Dacă ai dificultăți la accesarea acestui site web, sună +40.376.300.111 sau consultă aplicația Asistent Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Autocar din și spre Porto

Măsurile noastre de siguranță

Standarde înalte de igienă și proceduri adaptate.

Vezi mai multe informații

Am revenit!​

Verifică actualizările despre rețeaua noastră.​

Verifică actualizările
Alege din peste 1700 de destinații din 27 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.

Rețea vastă de curse

Alege din peste 2500 de destinații din 34 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.

În rețeaua noastră
Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.

Servicii la bord

Mersul autocarelor în Porto

Găsește orarul între
și
Alege zilele
Pleacă
Întors
Zile Nr. schr. Pleacă Durata Ajunge de la
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Rezervă acum' §§
Durata: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Timp de transfer: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
despre  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
despre
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Ești interesat să vizitezi Porto? Aici găsești alte orașe cunoscute pentru mâncare:

Descoperă Berlin cu ajutorul lui Horia

Horia Am descoperit cu adevărat pasiunea mea pentru călătorii în urmă cu 4 ani, în timul stagiului Erasmus din Germania. De atunci, am vizitat peste 20 de tări din Europa, Asia și Africa. Obiectivele turistice care mă atrag cel mai mult sunt clădirile cu o arhitectură deosebită, muzeele de artă, castelele și catedralele, precum și peisajele spectaculoase. De asemenea, îmi doresc să descopăr culturile și tradițiile țărilor pe care le vizitez. Cea mai interesantă experientă pe care am trăit-o până acum a fost călătorie cu cămilă în deșertul marocan, admirând apusul și răsăritul soarelui. Puteți află mai multe despre călătoriile mele vizitând contul meu de Instagram.
Brașov
28 ani
Aventurier

Informații turistice despre Porto

Cu autobuzul spre Porta.

Centrul istoric

Porto este al doilea oraș ca mărime din Portugalia și capitala regiunii nordice a țării, fiind, în același timp și un aglomerat centru industrial și comercial. Orașul s-a dezvoltat pe dealurile adiacente râului Duoro, iar centrul său istoric a fost inclus pe lista patrimoniului mondial UNESCO în anul 1996. Vă recomand să vizitați orașul primăvara sau toamna, vara fiind foarte cald, în timp ce iarna destul de ploiasă. Porto este un oraș misterios care surprinde plăcut vizitatorii prin labirinturile și aleile sale, având și un spirit boem. Dacă doriți să vizitați mai multe muzee, luați în considerare achiziționarea unui Porto card, care oferă acces gratuit la mai multe muzee și folosirea gratuită a mijloacelor de transport în comun. 

Palatul Bursei este una dintre cele mai mari și frumoase clădiri din centrul vechi. A fost contruită în secolul XIX, pe ruinele unei foste mânăstiri. În plus, acesta conține și cea mai impresionantă cameră în stil arab din Portugalia. Este deschis zilnic între orele 9:00 și 18:30,  iar biletul de intrare costă 7,5 euro. În spatele acestuia se află Igreja de São Francisco, o biserică gotică cu decorațiuni interioare baroce. Trebuie neapărat să vizitați și Catedrala orașului, construită în stil romanic și terminată în secolul XIII. Aceasta a suferit mai multe modificări baroce în secolele XVII – XVIII. Catedrala este situată pe un deal de unde aveți priveliști foarte frumoase asupra orașului și a râului Duoro. Intrarea în catedrală este gratis, dar pentru mânăstirea adiacentă biletul de intrare costă 4 euro. 
Cu autobuzul spre Porto.

Baixa

Baixa (în traducere din portugheză: orașul de jos) este un alt cartier al orașul Porto care mie mi-a plăcut foarte mult. Începeți turul cartierului cu o vizită la Mercado do Bolhão, situată pe Rua Formosa. Este o frumosă piață tradițională, în care veți găsi atât fructe și legume, cât și carne și pește proaspăt.

Librăria Lello este una dintre clădirile cu cea mai impresionantă arhitectură din întregul oraș. Se află în Praça dos Leões, în apropiere de rectoratul Universității din Porto. Este o veche librărie al cărei interior, împreună cu scara în formă de spirală vă vor impresiona plăcut, fiind, pe bună dreptate, votată una dintre cele mai frumoase librării din lume. Pentru a intra în interiorul ei, trebuie să achiziționați un voucher de 4 euro, al cărui valoare o puteți folosi pentru a achiziționa cărți din librărie. 
    
Un alt simbol al orașului Porto este Torre dos Clerigos, fiind cel mai înalt turn de aici. Din acest turn baroc aveți cele mai frumoase panorame asupra întregului oraș, deci vă sfătuiesc să îl vizitați neapărat. Aveți de urcat până în turn aproximativ 240 de trepte, astfel că nu trebuie să depuneți un efort considerabil. Este deschis zilnic între orele 9:00 și 19:00, iar biletul de intrare costă 4 euro, dar include intrarea și la un mic muzeul al bisericii. Pe perioada verii, vă recomand să veniți aici dimineața devreme, fiindcă din cauza faptului că pe platforma de sus nu încap foarte multe persoane, se pot forma cozi mari la intrare!
 
Cu autobuzul spre Porta.

Ribeira

Ribeira este o zonă a orașului Porto situată lângă râul Duoro, care este, de asemenea, un loc bun pentru a începe vizitarea zonei Patrimoniului Mondial UNESCO, precum și locul meu favorit de aici. Acest cartier se întinde de-a lungul râului și are o intensă activitate comercială încă din perioada Evului Mediu. Pe cealaltă parte a râului veți vedea Ribeira de Gaia, o zonă asemănătoare a orașului Vila Nova de Gaia, care este separat de Porto doar de râul Duoro. Tot în Vila Nova puteți găsi și vizita pivnițele unde se produce celebrul vin de Porto.

Vă recomand să faceți o plimbare pe faleză râului, pornind din piața Ribeiro, una dintre piețele istorice ale orașului Porto. În această piață veți găsi și o frumoasă fântână, construită în secolul XVIII și decorată cu stema Portugaliei. În trecut, în acest loc se găseau multe magazine de pește, carne, pâine, fructe și legume. Vă puteți opri la una dintre numeroasele terase de aici, unde vă recomand să încercați vinul de porto. Este obținut prin fortificare, având astfel un procent de alcool de aproximativ 19 – 20%, fiind mult mai tare decât vinul normal.

Treceți apoi podul până pe partea cealaltă a râului și urcați dealul. Chiar dacă urcarea este destul de dificilă, vă sfătuiesc să nu renunțați, fiindcă de aici veți avea cele mai bune priveliști asupra orașului Porto. Tot în Vila Nova de Gaia vă recomand să vizitați și pivnițele unde este depozitat vinul de Porto și să faceți și o degustare a mai multor sortimente!
 
Cu autobuzul spre Porta.

Excursie de o zi - Guimarães

Guimarães este un mic oraș din regiunea Minho, considerat a fi orașul unde s-a născut națiunea portugheză. Întregul său centru istoric a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO în anul 2001. Aflat la poalele muntelui Penha, Guimarães este situat la aproximativ 50 de km de Porto. Cea mai ieftină și comodă modalitate de a ajunge aici din Porto este trenul, care circulă la intervale de o oră. Drumul durează aproximativ 1:15 ore, iar biletul costă 5 euro. 
    
Cea mai importantă atracție turistică a orașului este Castelul Guimarães. Aflat chiar în centrul orașului, a fost construit în secolul X pentru a proteja orașul de invazia musulmană. Primul rege al Portugaliei, Alfonso Henriques, a avut reședința aici. Păstrat foarte bine de-a lungul timpului, este unul dintre simbolurile Portugaliei. Este deschis zilnic între orele 10:00 și 18:00, iar biletul de intrare costă 2 euro. În apropierea acestuia se află și Palatul ducilor de Braganza, construit în secolul XV. Are o arhitectura mai deosebită prin prisma numeroaselor șeminee de pe acoperiș. Adăpostește și un muzeu, ilustrând numeroase piese de mobilier din diverse perioade istorice. Are același program de vizitarea și taxă de intrare ca și castelul.
    
Să vizitați neapărat și piața Largo di Oliveira, unul dintre cele mai frumoase locuri din oraș. Această piață vă va introduce în perioada de glorie a orașului, fiind capitala Portugaliei în perioada medievală. De asemenea, vă puteți relaxa într-unul dintre numeroasele pub-uri și restaurante de aici. Mai puteți vizita apoi și biserica Igreja da Oliveira.
 

Stațiile de autocar în Porto

Ține cont că sunt 3 stații de autocar în Porto
Bilet de autocar de la 3,99 lei
Număr de curse din Porto 64
Număr de stații de autocar în Porto 3
Țară Portugalia