Autocar din și spre Arad

Cumpără din mers

Aplicația noastră mobilă îți oferă flexibilitatea de a-ți cumpăra biletul și gestiona călătoria din mers.
Află mai multe despre aplicația noastră

Sănătate și siguranță

Protejează siguranța ta și a celorlalți când călătorești cu noi.
Află mai multe

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 40+ de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în Arad

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Descoperă toate destinațiile

Informații turistice despre Arad

Informații despre Arad

Situat în vestul României, pe malul râului Mureș, la doar 30 km de granița cu Ungaria, Aradul este una dintre punțile de legătură dintre România și Ungaria.
Până în 1918, a făcut parte din Austro-Ungaria, iar influențele se văd și astăzi, pornind de la arhitectură și culminând cu gastronomia.
Orașul are mai multe catedrale, biserici și mănăstiri ce merită vizitate nu doar de către cei mai religioși dintre voi, ci pur și simplu pentru istoria și arhitectura lor deosebită. Printre acestea se numără: Catedrala „Sfânta Treime” (ce adăpostește o parte din moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur), Catedrala „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” (construită în stil baroc), Biserica Roșie (o biserică a credinței evanghelice-luterane, căreia i se trage numele de la culoarea pereților, executați din cărămidă șlefuită; a fost construită între 1905 și 1906 în stil neogotic și are un turn cu o înălțime de 46 de metri), Biserica romano-catolică „Sfântul Anton de Padova” (ridicată între anii 1902 și 1904 în stilul baroc, clasic și renascentist) sau Biserica Sârbească (construită în perioada 1698-1702).
Dintre mănăstiri, poți vizita mănăstirea Hodoș – Bodrog (situată la 15 km de Arad), cea mai veche mănăstire ortodoxă din România care încă mai funcționează ca lăcaș de cult.
Dacă vrei să împuști 2 iepuri dintr-un foc, treci pe la mănăstirea Radna din orașul Lipova (situat la 32 km de Arad). Aceasta datează din 1551 și a fost întemeiată de niște călugări franciscani veniți din Bosnia. De aici se poate ajunge ușor și la ruinele Cetății Șoimoș, construită către sfârșitul secolului al XIII-lea de către o familie de nobili.
De asemenea, în Arad poți vizita și mănăstirea Gai, o mănăstire de maici construită în stil baroc și adăpostind o valoroasă colecție de artă: icoane pe lemn din sec. XVII, icoane pe sticlă, manuscrise și diverse obiecte de cult.
Nu încheiem fără să amintim de Mănăstirea Bezdin din comuna Secusigiu (35 km de Arad), o mănăstire a comunității sârbe, situată pe malul drept al râului Mureș, ce a fost înființată în 1539.

Obiective turistice în Arad

Chiar dacă nu e un oraș foarte mare, Aradul nu duce lipsă de locuri în care te poți relaxa sau cultiva. În plus, poți învăța mai multe despre istoria sa.
Dacă ești pasionat de cumpărături, poți da o raită prin Atrium Mall, primul mall din Arad, unde vei găsi cele mai importante reprezentanțe. Îl poți găsi chiar în centru. De asemenea, poți încerca și mallul Galleria, deși acesta e ceva mai puțin populat.
Pentru iubitorii de teatru, vă recomandăm Teatrul de Marionete , o experiență cu adevărat deosebită. De asemenea, poți merge să vezi o piesă la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” (construit între anii 1872 și 1874 în stil neoclasic).
Merită vizitat și Turnul cu apă, care a fost ridicat de o firmă engleză în anul 1895. Are o înălțime de 34 de metri și este construit din piatră și cărămidă, cu o arhitectură aparte, care chiar aduce aminte de Regatul Unit. Acum, turnul găzduiește o galerie de artă, dar și mai multe expoziții.
Pentru o experiență altfel, poți vizita Muzeul Cofetăriei, unicul de acest gen din țară. Aceasta a fost casa lui Ioan Gui, un fost cofetar arădean, care a transformat-o în muzeu. În interior sunt expuse piese de cofetărie vechi de aproape un secol, iar intrarea este liberă.
Dacă te-ai săturat de atâta cultură și cumpărături, poți merge la o înghețată și o plimbare în Parcul Reconcilierii, în Parcul Copiilor sau în Parcul Pădurice, cele mai mari parcuri din oraș.
În plus, dacă e vară și vrei să te răcorești, atunci nu trebuie să ratezi ștrandul Neptun. Acesta a fost construit în anul 1960 pe o suprafață mare și are o mulțime de bazine, terase și restaurante.

Arad: Cultură și istorie

Aradul este o comoară pentru iubitorii de arhitectură, care pot găsi aici edificii ridicate în cele mai felurite stiluri. Să începem cu Gara Mare, care are un stil arhitectonic aparte.

Cetatea Aradului a fost construită între anii 1763 și 1783 și are formă de stea cu 6 colțuri. Pe timpul Imperiului Austro-Ungar, s-a numărat printre cele mai mari închisori militare. Aici este locul unde au fost încarcerați Horea, Cloșca și Crișan, dar și Gavrilo Princip, cel care l-a asasinat pe arhiducele Franz Ferdinand de Habsburg, pornind astfel Primul Război Mondial.

Palatul Administrativ (care adăpostește acum Primăria) este o altă comoară arhitectonică a Aradului. Are forma literei „U” și a fost construit între anii 1872-1875. În vârf tronează un turn cu o înălțime de 54 metri, unde se află un orologiu care, la ora fixă, cântă Imnul Europei (Simfonia a IX-a de Beethoven).

Palatul Cenad a fost construit în secolul al XIX-lea și este situat în Piața Primăriei. Are o arhitectură aparte, putându-se remarca o îmbinare a stilului clasic cu cel renascentist.

Palatul Cultural a fost înălțat între anii 1911-1913 și combină mai multe stiluri: neoclasic, corintic, stilul Renașterii italiene, plus elemente gotice și Art Nouveau. În prezent, aici se află Muzeul Județean și Filarmonica de Stat.

Colegiul Național „Moise Nicoară” a fost construit în 1873 și, la început, era un liceu catolic. Clădirea este înălțată în stil renascentist și este compusă din două părți. Din punct de vedere arhitectonic, se numără printre cele mai interesante instituții de învățământ preuniversitar din România.

De asemenea, nu trebuie să ratezi nici Palatul Justiției, înălțat în stilul eclectic și inaugurat în anul 1892. În fața clădirii se află bustul eroului revoluționar Avram Iancu.

Arad noaptea

Mâncarea din Arad este o îmbinare între bucătăria românească și cea maghiară. Printre cele mai delicioase preparate se numără langoșii (un fel de plăcinte subțiri pe care se pun smântână, cașcaval și tot felul de sosuri), gomboții (găluște cu prune), clasicul gulaș și delicioasele plăcinte cu varză.
Dintre restaurantele care merită menționate, îți recomandăm Euphoria Biergarten (este un local ceva mai scump, dar este decorat cu gust, mâncarea este delicioasă și are și terasă).
Dacă sunteți amatori de pește și fructe de mare, nu trebuie să ratați Ema del Mar, iar dacă iubiți bucătăria italiană, puteți trece pragul restaurantului Picasso.
Celor mai conservatori, care preferă mâncarea cu specific românesc, le recomandăm Curtea Veche, un restaurant situat într-o clădire care emană o atmosferă medievală.
Când se face noapte, te poți relaxa la Cafe KF, care are și o terasă ce aduce aminte de renumitele ruin pubs ale Budapestei.
Dacă îți place berea artizanală, atunci nu poți rata Cafeneaua Literară Joy’s, unde vei găsi o ofertă mai mult decât decentă de sortimente de bere.
Dacă ai ajuns în Arad alături de prieteni și vreți să ieșiți la un pahar de vorbă, atunci puteți trece pe la Boeme Cafe, un pub cu o atmosferă ceva mai matură.


Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității