Autocar din și spre Belgrad

Cumpără din mers

Aplicația noastră mobilă îți oferă flexibilitatea de a-ți cumpăra biletul și gestiona călătoria din mers.
Află mai multe despre aplicația noastră

Sănătate și siguranță

Protejează siguranța ta și a celorlalți când călătorești cu noi.
Află mai multe

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 35 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în Belgrad

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Descoperă toate destinațiile

Informații turistice despre Belgrad

Informații despre Belgrad

Belgrad este capitala și cel mai mare oraș al Serbiei, al cărui nume original (Beograd) se traduce prin „orașul alb”. Se află la confluența râului Sava cu Dunărea, iar în ultimii ani a început să se dezvolte ca unul dintre cele mai importante orașe turistice din zona Balcanilor. Orașul are un climat temperat, cu veri umede și calde, pe când iernile sunt răcoroase. Pe perioada verii, puteți întâlni vânturi puternice, furtuni sau ploi.

Partea veche a orașului Belgrad nu este foarte mare. Aproape toate obiectivele importante se află în cartierul Stari Grad (Orașul Vechi), între străzile Knez Mihailova și Skadarska. Pentru deplasarea în jurul acestei zone, vă recomandăm să mergeți pe jos în detrimentul altor mijloace de transport. De asemenea, luați în calcul și faptul că marea majoritate a muzeelor din Belgrad sunt închise lunea.

Vă recomand să începeți traseul prin centrul vechi din Piața Republicii (Trg Republike). Este principala piață publică a orașului, iar statuia ecvestră a prințului Mihailo Obrenovic este locul de întâlnire preferat al localnicilor. Tot în această piață se află Muzeul Național și Teatrul Național. Situată în apropiere, strada Knez Mihailova este principala stradă pietonală din Belgrad, unde puteți să vă plimbați pentru a admira frumoasa sa arhitectură din secolul XIX. Tot aici găsiți multe magazine, restaurante și cafenele. Vă recomand cu încredere să încercați pleskavica, specifică bucătăriei sârbe. Continuând pe acest bulevard până la capăt, veți ajunge la cetatea Belgradului.

Obiective turistice în Belgrad

Cetatea (Kalemedgan) este o fortăreață din Belgrad, situată în parcul Kalemedgan. A fost o importantă fortăreață militară, iar astăzi este principalul parc al orașului. Accesibilă de la capătul străzii Knez Mihailova, reprezintă un loc de plimbare și relaxare pentru localnici seara și în weekend. Fiindcă intrarea este liberă, se estimează că anual cetatea este vizitată de aproximativ 2 milioane de persoane. Parcul Kalemedgan este împărțit între Orașul de Jos și Orașul de Sus și cuprinde ziduri de apărare datând din diverse perioade istorice. De asemenea, tot aici vă puteți și relaxa la una dintre numeroasele cafenele, terenuri de tenis sau baschet și să vizitați muzeele și Observatorul.

Chiar dacă intrarea generală în parc este liberă, trebuie să aveți în vedere programul și tarifele de intrare pentru fiecare obiectiv turistic în parte. Trebuie neapărat să vizitați turnul Sahat, turnul cu ceas al cetății! Este deschis zilnic între orele 11:00 și 19:00, iar biletul de intrare costă 80 dinari (circa 0,7 euro). Vă recomand să vizitați și băile romane, care s-au păstrat destul de bine. Sunt deschise în același interval orar, iar prețul vizitării este de 120 dinari (aprox. 1 euro). În plus, și turnul Nebosa merită vizitat, intrarea fiind 200 dinari (1,7 euro). Înainte de a pleca, trebuie neapărat să faceți și o plimbare în jurul statuii Pobednik, unul dintre simbolurile orașului Belgrad. De aici aveți o priveliște superbă a locului de confluență dintre cele două râuri care traversează orașul – Sava și Dunărea.

Belgrad: Cultură și istorie

Dacă tot ați ajuns în Belgrad, trebuie să vă rezervați cel puțin jumătate de zi pentru a vizita suburbia Zemun, situată pe malul stâng al Dunării și pe malul drept al râului Sava. Deși a fost inițial un oraș separat, Zemun a fost încorporat în Belgrad în anul 1934.

Zemun nu are atmosfera de metropolă pe care o oferă Belgradul. Din contră, acesta oferă mai degrabă o atmosferă istorică autentică, având străzi înguste, case vechi și biserici tradiționale. Puteți ajunge aici cu autobuzul 15, 17, 84, 701 sau 704 de la Piața Zeleni Venac. De asemenea, puteți veni și pe jos, plimbarea pe malul Dunării fiind foarte frumoasă și relaxantă. În plus, în lunile de vară (aprilie – septembrie), aveți posibilitatea să închiriați bărci sau hidrobiciclete pentru a face o plimbare pe Dunăre.

Principala atracție turistică a Zemunului este turnul Gardos, situat pe dealul omonim. Este denumit și Turnul Mileniului, fiind construit în anul 1896. Are o înălțime de 36 de metri și găzduiește și în prezent o expoziție de artă. Trebuie neapărat să urcați și în vârful turnului, pentru a admira o panoramă superbă a Dunării și a orașului Belgrad. Vizitați apoi și biserica Sf. Nicolae de la baza dealului, care datează din anul 1745. După vizitarea cartierului, vă recomand să încercați și unul dintre numeroasele restaurante autentice de aici, ce oferă o gamă variată de preparate tradiționale sârbești.

Belgrad noaptea

În cazul în care mai aveți o zi la dispoziție după ce ați vizitat toate obiectivele turistice din Belgrad, vă recomandăm să faceți o excursie de o zi la Novi Sad, capitala provinciei Voivodina. Este situat la aproximativ 80 de km de Belgrad și puteți ajunge aici foarte ușor cu autobuzul. Acestea circulă la intervale regulate de timp (de regulă, la fiecare 15 minute), iar drumul durează circa o oră pe autostradă și costă aproximativ 5 euro.

Novi Sad este un oraș universitar. Principala atracție turistică a sa este centrul orașului. Toată zona centrală este exclusiv pietonală și vă recomand o plimbare prin labirintul de piețe și străduțe înguste, împânzite de terase, cafenele și magazine pentru toate buzunarele. Nu trebuie să ratați primăria veche din Trg. Slobode, catedrala romano-catolică și nu uitați să faceți cumpărături la mall-ul Bazar. Vă recomandăm să încercați și prăjiturile de la una dintre cofetăriile din preajma primăriei – sunt delicioase!

După vizitarea centrului vechi, mergeți prin parc spre cetatea Petrovaradin. Este o cetate pe care niciun inamic nu a reușit vreodată să o cucerească. Se întinde pe o suprafață mare și cuprinde numeroase tunele subterane, care se pot vizita doar print-un tur cu ghid. În prezent, cetatea adăpostește și Muzeul orașului Novi Sad, reunind obiecte din această zonă, datând din perioada preistorică până în epoca modernă. Dacă mai aveți timp, puteți vizita și planetariul, care este deschis în fiecare sâmbătă între orele 19:00 – 24:00.


Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității