Autocar din și spre Deva

Cumpără din mers

Aplicația noastră mobilă îți oferă flexibilitatea de a-ți cumpăra biletul și gestiona călătoria din mers.
Află mai multe despre aplicația noastră

Sănătate și siguranță

Protejează siguranța ta și a celorlalți când călătorești cu noi.
Află mai multe

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 35 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în Deva

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Descoperă toate destinațiile

Informații turistice despre Deva

Informații despre Deva

Situat la malul râului Mureș, Deva este un mare oraș românesc, cu peste 62.000 de locuitori. Când autocarul tău ajunge la Deva, vei avea multe de vizitat:

  • Cetatea Deva, situată pe Dealul Cetății, este simbolul orașului. Aceasta a fost martoră la istoria orașului din anul 1269. Timp de mulți ani a fost considerată „Cheia râului Mureș”. Pentru a o vizita, este necesară o drumeție de 45 de minute până în vârful dealului, dar merită efortul pentru a vizita interiorul său și vederile asupra regiunii și asupra Drumului Sării, care a conectat Roma cu Transilvania între anii 100 și 200 d.Hr.

  • Castelul Bethlen sau Magna Curia este o structură renascentistă din anul 1621, cu diferite adiții în stil baroc, situată la Dealul Cetății.

  • Statuia lui Decebal este una dintre principalele atracții ale orașului: o statuie din bronz situată în parcul central, opera profesorului Radu Moga.

  • Statuia împăratului Traian este situată în Piața Unirii, chiar în fața primăriei orașului. Construcția statuii a fost comandată de Senatul Roman pentru comemorarea victoriei împăratului Traian împotriva dacilor.

  • Catedrala Episcopală Sf. Nicolae a fost construită în anul 1861, interiorul său fiind de stil roman-bizantin, iar pe acoperișul său sunt amplasate 21 de cruci.

Deva: împrejurimi

La doar 18 km de Deva se află Castelul Corvinilor. Acesta a fost construit în diferite stiluri arhitectonice, și prezența sa impunătoare domină orașul Hunedoara. Denominat și Castelul Hunedoarei, este unul dintre cele mai importante monumente de stil gotic din România și din lumea întreagă.

Parcul Dendrologic Simeria este situat la 11 km est de Deva, accesibil cu autocarul. Parcul, situat la malul râului Mureș, a fost creat în secolul XVIII și conține cea mai variată și valoroasă colecție de copaci și tufișuri originale românești. Dacă îți place să te bucuri de natură și aerul liber, acesta este locul perfect unde a te relaxa și a te bucura de unul dintre cele mai frumoase peisaje.

Muzeul Memorial Aurel Vlaicu se află la 39 km est de la Deva, accesibil cu autocarul. Acesta a fost înființat în casa în care Aurel Vlaicu a trăit împreună cu familia sa, și adăpostește diferite obiecte legate de activitățile de inventor și aviator ale lui Aurel Vlaicu.


Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității