Autocar din și spre Alba Iulia

Cumpără din mers

Aplicația noastră mobilă îți oferă flexibilitatea de a-ți cumpăra biletul și gestiona călătoria din mers.
Află mai multe despre aplicația noastră

Sănătate și siguranță

Protejează siguranța ta și a celorlalți când călătorești cu noi.
Află mai multe

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 40+ de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în Alba Iulia

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Descoperă toate destinațiile

Întrebări frecvente

Nu trebuie să îți faci griji în ceea ce privește bagajele pentru călătoria cu autocarele FlixBus cu destinația Alba Iulia. Biletul tău de autocar include transportul GRATUIT al unui bagaj de mână (30x42x18 cm, până la 7 kg) și al unui bagaj de cală (50x80x30 cm, până la 20 kg). Pentru informații privind bagajele suplimentare sau speciale, consultă această pagină. Multe dintre autocarele noastre sunt dotate cu suporturi pentru biciclete în spate sau dispun de huse specializate pentru biciclete. Accesează acest link pentru recomandări privind luarea unei biciclete pe ruta Alba Iulia și consultă informațiile disponibile la acest link pentru costurile de transport al bicicletelor.
Da, toate autocarele FlixBus cu destinația Alba Iulia sunt echipate pentru pasagerii cu mobilitate redusă. Depunem eforturi pentru a face autocarele noastre cât mai confortabile și mai accesibile posibil pentru persoanele cu dizabilități și cu mobilitate limitată. Animalele însoțitoare sunt acceptate la bordul tuturor autocarelor FlixBus care efectuează curse către Alba Iulia. Transportul scaunelor cu rotile, al scaunelor cu rotile pliabile, al echipamentelor auxiliare de mers și al altor dispozitive de mobilitate asistată este gratuit.
Pentru a folosi biletul de autocar cu destinația Alba Iulia, este suficient să îi arăți șoferului codul QR din confirmarea primită prin e-mail sau din aplicația FlixBus. Nu este nevoie să tipărești biletul!
FlixBus oferă călătorii accesibile cu autocarul către Alba Iulia, la prețuri începând de la 169,99 lei, în funcție de locul de plecare.
Alba Iulia are 2 stații de autocar. Accesează această pagină pentru locațiile acestora pe hartă.
Este simplu să ajungi la Alba Iulia cu ajutorul FlixBus conexiuni din 4 orașe diferite. În timpul călătoriei cu autocarul către Alba Iulia, te poți bucura de spațiu suplimentar pentru picioare, prize electrice și toalete. Majoritatea autocarelor noastre oferă și Wi-Fi gratuit. Nu uita să aduci încărcătoarele dispozitivelor tale pentru a folosi prizele electrice de la bordul autocarului. Economisește în ceea ce privește cazarea luând un autocar de noapte, dacă îți permite programul.
Este foarte simplu să achiziționezi un bilet de autocar către Alba Iulia. Poți rezerva online sau poți utiliza aplicația gratuită FlixBus pentru cea mai convenabilă experiență și cele mai bune oferte. De asemenea, în timpul procesului de rezervare, poți rezerva un loc pentru călătoria ta cu autocarul către Alba Iulia, în funcție de disponibilitate. Alege din diverse tipuri de locuri, cum ar fi locuri cu vedere panoramică, cu masă sau cu pat. Pentru plata biletelor de autocar către Alba Iulia, FlixBus acceptă diverse metode de plată, precum card de credit, PayPal, Google Pay și Apple Pay. Alege metoda cea mai convenabilă în timpul procesului de finalizare a comenzii. De asemenea, poți compensa emisiile de carbon selectând opțiunea de compensare a emisiilor de CO₂ la rezervarea biletului de autocar cu FlixBus.
Da, copiii sub 15 ani pot beneficia de tarife mai mici pentru călătoriile cu autocarul către Alba Iulia. Calculăm cel mai accesibil tarif pentru tine, ținând cont de toate reducerile disponibile. Dacă un tarif redus este mai mic decât tariful pentru copii, se va aplica același preț. Pentru mai multe detalii, poți citi politica noastră privind deplasările copiilor și scaunele pentru copii. Cărucioarele pliabile pot fi luate gratuit în autocarul către Alba Iulia.

Informații turistice despre Alba Iulia

Informații despre Alba Iulia

Fostă capitală a Principatului Transilvaniei, orașul Alba Iulia a fost fondat inițial drept castru roman sub numele de Apullum. De asemenea, este legat și de un eveniment foarte important din istoria României, respectiv Unirea Transilvaniei cu Regatul României, ce a avut loc la 1 decembrie 1918. Cele mai importante atracții turistice sunt situate în aceeași zonă: Cetatea Alba Carolina, Muzeul Unirii și Catedrala Reîntregirii.

Cetatea Alba Carolina este o fortăreață construită în secolul XVIII și situată pe Dealul Citadelei din Alba Iulia. Are bastioane de tip Vauban și a fost una dintre cele mai importante fortificații folosite de Imperiul Habsburgic pentru apărare împotriva atacurilor tot mai frecvente ale Imperiului Otoman. Cetatea are formă de stea neregulată și cuprinde trei sisteme de apărare, iar accesul se făcea prin una dintre cele 6 porți. Vă recomandăm să ajungeți la Cetate înainte de schimbarea gărzii, ce are loc zilnic la Poarta a III-a, puțin înainte de ora 12:00.

După vizionarea acestui spectacol, urmați traseul celor 3 fortificații. Pentru a avea acces la acest traseu, unde veți putea vizita belvederea, platforma de artilerie, tabăra militară, poarta monetăriei și a castrului roman, va trebui să achitați taxa de intrare de 10 lei. Vă recomandăm să vă rezervați circa 1-2 ore pentru parcurgerea acestui traseu, fiind o distanță destul de mare de parcurs pe jos. Nu trebuie să ratați nici celula unde a fost închis Horea, conducătorul revoltei din 1784, înainte de a fi executat, precum și temnița din subsol.

Obiective turistice în Alba Iulia

O altă atracție turistică care nu trebuie ratată este Muzeul Unirii, împreună cu Sala Unirii, locul unde s-a semnat Unirea Transilvaniei cu România, la 1 Decembrie 1918. Muzeul Unirii este deschis de marți până duminică, între 10:00 și 17:00, iar biletul de intrare costă 10 lei. Acest muzeu găzduiește numeroase obiecte de patrimoniu și vă sfătuim să îl vizitați dacă vreți să aflați mai multe despre istoria orașului, precum și a României. Vizita presupune cel puțin o oră, așadar trebuie să îi acordați importanța cuvenită. Sala Unirii este deschisă în același interval orar, iar intrarea este gratuită. Este un loc cu o valoare simbolică foarte mare, iar portretele foștilor regi și domnitori, aflate pe pereții încăperii, confirmă acest lucru. În această sală veți mai găsi câteva însemne ale participanților la Unire, respectiv medalii, drapele, precum și rezoluția Unirii. În plus, la subsol este organizată și o expoziție etnografică.

Dacă aveți nevoie de o pauză după atâtea informații nou acumulate, vă recomandăm restaurantul medieval Pub 13, situat chiar în incinta cetății. Chiar dacă prețurile sunt puțin mai mari aici decât în restaurantele din centrul orașului, mâncarea este foarte bună. Trebuie neapărat să gustați ciorba de fasole în pâine, este delicioasă!

Nu trebuie să plecați din Alba Iulia fără să vizitați și Catedrala Reîntregirii Neamului, mai ales că aici a fost încoronat Ferdinand I ca rege al României Mari. De asemenea, și Catedrala Romano-Catolică este foarte frumoasă și merită vizitată! În fiecare vineri, aici au loc demonstrații militare ale Legiunii a XIII-a Gemina.

Autocare dus-întors Alba Iulia

Găsește cele mai accesibile bilete de autocar dus-întors Alba Iulia

Cauți bilete accesibile pentru călătorii dus sau întors pe ruta Alba Iulia? Te poți baza pe noi pentru conexiuni de autocare Alba Iulia la prețuri începând de la 169,99 lei – și poți economisi și mai mult dacă îți rezervi călătoriile în prealabil. Sunt disponibile 2 stații în Alba Iulia, la care poți ajunge din 4 orașe de plecare. Verifică în rețeaua FlixBus dacă există o conexiune în orașul tău!

De ce să călătorești dus sau întors pe ruta Alba Iulia cu FlixBus

FlixBus oferă servicii confortabile la prețuri accesibile, pentru o experiență excelentă de călătorie a pasagerilor. Bucură-te de o călătorie confortabilă dus sau întors pe ruta Alba Iulia, grație dotărilor noastre precum Wi-Fi gratuit și prize electrice la bordul autocarelor. Alege locul preferat la efectuarea rezervării și călătorește relaxat, având bagajul de mână și cel de cală incluse în bilet.

Cum să îți rezervi biletul de autocar pentru călătorii dus sau întors pe ruta Alba Iulia

Rezervarea unui bilet pentru autocarele FlixBus este extrem de simplă: pe acest site web sau în aplicația gratuită FlixBus, poți efectua rezervarea cu doar câteva clicuri. La achiziționarea online a unui bilet dus sau întors pe ruta Alba Iulia, poți alege între diferite metode sigure de plată online, cum ar fi card de credit, PayPal, Google și Apple Pay. Alternativ, poți plăti în numerar la bordul autocarelor sau la unul din punctele de vânzare.

Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității