Dacă ai dificultăți la accesarea acestui site web, sună +40.376.300.111 sau consultă aplicația Asistent Google FlixBus.

§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Autocar din și spre Oradea

Măsurile noastre de siguranță

Standarde înalte de igienă și proceduri adaptate.

Vezi mai multe informații

Călătoria în perioada COVID-19

Toate informațiile despre rețeaua și serviciile noastre.​​

Vezi actualizările
Alege din peste 1700 de destinații din 27 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.

Rețea vastă de curse

Alege din peste 2500 de destinații din 35 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.

În rețeaua noastră
Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.

Servicii la bord

Ești interesat să vizitezi Oradea? Aici găsești alte orașe cunoscute pentru parcuri de distracție:

Descoperă Berlin cu ajutorul lui Horia

Horia Am descoperit cu adevărat pasiunea mea pentru călătorii în urmă cu 4 ani, în timul stagiului Erasmus din Germania. De atunci, am vizitat peste 20 de tări din Europa, Asia și Africa. Obiectivele turistice care mă atrag cel mai mult sunt clădirile cu o arhitectură deosebită, muzeele de artă, castelele și catedralele, precum și peisajele spectaculoase. De asemenea, îmi doresc să descopăr culturile și tradițiile țărilor pe care le vizitez. Cea mai interesantă experientă pe care am trăit-o până acum a fost călătorie cu cămilă în deșertul marocan, admirând apusul și răsăritul soarelui. Puteți află mai multe despre călătoriile mele vizitând contul meu de Instagram.
Brașov
29 ani
Aventurier

Informații turistice despre Oradea

Centrul istoric

Oradea este considerată una dintre comorile turistice ale României care nu a fost încă descoperită de publicul larg. Deși este unul dintre cele mai mari și importante orașe din Transilvania și are un statut administrativo-economic important, Oradea este deseori ocolită de turiști în favoarea altor orașe din Transilvania, precum Cluj-Napoca, Sibiu sau Brașov.

Principala atracție turistică a orașului este centrul său istoric. Vă sfătuim să porniți într-o plimbare prin centrul vechi, unde puteți admira arhitectura clădirilor istorice din zonă. Trebuie să vizitați neapărat și Muzeul Țării Crișurilor. Este găzduit de Palatul Baroc, clădire considerată drept una dintre cele mai importante edificii baroce din România. A fost construit în memoria Mariei Teresa în stil vienez și are 365 geamuri faimoase. Muzeul dispune de mai multe secțiuni, având ca tematică arta (picturi și sculpturi), istoria, științele naturii și etnografia. Este deschis de marți până duminică între orele 10:00 și 18:00, iar intrarea costă 8 lei. Vă recomandăm să vizitați și Catedrala Romano-Catolică, cea mai mare biserică barocă din România.

O altă atracție importantă din Oradea este Catedrala Adormirii Maicii Domnului, cunoscută și ca Biserica cu Lună. Turla bisericii dispune de un mecanism unic în Europa, care pune în mișcare o sferă pentru a ilustra fazele lunii. După ce vizitați centrul vechi, vă puteți opri și la unul dintre restaurantele de aici, majoritatea acestora oferind preparate tradiționale. Vă recomandăm Restaurantul Taverna de pe str. Mihai Eminescu, care oferă atât preparate românești, cât și maghiare.

Stațiunile Băile Felix și Băile 1 Mai

Stațiunile termale Băile 1 Mai și Băile Felix sunt situate la o distanță de 4 km, respectiv 8 km de Oradea. Apele termale din această zonă sunt renumite pe plan internațional pentru efectele lor terapeutice, astfel că foarte multe persoane aleg aceste stațiuni pentru tratarea diverselor boli reumatice.

Băile Felix se află pe raza comunei Sânmartin din județul Bihor. Puteți ajunge aici luând tramvaiul 3 din centrul orașului Oradea până la stația Nufărului (capătul liniei), iar apoi să continuați călătoria cu autobuzul 511. Stațiunea funcționează pe tot parcursul anului, iar apele au o temperatură ce variază între 20 și 49 de grade Celsius, precum și un conținut foarte mare de săruri minerale. Aici există atât ștranduri acoperite, cât și în aer liber, dar sunt deschise doar pe perioada verii. Datorită climei blânde specifice zonei, puteți găsi și lacuri cu nuferi și lotuși, populate și cu broaște țestoase. Dintre numeroasele ștranduri de aici, vă recomandăm ștrandul Apollo-Felix, acesta fiind cel mai mare și mai modern din această stațiune. Dispune de piscine cu valuri, 4 piscine în aer liber și una interioară, cât și de câteva tobogane. Este deschis pe toată perioada anului între orele 8:00 și 20:00, iar intrarea pentru întreaga zi costă 30 de lei. În plus, biletul include și închirierea șezlongurilor.

Băile 1 Mai se află în administrarea aceleiași comune, dar sunt puțin mai aproape de Oradea. Cel mai bun ștrand de aici este, fără îndoială, Ștrandul cu Valuri. Este situat la marginea pădurii, într-o zonă verde, iar temperatura apei are 26 de grade.