Autocar din și spre Lisabona

Călătoria în perioada COVID-19

Toate informațiile despre rețeaua și serviciile noastre.​​
Vezi actualizările

Măsurile noastre de siguranță

Standarde înalte de igienă și proceduri adaptate.
Vezi mai multe informații

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 35 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în Lisabona

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Descoperă toate destinațiile

Informații turistice despre Lisabona

Informații despre Lisabona

Lisabona este capitala și cel mai mare oraș al Portugaliei. Este situat pe 7 coline, în zona în care râul Tejo se varsă în Oceanul Atlantic. Un amestec între istoria bogată a Portugaliei și cultura contemporană, orașul atrage anual milioane de turiști din întreaga lume. Datorită climei sale blânde, Lisabona poate fi vizitată pe tot parcursul anului, cu toate că pe perioada iernii vântul suflă destul de puternic.

Cartierul Alfama încă poartă amprente puternice ale prezenței maure din zonă, prin casele foarte apropiate una de alta și străduțele înguste. Veți remarca cu siguranță că majoritatea caselor de aici au fațada acoperită de ceramică de tip azulejo. Din această zonă provine și muzica fado, iar atmosfera de aici este foarte frumoasă. Cea mai importantă atracție turistică din Alfama este castelul São Jorge. Construit pe timpul dominației maure, acesta se află în vârful dealului din cartierul Alfama. Vă sfătuim să îl vizitați, chiar dacă din el au rămas doar ruinele, fiindcă de aici aveți o priveliște superbă asupra orașului și a râului Tejo. Este deschis zilnic între orele 9:00 și 21:00 (vara și iarna doar până la ora 18:00), iar intrarea costă 7 euro.

Vizitați de asemenea și Panteonul Național, una din cele mai impunătoare clădiri din Lisabona. Fațada albă și domul său înalt îl fac o adevărată clădire-simbol a capitalei portugheze. Este deschis de marți până duminică între 10:00 și 18:00, biletul de intrare costând 4 euro. Aici sunt înmormântate personalități marcante ale vieții sociale, culturale și politice ale Portugaliei. Trebuie neapărat să mergeți seara într-unul dintre numeroasele localuri din Alfama, fiindcă se cântă muzică fado live, iar atmosfera este superbă!

Obiective turistice în Lisabona

Bairro Alto este un cartier central al Lisabonei, rezultat în urma expansiunii urbane de la începutul secolului XVI. S-a format în afara zidurilor orașului și are o formă octogonală. Este caracterizat prin străduțele pietruite înguste și tramvaiele galbene care îi străbat străzile, acestea fiind unul dintre principalele simboluri ale orașului. Bairro Alto este renumit și pentru atmosfera impresionantă din barurile de aici, după ce au primit numeroase plângeri privind zgomotul, sunt acum obligate să închidă înainte de ora 3:00.

Cea mai interesantă atracție turistică din acest cartier este Igreja do Carmo, aflată în vârful colinei. Pentru a ajunge aici, vă recomandăm să folosiți liftul Santa Justa (costă doar 1,5 euro), nefiind astfel nevoie să vă obosiți inutil. Biserica a fost sediul conventului de Carmo, dar din ea au rămas doar arcadele gotice în urma cutremurului din anul 1755. Interiorul bisericii a fost reconstruit și adăpostește în prezent un muzeu arheologic. Nu trebuie să ratați mumiile sud-americane și mormintele foștilor conducători ai Portugaliei. Faceți apoi o plimbare și până la grădinile São Pedro de Alcantara, de unde aveți o panoramă superbă asupra întregului oraș.

Mergeți după pe strada Augusta, până la Praça do Comércio. Veți trece și pe sub Arco de Rua Augusta, un arc de triumf construit pentru celebrarea reconstrucției orașului după cutremurul din 1755. Această piață impresionantă se se află la malul râului Tejo este considerată punctul de unde începe centrul istoric al Lisabonei. Veți observa aici și o clădire galbenă imensă care înconjoară piața, la parterul căreia există numeroase baruri și cafenele unde vă puteți relaxa.

Lisabona: Cultură și istorie

Cele mai importante obiective turistice din Lisabona sunt, fără îndoială, Turnul Belem și Mănăstirea Jeronimos. Acestea sunt incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO și se află în cartierul Belem, la o distanță mică între ele. Puteți ajunge aici din centrul istoric cu autobuzul 28 sau cu tramvaiul 15.

Turnul Belem este cel mai reprezentativ obiectiv turistic al Lisabonei. Acest turn fortificat a fost construit în secolul XVI în stilul gotic Manuelin, un stil arhitectural pe care îl puteți întâlni doar în Portugalia. Conform legendei, turnul Belem era ultimul lucru văzut de exploratorii portughezi la plecare, dar și primul pe care-l vedeau la întoarcere. Vă recomandăm să vizitați și interiorul, unde se afla în trecut și o închisoare pentru deținuții politici. Este deschis zilnic între orele 10:00 și 18:30 vara (iarna doar până la 17:30), iar intrarea costă 6 euro. În apropiere, tot pe malul râului Tagus, se află și Monumentul Descoperirilor, ale cărui statui îi comemorează pe toți marii exploratori portughezi. Puteți urca și în vârful acestuia, biletul de intrare fiind 4 euro.

De la Monumentul Descoperirilor, mergeți pe jos circa 5 minute până la mănăstirea Jeronimos. Construită tot în secolul XVI, este probabil cel mai reprezentativ exemplu al stilului arhitectural gotic Manuelin. Vă vor impresiona cu siguranță decorațiunile specifice acestui stil, atât cele interioare, cât și cele exterioare. Orarul de vizitare este același ca și la turnul Belem, iar intrarea este 10 euro. În plus, intrarea este liberă în prima duminică din fiecare lună sau dacă vreți să vizitați doar biserica.

Lisabona noaptea

Când vă planificați o călătorie în Lisabona, trebuie neapărat să rezervați măcar o zi pentru vizitarea micului orășel Sintra, aflat la doar 28 de km de Lisabona. Aici veți găsi Palatul Regal (folosit de regii Portugaliei până în 1910), ruinele unui vechi castel maur și inegalabilul Palat Pena. Toate aceste obiective au fost incluse pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Puteți ajunge aici din Lisabona cu trenul în aproximativ 45 de minute, iar prețul unui bilet dus-întors este de 4,5 euro.

Palatul Național Sintra a fost reședința regală de vară a regilor portughezi. Îi veți remarca de la distanță cele două șemineuri exterioare, ce au o înălțime de circa 36 de metri. Interiorul palatului îl puteți vizita zilnic între orele 9:30 și 18:00, iar biletul de intrare costă 9 euro.

Castelul maur este una dintre atracțiile turistice din Sintra pe care nu trebuie să le ratați. Din vechiul castel maur construit în secolul IX au mai rămas doar câteva ruine. De aici aveți însă o priveliște superbă asupra orașului și a Palatului Pena. Orarul este același ca la Palatul Național, iar intrarea e 7,5 euro.

Palatul Pena este cea mai expresivă realizare a stilului arhitectural romantic din Portugalia. Aici vă va impresiona cu siguranță amplasarea palatului, precum și culorile acestuia. În plus, în apartamentele regale din interior puteți admira o vastă colecție de elemente de mobilier. Biletul ce asigură intrarea în grădini și palat costă 11,5 euro.

Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității