Autocar din și spre Lyon

Cumpără din mers

Aplicația noastră mobilă îți oferă flexibilitatea de a-ți cumpăra biletul și gestiona călătoria din mers.
Află mai multe despre aplicația noastră

Sănătate și siguranță

Protejează siguranța ta și a celorlalți când călătorești cu noi.
Află mai multe

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 40+ de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în Lyon

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Descoperă toate destinațiile

Întrebări frecvente

Este foarte simplu să achiziționezi un bilet de autocar către Lyon. Poți rezerva online sau poți utiliza aplicația gratuită FlixBus pentru cea mai convenabilă experiență și cele mai bune oferte. De asemenea, în timpul procesului de rezervare, poți rezerva un loc pentru călătoria ta cu autocarul către Lyon, în funcție de disponibilitate. Alege din diverse tipuri de locuri, cum ar fi locuri cu vedere panoramică, cu masă sau cu pat. Pentru plata biletelor de autocar către Lyon, FlixBus acceptă diverse metode de plată, precum card de credit, PayPal, Google Pay și Apple Pay. Alege metoda cea mai convenabilă în timpul procesului de finalizare a comenzii. De asemenea, poți compensa emisiile de carbon selectând opțiunea de compensare a emisiilor de CO₂ la rezervarea biletului de autocar cu FlixBus.
Da, toate autocarele FlixBus cu destinația Lyon sunt echipate pentru pasagerii cu mobilitate redusă. Depunem eforturi pentru a face autocarele noastre cât mai confortabile și mai accesibile posibil pentru persoanele cu dizabilități și cu mobilitate limitată. Animalele însoțitoare sunt acceptate la bordul tuturor autocarelor FlixBus care efectuează curse către Lyon. Transportul scaunelor cu rotile, al scaunelor cu rotile pliabile, al echipamentelor auxiliare de mers și al altor dispozitive de mobilitate asistată este gratuit.
Da, copiii sub 15 ani pot beneficia de tarife mai mici pentru călătoriile cu autocarul către Lyon. Calculăm cel mai accesibil tarif pentru tine, ținând cont de toate reducerile disponibile. Dacă un tarif redus este mai mic decât tariful pentru copii, se va aplica același preț. Pentru mai multe detalii, poți citi politica noastră privind deplasările copiilor și scaunele pentru copii. Cărucioarele pliabile pot fi luate gratuit în autocarul către Lyon.
Pentru a folosi biletul de autocar cu destinația Lyon, este suficient să îi arăți șoferului codul QR din confirmarea primită prin e-mail sau din aplicația FlixBus. Nu este nevoie să tipărești biletul!
FlixBus oferă călătorii accesibile cu autocarul către Lyon, la prețuri începând de la 18,99 lei, în funcție de locul de plecare.
Lyon are 3 stații de autocar. Accesează această pagină pentru locațiile acestora pe hartă.
Este simplu să ajungi la Lyon cu ajutorul FlixBus conexiuni din 208 orașe diferite. În timpul călătoriei cu autocarul către Lyon, te poți bucura de spațiu suplimentar pentru picioare, prize electrice și toalete. Majoritatea autocarelor noastre oferă și Wi-Fi gratuit. Nu uita să aduci încărcătoarele dispozitivelor tale pentru a folosi prizele electrice de la bordul autocarului. Economisește în ceea ce privește cazarea luând un autocar de noapte, dacă îți permite programul.
Nu trebuie să îți faci griji în ceea ce privește bagajele pentru călătoria cu autocarele FlixBus cu destinația Lyon. Biletul tău de autocar include transportul GRATUIT al unui bagaj de mână (30x42x18 cm, până la 7 kg) și al unui bagaj de cală (50x80x30 cm, până la 20 kg). Pentru informații privind bagajele suplimentare sau speciale, consultă această pagină. Multe dintre autocarele noastre sunt dotate cu suporturi pentru biciclete în spate sau dispun de huse specializate pentru biciclete. Accesează acest link pentru recomandări privind luarea unei biciclete pe ruta Lyon și consultă informațiile disponibile la acest link pentru costurile de transport al bicicletelor.

Informații turistice despre Lyon

Informații despre Lyon

Lyon este un oraș situat în estul Franței, în regiunea Ron-Alpi, între Paris și Marseille. Este al treilea oraș ca mărime din Franța și este așezat la confluența râului Ron cu râul Saône. Are o populație de circa 1,5 milioane persoane și este unul din cele mai importante centre culturale și istorice franceze.

Datorită frumuseții arhitecturii sale, orașul este deseori comparat cu Parisul. Lyon este cunoscut și pentru cultura gastronomică excepțională – aici predomină restaurantele tradiționale, vechi de sute de ani. Trebuie neapărat să vedeți zidul din Lyon. Are o suprafață de 800 m² și reprezintă 2000 de ani de istorie, ilustrând 25 de personaje istorice din Lyon și 6 contemporane. Centrul vechi al Lyonului face parte din patrimoniul mondial UNESCO și are o mulțime de secrete care merită descoperite.

Obiective turistice în Lyon

Lyon are o mulțime de locuri de descoperit. Piața Place Bellecour, situată chiar în centru, este una dintre cele mai mari din țară. În centrul său tronează statuia regelui Ludovic al XIV-lea, cunoscut și ca Regele Soare. Iarna, Place Bellecour se transformă într-o pistă de patinaj.

Monumentul cel mai emblematic din Lyon este Bazilica Notre-Dame de Fourvière. Construită cu piatră albă în stil neo-bizantin, seamănă cu Bazilica Sacré-Coeur din Paris. La doar câțiva metri sud de bazilică se găsesc rămășițele orașului roman Lugdunum, teatrul roman și un mic odeon. În nopțile de vară, teatrul găzduiește festivalul de muzică Nuits de Fourvière.

În centrul vechi se află și Catedrala din Piața Saint-Jean, construită în stil gotic medieval și renumită pentru ceasul său astronomic. Dacă te interesează arta, Muzeul de Artă din Lyon este unul dintre cele mai importante din țară. Colecția sa de tablouri este expusă în 35 de săli în ordine cronologică, de la tablouri din secolul XIV până la cele din zilele noastre.

Lyon: Cultură și istorie

Lyon are o vechime de mai mult de 20 de secole. Înființat de Senatul Roman în anul 43 î.Hr. sub numele de Lugdunum, orașul s-a transformat într-un important centru economic, cultural și religios din Franța. În Antichitate, în oraș exista un Forum Roman, locul unde s-a construit Bazilica din Lyon. Unele vestigii romane sunt vizibile și în ziua de azi, de exemplu teatrul roman. Nu rata nici clasicele traboules, niște coridoare care se foloseau în Evul Mediu pentru călătorii și transporturi clandestine. Poți alege un tur cu ghid, care te va transporta cu siguranță înapoi în timp.

Lyon noaptea

Ai nenumărate modalități de a-ți petrece noaptea în Lyon. Indiferent dacă vrei să cinezi într-un restaurant, să ieși la un bar sau să petreci toată noaptea dansând, aici vei găsi ceva pe gustul tău. Fiecare cartier are o personalitate unică. De exemplu, poți merge la cabaret, unde vei cina în timp ce te bucuri de spectacolul live. Printre cele mai populare localuri de acest tip se numără Ane Rouge și Voulez-Vous Grand Lyon. Dacă vrei să vezi un concert, poți merge la Evolution sau Maison Mère. Dacă preferi ceva mai liniștit, vizitează un piano bar, de exemplu Le Cintra.

Pentru cei mai petrecăreți, în Le Pop puteți dansa până dis de dimineață. Poți merge și la L’Alibi, un club popular printre cei cu vârsta peste 25 de ani.

Lucruri interesante despre Lyon

Lyon este al treilea oraș ca mărime din Franța. Festivalul Luminii (Fête des Lumières) este un eveniment popular, ce se desfășoară an de an în luna decembrie și este împărțit pe 4 zile.

Alt festival anual important este Les Nuits Sonores. Este un festival de muzică electronică, se desfășoară în mai timp de 5 zile, iar prima ediție a fost în 2003.

Lyon: împrejurimi

Zona care înconjoară Lyon are o frumusețe unică: sate franțuzești pitorești, castele, peșteri preistorice și multe comori culturale.

La puțin peste jumătate de oră de Lyon, pe malul stâng al râului Ron se află un sătuleț numit Vienne, renumit pentru edificiile sale vechi și foarte bine conservate. Vei putea vizita ruine galo-romane, biserici romane și gotice, cât și cel mai faimos monument de aici, Templul lui Augustus și Livia. În Evul Mediu, templul a fost transformat în biserică. Theátre Antique este un alt monument roman important. Construit în secolul I î.Hr., inițial putea acomoda 13.500 spectatori.

La mănăstirea La Tourette te poți bucura de liniștea naturii. Clădirea a fost construită de faimosul arhitect Le Corbusier.

În Muzeul Electricității Maison d'Ampère, situat la 14 km de Lyon, poți afla totul despre istoria electricității. Sau, dacă preferi, poți merge cu autocarul la peșterile din Cerdon (Grottes du Cerdon), un peisaj natural rămas neatins din preistorie.

Autocare dus-întors Lyon

Găsește cele mai accesibile bilete de autocar dus-întors Lyon

Cauți bilete accesibile pentru călătorii dus sau întors pe ruta Lyon? Te poți baza pe noi pentru conexiuni de autocare Lyon la prețuri începând de la 18,99 lei – și poți economisi și mai mult dacă îți rezervi călătoriile în prealabil. Sunt disponibile 3 stații în Lyon, la care poți ajunge din 208 orașe de plecare. Verifică în rețeaua FlixBus dacă există o conexiune în orașul tău!

De ce să călătorești dus sau întors pe ruta Lyon cu FlixBus

FlixBus oferă servicii confortabile la prețuri accesibile, pentru o experiență excelentă de călătorie a pasagerilor. Bucură-te de o călătorie confortabilă dus sau întors pe ruta Lyon, grație dotărilor noastre precum Wi-Fi gratuit și prize electrice la bordul autocarelor. Alege locul preferat la efectuarea rezervării și călătorește relaxat, având bagajul de mână și cel de cală incluse în bilet.

Cum să îți rezervi biletul de autocar pentru călătorii dus sau întors pe ruta Lyon

Rezervarea unui bilet pentru autocarele FlixBus este extrem de simplă: pe acest site web sau în aplicația gratuită FlixBus, poți efectua rezervarea cu doar câteva clicuri. La achiziționarea online a unui bilet dus sau întors pe ruta Lyon, poți alege între diferite metode sigure de plată online, cum ar fi card de credit, PayPal, Google și Apple Pay. Alternativ, poți plăti în numerar la bordul autocarelor sau la unul din punctele de vânzare.

Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității