Dacă ai dificultăți la accesarea acestui site web, sună +40.376.300.111 sau consultă aplicația Asistent Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Autocar din și spre Barcelona

Măsurile noastre de siguranță

Standarde înalte de igienă și proceduri adaptate.

Vezi mai multe informații

Am revenit!​

Verifică actualizările despre rețeaua noastră.​

Verifică actualizările
Alege din peste 1700 de destinații din 27 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.

Rețea vastă de curse

Alege din peste 2500 de destinații din 34 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.

În rețeaua noastră
Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.

Servicii la bord

Mersul autocarelor în Barcelona

Găsește orarul între
și
Alege zilele
Pleacă
Întors
Zile Nr. schr. Pleacă Durata Ajunge de la
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Rezervă acum' §§
Durata: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Timp de transfer: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
despre  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
despre
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Ești interesat să vizitezi Barcelona? Aici găsești alte orașe cunoscute pentru arhitectură:

Descoperă Berlin cu ajutorul lui Horia

Horia Am descoperit cu adevărat pasiunea mea pentru călătorii în urmă cu 4 ani, în timul stagiului Erasmus din Germania. De atunci, am vizitat peste 20 de tări din Europa, Asia și Africa. Obiectivele turistice care mă atrag cel mai mult sunt clădirile cu o arhitectură deosebită, muzeele de artă, castelele și catedralele, precum și peisajele spectaculoase. De asemenea, îmi doresc să descopăr culturile și tradițiile țărilor pe care le vizitez. Cea mai interesantă experientă pe care am trăit-o până acum a fost călătorie cu cămilă în deșertul marocan, admirând apusul și răsăritul soarelui. Puteți află mai multe despre călătoriile mele vizitând contul meu de Instagram.
Brașov
28 ani
Aventurier

Barcelona – ghid de călătorie

Parcul Güell

O realizare deosebită a lui Antonio Gaudi este Parcul Güell – un parc ce se întinde pe aproximativ 17 hectare și care ilustrează diversitatea stilului arhitectural deosebit al arhitectului catalan. Situat în districtul Gracia din Barcelona, parcul a fost ideea contelui Eusebiu Güell, care dorea ca în zonă să fie construit un cartier rezidențial, iar arhitectul Antonio Gaudi a fost cel însărcinat cu proiectarea sa. Proiectul nu și-a atins niciodată scopul, iar astăzi, parcul este vizitat anual de milioane de turiști din întreaga lume.

Pentru protejarea parcului, aflat pe lista UNESCO din anul 1984, este permis accesul concomitent pentru un număr limitat de turiști; astfel, pentru a evita cozile, vă recomandăm să achiziționați online biletele de intrare. Întregul parc demonstrează stilul unic și inconfundabil al lui Gaudi, acesta reușind să creeze în interiorul parcului impresia unor copaci, râuri sau stalactite cu ajutorul unor bucăți de ceramică colorate în stilul mozaicului. Acest tip de mozaic folosit pentru a acoperi construcțiile din parcul Güell se numește trencadis și este specific modernismului catalan, fiind folosit de Gaudi în mai multe proiecte. Coloanele de piatră de diferite forme și dimensiuni sugerează ideea unor trunchiuri de copaci, peșteri sau stalactite, Gaudi dorind să creeze impresia naturii în cadrul acestui îndrăzneț proiect. De asemenea, cele două construcții de la intrarea principală a parcului amintesc, prin forma și materialul folosit pentru construcția lor, de poveștile copilăriei.

Sagrada Familia

Barcelona este, pe bună dreptate, unul dintre cele mai vizitate orașe europene, turiștii fiind atrași de arhitectura orașului, influențată în mare parte de către „geniul din Reus”, Antonio Gaudi. Fiecare clădire proiectată de către renumitul arhitect este unică în felul ei, neexistând multe elemente de similaritate între ele. Pentru o mai bună viziune asupra modului în care Gaudi și-a pus amprenta asupra orașului, primul obiectiv care ar trebui vizitat este impozanta catedrală Sagrada Familia.

Bazilica Sagrada Familia este una dintre principalele sale realizări. Imensa biserică, a cărei construcție a început în anul 1882 este, fără dubii, emblema Barcelonei. Cu o înălțime de circa 170 de metri, este cea mai înaltă clădire din capitala Cataluniei. Aspectul său exterior impresionează prin bogăția ornamentelor, multitudinea detaliilor, precum și prin cele 3 fațade și 18 turnuri. Interiorul însă este cel puțin la fel de spectaculos, ilustrând mult mai bine creativitatea genială a lui Gaudi. Multitudinea de coloane albe cu bolte în forma frunzelor de palmier creează impresia unei imense păduri, iar vitraliile frumos colorate în stil Art Noveau dau o aură diferită catedralei în funcție de poziția soarelui. Pentru a ajunge în turn, turiștii trebuie să urce o serie de scări spiralate înguste cu peste 350 de trepte, deci vizita nu este recomandată celor claustrofobi sau cu rău de înălțime. De asemenea, la subsolul catedralei se află și cripta unde este înmormântat Antonio Gaudi.

Montjuic

Montjuic este un cartier al Barcelonei, situat pe cel mai înalt deal al capitalei catalane. Dealul oferă o priveliște panoramică atât asupra orașului, cât și a portului. De aici pot fi admirate cele două catedrale importante ale orașului – Sagrada Familia și Catedrala Sf. Eulalia. De asemenea, tot în acest district se află și stadionul olimpic, care a găzduit o parte dintre probele Jocurilor Olimpice din anul 1992.

Principale atracții turistice ale cartierului sunt: muzeul de artă al Fundației Juan Miro, muzeul național de artă al Cataluniei, castelul Monjuic și o grădină botanică. Palatul Național al Cataluniei găzduiește muzeul de artă al acestei comunități autonome. În fața acestuia se află Fântâna magică, care îi încântă pe turiști cu jocuri de apă spectaculoase în fiecare weekend de vară. În vârful dealului se află castelul Montjuic, o veche fortăreață militară din sec. XVII ce poate fi vizitată. Puteți ajunge aici fie urcând pe jos, fie cu telegondola sau cu funicularul, care vă va lăsa aproape de intrarea castelului.

În concluzie, Barcelona este un oraș care trebuie vizitat atât de către iubitorii de artă și cultură, cât și de către cei pasionați de arhitectură. Pentru a beneficia din plin de multitudinea atracțiilor orașului, ar trebui alocate cel puțin 2 zile pentru vizitarea operelor lui Antonio Gaudi, o zi pentru centrul vechi și, pe timp de vară, câteva zile pentru plajă.

Barri Gotic și Las Ramblas

Cartierul Barri Gotic este situat în centrul istoric al Barcelonei, în imediata vecinătate a cunoscutei străzi Las Ramblas. În acest cartier se află partea cea mai veche a orașului, iar străzile înguste, dispuse ca un labirint, rivalizează cu alte importante centre istorice gotice din Europa, precum cel al Pragăi. Aici puteți vizita ruinele zidurilor romane ale orașului și o serie de monumente medievale importante, cum ar fi Catedrala Sf. Eulalia. Construită între secolele XIII – XV în stil gotic, această catedrală este sediul arhiepiscopiei de Barcelona. O altă atracție importantă a acestui cartier este Muzeul Picasso, care cuprinde peste 4000 de opere ale celebrului pictor.

Cunoscută în întreaga lume, Las Ramblas este o serie de străzi ce se întinde pe aproximativ 1,5 km, de la Piața Cataluniei până la monumentul lui Cristofor Columb, aflat pe malul Mării Mediterane. Zona este foarte aglomerată, atât ziua, cât și noaptea, atrăgând atât turiștii, cât și localnicii. Fiind animată de baruri, cafenele și restaurante, precum și de către numeroși vânzători sau artiști stradali, este una dintre atracțiile ce nu trebuie ratate de niciun turist care vizitează Barcelona. Totuși, trebuie să aveți în vedere numărul mare de hoți de buzunare din zonă și să fiți cu ochii-n patru.

Stațiile de autocar în Barcelona

Ține cont că sunt 2 stații de autocar în Barcelona
Bilet de autocar de la 39,99 lei
Număr de curse din Barcelona 100
Număr de stații de autocar în Barcelona 2
Țară Spania