Autocar din și spre Madrid

Călătoria în perioada COVID-19

Toate informațiile despre rețeaua și serviciile noastre.​​
Vezi actualizările

Măsurile noastre de siguranță

Standarde înalte de igienă și proceduri adaptate.
Vezi mai multe informații

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 35 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în Madrid

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Descoperă toate destinațiile

Informații turistice despre Madrid

Informații despre Madrid

Capitala și cel mai mare oraș al Spaniei, Madrid, este un oraș cosmopolit. Chiar dacă nu impresionează la fel de mult din punct de vedere arhitectural ca rivalele sale Barcelona sau Sevilla, Madridul este vizitat anual de milioane de turiști. Are o climă blândă și secetoasă, așa că vă recomandăm să încercați să evitați lunile iulie și august, deoarece temperaturile sunt foarte ridicate. În plus, nu trebuie să uitați că majoritatea magazinelor sunt închise între orele 13:00 și 15:00, aceasta fiind perioada de siestă. Principalele atracții ale orașului sunt centrul istoric cu ruta regală, palatul regal și muzeele de artă Prado și Reyna Sofia.

Poate cel mai faimos edificiu din Madrid este Palatul Regal, reședința oficială a regelui Spaniei. Cu peste 3000 de camere, este cel mai mare palat regal din Europa. Se află în vestul orașului, pe Calle de Bailén; puteți ajunge aici cu metroul 2 sau 5 până la stația Opera. Cu excepția zilelor când au loc ceremonii oficiale, principalele camere de protocol ale palatului sunt deschise publicului. Palatul este deschis zilnic între orele 10:00 și 20:00 în sezonul de vară, iar iarna între 10:00 și 18:00. Biletul de intrare costă 11 euro, dar este un preț mic pentru valoarea inestimabilă a tezaurului pe care îl găzduiește. Vă sfătuim să mergeți dimineața devreme, deoarece deseori se formează cozi lungi la intrare. Palatul este decorat cu picturi ale unor artiști celebri, cum ar fi Goya, Caravaggio sau Velazquez. În cadrul circuitului turistic, nu trebuie să ratați dormitorul imperial, capela regală, sala tronului și inegalabilul cvintet de coarde Stradivarius, care este și singurul complet din lume!

Obiective turistice în Madrid

După ce ați vizitat Palatului Regal, vă propunem un circuit până la parcul Buen Retiro. Parcurgerea traseului vă va lua cam 3-4 ore, iar pe drum veți vizita principalele atracții din centrul Madridului.

Chiar la ieșirea din Palatul Regal, față în față cu acesta, se află Catedrala Almudena. Construită în stil neogotic, trebuie neapărat să o vizitați pentru a vedea orga cu 5000 de tuburi din interior. De aici, mergeți către Teatrul Regal, aflat tot în apropierea palatului. Acesta are și un muzeu, dar puteți sări liniștiți peste el, aveți locuri mult mai interesante de văzut. Continuați-vă drumul pe Calle de la Escalinata până la Plaza Mayor, cea mai frumoasă piață din Madrid. Clădirea care înconjoară piața este o replică a celebrului palat din El Escorial. Aici puteți face o pauză de cafea sau de prânz – în această piață imensă există o mulțime de cafenele și restaurante. Dacă aveți un buget limitat, vă recomandăm să încercați un local care servește tapas – unde, dacă luați o bere, primiți și un platou de mâncare gratis.

După pauză, porniți spre Puerta del Sol. Considerat kilometrul 0 al Madridului, este unul dintre cele mai aglomerate și animate locuri din oraș. Dacă vă așteptați să găsiți o poartă, veți fi dezamăgiți, fiindcă aceasta nu mai există de câteva secole. Apoi, puteți merge la Parcul Buen Retiro, cel mai mare parc urban din Madrid, care există încă din perioada imperială. Nu uitați să vizitați Palatul de Cristal. La final, vă propunem să încercați la cafeneaua de la intrare churros cu ciocolată, un desert absolut delicios!

Madrid: Cultură și istorie

Triunghiul muzeelor se află pe Paseo del Prado, la est față de centrul istoric, și este numit așa datorită celor trei muzee de artă situate aici: Prado, Reina Sofia și Thyssen-Bornemisza.

Fie că sunteți sau nu mari amatori de artă clasică, Muzeul Prado este unul dintre muzeele care trebuie vizitate de oricine ajunge în Madrid. Având în vedere operele de o valoare inestimabilă pe care le găzduiește, Prado este considerat unul dintre cele mai valoroase muzee de artă din lume. Muzeul este deschis zilnic între orele 10:00 și 20:00, iar biletul de intrare costă 14 euro. În plus, intrarea este liberă pentru tinerii sub 25 de ani. Dacă vreți să vedeți toate operele din acest muzeu, atunci vă sfătuim să vă alocați o zi întreagă pentru această vizită. Dispune de numeroase colecții de mare valoare, dintre care nu trebuie să le ratați pe cele de artă italiană (Botticelli, Caravaggio), olandeză (van Dyck, Rubens) sau spaniolă (Velazquez, El Greco, Goya).

Un alt muzeu de artă cu o galerie impresionantă este Reyna Sofia, aflat în apropiere de Prado. Acesta conține cea mai mare colecție de artă spaniolă din secolul XX – exponate ale unor artiști precum Pablo Picasso, Salvador Dali sau Juan Miro. Biletul de intrare costă 8 euro, iar muzeul este deschis între orele 10:00 și 20:00. Cea mai importantă operă de aici este binecunoscuta „Guernica a lui Picasso, care exprimă distrugerile provocate de cel de-al Doilea Război Mondial. Din păcate, în camera în care se află Guernica, fotografiatul este interzis.

Madrid noaptea

Dacă după ce ați epuizat toate atracțiile turistice din Madrid mai aveți o zi la dispoziție, vă recomandăm o excursie în fermecătorul orășel Toledo. Puteți ajunge aici în aproximativ 30 de minute cu trenul AVE de la stația Atocha, iar biletul dus-întors costă 20 de euro. Dacă nu vă grăbiți, puteți lua și autobuzul de la Plaza Eliptica din Madrid. Durata călătoriei este de circa 70 de minute, dar prețul dus-întors nu depășește 10 euro.

Istoria orașului Toledo începe în perioada romană, iar din anul 1986, acesta este inclus în patrimoniul UNESCO. Odată ajunși aici, vă recomandăm să nu vă stresați cu planificarea traseului. Este de ajuns să vă plimbați pe străduțele labirintice ale orașului și să vizitați măcar câteva din numeroasele biserici și sinagogi întâlnite pe drum. Nu uitați să vizitați catedrala orașului, chiar dacă tariful de intrare este de 10 euro. Veche de 500 de ani, aceasta aici veți găsi lucrări ale lui Raphael, Rubens și El Greco. De asemenea, nu ratați castelul Alcazar, situat în cel mai înalt punct al orașului. Dacă sunteți amatori de artă, vizitați și casa El Greco.

Având în vedere că Toledo este și capitala gastronomică a Spaniei, trebuie să încercați câteva dintre preparatele delicioase de aici, de exemplu supa de Toledo cu ouă, precum și rața preparată a la Toledo de la restaurantul Scorpions. Înainte de a pleca, nu uitați să cumpărați și marțipan, care este vândut cam de toate magazinele din centrul orașului.


Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității