Autocar din și spre Sibiu

Călătoria în perioada COVID-19

Toate informațiile despre rețeaua și serviciile noastre.​​
Vezi actualizările

Măsurile noastre de siguranță

Standarde înalte de igienă și proceduri adaptate.
Vezi mai multe informații

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 35 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în Sibiu

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Descoperă toate destinațiile

Informații turistice despre Sibiu

Informații despre Sibiu

Situat în inima Transilvaniei, Sibiul a fost vreme de peste un secol capitala acestui principat și unul dintre cele mai înfloritoare orașe din Transilvania. În ultima perioadă, a cunoscut o renaștere economică și culturală semnificativă, fapt atestat și prin declararea sa drept Capitală Culturală Europeană în anul 2007, alături de Luxemburg.

Principala atracție turistică a centrului istoric al Sibiului este Piața Mare a orașului. Aici se află câteva dintre cele mai importante clădiri din oraș: primăria, biserica romano-catolică, dar și galeria de artă a Muzeului Brukenthal. Tot aici, au loc numeroase festivale precum Cibinfest (echivalentul local al Oktoberfestului german) și târgul anual de Crăciun, care începe la mijlocul lunii noiembrie și ține până în ianuarie. Dacă aveți ocazia, vă recomandăm să vizitați orașul în această perioadă, acesta fiind considerat cel mai frumos târg de Crăciun din România.

Intrarea dinspre Piața Mare spre Piața Mică se face pe sub Turnul Sfatului. Urcați neapărat în acest turn, pentru a vedea panorama centrului vechi al Sibiului. Este deschis zilnic între orele 10:00 și 20:00, iar intrarea costă 5 lei. În Piața Mică nu sunt foarte multe obiective turistice importante, dar la celalalt capăt al acesteia, înspre Orașul de Jos, se află Podul Minciunilor. Deschis în anul 1860 pentru a lega Orașul de Sus cu cel de Jos, acest pod din fontă este legat de mai multe legende despre denumirea sa. Inițial, acesta se numea Liegenbrucke (podul culcat), dar, printr-o confuzie, a primit numele actual de Lügenbrücke (podul minciunilor).

Obiective turistice în Sibiu

Biserica Evanghelică din Sibiu este una dintre cele mai vechi clădiri în stil gotic din Transilvania. Această impunătoare catedrală, aparținând parohiei luterane, este situată în Piața Huet, lângă Colegiul Național Brukenthal și în spatele clădirii primăriei. Construită încă din anul 1321, a primit actuala formă în urma unor ample renovări din secolul XVI. În evidență iese, în primul rând, turnul bisericii, care este cea mai înaltă construcție din Sibiu și are 4 turnulețe, câte unul în fiecare colț. Vă sfătuim să urcați și în turnul catedralei. Chiar dacă este foarte obositor, panorama pe care o oferă vă va răsplăti efortul! Acesta este deschis zilnic între orele 9:00 și 20:00 vara, iar iarna până la ora 17:00; biletul de intrare costă 3 lei. În plus, în interiorul bisericii există și o frumoasă galerie de lespezi funerare, unică în România.

Muzeul Brukenthal este un complex muzeal împărțit pe mai multe corpuri. Sediul principal se află în Palatul Brukenthal din Piața Mare și găzduiește muzeul de artă. Acesta conține o impresionantă colecție de pictură datând din secolul XV până în secolul XVII și aparținând perioadei renascentiste italiene, spaniole, flamande și germane. De asemenea, include și o secție de artă românească. Vă recomandăm să vizitați și muzeul de istorie naturală și muzeul de istorie, care cuprinde o numeroasă colecție de armuri din Evul Mediu. Este deschis de marți până duminică, între orele 10:00 și 18:00; puteți achiziționa un bilet unic de vizitare, care asigură intrarea la toate muzeele și costă 45 de lei.

Sibiu: Cultură și istorie

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA este un muzeu în aer liber situat în Dumbrava Sibiului, care își propune să ilustreze gospodării tradiționale românești din diverse perioade și regiuni istorice ale României. Este cel mai mare și mai frumos muzeu cu această tematică din România, merită să fie pus pe lista voastră! Se află chiar la ieșirea din Sibiu și puteți ajunge aici cu autobuzul 13 din gară sau din centru, care circulă o dată la fiecare 20 de minute. De asemenea, puteți lua și taxiul, prețul cursei fiind de circa 15-20 de lei. Muzeul ASTRA este deschis zilnic între orele 9:00 și 17:00, iar biletul de intrare costă 17 lei.

Vă recomand să vă rezervați cel puțin 3-4 ore pentru vizitarea muzeului, întrucât pe parcursul celor 10 km de alei veți întâlni peste 300 de clădiri. În multe dintre acestea puteți și intra, fiind amenajate specific perioadei din care provin. În muzeu se găsesc locuințe tradiționale aparținând tuturor minorităților etnice din România, ateliere meșteșugărești și instalații pre-industriale. Cele mai interesante construcții pe care trebuie neapărat să le vizitați sunt biserica de lemn din Maramureș, școala tradițională amenajată specific propagandei comuniste din anul 1959 și morile de vânt, în care puteți și intra. La finalul vizitei, vă puteți odihni și lua masa la unul dintre cele două restaurante tradiționale românești aflate la cea de-a doua intrare a muzeului. Vă recomandăm cu încredere mămăliga cu brânză și smântână, precum și clătitele cu dulceață, sunt delicioase!

Sibiu noaptea

Dacă mai aveți o zi la dispoziție după vizitarea obiectivelor turistice din Sibiu, vă sfătuiesc să vizitați măcar câteva dintre numeroasele biserici fortificate din împrejurimile Sibiului. Începeți turul cu biserica fortificată de la Cisnădie, localitate situată la circa 10 km distanță de Sibiu. Puteți ajunge aici în aproximativ 25 de minute cu autobuzul, care pleacă din autogară la fiecare 30 de minute și costă 7 lei. Biserica Evanghelică fortificată se află chiar în centrul localității și a fost ridicată în secolul XIII ca bazilică romană, iar apoi a fost transformată pe stil gotic. Fortificația care înconjoară biserica a fost adăugată în sec. XV-XVI, fiind protejată de șanțuri cu apă. De mare valoare este altarul bisericii din comuna Bruiu, motiv pentru care vă recomandăm să o vizitați. Este deschisă zilnic între orele 10:00 și 18:00, iar intrarea costă doar 7 lei.

Alte biserică fortificată foarte interesantă este biserica Sf. Mihail din Cisnădioara. Pentru a ajunge aici, aveți nevoie de mașină, transportul comun fiind deficitar în această zonă. Construită în secolul XII ca biserică romanică, se află situată pe vârful stâncos al dealului de la marginea satului, pe un platou îngust. Forma actuală este bine conservată încă din prima jumătate a secolului XIII. Drumul până aici nu este foarte anevoios, putând fi parcurs de aproape oricine. De aici puteți savura o frumoasă priveliște a împrejurimilor Mărginimii Sibiului. Interiorul bisericii nu este foarte spectaculos, dar nu trebuie să ratați picturile murale din altar și portalul romanic de la intrarea vestică.


Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității