Autocar din și spre Cluj-Napoca

Cumpără din mers

Aplicația noastră mobilă îți oferă flexibilitatea de a-ți cumpăra biletul și gestiona călătoria din mers.
Află mai multe despre aplicația noastră

Sănătate și siguranță

Protejează siguranța ta și a celorlalți când călătorești cu noi.
Află mai multe

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 40+ de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în Cluj-Napoca

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Descoperă toate destinațiile

Informații turistice despre Cluj-Napoca

Informații despre Cluj-Napoca

Municipiul Cluj-Napoca este reședința județului Cluj și capitala neoficială a Transilvaniei. Este și unul dintre cele mai importante centre studențești din România și oferă o experiență frumoasă pentru cei care doresc să experimenteze viața urbană din Transilvania. Aici veți putea vedea diverse monumente istorice, veți putea participa la activități culturale și veți putea încerca preparate tradiționale. Clujul sigur nu vă va dezamăgi!

Principalele atracții turistice din Cluj se află în centrul vechi, în apropiere de Piața Unirii, zonă ce trebuie vizitată de toți turiștii care ajung aici. Trebuie neapărat să vedeți Palatele Teleki și Banffy (care găzduiește și Muzeul Național de Artă), Mănăstirea Franciscană, Biserica Piariștilor, Strada Oglinzii (ce are o arhitectură deosebita, datând din secolul XIX) și locul de naștere a lui Matei Corvin (un hotel din secolul XV). În Piața Unirii găsiți biserica gotică Sf. Mihail, în fața căreia se află statuia ecvestră a regelui Matei Corvin. Această biserică gotică este una dintre cele mai importante din Transilvania. Datează din secolul XV, iar turnul neogotic de 50 de metri a fost construit în 1860. În plus, străduțele înguste din jurul Pieței vă vor purta spre clădiri vechi, biserici izolate sau curți interioare splendide. Trebuie să încercați și celebra varză a la Cluj, la unul dintre numeroasele restaurante de aici.

Grădina botanică este o altă atracție importantă a Clujului. Aceasta conține o mică grădină japoneză, precum și o seră cu plante ecuatoriale și tropicale. Este deschisă zilnic între 8:00 și 20:00, iar intrarea costă 10 lei.

Obiective turistice în Cluj-Napoca

Pădurea Hoia Baciu este una dintre cele mai cunoscute păduri din România și se află la vest de orașul Cluj, în apropiere de Muzeul Satului. Este foarte greu să ajungeți aici cu transportul în comun, așa că sfatul nostru este fie să mergeți cu mașina personală, fie să luați un taxi. Distanța față de centrul orașului este de 13 km, astfel că prețul cursei va fi de circa 40-50 de lei.

Pădurea este folosită drept loc de agrement de către localnici, aici putând fi practicate sporturi precum tir, airsoft sau paintball. Cu toate acestea, pădurea atrage și foarte mulți turiști, deoarece aici au avut loc numeroase fenomene paranormale, care nu au putut fi explicate din punct de vedere științific. Din aceste considerente, vă recomandăm să vă aventurați într-o plimbare în această pădure doar dacă nu vă este frică de asemenea fenomene, și niciodată singuri! Încă de la mijlocul secolului XX, pădurea Hoia Baciu a început să prezinte un interes turistic, prin fenomenele paranormale ce au început să devină din ce în ce mai frecvente. Primul eveniment notabil a avut loc în anul 1958, când doi localnici care s-au aventurat într-o plimbare prin pădure, au reușit să surprindă, cu ajutorul aparatului foto, un OZN zburând deasupra acesteia. Pădurea Hoia-Baciu continuă să fascineze și în prezent, datorită relatărilor martorilor, și a fost inclusă în topul celor mai înspăimântătoare locuri din lume.


Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității