Autocar din și spre Veneția

Cumpără din mers

Aplicația noastră mobilă îți oferă flexibilitatea de a-ți cumpăra biletul și gestiona călătoria din mers.
Află mai multe despre aplicația noastră

Sănătate și siguranță

Protejează siguranța ta și a celorlalți când călătorești cu noi.
Află mai multe

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 35 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în Veneția

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Descoperă toate destinațiile

Informații turistice despre Veneția

Informații despre Veneția

Veneția este un oraș unic și încântător din nord-estul Italiei, cunoscut pentru faimoasele sale canale și pentru romantismul pe care îl degajă. Patrimoniul său cultural este recunoscut de UNESCO încă din anul 1987. Veneția este împărțită în șase cartiere principale, iar străzile înguste și turnurile sale oferă o senzație indescriptibilă oricărui vizitator. Fiecare colț al orașului are o particularitate unică; formată din 118 insule, Veneția este plină de monumente, muzee și catedrale care merită vizitate. Chiar și dacă te plimbi pur și simplu pe străzi, vei avea o experiență nemaipomenit de plăcută.

După ce autocarul tău FlixBus va ajunge la Veneția, trebuie neapărat să faci o plimbare cu gondola pentru peisajele superbe pe care ți le oferă. Piața San Marco și Puntea Suspinelor sunt două dintre cele mai vizitate locuri din Veneția.

Obiective turistice în Veneția

Veneția este un oraș plin de viață, vizitat în fiecare an de un număr foarte mare de turiști. Fiecare colț al orașului spune o poveste, fiecare din ele e parte integrantă din istoria sa. Piața San Marco este, probabil, cel mai emblematic loc din Veneția. Acolo vei putea vizita faimoasa Bazilică San Marco, a cărei arhitectură înglobează mai multe stiluri diferite.

Foarte aproape de Piața San Marco este Palatul Dogilor din Veneția, simbol al gloriei și puterii venețiene. În interior sunt expuse opere de artă create de Tiziano, Tintoretto sau Bellini, dar și multe altele.

Alt loc emblematic din Veneția este Canal Grande, considerat strada principală a orașului, acesta fiind și cel mai fotografiat loc de aici. Îl vei putea descoperi din gondolă sau, dacă preferi o alternativă mai rentabilă, cu un vaporetto.

Veneția: Cultură și istorie

Veneția își are originile în Antichitate, de când a început să conviețuiască cu apa. Orașul a fost construit pe etape, deasupra unui teren mlăștinos. În jur de 400 de poduri unesc frumoasele străzi venețiene, care se inundă de multe ori din cauza mareei venite dinspre Marea Adriatică.

Piazza San Marco, cel mai jos punct din Veneția, se inundă în fiecare an. Inundația din anul 1966 a lăsat tot orașul fără electricitate și, de atunci, această problemă are cea mai mare prioritate pentru autorități.

Din anul 838, Sf. Marcu este protectorul Veneției și piața care-i poartă numele a fost considerată de către Napoleon cea mai frumoasă piață din Europa. În Veneția există multe edificii istorice importante:

  • Ca' d'Oro și Ca' Rezzonico, de lângă Palatul Dogilor, sunt cele mai impunătoare palate din oraș;
  • Pe lângă Bazilica San Marco, Bazilica Santa Maria Gloriosa dei Frari este foarte impunătoare – aici vei putea vedea unele din cele mai reușite opere de artă venețiană.

Veneția noaptea

Veneția este un oraș încântător, iar noaptea are o frumusețe specială. Deși n-are cine știe ce viață de noapte, poți merge până în zona Lido, unde poți găsi câteva cluburi și baruri. Dacă preferi ceva mai relaxant, în zona din jurul Pieței San Marco există multe baruri unde te poți bucura de o noapte venețiană alături de prieteni.

Dacă îți place muzica live, Veneția este locul perfect pentru tine – mereu poți găsi un concert într-o parte sau alta a orașului. Uneori, în anumite biserici se organizează concerte de muzică clasică.

Lucruri interesante despre Veneția

Veneția este un oraș cunoscut pentru că este mereu inundat și pentru canalele și podurile sale, dar te-ai întrebat vreodată cum a fost construit? La început, orașul era format din doar câteva clădiri așezate pe platforme de lemn, deoarece solul era foarte mlăștinos și nu se putea construi direct pe el. Acqua Alta, inundațiile provocate de Marea Adriatică, reprezintă o problemă foarte importantă pentru venețieni, împotriva căruia luptă de mulți ani încoace.

Nu trebuie să ratezi cea mai strâmtă stradă din Veneția, Calleta, care are o lățime de doar 53 de centimetri. În plus, poți vizita unul dintre cele mai sinistre locuri din oraș: palatul Ca' Dario, un loc considerat blestemat, cu o istorie îngrozitoare; din secolul 15, proprietarii și oaspeții palatului au suferit o serie de teribile tragedii.

Veneția: împrejurimi

Veneția este situată în regiunea Veneto, ce merită vizitată și ea. Insulele Murano, Burano și Torcello, situate foarte aproape de Veneția, sunt și ele populare printre turiști.

  • Pe Murano vei descoperi vechea artă de prelucrare a sticlei;
  • Burano este cunoscută pentru dantelărie și căsuțele sale colorate;
  • Torcello este o insulă părăsită; aproape nimeni nu mai locuiește acolo, fiind o oază de liniște și relaxare.


Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității