Dacă ai dificultăți la accesarea acestui site web, sună +40.376.300.111 sau consultă aplicația Asistent Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Autocar din și spre Kiev

Măsurile noastre de siguranță

Standarde înalte de igienă și proceduri adaptate.

Vezi mai multe informații

Informații recente​

Pregătește-te pentru următoarea călătorie​.

Verifică actualizările
Alege din peste 1700 de destinații din 27 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.

Rețea vastă de curse

Alege din peste 2500 de destinații din 34 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.

În rețeaua noastră
Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.

Servicii la bord

Mersul autocarelor în Kiev

Găsește orarul între
și
Alege zilele
Pleacă
Întors
Zile Nr. schr. Pleacă Durata Ajunge de la
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Rezervă acum' §§
Durata: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Timp de transfer: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
despre  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
despre
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Ești interesat să vizitezi Kiev? Aici găsești alte orașe cunoscute pentru istorie:

Informații turistice despre Kiev

Centrul Istoric din Kiev

Centrul istoric

Situat pe râul Nipru (Dnipro), Kiev este capitala și cel mai mare oraș din Ucraina. Datând din secolul V, este unul dintre cele mai vechi orașe est-europene și are în prezent o populație de peste 3 milioane de locuitori. În această zonă, verile pot fi foarte călduroase, iar iarnile friguroase, motiv pentru care vă recomand să vizitați orașul primăvara sau toamna.

Vă recomand să începeți turul centrului vechi al orașului cu strada Khreshchatyk. Fiind principala atracție a centrului orașului, este închisă traficului în unele weekend-uri. Aici au loc numeroase spectacole de divertisment și veți găsi numeroase persoane care vin aici să asiste la aceste evenimente. Mergând pe această stradă până la capăt, veți ajunge la piața Maidan Nezalezhnosti. Piața Independenței sau Maidan este cunoscută în întreaga lume ca fiind locul în care a început Revoluția Portocalie din anul 2004. În plus, este unul dintre principalele locuri de întâlnire din Kiev.

Andriyivsky Uzviz este o stradă pietruită în pantă, iar fiindcă pietrele cubice sunt foarte dure vă recomand să luați o pereche bună de pantofi. În capătul superior al străzii se află Biserica Sf. Andrei, închisă pentru restaurare încă din anul 2011. Strada este dominată de magazine de suveniruri, restaurante, galerii și muzee. Deși a devenit foarte turistică, încă își păstrează farmecul. Zoloti Vorota este o reconstrucție din 1982 a Porții de Aur din Kiev, precum și un loc în care puteți afla mai multe despre istoria fortificațiilor orașului.
Pechersk Lavra din Kiev

Complexul Pechersk Lavra

Pechersk Lavra este una dintre cele mai vechi și mai importante mănăstiri din Ucraina și de pe teritoriul fostei Uniuni Sovietice. Numai cele mai importante mănăstiri au fost desemnate drept Lavras. Au existat doar patru, dintre care această mănăstire este cea mai veche. Peșterile acesteia au fost săpate de preoți care locuiau acolo ca pustnici. În prezent, peșterile sunt venerate de credincioși și de turiști iar pelerinilor li se permite în continuare accesul la biserica subterană de aici.

Există două părți ale complexului modern: Lavra Superioară, deținută de stat și constând dintr-un număr de muzee și Lavra Inferioară, deținută de Biserica Ortodoxă a Moscovei și formată din peșteri. Nu ratați expoziția de micro-miniaturi din lavra superioară, vă asigur că este fascinantă! Pentru a intra în peșterile de aici trebuie să vă îmbrăcați corespunzător. Femeile trebuie să-și acopere părul și să poarte fuste, neavând voie cu pantaloni scurți. Eșarfe pentru acoperirea capului găsiți și la intrare, dar sunt destul de scumpe!

Începeți turul cu Lavra Inferioară, pentru a vizita peșterile înainte ca acestea să devină foarte aglomerate! Există două complexuri de peșteri, fiecare adăpostând rămășițele mumificate ale unor călugări, precum și icoane sau alte relicve. Peșterile nu sunt recomandate pentru persoanele claustrofobice sau foarte înalte. Complexul este deschis zilnic între orele 9:00 și 18:00, iar biletul de intrare pentru Lavra Superioară costă 50 grivne. Pentru a intra în Lavra Inferioară, trebuie doar să cumpărați o lumânare cu 1 grivnă.

Vedere din Catedrala Sf. Sofia din Kiev

Catedrala Sf. Sofia și Mânăstirea Sf. Mihail

Catedrala Sf. Sofia este cea mai veche biserică din Kiev, datând încă din secolul XI. A fost inclusă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO și conține cel mai mare ansamblu de fresce și mozaicuri din întreaga lume, dintre care cel mai impresionant este mozaicul Virgin Orans. Trebuie să știți că în această expoziție de mozaicuri nu aveți voie să faceți fotografii! Poarta catedralei și alte restaurări au fost realizate în secolul XVII. În afara porților, există o statuie de comemorare a hetmanului Bohdan Khmelnytskyi, care a eliberat Kievul în secolul XVII, după care a vândut orașul Imperiului Rus. Catedrala ese deschisă zilnic între orele 9:00 și 16:00, iar biletul de intrare costă 50 de grivne și include admiterea în complex și în biserică. De asemenea, se plătesc taxe suplimentare pentru a urca în clopotniță sau pentru un tur cu ghid.

 Pe aceași stradă cu catedrala Sf. Sofia, la mică distanță de aceasta, se află Mânăstirea Sf. Mihail. Această mănăstire, care datează din secolul al XII-lea, este încă funcțională. Distrusă în timpul perioadei sovietice, multe dintre valoroasele sale lucrările de artă au fost mutate în grabă, iar altele au fost transferate în muzeele din Moscova sau Sankt-Petersburg. Reconstruită în perioada 1997-1998, domurile de aur ale mânăstirii sunt impresionante, mai ales dacă le vizitați într-o zi însorită. În spatele complexului este un frumos parc cu vedere la Nipru și, în stânga, intrarea în funicular.
Război de la Kiev

Memorialele de Război

Kievul a fost avariat serios în timpul invaziei din cel de-al doilea război mondial. Memorialul de lângă Statuia Patriei este destul de sugestivă în această privință. Aici găsiți o mulțime de exemple de statui memoriale din epoca sovietică, precum și unele exponate de tehnică militară. Muzeul Național al Istoriei participării Ucrainei în cel de-al Doilea Război Mondial, situat în baza statuii, trebuie vizitat de toți turiștii interesați de impactul invaziei germane asupra Uniunii Sovietice. Eu vă recomand să îl vizitați, chiar dacă nu vorbiți limba rusă sau ucraineană, fiindcă se organizează zilnic mai multe tururi ghidate în limba engleză. Muzeul este bine dotat și plin de artefacte, incluzând arme, hărți de luptă, sute de fotografii originale și o instalație animată, aflată la finalul expoziției, care simbolizează marile pierderi suferite. În apropiere există, de asemenea, un mic muzeu al conflictului afgan. Încercați să intrați din partea de sus a mânăstirii Pecherska Lavra. În acest fel veți fi întâmpinați cu muzică veche sovietică și statui întunecate.

Monumentul Babyn Yar comemorează o răscoală care a fost locul de masacrare al evreilor și al altor civili de către naziști și aliații lor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Aproximativ 60.000 de civili au fost împușcați în acest loc în timpul războiului.

Cimitirul militar german se află pe drumul spre Odessa, la aproximativ 20 km de Kiev. Aproximativ 10.000 de soldați germani sunt îngropați aici, după bătăliile din jurul Kievului din 1941 și 1944.

Stațiile de autocar în Kiev

Ține cont că sunt 2 stații de autocar în Kiev
Bilet de autocar de la 19,99 lei
Număr de curse din Kiev 56
Număr de stații de autocar în Kiev 2
Țară Ucraina