Dacă ai dificultăți la accesarea acestui site web, sună +40.376.300.111 sau consultă aplicația Asistent Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Autocar din și spre Cracovia

Măsurile noastre de siguranță

Standarde înalte de igienă și proceduri adaptate.

Vezi mai multe informații

Informații recente​

Pregătește-te pentru următoarea călătorie​.

Verifică actualizările
Alege din peste 1700 de destinații din 27 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.

Rețea vastă de curse

Alege din peste 2500 de destinații din 34 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.

În rețeaua noastră
Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.

Servicii la bord

Mersul autocarelor în Cracovia

Găsește orarul între
și
Alege zilele
Pleacă
Întors
Zile Nr. schr. Pleacă Durata Ajunge de la
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Rezervă acum' §§
Durata: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Timp de transfer: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
despre  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
despre
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Ești interesat să vizitezi Cracovia? Aici găsești alte orașe cunoscute pentru viață de noapte:

Descoperă Berlin cu ajutorul lui Horia

Horia Am descoperit cu adevărat pasiunea mea pentru călătorii în urmă cu 4 ani, în timul stagiului Erasmus din Germania. De atunci, am vizitat peste 20 de tări din Europa, Asia și Africa. Obiectivele turistice care mă atrag cel mai mult sunt clădirile cu o arhitectură deosebită, muzeele de artă, castelele și catedralele, precum și peisajele spectaculoase. De asemenea, îmi doresc să descopăr culturile și tradițiile țărilor pe care le vizitez. Cea mai interesantă experientă pe care am trăit-o până acum a fost călătorie cu cămilă în deșertul marocan, admirând apusul și răsăritul soarelui. Puteți află mai multe despre călătoriile mele vizitând contul meu de Instagram.
Brașov
28 ani
Aventurier

Informații turistice despre Cracovia

Cracovia este, din punct de vedere cultural, cel mai important oraș al Poloniei.

Kazimierz

Cracovia este, din punct de vedere cultural, cel mai important oraș al Poloniei, deoarece, vreme de peste 5 secole, a fost capitala Regatului Polonei. Ca recunoaștere a importanței sale politice și culturale în istoria Poloniei și a Europei, centrul vechi al orașului a fost inclus în anul 1979 în patrimoniul mondial UNESCO.

Pentru a înțelege mai bine lunga istorie a orașului, trebuie să începeți turul Cracoviei cu o plimbare prin frumosul cartier Kazimierz, unde funcționa și fabrica lui Oskar Schindler, ecranizată în celebrul film al lui Steven Spielberg, „Lista lui Schindler”. Acest cartier amintește de perioada de glorie a orașului, când era locuit de artiști, meșteșugari și comercianți, în mare parte evrei. Deși în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, o mare parte a clădirilor s-a deteriorat sau a fost distrusă, în prezent încă mai există șase sinagogi și trei biserici frumos restaurate. Impozanta clădire a primăriei, împreună cu piața centrală, amintesc de gloria medievală a Kazimierzului, când cartierul era un oraș independent. Pentru o experiență experiență culinară locală autentică, cea mai bună alegere o reprezintă restaurantul evreiesc Ariel, situat pe strada Szeroka.

După o binemeritată pauză de masă la restaurantul Ariel, continuați turul orașului cu o vizită pe dealul Wawel, situat la aproximativ 10 minute de mers pe jos de cartierul Kazimierz. Acest deal, ce are o înălțime de 228 metri, este pentru Cracovia la fel de important ca Acropolele pentru Atena sau dealul Palatin pentru Roma, aici aflându-se un impresionant complex arhitectural ce cuprinde Castelul Regal și Catedrala Wawel.
Cracovia Castelul Wawel

Castelul Wawel

Dacă nu doriți să urcați dealul pe jos sau v-ar plăcea să călătoriți în timp către perioada medievală, puteți opta să urcați dealul Wawel într-o frumoasă caleașcă trasă de cai. Acest complex introduce călătorii în „epoca de aur” a orașului Cracovia – respectiv perioada când era capitala Regatului Poloniei și reședința regală. Programul de vizitare diferă în funcție de lună și există mai multe combinații de tururi pentru vizitarea acestui complex. Trebuie neapărat să vizitați camerele imperiale ale castelului (locul unde locuia familia regală și unde aveau loc întâlnirile oficiale) și Catedrala Sf. Stanisław și Wacław.
    
Aflat pe un deal care domină orașul, Castelul Wawel a fost între sec. XI – XVI reședința oficială a familiei regale poloneze. Turul castelului începe din curtea interioară a acestuia și conduce turiștii prin camerele imperiale, splendid decorate cu tapiserii suflate cu aur, de o valoare inestimabilă. Din păcate, pe parcursul turului ghidat, ce durează aproximativ 45 de minute, fotografiatul este interzis.
    
Catedrala Wawel era locul de încoronare a regilor Poloniei și este un loc cu o importantă valoare universală. Intrarea în catedrală este gratuită, dar trebuie  să achiziționați un bilet pentru vizitarea turnului clopotniței, criptei regale și a camerei tezaurului. Efortul de a urca cele câteva sute de trepte până la turnul clopotniței este răsplătit la final cu o vedere panoramică asupra centrului vechi al orașului. În cripta catedralei se află mormintele tuturor regilor Poloniei, decorate cu marmură și aur. În plus, aici a fost îngropat și marele compozitor polonez Frederic Chopin.
Cracovia centrul istoric

Centrul istoric

Coborând de pe dealul Wawel și mergând înainte pe frumoasa stradă pietonală Grodzka, veți ajunge în centrul orașului vechi, la Rynek Glowny – piața centrală a Cracoviei – unul dintre principalele obiective turistice ale orașului. Are un aer aparte ce amintește de gloria medievală a orașului, când aici se organizau diverse târguri meșteșugărești. În zilele de sâmbătă și duminică, în această piață se desfășoară târguri tematice. Înconjurată de case medievale și de câteva biserici, Rynek Glowny este cea mai mare piață medievală din Europa.

În piață se află numeroase cafenele și restaurante în care vă puteți relaxa urmărind diverse recitaluri muzicale ale unor artiști independenți, care au loc în fiecare seară de vară (din mai până în octombrie). Vă recomandăm să încercați cu încredere obwarzanek, un fel de covrig, pe care îl puteți cumpăra de la tarabele de pe stradă. De asemenea, puteți gusta și maczanka, un preparat local cu carne de porc prăjită, dar și oscypek, un sortiment de brânză afumată din munții Tatra.

Continuând drumul pe Calea Regală prin strada pietonală Florianska, ce găzduiește numeroase terase, restaurante și magazine, veți ajunge la Poarta Florian. Construită încă din sec. XIV pentru a proteja orașul de atacurile otomane, este unul dintre cele mai cunoscute turnuri gotice din Polonia. În spatele porții Florian se află Barbicanul Cracoviei, una dintre cele mai mari porți de acces ale orașului vechi. Acesta se numără printre puținele fortificații ale rețelei de apărare a Cracoviei care a supraviețuit până în zilele noastre, iar vara găzduiește numeroase expoziții.
Cracovia – ghid de călătorie

Rynek Glowny

În centrul pieței se află impunătoarea clădire renascentistă Sukiennice (Hala Stofelor), care și în zilele noastre încă adăpostește un frumos centru comercial, de unde puteți achiziționa diverse suveniruri specifice regiunii. La etajul clădirii se găsește un muzeu ce adăpostește o colecție de artă și pictură. 

În partea vestică a pieței se află Turnul Primăriei, singura parte a vechii primării demolate în anul 1820 încă rămasă intactă. La ultimul etaj al acestui turn, care găzduiește și o parte a colecției Muzeului de Istorie, se află un punct de observație accesibil turiștilor care doresc să admire de sus măreața piață centrală.
    
În colțul nord-estic al pieței centrale se află Biserica Sf. Maria, care, alături de Catedrala Wawel, este una dintre cele mai frumoase biserici din Cracovia. Biserica gotică, construită în sec. al XIII-lea, este asociată cu numele fostului arhiepiscop al Cracoviei, Karol Wojtyla, ajuns ulterior Papă al Bisericii Catolice sub numele de Papa Ioan Paul al II-lea. Această catedrală este, de asemenea, cunoscută pentru faimosul său altar de lemn sculptat de artistul german Veit Stoss. Cu o înălțime de 80 de metri, este cea mai înaltă clădire din piața centrală; pentru o priveliște panoramică asupra centrului orașului, vă recomandăm să urcați în turnul cu ceas.

Așadar, Cracovia este un oraș care merită vizitat atât de către iubitorii de arhitectură, cât și de amatorii de artă, istorie și cultură. Pentru o mai bună organizare a vizitării orașului, ar trebui să alocați cel puțin o zi pentru vizitarea complexului Wawel și încă o zi pentru explorarea orașului vechi.

Stațiile de autocar în Cracovia

Ține cont că sunt 2 stații de autocar în Cracovia
Bilet de autocar de la 1,99 lei
Număr de curse din Cracovia 179
Număr de stații de autocar în Cracovia 2
Țară Polonia