Autocar din și spre Frankfurt

Cumpără din mers

Aplicația noastră mobilă îți oferă flexibilitatea de a-ți cumpăra biletul și gestiona călătoria din mers.
Află mai multe despre aplicația noastră

Sănătate și siguranță

Protejează siguranța ta și a celorlalți când călătorești cu noi.
Află mai multe

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 40+ de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în Frankfurt

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Descoperă toate destinațiile

Informații turistice despre Frankfurt

Informații despre Frankfurt

Frankfurt este cel mai mare oraș al landului german Hessen, fiind considerat și centrul economic și financiar al Germaniei. Este al cincilea oraș german ca mărime și este recunoscut la nivel european pentru zgârie-norii săi moderni și pentru sediul Bursei Germaniei și al Băncii Centrale Europene. În plus, găzduiește și două evenimente importante la nivel mondial – Târgul de carte din Frankfurt și Salonul Automobilistic Internațional.

Principala atracție turistică din Frankfurt este Römerberg, centrul vechi al orașului. Deși această zonă a fost distrusă aproape complet în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ulterior a fost reconstruită în întregime. În prezent, cuprinde numeroase clădiri cu o arhitectură deosebită și o biserică datând din perioada secolelor XIV – XV. Lângă catedrală, la Grădinile Arheologice, puteți vedea ruinele romane de la care se trage numele acestui loc. Nu trebuie să ratați nici biserica Sf. Nicolae (Alte Nikolaikirche), ce datează din secolul XII, dar a căpătat forma actuală în secolul XV.

În piața centrală din Frankfurt găsiți numeroase cafenele, restaurante și magazine. Aici puteți încerca unul dintre restaurantele tradiționale de pe strada Fregass, unde prețurile nu sunt foarte mari. În plus, în fiecare an, în luna decembrie are loc și Târgul de Crăciun. Dacă puteți, vă recomandăm să vizitați orașul în această perioadă pentru a vedea bradul de Crăciun și decorațiunile luminoase ce împodobesc orașul. De asemenea, nu puteți rata vinul fiert și turta dulce, pe care le puteți găsi la numeroasele căsuțe deschise special în această perioadă.

Obiective turistice în Frankfurt

Fiind centrul economic al Germaniei, Frankfurt dispune de cele mai înalte clădiri din Germania. Clădirea băncii Commerzbank este considerată cea mai înaltă clădire de birouri din Europa. Din acest motiv, vă recomandăm să vă faceți timp și pentru o plimbare prin cartierul de zgârie-nori, care degajă o atmosferă de Manhattan, acesta fiind supranumit de localnici și Mainhattan, o aluzie la celebrul cartier al New York-ului. Mainhattan este unic în Europa, fiindcă toate aceste clădiri foarte înalte sunt concentrate într-o zonă restrânsă din centrul vechi al orașului, oferind Frankfurt-ului imaginea unei veritabile metropole americane. Cu excepția Londrei, nu veți mai găsi o asemenea arhitectură urbană nicăieri în Europa.

Pentru o vedere de ansamblu asupra întregului cartier de zgârie-nori, vă recomandăm să vizitați unul dintre podurile peste râul Main. Podurile din est, Alte Brücke și Ignaz-Bubis-Brücke oferă cea mai bună priveliște. În plus, dacă vreți ca în cadru să apară și sediul Băncii Central Europene, atunci vă sfătuim să mergeți pe podul Ostend. Trebuie neapărat să urcați și în Main Tower, cel mai înalt turn accesibil turiștilor. Este deschis de duminică până joi între orele 10:00 și 19:00, iar vineri și sâmbătă până la ora 21:00. Intrarea costă 7,5 euro, dar priveliștea pe care o oferă este absolut impresionantă! Vă recomandăm să mergeți într-o zi senină, pentru a avea cea mai bună vizibilitate, și să prindeți apusul soarelui.

Frankfurt: Cultură și istorie

Dacă sunteți în Frankfurt, trebuie să vă rezervați măcar jumătate de zi pentru vizitarea muzeelor din oraș. Aveți însă în vedere că, la fel ca în toată Germania, și în Frankfurt majoritatea muzeelor sunt închise lunea. În plus, în unele zile de sărbătoare legală, multe muzee sunt închise, motiv pentru care vă recomandăm să le verificați din timp programul.

Muzeele din Frankfurt oferă o gamă largă de exponate. Majoritatea muzeelor sunt dispuse de o parte și de alta a râului Main, în cartierul Museumsurfer. Puteți ajunge aici dacă luați metroul până la stația Willy-Brandt-Platz sau Schweizer Platz, de unde mai aveți aproximativ 5-10 minute de mers pe jos. Dacă doriți să vizitați mai multe muzee, vă recomand achiziționarea pass-ului Museumsurfert Ticket, valabil pentru intrarea la toate muzeele de stat din Frankfurt. Este valabil 2 zile consecutive și costă 18 euro. Trebuie neapărat să vizitați Muzeul Städel, care dispune de o colecție impresionantă de artă clasică și modernă schimbată periodic. Este deschis între orele 10:00 și 18:00, iar intrarea costă 12 euro.

Alt muzeu foarte interesant și care merită vizitat este Muzeul Comunicațiilor. Cunoscut anterior ca Muzeul Poștei, acesta se axează pe istoria comunicațiilor, în special pe telecomunicații și servicii poștale. Veți putea vedea aici aparate de telegraf, precum și telefoane și fax-uri vechi. Este deschis în timpul săptămânii între orele 10:00 și 17:00 și în weekend între 10:00 și 19:00, iar biletul de intrare costă 3 euro.

Frankfurt noaptea

În cazul în care mai aveți timp la dispoziție după ce ați vizitat toate obiectivele turistice din Frankfurt, vă recomandăm să faceți o excursie de o zi la Wiesbaden, capitala landului Hessen. Wiesbaden se află la aproximativ 40 km de Frankfurt și puteți ajunge aici foarte ușor în aproximativ 45 de minute cu S-Bahn S1, S8 sau S9 sau cu trenul, drumul fiind mai scurt, dar și ceva mai costisitor.

Wiesbaden este o frumoasă stațiune balneară, vizitată anual de milioane de turiști germani și străini. Orașul a avut în trecut 26 de izvoare termale, dintre care 14 mai există și în prezent. Una dintre cele mai atrăgătoare clădiri din Wiesbaden este Kurhaus, aflată chiar în centrul orașului. Construită de împăratul Wilhelm în anul 1900, servește în prezent drept centru wellness și de petrecere a timpului liber. În plus, are și o impresionantă grădină pe unde vă puteți plimba. Tot lângă aceasta se află și alte două clădiri faimoase: cazinoul și teatrul baroc, ce datează de la sfârșitul secolului XIX. Nu trebuie să ratați nici parcul spa Kurpark, aflat în spatele Kurhaus, un frumos parc englezesc ce are și un lac. Vă recomandăm să vizitați și castelul Biebrich, aflat în cartierul omonim al orașului. Este un palat baroc construit în anul 1702 pentru a servi drept reședință regală de vară. Cele mai bune băi termale din oraș sunt Aukammtal, ce dispun atât de o piscină acoperită, cât și de una în aer liber.


Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității