Autocar din și spre Roma

Călătoria în perioada COVID-19

Toate informațiile despre rețeaua și serviciile noastre.​​
Vezi actualizările

Măsurile noastre de siguranță

Standarde înalte de igienă și proceduri adaptate.
Vezi mai multe informații

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 35 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în Roma

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Descoperă toate destinațiile

Informații turistice despre Roma

Informații despre Roma

Roma, capitala Italiei, este un oraș unic cu o arhitectură impresionantă, muzee, fântâni și monumente. Conform legendei, cele șapte coline ale Romei sunt locurile unde a fost fondat Orașul Etern. Patrimoniul său artistic nu se poate măsura – o plimbare pe străzile Romei este ca o călătorie în timp. Când autocarul tău va ajunge la Roma, vei putea admira resturile Imperiului Roman, dar și multe alte minunății. Roma i-a găzduit pe mulți artiști importanți, de exemplu pe Michelangelo, Rafael sau Bernini. Munca lor a transformat Roma într-o adevărată operă de artă. Pe lângă asta, în centrul Romei se află Vaticanul, guvernat de Suveranul Pontif.

Obiective turistice în Roma

Roma este un oraș plin de atracții turistice și locuri interesante de vizitat. Imaginea cea mai simbolică a orașului este probabil Colosseumul, cel mai mare amfiteatru construit în timpul Imperiului Roman. Circo Maximo, Panteonul din Roma sau Forumul roman sunt doar câteva din obiectivele turistice care trebuie vizitate. Când vei ajunge la Fontana di Trevi, pune-ți o dorință și aruncă o monedă în apă, iar visul tău ar putea deveni realitate.

Dacă îți place să descoperi noi și impresionante opere de artă, atunci nu rata Vaticanul. Capela Sixtină și muzeele capitoline împărțite în trei palate care formează Piazza del Campidoglio conțin opere de artă de o valoare inestimabilă.

Roma: Cultură și istorie

Legenda spune că Roma a fost fondată în anul 753 î.Hr. de Romulus și Remus. Pe timpul Imperiului Roman, se spunea că Roma este capitala lumii (Caput Mundi), datorită influenței sale. Construită pe șapte dealuri faimoase, Roma este în ziua de azi unul din cele mai vizitate orașe europene.

În centrul Romei se află Vaticanul, sediul Bisericii Catolice. Muzeele Vaticanului sunt vizitate de circa cinci milioane de turiști în fiecare an.

Roma noaptea

Dacă vrei să cunoști și mai bine Roma, îți recomandăm să încerci puțin din viața sa nocturnă. Roma nu este doar un oraș istoric; după ce apune soarele, îți oferă multe alternative pentru a petrece o noapte unică. Dacă îți place să dansezi, în Roma există o mare varietate de cluburi și baruri unde te vei distra pe cinste! Dacă preferi muzica live, poți trăi o experiență unică la Circolo degli Artisti. Printre cele mai agitate zone din Roma se numără Campo de’ Fiori, cu baruri și restaurante de toate felurile și un ambient internațional, Piazza degli Aurunci, în districtul universitar San Lorenzo, sau Testaccio, unde poți dansa, asculta muzică live sau poți savura pur și simplu un pahar de vin la o terasă.

Lucruri interesante despre Roma

Roma este un oraș pe care mereu poți să-l redescoperi. Oricât de multe ori l-ai vizita, are mereu ceva nou pentru tine. De exemplu, știai că primul supermarket a fost construit în Roma între anii 107 și 110? Sau că Iulius Cezar a fost cel care a introdus calendarul de 12 luni în anul 46 î.Hr.? Colosseumul este una dintre cele șapte minuni ale lumii, iar pentru construcția lui s-a golit un lac întreg. Alt fapt foarte interesant despre Roma este că la Fontana di Trevi se strâng în fiecare seară în jur de 3000 de euro, bani care sunt trimiși la o fundație caritabilă care ajută familiile cele mai sărace din Roma.
FlixBus îți oferă transport de persoane ușor și economic spre Roma. Nu mai aștepta, descoperă chiar acum acest oraș încântător.

Roma: împrejurimi

Foarte aproape de Roma se află un loc extrem de pitoresc: situată în vârful unei stânci din piatră vulcanică și înconjurat de păduri verzi, localitatea Calcata chiar merită vizitată. La doar 30 km de Roma (se poate ajunge aici cu autocarul) se află orașul Tívoli, de o incredibilă frumusețe naturală. Acolo vei putea vizita Villa d’Este, ale cărui conac și grădini fac parte din patrimoniul mondial Unesco, sau Villa Gregoriana, unde poți vedea ruinele unei Acropole.

Dacă încă mai ai timp la dispoziție, poți să vizitezi Anzio, situat chiar la malul mării. Datorită plajelor, stâncilor și ruinelor romane de aici, este locul perfect pentru o zi de relaxare la mare. În plus, în jurul Romei sunt multe lacuri foarte vizitate. Printre ele se numără și Lago del Turano, construit în anul 1939, sau Lago della Duchessa, un loc perfect pentru drumeții.


Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității