Autocar din și spre Nisa

Călătoria în perioada COVID-19

Toate informațiile despre rețeaua și serviciile noastre.​​
Vezi actualizările

Măsurile noastre de siguranță

Standarde înalte de igienă și proceduri adaptate.
Vezi mai multe informații

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 35 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în Nisa

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Nisa (autogara centrală)

Nisa (aeroport T1)

Descoperă toate destinațiile

Explorează harta
Nisa: Informații rapide
Orașe accesibile direct

79

Număr de stații de autocar

2

Țară

Franța

Călătorie ecologică?

Da

Informații turistice despre Nisa

Informații despre Nisa

Nisa este cel mai mare oraș de pe Riviera Franceză. Este, totodată, una dintre cele mai populare destinații turistice din Franța atât pentru persoanele tinere, cât și pentru cele în vârstă, având câte ceva de oferit pentru aproape oricine. Orașul este cunoscut pentru celebrul și frumosul bulevard Promenade des Anglais (în traducere: Promenada Englezilor), plajele superbe, dar și pentru faptul că este un oraș-port diversificat din punct de vedere etnic. Vă recomand să evitați vizitarea orașului pe perioada verii, când întreaga regiune este foarte aglomerată, prețurile fiind mult mai ridicate față de restul anului.

Unul dintre cele mai frumoase locuri în Nisa sunt peisajele pe care le puteți vedea de-a lungul bulevardului Promenade des Anglais, o promenadă cu faleză lungă de circa 5 km, ce începe de la Aeroportul din Nisa și se termină la colina Castelului. Pe lângă aceste aspecte, mie mi-a plăcut foarte mult arhitectura impresionantă a caselor de pe acest bulevard. Promenada Englezilor este locul pe care îl veți vedea pe majoritatea vederilor din Nisa, dar și în picturi ale unor pictori precum Matisse.

Orașul vechi (Vieux Nice), aflat sub colină, este un labirint de străzi și alei, cu multe case pitorești, buticuri și, de asemenea, piețe de flori și fructe proaspete. În plus, catedrala orașului, Catedrala Baroque Sainte-Réparate, situată în inima orașului vechi, este foarte interesantă și vă recomand să o vizitați. Interiorul acesteia și picturile murale mi-au plăcut foarte mult. De asemenea, vă recomand și vizitarea pieței Sainte-Réparate, aflată tot în orașul vechi.

Obiective turistice în Nisa

O altă atracție pe care nu trebuie să o ratați în Nisa este Colline du Château, un deal de pe care aveți și o priveliște foarte frumoasă asupra întregului oraș și a portului. Tot aici s-a aflat și castelul din Nisa, o veche cetate folosită în scopuri militare. Construit în vârful dealului, oferea, în perioada dintre secolele XI – XVIII, o vedere foarte bună spre golful Nisa. A fost asediat de mai multe ori, mai ales în 1543 și în 1691, înainte ca aceasta să fie cucerit de trupele franceze în 1705 și distrus în anul 1706, la comanda lui Ludovic al XIV-lea.

În prezent, Colline du Château este folosit ca parc și loc de promenadă, fiind și locul meu favorit din Nisa. Este cea mai renumită grădină publică din Nisa, și un loc care trebuie văzut de toți turiști care vizitează orașul. Acesta oferă multe panorame uimitoare și o priveliște frumoasă pe tot parcursul zilei, de la răsărit și până la apusul soarelui, surprinzând diverse peisaje în funcție de locul în care priviți: portul la răsărit, respectiv Promenade des Anglais la apusul soarelui. Din aceste motive acest deal este supranumit "leagănul soarelui".

Chiar dacă aveți de urcat aproximativ 90 de metri până în vârful dealului, vă asigur că nu este un urcuș foarte dificil, putând fi realizat fără probleme de aproape oricine. Există de asemenea și un lift care vă va scuti de aproximativ trei sferturi din drum. Trebuie să aveți în vedere că parcul se închide seara, după apusul soarelui!

Nisa: Cultură și istorie

Eze este un mic sat aflat pe Coasta de Azur, între Nice și Monaco. Satul este divizat în două părți: Eze Ville, situat în vârful dealului, la o altitudine de 350 de metri și Eze-sur-mer, o stațiune aflată la malul mării. De vizitat aici este Eze Ville, un sat medieval impresionant. Cea mai rapidă și comodă metodă de a ajunge aici este cu autobuzul 112 din Nisa către Eze Ville, care costă doar 1,5 euro. Atenție, să nu luați autobuzul 100 către Eze Gare, situată în Eze-sur-mer!

Coborând în stația Eze Ville, veți avea de urcat circa 5 minute până la intrarea în partea medievală. Acest sat medieval este renumit pentru frumusețea și farmecul său, iar pe mine m-a impresionat foarte mult. Este format din străzi înclinate și înguste și dominat de ruinele castelului ce datează din secolul XII. În plus, biserica barocă merită și ea vizitată. Veți mai găsi aici multe magazine, galerii de artă, hoteluri și restaurante, ce atrag foarte mulți turiști pentru celebrarea lunii de miere. Din Eze aveți priveliști absolut impresionante asupra Mării Mediterane și a altor localități de pe Riviera Franceză.

Vă recomand să vizitați și Grădina Botanică Exotică de aici, situată pe locul ruinelor castelului. Este deschisă zilnic între orele 9:00 și 18:30 vara, iarna doar până la 16:30, iar biletul de intrare costă 6 euro. Dacă vreți să vă întoarceți cu trenul, puteți coborî pe jos circa 40 de minute până la Eze Gare, pe drumul lui Nietzsche.

Nisa: împrejurimi

Nu trebuie să plecați din Nisa fără o vizită în Principatul Monaco! Este un oraș-stat situat între munții Alpi și Marea Mediterană, încercuit în totalitate de Riviera Franceză. Cea mai rapidă modalitate de a ajunge aici din Nisa este trenul. Există aproximativ 2 - 4 trenuri pe oră, iar călătoria durează sub 30 de minute și costă aproximativ 5 euro.

Principatul oferă o largă gamă de atracții turistice, atât istorice cât și moderne. Veți găsi aici atât muzee și palate pe care le puteți vizita, cât și mall-uri și cazinouri. Principala atracție turistică din Monaco este clădirea Cazinoului Monte Carlo, a cărei arhitectură m-a impresionat foarte mult. Interiorul acestuia poate fi vizitat și fără să fiți nevoiți să participați la jocuri de noroc, contra sumei de 10 euro. În spatele acestuia se află Opera, proiectată de celebrul arhitect francez Charles Garnier.

Faceți apoi o plimbare prin Monaco Ville, partea medievală a principatului, precum și un loc pitoresc minunat. Este alcătuit aproape în întregime din străzi pietonale, iar cele mai vechi case, datând din secolele anteriore, s-au păstrat foarte bine. Aici veți găsi și o serie de hoteluri, restaurante și magazine de suveniruri. Vă recomand să vizitați și Palatul Princiar, reședința oficială a Principelui. Acesta se poate vizita individual, existând posibilitatea să închiriați și un ghid audio. Este deschis zilnic între orele 10:00 și 18:00, iar intrarea costă 8 euro. În plus, de aici aveți și o panoramă superbă asupra portului din cartierul Monte Carlo.


Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității