarte mare. De asemenea, din motive de securitate, veți avea nevoie și de cartea de identitate sau de un pașaport valabil pentru a putea intra. Puteți vizita și sediul comisiei Europene și al Consiliului European, dar tururile trebuie rezervate dinainte și sunt disponibile doar pentru grupuri mai mari de 15 persoane. Dacă nu aveți niciun tur rezervat, veți putea intra totuși la Parlamentarium, centrul de vizitare al Parlamentului European. Este un centru interactiv, unde puteți afla mai multe informații despre istoria Uniunii Europene, iar intrarea este liberă.

După ce v-ați plictisit de atâta istorie și politică, mergeți la Parcul Cinquantenaire, situat în apropiere. Nu trebuie să ratați Arcul de Triumf din partea estică a parcului, construit în 1880 pentru a comemora 50 de ani de independență a Belgiei. Tot în acest parc se află și un muzeu de artă și o colecție de mașini vintage.

Choose from over 500 varieties of Belgium beer in the local bars and pubs!

Mâncare și băutură

Belgia este o țară care excelează în domeniul culinar, mai ales la capitolele ciocolată și bere. În plus, înregistrează un mare succes și la capitolul praline sau cartofi prăjiți. În Belgia sunt produse peste 450 de sortimente de bere, astfel că vă va fi greu să le încercați pe toate, dar este păcat să plecați de aici fără a gusta măcar câteva sortimente.

Pe străduțele înguste din centrul vechi și în marile piețe, nu veți avea cum să nu observați multitudinea de comercianți care vând diverse sortimente de cartofi prăjiți sau vafe belgiene. Fiind o mâncare tradițională în Belgia, cartofii pai se vând pe stradă, de regulă la cornet, cu sosuri, ketchup sau maioneză și, în funcție de locație, costă între 3 și 5 euro. O altă mâncare tradițională pe care o puteți găsi aproape oriunde sunt vafele belgiene. Trebuie neapărat să le încercați în combinație cu un topping de înghețată sau fructe.

Belgia este, de asemenea, și raiul ciocolatei. În jurul Grand Place sunt multe magazine care au o grămadă de sortimente de ciocolată și praline. Cu siguranță veți pleca de aici cu plasele pline! Există magazine pentru toate buzunarele – pornind de la prețuri mici și până la reprezentanțe ale producătorilor individuali, unde prețurile sunt ceva mai mari.

Dacă tot ați ajuns în Belgia, merită să încercați și berea trapistă, produsă de călugări de la diverse mănăstiri locale. Acestea sunt puțin mai tari decât berile normale, le găsiți în aproape toate magazinele și vă recomandăm să le savurați alături de un sortiment de brânză maturată.

Enjoy FlixBus' facts about Brussels

Atomium și Mini Europe

Aflate în cartierul Heysel de la marginea orașului, Atomium și Mini Europe sunt alte obiective turistice pe care vă sfătuim să le vizitați. Puteți ajunge aici luând metroul 6 în direcția Roi Baudouin, până la stația Heysel. De la stația de metrou, mergeți pe jos până la oricare din aceste două obiective, urmărind traseul indicat.

Atomium este un alt simbol al Bruxelles-ului care nu trebuie ratat. Construit pentru a fi emblema Expoziției Universale EXPO 58, această structură din oțel este formată din 9 sfere, dintre care 5 pot fi vizitate, iar biletul de intrare costă 12 euro. Sferele adăpostesc diferite expoziții cu tematică tehnico-științifică. Sfera din vârf oferă o superbă panoramă asupra orașului, de la o înălțime de 102 metri. Liftul până aici este spectaculos, deoarece simulează o reacție chimică prin schimbarea bruscă a culorilor. În zilele senine, vizibilitatea ajunge la zeci de kilometri distanță (se poate vedea chiar și Antwerp). Aici se află și un restaurant, unde puteți servi masa, dar vă recomandăm să veniți seara, când au loc jocuri frumoase de lumini.

Tot în această zonă puteți vedea majoritatea obiectivelor turistice importante din statele membre ale Uniunii Europene în doar câteva ore, fără să fie nevoie să vă teleportați. Acest loc se numește Mini Europe și este un parc tematic ce expune miniaturi ale clădirilor simbolice ale Uniunii Europene. Parcul este deschis zilnic între 9:30 și 18:00, iar biletul de intrare costă 15 euro. Cu siguranță veți recunoaște aici Turnul Eiffel, Big Ben, Colosseumul, Acropola din Atena și multe alte embleme ale Europei. În plus, vă puteți testa și cunoștințele despre geografia statelor UE prin diverse jocuri interactive.

Stațiile de autocar în Bruxelles

Ține cont că sunt 3 stații de autocar în Bruxelles
Bilet de autocar de la 13,99 lei
Număr de curse din Bruxelles 162
Număr de stații de autocar în Bruxelles 3
Țară Belgia