Autocar din și spre Brașov de la 129 lei

Confort la bord

Autocarele noastre sunt echipate cu scaune mari și confortabile, toaletă, Wi-Fi și prize.
Servicii la bord

Flexibilitate completă

Poți anula și reface rezervarea cu până la 15 minute înainte de plecare.

Refă-ți rezervarea

Călătorește ecologic

Autocarele noastre s-au dovedit a avea o amprentă de carbon excelentă per pasager-kilometru.

Călătoriile cu autocarul și mediul

Ajungi la timp

Te transportăm la destinație confortabil și la timp: 9 din 10 autocare respectă orarul cu punctualitate.

Informații actualizate privind cursa
Bilet de autocar din 129 lei
Număr de curse din Brașov 104
Număr de stații de autocar în Brașov 1
Țară România

Tourist information on Brașov

Informații despre Brașov

Situat în sudul munților Carpați, Brașov este unul dintre cele mai vizitate orașe din România. Cu în jur de 250.000 de locuitori, Brașov este unul dintre cele mai populate orașe românești. Orașul nu este cunoscut doar pentru a fi una dintre cele mai frumoase destinații turistice de munte, ci și pentru că aici s-a cântat pentru prima dată Imnul României și pentru faptul că, an de an, în Brașov se sărbătorește festivalul Cerbul de Aur.

În centrul Brașovului predomină stilul baroc, gotic și renascentist, iar  valoarea sa istorică este incalculabilă. Piața Sfatului este locul cel mai frecventat, înconjurată de clădiri cu acoperișuri cărămizii.

Biserica Neagră este cea mai mare biserică gotică din România. Biserica se numește așa deoarece, după marele incendiu din 1689, zidurile bisericii s-au înnegrit din cauza focului și fumului. Interiorul său, totuși, este la fel de impresionant ca întotdeauna.

Obiective turistice în Brașov

Cele mai importante obiective turistice pentru care merită o vizită cu autocarul la Brașov:

Casa Sfatului: Construită în secolul 13, o vei putea găsi în Piața Sfatului. Clădirea a fost, timp de mulți ani, locul de întâlnire al consilierilor orașului, iar Turnul Trompetiștilor, numit așa pentru că trecerea fiecărei ore era anunțată de un trompetist, a fost folosit ca un turn de supraveghere în Evul Mediu. În ziua de azi, poți intra în Casa Sfatului pentru a vizita Muzeul Județean de Istorie din Brașov.

Șcheii Brașovului: Fiind un cartier al vechiului Brașov, aici a fost înființată prima școală românească, în curtea Bisericii Sfântului Nicolae. Fiind un cartier foarte vechi, în Șcheii Brașovului vei putea vizita Biserica Evanghelică, Biserica Sf. Treime sau Biserica Sf. Nicolae, care datează din 1292.

Brașov: Cultură și istorie

Brașov are o istorie foarte interesantă, și de aceea merită o cursă cu autocarul pentru a o cunoaște mai în profunzime. O parte din via istorie a Brașovului este vizibilă prin fortificațiile defensive ale orașului. De când saxonii au ajuns în această zonă, în secolul XII, acestia au fost nevoiți să construiască fortificații pentru a se apăra de mongoli, turci și alte pericole.

Cele două ziduri care înconjoară Brașovul au fost ridicate, în majoritate, între anii 1400 și 1650. Cel mai bun loc de a vedea ce a rămas din zidurile inițiale este cel de a te plimba pe strada După Ziduri. Unele dintre cele mai interesante puncte ale zidului sunt Bastionul Graft, Poarta Ecaterinei, Poarta Schei, Turnul Alb și Turnul Negru.

Lucruri interesante și împrejurimile Brașovului

Brașov este situat în inima Carpaților și este înconjurat de un peisaj idilic; înconjurat de rute pentru drumeții, Brașov este punctul de început pentru a te bucura de cele mai frumoase peisaje. Sunt 4 drumeții care te va duce la vârful muntelui Tâmpa: Drumul Serpentinelor, Drumul Cavalerilor, Dealul Melcilor și Treptele lui Gabony. Acesta este cel mai greu dintre cele patru, cu două urcări foarte înclinate. Deși, dacă îndrăznești să te a aventurezi aici, te vei bucura de cele mai frumoase vederi asupra Brașovului.

Poiana Brașov este situată la doar 15 minute de Brașov. Situată la 1.000 metri de altitudine, este o stațiune de schi, dar și un resort de vară. Când vei călători la Brașov cu autocarul, merită să investești câteva ore într-o vizită la Poiana Brașov.

Stația ta de autocar în Brașov