Autocar din și spre Budapesta

Călătoria în perioada COVID-19

Toate informațiile despre rețeaua și serviciile noastre.​​
Vezi actualizările

Măsurile noastre de siguranță

Standarde înalte de igienă și proceduri adaptate.
Vezi mai multe informații

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 35 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în Budapesta

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Descoperă toate destinațiile

Informații turistice despre Budapesta

Informații despre Budapesta

Budapesta este capitala Ungariei și unul dintre cele mai frumoase orașe europene. Fiind situat pe ambele maluri ale Dunării, este un oraș care îi satisface chiar și pe cei mai pretențioși turiști. Datorită frumoasei faleze a Dunării și impresionantei arhitecturi a unor clădiri precum Parlamentul Național, e posibil să vă impresioneze chiar mai tare decât capitala Austriei, Viena. În orice caz, vă recomandăm să vizitați ambele capitale imperiale. Puteți ajunge din Budapesta la Viena în aproximativ 3 ore prin intermediul curselor oferite de FlixBus, la un preț foarte bun.

Aflat în Pesta, pe malul stâng al Dunării, clădirea Parlamentului Național al Ungariei este, fără îndoială, cel mai important simbol al Budapestei. Situată în piața Kossuth Lajos, este, alături de Catedrala Sf. Ștefan, cea mai înaltă clădire din oraș, dar și cea mai mare clădire din Ungaria. Arhitectura acesteia a fost inspirată de Palatul Westminster din Londra, fiind construită în stil neogotic și având o fațadă simetrică. Are o înălțime de 96 de metri – o cifră simbolică, ce face referire la anul fondării Regatului Maghiar, 896. Cu excepția zilelor când au loc ședințe parlamentare, este deschis zilnic, între orele 8:00 și 18:00, iar biletul de intrare pentru cetățenii Uniunii Europene este de 2200 forinți (aproximativ 7 euro). Vizitele se fac prin tururi organizate cu ghid, iar orele tururilor diferă în funcție de limba dorită. Cele mai impresionante săli ale Parlamentului sunt sala de adunare a magnaților, precum și Camera Reprezentanților. De asemenea, nu trebuie să ratați coroana Sfântului Ștefan din holul central, cu care erau încoronați în trecut regii Ungariei.

Obiective turistice în Budapesta

După ce ați terminat de vizitat Parlamentul și ați făcut suficiente poze, mergeți pe faleza Dunării spre sud până la podul Széchenyi (cunoscut și sub denumirea de Podul cu lanțuri). Acesta a fost primul pod permanent construit peste Dunăre, iar la vremea respectivă, era unul dintre cele mai lungi din lume. Îl veți recunoaște ușor după leii sculptați, dar și după decorațiunile din fier forjat, de la care și-a primit și denumirea.

Trecând podul veți observa, ridicându-se impozant, castelul Buda. Fosta reședință a regilor maghiari are o importanță istorică foarte mare. La baza lui există și un funicular, care urcă de la podul cu lanțuri până la castel. Vă sfătuim să îl luați măcar la urcare, pentru a nu vă obosi inutil, fiindcă veți avea nevoie de energie pentru vizitarea atracțiilor din această zonă! În plus, acesta vă oferă și o priveliște impresionantă asupra Pestei. Castelul adăpostește în prezent un muzeu de istorie, dar nu dispune de colecții valoroase. Din acest motiv, nu veți pierde nimic dacă nu vizitați și interiorul, exteriorul fiind mult mai atractiv.

Mergeți apoi spre nord, către Biserica Mátyás. Construită în stil neogotic, a fost locul de încoronare al regilor Ungariei. Biletul de intrare costă 1500 de forinți (aproximativ 5 euro) și vă recomandăm să o vizitați, deoarece are un tezaur valoros. Aflat în imediata apropiere, Bastionul Pescarilor este o terasă impresionantă, ce aduce cu logo-ul Walt Disney, dar este mai mare și mai vechi. Aici se află și o cafenea care vă oferă o frumoasă priveliște asupra Pestei, unde puteți poposi pentru a bea o cafea înainte de a vă continua turul.

Budapesta: Cultură și istorie

Pentru a realiza pe deplin frumusețea orașului, trebuie neapărat să faceți și o plimbare pe malurile Dunării. Pornind de la podul Elisabeta și mergând circa 25-30 de minute până la podul Margareta, vă veți convinge că această zonă nu a fost inclusă degeaba în patrimoniul mondial UNESCO! După plimbare, relaxați-vă pe insula Margareta, oaza verde a Budapestei, unde puteți ajunge traversând până la jumătate podul Margareta (Margit hid). Aici aveți multiple posibilități: să vizitați ruinele cetății medievale ce a existat aici, să închiriați biciclete sau să faceți turul insulei cu un trenuleț.

Mergeți apoi să vizitați centrul istoric. Nu aveți neapărat multe obiective de vizitat aici, trebuie doar să admirați arhitectura imperială a clădirilor, care sigur vă va impresiona. Nu uitați să vizitați Catedrala Sf. Ștefan, cea mai mare biserică din Budapesta. Pe lângă frumoasele mozaice venețiene din interior, în capela din spatele bisericii veți vedea și mâna dreaptă mumificată a Sfântului Ștefan. Va trebui însă să puneți o monedă pentru a lumina cutia în care se află aceasta. Tot în această zonă puteți găsi și o mare varietate de magazine și restaurante. Vă recomandăm restaurantul Govinda de pe strada Ferenc, care oferă o mare varietate de preparate locale și internaționale la prețuri bune!

Cea mai frumoasă stradă din oraș este, fără îndoială, bulevardul Andrassy. Cuprinde superbe conace în stil neo-renascentist și alte clădiri cu fațade impresionante, dar este și principala stradă comercială a orașului. Dacă aveți timp să mergeți până la celălalt capăt al bulevardului, veți ajunge la Piața Eroilor, monument construit pentru a comemora un mileniu de existență a Ungariei. De aici puteți lua apoi metroul M1 până înapoi în centru.

Budapesta noaptea

În cazul în care sunteți în căutarea unei aventuri și v-a mai rămas timp după ce ați terminat de vizitat principalele obiective turistice, vă recomandăm să mergeți la citadela de pe dealul Gellert. Puteți ajunge aici luând metroul M4 până la stația Szent Gellért tér sau cu tramvaiul 6 din centru.

Aflată la o altitudine de 235 de metri, fortăreața a fost construită între anii 1850 și 1854 pe un platou îngust, situat în vârful dealului Gellert. Este deschisă 24 de ore din 24, iar intrarea este liberă. Merită să urcați până sus și să faceți o plimbare în jurul acesteia, pentru a admira panorama superbă pe care o oferă asupra malurilor Dunării, castelului Buda, dar și asupra Pestei. Pentru cel mai bun unghi pentru fotografii, coborâți treptele care duc la statuia Libertății, aflată în fața cetății.

Tot în această zonă aveți posibilitatea de încerca și celebrele băi termale Gellert, cele mai cunoscute băi art nouveau din Europa. Acestea dispun de o piscină termală cu temperatura apei între 36 și 38 de grade. Prețul de intrare este de 3500 de forinți (circa 12 euro).

În concluzie, Budapesta este un oraș care trebuie vizitat atât de către amatorii de cumpărături, cât și de către cei pasionați de cultură și arhitectură. Pentru a beneficia din plin de numeroasele atracții ale orașului, ar trebui alocată cel puțin o zi pentru vizitarea centrului orașului, o zi pentru Parlament și castel și încă o zi pentru vizitarea citadelei și pentru băile termale.


Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității