Dacă ai dificultăți la accesarea acestui site web, sună +40.376.300.111 sau consultă aplicația Asistent Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Autocar din și spre Alba Iulia

Măsurile noastre de siguranță

Standarde înalte de igienă și proceduri adaptate.

Vezi mai multe informații

Călătoria în perioada COVID-19

Toate informațiile despre rețeaua și serviciile noastre.​​

Vezi actualizările
Alege din peste 1700 de destinații din 27 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.

Rețea vastă de curse

Alege din peste 2500 de destinații din 35 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.

În rețeaua noastră
Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.

Servicii la bord

Mersul autocarelor în Alba Iulia

Găsește orarul între
și
Alege zilele
Pleacă
Întors
Zile Nr. schr. Pleacă Durata Ajunge de la
§§ getWeekdayString(connection.weekdays) §§ §§ connection.interconnection_transfers.length §§ §§ formatTimeFilter(connection.departure.timestamp, connection.departure.tz) §§ §§ formatDuration(connection.duration.hour, connection.duration.minutes) §§ §§ formatTimeFilter(connection.arrival.timestamp, connection.arrival.tz) §§ §§ connection.price > 0 ? formatPrice(connection.price) : 'Rezervă acum' §§
Durata: §§ connection.duration.hour §§:§§ connection.duration.minutes < 10 ? '0' + connection.duration.minutes : connection.duration.minutes §§
Timp de transfer: §§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.hour §§:§§ connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes < 10 ? '0' + connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes : connection.interconnection_transfers[tripIndex-1].duration.minutes §§
§§ stop.departure.timestamp + '000' | date :'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.station.name §§
despre  
§§ viaStop.station.name §§ §§ viaStop.station.name §§,  ...,  §§ viaStop.station.name §§ ,
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date :'HH:mm': stop.arrival.tz §§ §§ stop.station.name §§
despre
§§ stop.arrival.timestamp + '000' | date : 'HH:mm' : stop.departure.tz §§ §§ stop.departure.timestamp + '000' | date : 'HH:mm': stop.departure.tz §§
§§ stop.station.name §§

Ești interesat să vizitezi Alba Iulia? Aici găsești alte orașe cunoscute pentru arhitectură:

Descoperă Berlin cu ajutorul lui Horia

Horia Am descoperit cu adevărat pasiunea mea pentru călătorii în urmă cu 4 ani, în timul stagiului Erasmus din Germania. De atunci, am vizitat peste 20 de tări din Europa, Asia și Africa. Obiectivele turistice care mă atrag cel mai mult sunt clădirile cu o arhitectură deosebită, muzeele de artă, castelele și catedralele, precum și peisajele spectaculoase. De asemenea, îmi doresc să descopăr culturile și tradițiile țărilor pe care le vizitez. Cea mai interesantă experientă pe care am trăit-o până acum a fost călătorie cu cămilă în deșertul marocan, admirând apusul și răsăritul soarelui. Puteți află mai multe despre călătoriile mele vizitând contul meu de Instagram.
Brașov
29 ani
Aventurier

Informații turistice despre Alba Iulia

Cetatea Alba Carolina

Cetatea Alba Carolina

Fostă capitală a Principatului Transilvaniei, orașul Alba Iulia a fost fondat inițial drept castru roman sub numele de Apullum. De asemenea, este legat și de un eveniment foarte important din istoria României, respectiv Unirea Transilvaniei cu Regatul României, ce a avut loc la 1 decembrie 1918. Cele mai importante atracții turistice sunt situate în aceeași zonă: Cetatea Alba Carolina, Muzeul Unirii și Catedrala Reîntregirii.

Cetatea Alba Carolina este o fortăreață construită în secolul XVIII și situată pe Dealul Citadelei din Alba Iulia. Are bastioane de tip Vauban și a fost una dintre cele mai importante fortificații folosite de Imperiul Habsburgic pentru apărare împotriva atacurilor tot mai frecvente ale Imperiului Otoman. Cetatea are formă de stea neregulată și cuprinde trei sisteme de apărare, iar accesul se făcea prin una dintre cele 6 porți. Vă recomandăm să ajungeți la Cetate înainte de schimbarea gărzii, ce are loc zilnic la Poarta a III-a, puțin înainte de ora 12:00.

După vizionarea acestui spectacol, urmați traseul celor 3 fortificații. Pentru a avea acces la acest traseu, unde veți putea vizita belvederea, platforma de artilerie, tabăra militară, poarta monetăriei și a castrului roman, va trebui să achitați taxa de intrare de 10 lei. Vă recomandăm să vă rezervați circa 1-2 ore pentru parcurgerea acestui traseu, fiind o distanță destul de mare de parcurs pe jos. Nu trebuie să ratați nici celula unde a fost închis Horea, conducătorul revoltei din 1784, înainte de a fi executat, precum și temnița din subsol.

Muzeul Unirii și Catedrala

Muzeul Unirii și Catedrala

O altă atracție turistică care nu trebuie ratată este Muzeul Unirii, împreună cu Sala Unirii, locul unde s-a semnat Unirea Transilvaniei cu România, la 1 Decembrie 1918. Muzeul Unirii este deschis de marți până duminică, între 10:00 și 17:00, iar biletul de intrare costă 10 lei. Acest muzeu găzduiește numeroase obiecte de patrimoniu și vă sfătuim să îl vizitați dacă vreți să aflați mai multe despre istoria orașului, precum și a României. Vizita presupune cel puțin o oră, așadar trebuie să îi acordați importanța cuvenită. Sala Unirii este deschisă în același interval orar, iar intrarea este gratuită. Este un loc cu o valoare simbolică foarte mare, iar portretele foștilor regi și domnitori, aflate pe pereții încăperii, confirmă acest lucru. În această sală veți mai găsi câteva însemne ale participanților la Unire, respectiv medalii, drapele, precum și rezoluția Unirii. În plus, la subsol este organizată și o expoziție etnografică.

Dacă aveți nevoie de o pauză după atâtea informații nou acumulate, vă recomandăm restaurantul medieval Pub 13, situat chiar în incinta cetății. Chiar dacă prețurile sunt puțin mai mari aici decât în restaurantele din centrul orașului, mâncarea este foarte bună. Trebuie neapărat să gustați ciorba de fasole în pâine, este delicioasă!

Nu trebuie să plecați din Alba Iulia fără să vizitați și Catedrala Reîntregirii Neamului, mai ales că aici a fost încoronat Ferdinand I ca rege al României Mari. De asemenea, și Catedrala Romano-Catolică este foarte frumoasă și merită vizitată! În fiecare vineri, aici au loc demonstrații militare ale Legiunii a XIII-a Gemina.

Stația ta de autocar în Alba Iulia

Bilet de autocar de la 3,99 lei
Număr de curse din Alba Iulia 5
Număr de stații de autocar în Alba Iulia 1
Țară România