§§ geoTextTitle §§

§§ geoLinkText §§

Autocar din și spre Sibiu de la 44,99 lei

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord
Rețea vastă de autocare

Rețea vastă de curse

Alege din peste 1.700 de destinații din 27 de țări și descoperă Europa cu FlixBus

În rețeaua noastră

Călătorește ecologic

Autocarele noastre au o amprentă de carbon excelentă per pasager și kilometru.

Călătoriile cu autocarul și mediul

Ajungi la timp

Te transportăm la destinație confortabil și la timp: 9 din 10 autocare respectă orarul cu punctualitate.

Informații actualizate despre curse

Descoperă Berlin cu ajutorul lui Horia

Horia Am descoperit cu adevărat pasiunea mea pentru călătorii în urmă cu 4 ani, în timul stagiului Erasmus din Germania. De atunci, am vizitat peste 20 de tări din Europa, Asia și Africa. Obiectivele turistice care mă atrag cel mai mult sunt clădirile cu o arhitectură deosebită, muzeele de artă, castelele și catedralele, precum și peisajele spectaculoase. De asemenea, îmi doresc să descopăr culturile și tradițiile țărilor pe care le vizitez. Cea mai interesantă experientă pe care am trăit-o până acum a fost călătorie cu cămilă în deșertul marocan, admirând apusul și răsăritul soarelui. Puteți află mai multe despre călătoriile mele vizitând contul meu de Instagram.
Brașov
26 ani
Aventurier

Informații turistice despre Sibiu

Piața Mare și Piața mică

Situat în inima Transilvaniei, Sibiul a fost vreme de peste un secol capitala acestui principat și unul dintre cele mai înfloritoare orașe din Transilvania. În ultima perioadă, a cunoscut o renaștere economică și culturală semnificativă, fapt atestat și de declararea sa drept Capitală Culturală Europeană în anul 2007, alături de Luxemburg.

Principala atracție turistică a centrului istoric al Sibiului este Piața Mare a orașului. Aici se află câteva dintre cele mai importante clădiri din oraș: primăria, biserica romano-catolică, dar și galeria de artă a Muzeului Brukenthal. Tot aici, au loc numeroase festivale precum Cibinfest (echivalentul local al Oktoberfest-ului german) și târgul anual de Crăciun, care se desfășoară de la mijlocul lunii noiembrie până în ianuarie. Dacă aveți ocazia, vă recomand vizitarea orașului în această perioadă, fiind considerat cel mai frumos târg de Crăciun din România.

Intrarea dinspre Piața Mare spre Piața Mică se face pe sub Turnul Sfatului. Urcați neapărat în acest turn, pentru a vedea panorama centrului vechi al Sibiului. Este deschis zilnic între orele 10:00 și 20:00, iar intrarea costă 5 lei. În Piața Mică nu sunt foarte multe obiective turistice importante, dar la celalalt capăt al acesteia, înspre Orașul de Jos, se află Podul Minciunilor. Deschis în anul 1860 pentru a lega Orașul de Sus cu cel de Jos, acest pod din fontă este legat de mai multe legende privind denumirea sa. Adevărul este dat de confuzia denumirii în germană a acestuia, care inițial se numea Liegenbrucke (podul culcat), dar a primit, prin confuzie, numele actual de Lügenbrücke (podul minciunilor).

Biserica Evanghelică și muzeul Brukenthal

Biserica Evanghelică din Sibiu este una dintre cele mai vechi clădiri în stil gotic din Transilvania. Această impunătoare catedrală, aparținând parohiei luterane, este situată în Piața Huet, lângă Colegiul Național Brukenthal și în spatele clădirii primăriei. Construită încă din anul 1321, a primit actuala formă în urma unor ample renovări din secolul XVI. În evidență iese, în primul rând, turnul bisericii, care este cea mai înaltă construcție din Sibiu și are 4 turnulețe, câte unul în fiecare colț. Vă sfătuiesc să urcați neapărat în turnul catedralei. Chiar dacă este foarte obositor, panorama pe care o oferă vă va răsplăti efortul! Este deschis zilnic între orele 9:00 și 20:00 vara și iarna până la ora 17:00, iar biletul de intrare costă 3 lei. În plus, în interiorul bisericii, există și o frumoasă galerie de lespezi funerare, unică în România.

Muzeul Brukenthal este un complex muzeal răspândit în mai multe corpuri. Sediul principal se află în Palatul Brukenthal din Piața Mare și găzduiește muzeul de artă. Acesta deține o impresionantă colecție de pictură din secolul XV până în secolul XVII, aparținând perioadei renascentiste italiane, spaniole, flamande și germane. De asemenea, include și o secție de artă românească. Vă recomand, de asemenea, și vizitarea muzeului de istorie naturală și a muzeului de istorie, care cuprinde o numeroasă colecție de armuri din Evul Mediu. Este deshis de marți până duminică, între orele 10:00 și 18:00, și puteți achiziționa un bilet unic de vizitarea, care asigură intrarea la toate muzeele, care costă doar 45 de lei. 

Muzeul Astra

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA este un muzeu în aer liber situat în Dumbrava Sibiului, care își propune să ilustreze gospodării tradiționale românești din diverse perioade și regiuni istorice ale României. Este cel mai mare și mai frumos muzeu cu această tematică din România și, totodată, locul meu preferat din Sibiu, astfel că trebuie neapărat să îl vizitați! Se află chiar la ieșirea din Sibiu și puteți ajunge aici cu autobuzul 13 din gară sau din centru, care circulă la fiecare 20 de minute. De asemenea, puteți lua și taxiul, prețul fiind de circa 15-20 de lei. Muzeul ASTRA este deschis zilnic între orele 9:00 și 17:00, iar biletul de intrare costă 17 lei.

Vă recomand să vă rezervați cel puțin 3-4 ore pentru vizitarea muzeului, întrucât pe parcursul celor 10 km de alei veți întâlni peste 300 de clădiri. Multe dintre acestea le puteți vizita și pe interior, fiind amenajate specific perioadei din care provin. În muzeu se găsesc locuințe tradiționale aparținând tuturor minorităților etnice din România, ateliere meșteșugărești și intstalații pre-industriale. Cele mai interesante construcții pe care trebuie neapărat să le vizitați sunt biserica de lemn din Maramureș, școală tradițională amenajată specific propagandei comuniste din anul 1959 și morile de vânt, în care puteți și intra. La finalul vizitei, vă puteți odihni și să luați masa la unul dintre cele două restaurante tradiționale românești aflate la cea de-a doua intrare a muzeului. Vă recomand cu încredere mămăliga cu brânză și smântână, precum și clătitele cu dulceața, sunt delcioase!

Excursie o zi – Biserici Fortificate

Dacă mai aveți o zi la dispoziție după vizitarea obiectivelor turistice din Sibiu, vă sfătuiesc să vă aventurați în vizitarea a măcar câteva dintre numeroasele biserici fortificate aflate în împrejurimile Sibiului. Începeți turul cu vizitarea bisericii fortificate de la Cisnădie, localitate situată la circa 10 km distanță de Sibiu. Puteți ajunge aici în aproximativ 25 de minute cu autobuzul, care pleacă din autogară la fiecare 30 de minute și costă 7 lei. Biserica Evanghelică fortificată se află chiar în centrul localității și a fost ridicată în secolul XIII ca bazilică romană și transformată ulterior în stil gotic. Fortificația care înconjoară biserica a fost adăgată în sec. XV-XVI, fiind protejată de șanțuri cu apă. De mare valoare este altarul de la Bruiu, motiv pentru care vă recomand să o vizitați. Este deschisă zilnic între 10:00 și 18:00, iar intrarea costă doar 7 lei.

Alte biserică fortificată foarte interesantă este biserica Sf. Mihail din Cisnădioara. Pentru a ajunge aici aveți nevoie de mașină, transportul comun fiind deficitar în această zonă. Construită în secolul XII ca biserică romanică, se află situată pe vârful stâncos al dealului de la marginea satului, pe un platou îngust. Forma actuală este bine conservată încă din prima jumătate a secolului XIII. Urcarea până aici nu este foarte dificilă, putând fi realizată de aproape oricine. De aici aveți o frumoasă priveliște a împrejurimilor Mărginimii Sibiului. Interiorul bisericii nu este foarte spectaculos, dar nu trebuie să ratați picturile murale din altar și portalul romanic de la intrarea vestică.

Stațiile de autocar în Sibiu

notice Ține cont că sunt 3 stații de autocar în Sibiu
Bilet de autocar din 44,99 lei
Număr de curse din Sibiu 131
Număr de stații de autocar în Sibiu 3
Țară România