Autocar din și spre Oradea

Călătoria în perioada COVID-19

Toate informațiile despre rețeaua și serviciile noastre.​​
Vezi actualizările

Măsurile noastre de siguranță

Standarde înalte de igienă și proceduri adaptate.
Vezi mai multe informații

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 35 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în Oradea

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Oradea (autogara Intrans)

Oradea (agenție Filadelfia)

Descoperă toate destinațiile

Explorează harta
Oradea: Informații rapide
Orașe accesibile direct

4

Număr de stații de autocar

2

Țară

România

Călătorie ecologică?

Da

Informații turistice despre Oradea

Informații despre Oradea

Oradea este considerată una dintre comorile turistice ale României care nu a fost încă descoperită de publicul larg. Deși este unul dintre cele mai mari și importante orașe din Transilvania și are un statut administrativo-economic important, Oradea este deseori ocolită de turiști în favoarea altor orașe din Transilvania, precum Cluj-Napoca, Sibiu sau Brașov.

Principala atracție turistică a orașului este centrul său istoric. Vă sfătuim să porniți într-o plimbare prin centrul vechi, unde puteți admira arhitectura clădirilor istorice din zonă. Trebuie să vizitați neapărat și Muzeul Țării Crișurilor. Este găzduit de Palatul Baroc, clădire considerată drept una dintre cele mai importante edificii baroce din România. A fost construit în memoria Mariei Teresa în stil vienez și are 365 geamuri faimoase. Muzeul dispune de mai multe secțiuni, având ca tematică arta (picturi și sculpturi), istoria, științele naturii și etnografia. Este deschis de marți până duminică între orele 10:00 și 18:00, iar intrarea costă 8 lei. Vă recomandăm să vizitați și Catedrala Romano-Catolică, cea mai mare biserică barocă din România.

O altă atracție importantă din Oradea este Catedrala Adormirii Maicii Domnului, cunoscută și ca Biserica cu Lună. Turla bisericii dispune de un mecanism unic în Europa, care pune în mișcare o sferă pentru a ilustra fazele lunii. După ce vizitați centrul vechi, vă puteți opri și la unul dintre restaurantele de aici, majoritatea acestora oferind preparate tradiționale. Vă recomandăm Restaurantul Taverna de pe str. Mihai Eminescu, care oferă atât preparate românești, cât și maghiare.

Obiective turistice în Oradea

Stațiunile termale Băile 1 Mai și Băile Felix sunt situate la o distanță de 4 km, respectiv 8 km de Oradea. Apele termale din această zonă sunt renumite pe plan internațional pentru efectele lor terapeutice, astfel că foarte multe persoane aleg aceste stațiuni pentru tratarea diverselor boli reumatice.

Băile Felix se află pe raza comunei Sânmartin din județul Bihor. Puteți ajunge aici luând tramvaiul 3 din centrul orașului Oradea până la stația Nufărului (capătul liniei), iar apoi să continuați călătoria cu autobuzul 511. Stațiunea funcționează pe tot parcursul anului, iar apele au o temperatură ce variază între 20 și 49 de grade Celsius, precum și un conținut foarte mare de săruri minerale. Aici există atât ștranduri acoperite, cât și în aer liber, dar sunt deschise doar pe perioada verii. Datorită climei blânde specifice zonei, puteți găsi și lacuri cu nuferi și lotuși, populate și cu broaște țestoase. Dintre numeroasele ștranduri de aici, vă recomandăm ștrandul Apollo-Felix, acesta fiind cel mai mare și mai modern din această stațiune. Dispune de piscine cu valuri, 4 piscine în aer liber și una interioară, cât și de câteva tobogane. Este deschis pe toată perioada anului între orele 8:00 și 20:00, iar intrarea pentru întreaga zi costă 30 de lei. În plus, biletul include și închirierea șezlongurilor.

Băile 1 Mai se află în administrarea aceleiași comune, dar sunt puțin mai aproape de Oradea. Cel mai bun ștrand de aici este, fără îndoială, Ștrandul cu Valuri. Este situat la marginea pădurii, într-o zonă verde, iar temperatura apei are 26 de grade.


Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității