flixbus logo
hero image

Autocar din și spre Hamburg

Călătoria în perioada COVID-19

Toate informațiile despre rețeaua și serviciile noastre.​​

Vezi actualizările

Măsurile noastre de siguranță

Standarde înalte de igienă și proceduri adaptate.

Vezi mai multe informații
Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord
Alege din peste 1700 de destinații din 27 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.

Rețea vastă de curse

Alege din peste 2500 de destinații din 35 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.

În rețeaua noastră

Pe această pagină

Rute de autocar binecunoscuteStații de autocarGhidul orașului

Stații de autocar în Hamburg

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Hamburg (autogara centrală)

Hamburg Wandsbek (Markt)

Hamburg-Harburg (stație)

Descoperă toate destinațiile

Alege din peste 2500 destinații de călătorie în 37 de țări.

Explorează harta
Hamburg: Informații rapide
Orașe accesibile direct

151

Număr de stații de autocar

3

Țară

Germania

Călătorie ecologică?

Da

Informații turistice despre Hamburg

Informații despre Hamburg

Hamburg este al doilea oraș german după mărime și, totodată, constituie și un land în sine. Orașul are o istorie foarte veche, făcând parte încă din anul 1241 din Liga Hanseatică. În prezent este unul dintre cele mai importante porturi europene, al doilea ca mărime după Rotterdam, Olanda.

Centrul istoric al orașului Hamburg este compus din cartierele Altstadt și Neustadt. În aceste zonă se află cele mai reprezentative obiective turistice din oraș. Deși o mare parte din centrul vechi a fost distrusă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, acesta a fost reconstruit ulterior în conformitate cu arhitectura originală a clădirilor. Zona este atât o atracție turistică, cât și un loc foarte bun pentru a face cumpărături. Aici poți găsi magazine de toate felurile, precum și restaurante, baruri și cafenele. Cu toate acestea, viața de noapte de aici nu se ridică la nivelul celei din cartierul St. Pauli.

Cea mai impunătoare clădire din întregul oraș este, fără îndoială, Primăria, aflată în Piața Primăriei (Rathausmarkt). Construită în anul 1897 în stil renascentist, aceasta are un turn cu o înălțime de 112 metri. Poate fi vizitată doar prin tururi cu ghid, zilnic între orele 10:00 și 15:15, iar intrarea costă 3 euro. Piața din fața Primăriei găzduiește multe evenimente speciale pe perioada verii. În centrul vechi există și 5 biserici luterane, care poartă titlul de Hauptkirche (biserică principală). Vă recomandăm să vizitați biserica St. Jakobi, ce datează din secolul XII și care este cea mai înaltă din oraș. În plus, turnul bisericii St. Michaelis vă oferă o priveliște superbă asupra întregului oraș.

Obiective turistice în Hamburg

Sankt Pauli este un cartier al orașului Hamburg, situat la vest de centrul acestuia. Cartierul a absorbit o parte a vechilor fortificații ale Hamburgului, care au fost ulterior demolate și transformate în parcuri ce încercuiesc cartierul Neustadt. St. Pauli este unul dintre cele mai populate districte din Europa și, totodată, printre cele mai cosmopolite.

Reeperbahn este strada care caracterizează cel mai bine cartierul Sankt Pauli. Este una dintre cele mai importante zone din oraș și este frecventată de tinerii aflați în căutare de distracție și viață de noapte. Această zonă este deseori vizitată de turiști – aici se află cele mai bune baruri și cluburi din oraș. St. Pauli este un cartier relativ sigur și cu specific turistic, dar ca în orice alt loc de acest fel, fiți foarte atenți la buzunare. Tot aici se află și stadionul echipei de fotbal St. Pauli, care are fani și printre români.

Vă recomandăm să vizitați orașul în perioada celui mai mare festival german, Hamburger Dom, care se desfășoară anual în lunile martie, august și noiembrie la centrul expozițional Heiligengeistfeld. Aici puteți încerca berea și mâncarea tradițională germană. Dacă vă place peștele, trebuie neapărat să treceți pe la St. Pauli Fischmarkt, unde puteți savura pește cu pâine, la fel ca localnicii. Aici, peștele este mereu proaspăt, deoarece este pescuit în timpul nopții din Marea Nordului.

Hamburg: Cultură și istorie

Hamburg dispune de o mare varietate de muzee, potrivite atât pentru pasionații de artă, cât și pentru cei interesați de istorie, cultură, științe sau tehnologie. La fel ca în toată Europa, și în Hamburg majoritatea muzeelor sunt închise lunea. Trebuie să aveți în vedere că și pe timpul sărbătorilor legale unele muzee pot fi închise, deci mai bine verificați-le în prealabil programul.

Poate cel mai interesant muzeu din Hamburg este Miniatur Wunderland. Acesta reconstruiește cu ajutorul modelelor unele dintre cele mai cunoscute trasee feroviare. Este situat în cartierul istoric Speicherstadt și este cel mai mare muzeu cu acest specific din lume. Vă sfătuim să vă rezervați cel puțin câteva ore pentru vizitarea muzeului, deoarece este foarte mare! Muzeul e deschis în timpul săptămânii între orele 9:00 și 18:00 și în weekend până la ora 21:00, iar biletul de intrare costă 15 euro. Este împărțit pe 9 secțiuni, ce ilustrează zona Hamburg, Harz, Alpii, America, Austria, Scandinavia, Italia și o replică a aeroportului din Hamburg.

Alt muzeu foarte interesant este Prototyp Museum. Este un muzeu privat cu specific automobilistic, ce trebuie vizitat de către toți pasionații de mașini. Se află în cartierul HafenCity și este deschis de marți până duminică între orele 10:00 și 18:00, intrarea costând 10 euro. În muzeu sunt expuse peste 50 de automobile speciale produse de Porsche, Volkswagen sau Borgward și folosite în diverse competiții de sporturi cu motor. Cea mai valoroasă mașină de aici este un Porsche 356 din anul 1950.

Hamburg noaptea

Dacă mai aveți cel puțin o jumătate de zi la dispoziție după ce ați vizitat Hamburg, vă sfătuim să o folosiți pentru a face o excursie în pitorescul oraș Lüneburg din landul Saxonia Inferioară. Aflat la aproximativ 50 km sud de Hamburg, puteți ajunge aici cu trenul Deutsche Bahn sau Metronom în doar 35 de minute. În plus, și unele trenuri IC sau ICE opresc în Lüneburg, dar biletul costă mai mult.

Lüneburg este un frumos oraș istoric; este situat pe râul Ilmenau și are o populație de doar 70.000 de locuitori. Principala atracție turistică a orașului este centrul său istoric, care poate fi explorat pe jos cu ușurință. În plus, o mare parte din această zonă este dedicată pietonilor și include majoritatea obiectivelor turistice locale. Puteți începe turul prin centrul istoric din piața Am Sande. Este cea mai frumoasă piață din oraș și locul unde se întâlneau comercianții în Evul Mediu. Vă vor impresiona cu siguranță casele frumos decorate, dovezi vii ale gloriei de odinioară a orașului. Majoritatea datează din secolele XVI – XVII, dar cea mai veche dintre ele a fost construită în jurul anului 1400.

Nu trebuie să ratați nici clădirea Primăriei, construită în secolul XIII în stil baroc. Aceasta se numără printre cele mai frumoase primării din Germania. Dacă mai aveți timp liber și vă place berea, puteți vizita și Muzeul Berii de pe strada Heiligengeistrasse. Este deschis doar între orele 13:00 și 16:30, iar intrarea este liberă.

Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității