Autocar din și spre Brașov

Călătoria în perioada COVID-19

Toate informațiile despre rețeaua și serviciile noastre.​​
Vezi actualizările

Măsurile noastre de siguranță

Standarde înalte de igienă și proceduri adaptate.
Vezi mai multe informații

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Rețea vastă de curse

Alege din peste 3000 de destinații din 35 de țări și descoperă Europa cu FlixBus.
În rețeaua noastră

Pe această pagină


Stații de autocar în Brașov

De reținut: biletul tău va conține cele mai actualizate informații despre adresă.

Descoperă toate destinațiile

Informații turistice despre Brașov

Informații despre Brașov

Situat în centrul țării, Brașovul este unul dintre cele mai frumoase orașe din România. Având o vechime atestată de peste 700 de ani, a fost un important centru comercial din Transilvania în Evul Mediu. Această idee este atestată și de faptul că negustorii brașoveni își lăudau excesiv marfa, de unde a apărut și termenul de „brașoave”.

Vă recomandăm să începeți turul centrului vechi de lângă clădirea Prefecturii, aflată pe Bulevardul Eroilor. De acolo mergeți pe strada Republicii, principala stradă comercială a orașului. Aici vă puteți relaxa la o cafenea sau la un restaurant. La celălalt capăt al străzii Republicii se află Piața Sfatului. Aici era locul în care, în Evul Mediu, se organizau târgurile pentru negustorii sași. Puteți observa casele tradiționale săsești, frumos colorate, care datează din acea perioadă. În centrul acestei piețe se află Casa Sfatului și celebrul său turn cu ceas. Datând din secolul XV, este una dintre emblemele Brașovului și a fost în trecut sediul primăriei orașului. În prezent adăpostește Muzeul Județean de Istorie, pe care vă recomandăm să îl vizitați pentru a afla mai multe despre lunga istorie a orașului și nu numai!

După ce ați terminat de vizitat Piața Sfatului, mergeți înainte spre Biserica Neagră, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Brașov. Construită în perioada 1383 – 1477, această biserică gotică evanghelică este cea mai mare din România. A fost serios avariată de incendiul din anul 1689, când zidurile sale s-au și înnegrit, de aici provenind și denumirea actuală. Vă recomandăm să o vizitați și pe interior, unde se află o impresionantă orgă. Intrarea costă 10 lei, iar orarul de vizitare diferă în funcție de perioadă.

Obiective turistice în Brașov

După vizitarea Bisericii Negre, faceți și o scurtă plimbare pe Aleea După Ziduri, care se întinde de-a lungul unei laturi fortificate a Cetății Brașovului. Aici veți găsi și două turnuri de apărare devenite celebre, respectiv Turnul Negru și Turnul Alb.

Trebuie să vă faceți timp și pentru vizitarea cartierului Șcheii Brașovului, fostul cartier românesc al Brașovului medieval. Vă asigurăm că această zonă vă va impresiona cu aspectul său mai degrabă rural și cu casele sale mici, construite pe străduțe înguste. Veți putea pătrunde în acest cartier prin una dintre cele două porți care mai există și în prezent – Poarta Șchei (este atât pietonală, cât și pentru mașini) și Poarta Ecaterinei, care datează din secolul XV și are o arhitectură deosebită. O veți recunoaște ușor după cele patru turnulețe din vârf.

Continuați drumul pe jos sau cu autobuzul până la Piața Unirii, unde se află principalele atracții ale acestui cartier. Impunătoarea biserică ortodoxă Sf. Nicolae este cea mai veche biserică din Brașov, datând din anul 1292. Ridicată inițial în stil gotic, a suferit mai multe transformări de-a lungul timpului, astfel că în prezent a căpătat un stil baroc. Vă recomand să o vizitați și pe interior, deoarece are niște picturi foarte frumoase. Tot în curtea bisericii se află și Prima Școală Românească. Chiar dacă actuala clădire datează din secolul XVII, primele cursuri de limba română s-au ținut aici încă din anul 1495. În prezent, clădirea găzduiește un muzeu, care este deschis zilnic între orele 9:00 și 17:00, iar intrarea costă 10 lei. Îl puteți vizita pentru a vedea tiparnița diaconului Coresi, sala Anton Pann, precum și pentru a experimenta condițiile de învățământ de odinioară.

Brașov: Cultură și istorie

Muntele Tâmpa, care face parte din Masivul Postăvarul, este înconjurat aproape în totalitate de orașul Brașov. Având o proeminență de circa 300 de metri, este vizibil din aproape oricare punct din oraș și este ușor de recunoscut după literele albe luminate cu inscripția Brașov, realizate după modelul hollywoodian. Vă sugerăm să faceți și o scurtă plimbare pe Aleea de sub Tâmpa, unde veți întâlni zidurile cetății medievale și Bastionul Țesătorilor, unul dintre cele mai importante puncte de apărare din Evul Mediu. În interiorul său funcționează muzeul Țării Bârsei, în care este expusă macheta vechii cetăți a Brașovului.

Trebuie neapărat să mergeți în vârful muntelui, pentru a putea admira o panoramă absolut impresionantă a Brașovului. Puteți urca fie pe jos, pe un drum forestier, fie cu telecabina. Vă recomand să nu vă aventurați pe drumul forestier decât dacă aveți echipamentul potrivit, având în vedere că drumul este destul de dificil pe anumite porțiuni și durează aproximativ o oră și jumătate. În plus, în sezonul de toamnă, există posibilitatea să întâlniți și urși pe acest traseu, mai ales în perioada în care nu este foarte circulat. De departe, cea mai comodă și rapidă metodă este urcarea cu telecabina. Aceasta durează doar câteva minute, iar prețul dus-întors este de 16 lei, pe când o singură direcție costă 9 lei.

Odată ajunși pe platforma din vârful muntelui Tâmpa, vă puteți relaxa, la o cafea, la restaurantul Panoramic. Acesta este situat într-o poziție privilegiată, oferind, chiar din interiorul său, o panoramă superbă a orașului Brașov. De aici puteți să alegeți să vă întoarceți atât în centrul vechi al orașului, sau să coborâți pe jos în cartierul Răcădău.

Brașov noaptea

Dacă tot ați ajuns în zona Brașovului, trebuie neapărat să vizitați și Castelul Bran, cunoscut în întreaga lume drept „Castelul lui Dracula”, din celebra carte a lui Bram Stocker. Este situat la aproximativ 30 de km de Brașov și puteți ajunge aici fie cu taxiul, fie cu transportul în comun. În funcție de buget și timp, puteți alege modalitatea potrivită și convenabilă pentru dvs., având în vedere că autobuzul pleacă din Autogara 2 (lângă Stadionul Tineretului) și circulă la intervale regulate de timp. Taxiul este mult mai costisitor, dar puteți negocia undeva la 200 de lei pentru traseul dus-întors, iar șoferul vă va aștepta circa 2-3 ore acolo, timp suficient pentru a vizita castelul.

Atestat documentar din anul 1377, a fost inițial o cetate militară de apărare. A suferit mai multe modificări de-a lungul timpului, iar din anul 1920 a fost transformat în reședință regală de către Regina Maria. Este amplasat într-o zonă strategică, fiind construit pe o stâncă, într-un loc ce oferă o vizibilitate foarte mare. În prezent, este amenajat ca muzeu, care expune diverse colecții de arme, armuri, mobilier și costume populare. Domeniul Bran cuprinde și Parcul regal cu lacurile sale, casa principesei Ileana și casa cu ceai. Este deschis zilnic, vara între orele 9:00 și 18:00, iar iarna doar până la 16:00, iar biletul de intrare costă 35 de lei. Vă recomand să vă planificați circa 2 ore pentru vizitarea domeniului și cel puțin o oră pentru a vizita interiorul și curtea Castelului Bran. După aceea, puteți rămâne și peste noapte în această zonă, deoarece veți găsi o mulțime de pensiuni turistice.


Serviciile din autocar fac obiectul disponibilității