Autocar din și spre Lyon

Călătoria în perioada COVID-19

Toate informațiile despre rețeaua și serviciile noastre.​​
Vezi actualizările

Măsurile noastre de siguranță

Standarde înalte de igienă și proceduri adaptate.
Vezi mai multe informații

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 35 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în Lyon

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Lyon-Perrache (autogara centrală)

Givors (Lyon sud)

Lyon Perrache (Eurolines)

Descoperă toate destinațiile

Explorează harta
Lyon: Informații rapide
Orașe accesibile direct

191

Număr de stații de autocar

3

Țară

Franța

Călătorie ecologică?

Da

Informații turistice despre Lyon

Informații despre Lyon

Lyon este un oraș situat în estul Franței, în regiunea Ron-Alpi, între Paris și Marseille. Este al treilea oraș ca mărime din Franța și este așezat la confluența râului Ron cu râul Saône. Are o populație de circa 1,5 milioane persoane și este unul din cele mai importante centre culturale și istorice franceze.

Datorită frumuseții arhitecturii sale, orașul este deseori comparat cu Parisul. Lyon este cunoscut și pentru cultura gastronomică excepțională – aici predomină restaurantele tradiționale, vechi de sute de ani. Trebuie neapărat să vedeți zidul din Lyon. Are o suprafață de 800 m² și reprezintă 2000 de ani de istorie, ilustrând 25 de personaje istorice din Lyon și 6 contemporane. Centrul vechi al Lyonului face parte din patrimoniul mondial UNESCO și are o mulțime de secrete care merită descoperite.

Obiective turistice în Lyon

Lyon are o mulțime de locuri de descoperit. Piața Place Bellecour, situată chiar în centru, este una dintre cele mai mari din țară. În centrul său tronează statuia regelui Ludovic al XIV-lea, cunoscut și ca Regele Soare. Iarna, Place Bellecour se transformă într-o pistă de patinaj.

Monumentul cel mai emblematic din Lyon este Bazilica Notre-Dame de Fourvière. Construită cu piatră albă în stil neo-bizantin, seamănă cu Bazilica Sacré-Coeur din Paris. La doar câțiva metri sud de bazilică se găsesc rămășițele orașului roman Lugdunum, teatrul roman și un mic odeon. În nopțile de vară, teatrul găzduiește festivalul de muzică Nuits de Fourvière.

În centrul vechi se află și Catedrala din Piața Saint-Jean, construită în stil gotic medieval și renumită pentru ceasul său astronomic. Dacă te interesează arta, Muzeul de Artă din Lyon este unul dintre cele mai importante din țară. Colecția sa de tablouri este expusă în 35 de săli în ordine cronologică, de la tablouri din secolul XIV până la cele din zilele noastre.

Lyon: Cultură și istorie

Lyon are o vechime de mai mult de 20 de secole. Înființat de Senatul Roman în anul 43 î.Hr. sub numele de Lugdunum, orașul s-a transformat într-un important centru economic, cultural și religios din Franța. În Antichitate, în oraș exista un Forum Roman, locul unde s-a construit Bazilica din Lyon. Unele vestigii romane sunt vizibile și în ziua de azi, de exemplu teatrul roman. Nu rata nici clasicele traboules, niște coridoare care se foloseau în Evul Mediu pentru călătorii și transporturi clandestine. Poți alege un tur cu ghid, care te va transporta cu siguranță înapoi în timp.

Lyon noaptea

Ai nenumărate modalități de a-ți petrece noaptea în Lyon. Indiferent dacă vrei să cinezi într-un restaurant, să ieși la un bar sau să petreci toată noaptea dansând, aici vei găsi ceva pe gustul tău. Fiecare cartier are o personalitate unică. De exemplu, poți merge la cabaret, unde vei cina în timp ce te bucuri de spectacolul live. Printre cele mai populare localuri de acest tip se numără Ane Rouge și Voulez-Vous Grand Lyon. Dacă vrei să vezi un concert, poți merge la Evolution sau Maison Mère. Dacă preferi ceva mai liniștit, vizitează un piano bar, de exemplu Le Cintra.

Pentru cei mai petrecăreți, în Le Pop puteți dansa până dis de dimineață. Poți merge și la L’Alibi, un club popular printre cei cu vârsta peste 25 de ani.

Lucruri interesante despre Lyon

Lyon este al treilea oraș ca mărime din Franța. Festivalul Luminii (Fête des Lumières) este un eveniment popular, ce se desfășoară an de an în luna decembrie și este împărțit pe 4 zile.

Alt festival anual important este Les Nuits Sonores. Este un festival de muzică electronică, se desfășoară în mai timp de 5 zile, iar prima ediție a fost în 2003.

Lyon: împrejurimi

Zona care înconjoară Lyon are o frumusețe unică: sate franțuzești pitorești, castele, peșteri preistorice și multe comori culturale.

La puțin peste jumătate de oră de Lyon, pe malul stâng al râului Ron se află un sătuleț numit Vienne, renumit pentru edificiile sale vechi și foarte bine conservate. Vei putea vizita ruine galo-romane, biserici romane și gotice, cât și cel mai faimos monument de aici, Templul lui Augustus și Livia. În Evul Mediu, templul a fost transformat în biserică. Theátre Antique este un alt monument roman important. Construit în secolul I î.Hr., inițial putea acomoda 13.500 spectatori.

La mănăstirea La Tourette te poți bucura de liniștea naturii. Clădirea a fost construită de faimosul arhitect Le Corbusier.

În Muzeul Electricității Maison d'Ampère, situat la 14 km de Lyon, poți afla totul despre istoria electricității. Sau, dacă preferi, poți merge cu autocarul la peșterile din Cerdon (Grottes du Cerdon), un peisaj natural rămas neatins din preistorie.


Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității