§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Autocar din și spre Paris de la 13,99 lei

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord
Rețea vastă de autocare

Rețea vastă de curse

Alege din peste 1700 de destinații din 27 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.

În rețeaua noastră

Călătorește ecologic

Autocarele noastre au o amprentă de carbon excelentă per pasager și kilometru.

Călătoriile cu autocarul și mediul

Ajungi la timp

Te transportăm la destinație confortabil și la timp: 9 din 10 autocare respectă orarul cu punctualitate.

Informații actualizate despre curse

Descoperă Berlin cu ajutorul lui Horia

Horia Am descoperit cu adevărat pasiunea mea pentru călătorii în urmă cu 4 ani, în timul stagiului Erasmus din Germania. De atunci, am vizitat peste 20 de tări din Europa, Asia și Africa. Obiectivele turistice care mă atrag cel mai mult sunt clădirile cu o arhitectură deosebită, muzeele de artă, castelele și catedralele, precum și peisajele spectaculoase. De asemenea, îmi doresc să descopăr culturile și tradițiile țărilor pe care le vizitez. Cea mai interesantă experientă pe care am trăit-o până acum a fost călătorie cu cămilă în deșertul marocan, admirând apusul și răsăritul soarelui. Puteți află mai multe despre călătoriile mele vizitând contul meu de Instagram.
Brașov
26 ani
Aventurier

Paris – ghid de călătorie

Everything you need to know about Paris

Turnul Eiffel

Construit pentru celebrarea centenarului Revoluției franceze și având o înălțime de peste 300 de metrii, faimosul Turn Eiffel este unul dintre simbolurile Parisului. Inaugurat în anul 1889, era, la momentul respectiv, cea mai înaltă clădire din lume, iar din anul 1991 face parte din partimoniul mondial UNESCO.

Pentru a ajunge în vârful turnului, de unde pot admira o priveliște deosebită, turiștii pot opta să urce fie pe jos, fie cu liftul. Urcarea pe jos este posibilă doar până la nivelul 2 al turnului, aflat la o înălțime de 115 m, fiind necesară escaladarea a peste 700 de trepte. Pentru a ajunge la nivelul 3, este nevoie de schimbarea liftului la nivelul 2 indiferent de opțiunea aleasă pentru urcarea la nivelul 2. În perioade aglomerate, se formează cozi pentru utilizarea liftului.

Pe partea opusă a râului Sena se află grădinile Trocadero, de unde poate fi observat mai bine Turnul Eiffel. Bulevardul Champ de Mars este o zonă verde de mari dimensiuni, ce poate fi folosită de către turiști pentru picnic sau relaxare. Este situată între Turnul Eiffel și Școala Militară de Apărare, în vecinătatea căreia se află și Domul Invalizilor – care găzduiește mormântul împăratului Napoleon Bonaparte.

See everything Paris has to offer

Muzuel Luvru

Cu aproape 17 milioane de turiști care vizitează anual orașul și conținând 4 monumente aflate pe lista UNESCO, Parisul este cel mai vizitat oraș din lume. Malurile Senei, Turnul Eiffel, Muzeul Luvru, Palatul de la Versailles și cabaretul Moulin Rouge atrag atât turiștii dornici de o călătorie romantică, precum și pe cei interesați de artă și arhitectură.

Muzeul Luvru este cel mai mare muzeu de artă din Franța și unul dintre cele mai importante din lume, colecțiile sale incluzând opere de o valoare universală inestimabilă. Situat în clădirea fostului palat regal Luvru, muzeul înființat în anul 1792 găzduiește opere de artă datând din antichitate și până în epoca modernă. Având în vedere numărul mare de turiști care vizitează zilnic muzeul, este recomandată achiziționarea în avans a biletelor de intrare pentru a evita cozile de la casele de bilete. De asemenea, turiștii provenind din Uniunea Europeană care au până în 26 de ani beneficiază de intrare gratuită, putând evita astfel cozile.

Cele mai importante opere de artă găzduite de acest muzeu sunt pictura La Gioconda (mai cunoscută sub denumirea de Mona Lisa) a lui Leonardo da Vinci, sculptura Venus din Milo, Codul de legi al lui Hamurappi și statuia Nike din Samortrace.

Experience the vibrant culture and interesting history of Paris with FlixBus

Champs-Élysées

Bulevardul Champs-Élysées este unul dintre cele mai faimoase bulevarde din lume și face parte din linia de monumente ale Parisului numită axa istorică. Bulevardul începe de la Place de la Concorde și se întinde pe circa 2km, până la piața Charles de Gaulle (cunoscută în trecut ca Place de l'Étoile), unde se intersectează cu alte 11 bulevarde. În capătul estic al bulevardului, în Place de la Concorde, se află un obelisc provenind de la templul din Luxor și oferit cadou de către Egipt regelui Ludovic Filip al Franței în anul 1831. Mergând pe acest bulevard al modei, turiștii pot vizita numeroasele restaurante, cafenele și magazine de lux care se află aici. De asemenea, în fiecare an, pe data de 14 iulie, cu ocazia Zilei Naționale a Franței, aici au loc fastoase parade militare.

În apropierea bulevardului se află și Palatul Elysee, care este sediul și reședința președintelui Republicii Franceze. La extremitatea vestică a bulevardului, în Piața Charles de Gaulle, se găsește Arcul de Triumf. Construit de către Napoleon Bonaparte pentru a celebra victoria de la Austerlitz, are o înălțime de 50 de metri și este inspirat de arhitectura romană. Bazoreliefurile sale surprind diverse scene din războaiele napoleoniene.

Discover the amazing surrounding areas of Paris

Palatul Versailles

Aflat în orașul Versailles, la sud-est de Paris, Palatul Versailles a fost construit de către regele Ludovic al XIV-lea pentru a-i servi drept reședință regală. Turiștii pot ajunge aici folosind linia expres RER C din rețeaua de tranport în comun a Parisului, până la stația Versailles Château, de unde mai sunt circa 300m până la intrarea palatului.

Incluse pe lista UNESCO în anul 1979, grădinile și palatul Versailles  sunt caracterizate de bogăție si opulență deosebită, fiind un simbol al imperialismului francez. Reprezintă unul dintre cele mai importante monumente din Franța, dar a fost devastat în timpul Revoluției Franceze din 1789, când familia regală a fost silită să se reîntorcă în capitala Franței. În această perioadă, revoluționarii au distrus mare parte din bogăția ce se afla în interiorul palatului. Cea mai impozantă încăpere este Galeria oglinzilor – renumită pentru lungimea de peste 70 de metri și cele 359 de oglinzi. În această sală a fost semnat Tratatul de la Versailles, de la sfârșitul Primului Război Mondial.

Pentru a profita de diversitatea atracțiilor orașului, turiștii ar trebui să rezerve cel puțin o zi pentru vizitarea muzeului Luvru, circa 2 zile pentru vizitarea atracțiilor turistice din centrul Parisului și încă o zi pentru vizitarea palatului Versailles. De asemenea, turiștii trebuie neapărat să încerce câteva din multitudinea de sortimente de brânză cu mucegai.

Stațiile de autocar în Paris

notice Ține cont că sunt 14 stații de autocar în Paris
Bilet de autocar din 13,99 lei
Număr de curse din Paris 312
Număr de stații de autocar în Paris 14
Țară Franța