§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Autocar din și spre Bruxelles de la 17,99 lei

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord
Rețea vastă de autocare

Rețea vastă de curse

Alege din peste 1700 de destinații din 27 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.

În rețeaua noastră

Călătorește ecologic

Autocarele noastre au o amprentă de carbon excelentă per pasager și kilometru.

Călătoriile cu autocarul și mediul

Ajungi la timp

Te transportăm la destinație confortabil și la timp: 9 din 10 autocare respectă orarul cu punctualitate.

Informații actualizate despre curse

Descoperă Berlin cu ajutorul lui Horia

Horia Am descoperit cu adevărat pasiunea mea pentru călătorii în urmă cu 4 ani, în timul stagiului Erasmus din Germania. De atunci, am vizitat peste 20 de tări din Europa, Asia și Africa. Obiectivele turistice care mă atrag cel mai mult sunt clădirile cu o arhitectură deosebită, muzeele de artă, castelele și catedralele, precum și peisajele spectaculoase. De asemenea, îmi doresc să descopăr culturile și tradițiile țărilor pe care le vizitez. Cea mai interesantă experientă pe care am trăit-o până acum a fost călătorie cu cămilă în deșertul marocan, admirând apusul și răsăritul soarelui. Puteți află mai multe despre călătoriile mele vizitând contul meu de Instagram.
Brașov
26 ani
Aventurier

Informații turistice despre Bruxelles

Travel with FlixBus to Belgium's vibrant capital city

Grand Place și Manneken Pis

Bruxelles este capitala bilingvă a Regatului Belgiei. Datorită importanței sale regionale și europene, orașul este considerat și Capitala Uniunii Europene, numeroase insituții europene având sediul aici. Din cauza climei umede și ploioase a zonei, vă recomand vizitarea orașului pe perioada verii, între mai și septembrie, fiind singurul anotimp cu temperaturi optime și cu precipitații reduse. Principalele obiective turistice ale orașului pot fi vizitate într-un city break de 4 zile. Cu ajutorul curselor accesibile oferite de FlixBus, puteți ajunge în mai puțin de 3 ore în Amsterdam.
Locul meu favorit este Grand Place - piața centrală a Capitalei Belgiei. Nu trebuie să ratați aici clădirea primăriei, dar și casele breslelor meșteșugărești, care impresionează prin arhitectura deosebită. Seara, piața este luminată foarte frumos, astfel că vă recomand să veniți aici și atunci. Aici au loc numeroase evenimente în diferite perioade ale anului. De departe cel mai impresionant este Covorul cu Flori ce acoperă centrul pieței. Are loc doar în anii pari, în perioada Sfintei Marii, și durează 4 zile. Vă recomand și Târgul de Crăciun, care este spectaculos și are loc anual.
Pe drumul spre celebra statuie Manneken Pis trebuie să gustați celebrele waffe belgiene de la numeroșii comercianți din jurul Grand Place. Simbolul Bruxelles-ului, Manneken Pis, v-ar putea dezamăgi prin dimensiunile sale reduse, dar nu trebuie ocolit. Garderoba sa conține peste 900 de piese, astfel că îmbrăcămintea îi este schimbată aproape zilnic, motiv pentru care puteți trece pe aici în mai multe zile. Eu l-am prins o dată și dezbrăcat, dar acest lucru se întâmplă foarte rar.

Did you know Brussels was announced as the capital of Burgundy in 1531?

Cartierul European

Chiar dacă este un titlu neoficial, orașul Bruxelles este considerat capitala Uniunii Europene. Acest fapt se datorează prezenței aici a numeroaselor instituții europene importante, precum Parlamentul European și Comisia Europeană, dar și Consiliul Uniunii Europene. Toate aceste clădiri se află în Cartierul European din Bruxelles. Ajungeți aici foarte ușor cu metroul, stația Schuman fiind foarte aproape de acest district. Vă recomand și o plimbare pe esplanada Solidarnosc, printre sediile instituțiilor decizionale ale UE.

Puteți vizita camerele Parlamentului European gratuit, dar este nevoie de o rezervare în prealabil, ce poate fi făcută online pe site-ul instituției. Dacă doriți să îl vizitați, vă recomand să trimiteți solicitarea cu aproximativ 3 luni în avans, deoarece locurile sunt limitate, iar cererea este foarte mare. De asemenea, din motive de securitate, veți avea nevoie și de cartea de identitate sau de un pașaport valabil pentru a putea intra. Puteți vizita și sediul comisiei Europene și al Consiliului European, dar tururile trebuie rezervate dinainte și sunt disponibile doar grupurilor mai mari de 15 persoane. Dacă nu aveți niciun tur rezervat, veți putea intra totuși la Parlamentarium, centrul de vizitare al Parlamentului European. Este un centru interactiv, iar intrarea este liberă și veți afla aici mai multe informații despre istoria Uniunii Europene.

După ce v-ați plictisit de istorie și politică, mergeți la Parcul Cinquantenaire, situat în apropiere. Nu trebuie să ratați aici Arcul de Triumf din partea estică a parcului, construit în 1880 pentru a comemora 50 de ani de independență a Belgiei. Tot în acest parc se află și un muzeu de artă și o colecție de mașini vintage.

Choose from over 500 varieties of Belgium beer in the local bars and pubs!

Mâncare și băutură

Belgia este o țară care excelează în domeniul culinar, mai ales la capitolul ciocolată și bere. În plus, această țară înregistrează un mare succes și la capitolul praline sau cartofi prăjiți. În Belgia sunt produse peste 450 de sortimente de bere, astfel că vă va fi greu să le încercați pe toate, dar este păcat să plecați de aici fără a gusta măcar câteva dintre acestea.

            Pe străduțele înguste din centrul vechi și în marile piețe, va fi greu să nu observați multitudinea de comercianți care vând diverse sortimente de cartofi prăjiți sau waffe belgiene. Fiind o mâncare tradițională în Belgia, cartofii pai se vând pe stradă, de regulă la cornet, cu sosuri, ketchup sau maioneză și, în funcție de locație, costă între 3 și 5 euro. O altă mâncare tradițională pe care o puteți găsi aproape oriunde sunt waffele belgiene. Trebuie neapărat să le încercați în combinație cu topping, înghețată sau fructe. Sortimentul meu preferat este cu ciocolată, înghețată de vanilie și banane – este delicios!

            Belgia este, de asemenea, și raiul ciocolatei. Prin jurul Grand Place, sunt multe magazine care au o grămadă de sortimente de ciocolată și praline. Cu siguranță veți pleca de aici cu plasele pline! Există magazine pentru toate buzunarele – pornind de la prețuri mici și până la reprezentanțe ale producătorilor individuali, unde prețul este ceva mai mare.

            Odată ajunși în Belgia, este necesar să încercați și berea trapistă, produsă de călugări de la diverse mânăstiri locale. Acestea sunt puțin mai tari decât berile normale, le găsiți la aproape toate magazinele, și vă recomand să le degustați alături de un sortiment de brânză maturată.

Enjoy FlixBus' facts about Brussels

Atomium și Mini Europe

Aflate în cartierul Heysel de la marginea orașului, Atomium și Mini Europe sunt alte obiective turistice pe care vă sfătuiesc să le vizitați. Puteți ajunge aici luând metroul 6 în direcția Roi Baudouin, până la stația Heysel. De la stația de metrou mergeți pe jos până la oricare din aceste două obiective, urmărind traseul indicat.

Atomium este un alt simbol al Bruxelles-ului, pe care nu aveți voie să îl ratați. Construit pentru a fi emblema Expoziției Universale EXPO 58, această structură din oțel este formată din 9 sfere, dintre care 5 pot fi vizitate, iar biletul de intrare costă 12 euro. Sferele adăpostesc diferite expoziții cu tematică tehnico-științifică. Trebuie neapărat să mergeți și la sfera din vârf, pentru a vedea o superbă panoramă asupra orașului, de la o înălțime de 102 metri. Liftul până aici este spectaculos, simulând o reacție chimică prin schimbarea bruscă a culorilor. În zilele senine, vizibilitatea ajunge la zeci de kilometri distanță, chiar până la Antwerp. Aici se află și un restaurant, unde puteți servi masa, dar vă recomand să veniți seara, când au loc jocuri frumoase de lumini.

Tot în această zonă puteți vedea majoritatea obiectivelor turistice importante din statele membre ale Uniunii Europene în doar câteva ore, fără să fie nevoie să vă teleportați. Acest loc se numește Mini Europe și este un parc tematic ce expune miniaturi ale clădirilor simbol din Uniunea Europeană. Parcul este deschis zilnic între 9:30 și 18:00, iar biletul de intrare costă 15 euro. Cu siguranță veți recunoaște aici Turnul Eiffel, Big Ben, Colosseum-ul, Acropola din Atena și multe alte embleme ale Europei. În plus, vă puteți testa și cunoștințele despre geografia statelor UE prin diverse jocuri interactive.

Stațiile de autocar în Bruxelles

notice Ține cont că sunt 3 stații de autocar în Bruxelles
Bilet de autocar din 17,99 lei
Număr de curse din Bruxelles 154
Număr de stații de autocar în Bruxelles 3
Țară Belgia