Autocar din și spre Gent

Cumpără din mers

Aplicația noastră mobilă îți oferă flexibilitatea de a-ți cumpăra biletul și gestiona călătoria din mers.
Află mai multe despre aplicația noastră

Sănătate și siguranță

Protejează siguranța ta și a celorlalți când călătorești cu noi.
Află mai multe

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 40+ de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în Gent

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Descoperă toate destinațiile

Informații turistice despre Gent

Informații despre Gent

Orașul Gent are multe lucruri în comun cu Bruges. Dispune de multe clădiri medievale și tezaure artistice, de pe vremea când era un prosper centru comercial. Apele liniștite ale canalelor sale oglindesc fațadele unor vechi case de bresle meșteșugărești.

Principala atracție a orașului este catedrala Sint-Baafskathedraal. Această biserică, construită în stil gotic, datează din secolul X. Interiorul este dominat de piatră Tournai de culoare închisă, care îi conferă un aspect sumbru. În interior veți găsi și o operă de artă de o valoare inestimabilă, respectiv piesa de altar „Polipticul Mielul Mistic”, pictat de frații van Eyck. Programul zilnic de vizitarea al catedralei este vara între 8:30 și 18:30, iar iarna doar până la ora 17:00. Intrarea în catedrală este liberă, dar pentru vizitarea capelei unde se află piesa de altar va trebui să plătiți 4 euro. Vizitați apoi Belfort-ul, turnul cu clopotniță și unul dintre simbolurile orașului. A fost construit în secolul XIV ca turn de veghe și are o înălțime de 91 de metri, dar puteți urca până în vârf cu liftul. Dispune de 54 de clopote, fiind ocazional folosit pentru concerte. Este deschis zilnic între 10:00 și 18:00, iar biletul de intrare costă 8 euro.

Ca punct de plecare pentru călătoriile pe canal vă recomand Graslei și Korenlei. Aceste două străduțe din portul istoric al orașului Gent sunt străjuite de case cu o arhitectură impresionantă. Casele de aici, construite în secolul XII, au găzduit în acea perioadă breselele negustorilor și comercianților. Sint-Michielsbrug, podul de la capătul estic al cartierului, oferă cea mai frumoasă panoramă asupra orașului.

Obiective turistice în Gent

Unul dintre muzeele pe care nu trebuie să le ratați când vă aflați în Gent este castelul Het Gravensteen. A fost construit în anul 1180 în stilul castelelor cruciaților din Țara Sfântă. Pe lângă zidurile exterioare groase de 2 metri, în interiorul castelului veți vedea și o cameră de tortură echipată în conformitate cu perioada de glorie a orașului. Urcați pe turnul clădirii centrale a castelului, donjon, de unde veți avea priveliști minunate asupra orașului Ghent. Este deschis între orele 9:00 și 18:00, iar biletul de intrare costă 10 euro.

Un alt muzeu care mie mi-a plăcut foarte mult este Design Museum Gent. El nu trebuie ratat de turiștii interesați de mobilier, finisaje și decorațiuni interioare. Situat într-o uriașă vilă ce datează din secolul XVIII, muzeul ilustrează stiluri europene din secolul XVII și până în prezent. Cele mai valoroase exponate ale muzeului sunt colecțiile Art Nouveau. Este deschis între orele 9:30 și 17:30, iar intrarea în muzeu costă 10 euro.

Dacă mai aveți câteva ore la dispoziție, vă recomand să vă faceți timp pentru a vizita muzeul STAM. Muzeul orașului Gent este amenajat într-o fostă mânăstire, unde exista pe vremuri și un spital. Vizitând muzeul, veți înțelege mult mai bine istoria orașului Gent, din Evul Mediu și până în prezent. Printre cele mai interesant piese ale muzeului se numără însemne masonice, pietre funerare medievale și modele de nave de război. Îl puteți vizita zilnic între orele 10:00 și 18:00, iar biletul de intrare este 8 euro.


Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității