flixbus logo
hero image

Autocar din și spre Bruges

Călătoria în perioada COVID-19

Toate informațiile despre rețeaua și serviciile noastre.​​

Vezi actualizările

Măsurile noastre de siguranță

Standarde înalte de igienă și proceduri adaptate.

Vezi mai multe informații
Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord
Alege din peste 1700 de destinații din 27 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.

Rețea vastă de curse

Alege din peste 2500 de destinații din 35 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.

În rețeaua noastră

Pe această pagină

Rute de autocar binecunoscuteStații de autocarGhidul orașului

Stații de autocar în Bruges

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Bruges (gara Brugge)

Descoperă toate destinațiile

Alege din peste 2500 destinații de călătorie în 36 de țări.

Explorează harta
Bruges: Informații rapide
Orașe accesibile direct

33

Număr de stații de autocar

1

Țară

Belgia

Călătorie ecologică?

Da

Informații turistice despre Bruges

Informații despre Bruges

Bruges este un oraș pitoresc din Flandra, situat în nordul Belgiei. A fost odată unul dintre cele mai bogate orașe din Europa, iar în prezent este atât un oraș cosmopolit, cât și unul burghez. Este unul dintre cele mai bine conservate orașe medievale din Europa și oferă acel farmec ce poate fi rareori întâlnit în altă parte în afara Europei. Clima orașului este ploiasă, iar chiar și pe perioada verii vă puteți aștepta la ploi și la temperaturi scăzute.

Principala atracție a orașului este Markt, piața centrală din Bruges, care păstrează dimensiunile originale și este flancată de fațada clădirii breslelor. Provinciaal Hof, sediul guvernului provinciei, este una dintre cele mai impresionante clădiri din Bruges și datează din secolul XIX. Puteți vizita și muzeul de istorie de aici, pentru a vedea cum arăta orașul în secolul XV. Dacă doriți să admirați străzile medievale ale orașului, urcați până în vârful turnului Belfort, de unde veți avea o priveliște ce vă va tăia respirația!

O altă atracție turistică foarte interesantă este piața Burg, fiind și locul meu favorit de aici. Această piața mică ce îmbină armonios arhitectura istorică, sculptura și decorațiunile de aur este inima orașului vechi din Bruges. Puțin mai la sud față de Burg veți găsi una dintre cele mai frumoase rețele de canale ale orașului. Vă recomand să faceți o plimbare pe canalele Steenhouwersdijk și Groenerei, printre frumoasele poduri medievale. Vă recomand să vizitați și Begijnhof, o frumoasă enclavă ce a găzduit o comunitate de beguines până la mijlocul secolului XX.

Obiective turistice în Bruges

În partea de vest a orașului Bruges, în piața Burg, se află basilica Sângelui Sfânt (Heilig Bloedbasiliek), o capelă restaurată în stil neogotic la sfârșitul secolului XIX. Micul muzeu din incinta sa conține o relicvă foarte valoroasă, respectiv o fiolă de sânge despre care se spune că ar fi a lui Iisus Hristos. Intrarea în biserică este liberă, iar prețul biletului pentru muzeu este de 2,5 euro. Un alt muzeu care mie mi-a plăcut foarte mult este muzeul Groeninge. Acest muzeu găzduiește o colecție de artă din secolele XIV – XX, ce se concentrează pe operele artiștilor care s-au născut sau au locuit în Bruges. Este deschis zilnic între 9:00 și 17:00, iar intrarea costă 8 euro, dar include și închirierea unui ghid audio.

Vă recomand să vizitați și muzeul berăriei De Halve Maan, aflat pe strada Waldplein 26. Este singura berărie locală care încă produce berea în interiorul zidurilor cetății. Cuprinde și un muzeu, dar oferă și tururi pentru a înțelege procesul de producere a berii. Tururi ghidate au loc în fiecare oră între 11:00 și 17:00, dar vă recomand să ajungeți cu aproximativ 15 minute înainte, pentru că locurile sunt limitate. Biletul de intrare costă 8,5 euro și include și o bere, oferită la finalul turului. Dacă mai aveți timp la dispoziție și sunteți pasionați de ciocolată, puteți vizita și Muzeul Ciocolatei. Aici veți putea înțelege mai bine modul de producere al ciocolatei și veți putea gusta diverse sortimente pentru doar 7 euro.


Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității